Vana palkmaja renoveerimine

Palkmajade teema
peretalu
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Vana palkmaja renoveerimine

Lugemata postitus Postitas peretalu »

Tere. Käsil vana palkmaja renoveerimine. Maja aastast 1938. 2 korrust.Maakivi vundamendiga.
Palgid toetuvad otse vundamendile, vahel paistab olevat vaid lubiliivasegust midagi.Aluspalk vajaks osalist vahetamist.Kas asendada fiboga, hüdro tuleks siis fibo peale või alla?
Kavas uus põrand valada, kuna tuleb ka wc-vannituba. Liiv, vahtplast 150 mm, kile, betoon 100 mm armatuuriga, hüdro bituumenmastiks water renowator, laagid 50x100 S400mm ,vahele klaasvill 50mm, peale puitlaast põrandaplaadid.Kas nii on mõistlik? Maakivi vundament ulatub 40 cm tuppa, mille sees oli vanasti põrandapalgid. Vundament 30 cm kõrge maapinnast.
Nüüd küsimus, kuidas soojustada, kas tõsta liivaga põranda alune kuni vundamendi ääreni , peale peno, kuni seinani ja valada aga siis jääks palksein allapoole põranda betooni. Kuidas oleks kõige mõistlikum ?
BA
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Re: Vana palkmaja renoveerimine

Lugemata postitus Postitas BA »

Ei kommenteeri muid töid, kuid palgid peaks ikka asendama palkidega. Väga levinud arusaam asjast, et fiboga asendades saab parem ja odavam. Tegelikult see nii ei ole.
peretalu
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas peretalu »

Kui palki fiboga ei asenda ning teeks vundamendi fibo võrra kõrgemaks vaid palgi osa siis annaks ehk toas oleva vundamendi pealt soojustada. Toa sees oleva 40 cm vundamendi lammutamine oleks vist raskem ja mõtetu töö?
soobel
külaline

Lugemata postitus Postitas soobel »

Siit foorumist tuleb ikka igasugu möla (ja suuremat osa neist ei ole mõtet tõsiselt võtta),sestap olen loobunud siin teemasid tegemast,kuid teemaalgatajale soovin parimat renoveerimisel ja pea kindlasti nõu mõne hea tuttavaga- (neid isehakanud ehitajaid on siin foorumis küll ja küll).palgid võid vabalt asendada plokiga.pane ruberoid vahele ja kui jäävad õhuvahed(kohati) palgi ja ploki vahele lase makrot plokki ja ruberoidi vahele.Ära vala betooni palgist ülespoole ,kui vaja vundamenti soojustada siis väljast .(mina sellel erilist mõtet ei näe).
Puusepp1
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas Puusepp1 »

Tere!

Üks hea soovitus. TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia rahvusliku käsitöö rahvuslik ehitus. Soovitan võtta ühendust TÜ VKA rahvusliku ehituse eriala inimestega. Sealt osatakse suunata teid õigete inimeste juurde, kes valdavad antud eriala profesionaalsel tasemel!

EDU!
di20
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas di20 »

soobel kirjutas:Siit foorumist tuleb ikka igasugu möla (ja suuremat osa neist ei ole mõtet tõsiselt võtta),sestap olen loobunud siin teemasid tegemast,kuid teemaalgatajale soovin parimat renoveerimisel ja pea kindlasti nõu mõne hea tuttavaga- (neid isehakanud ehitajaid on siin foorumis küll ja küll).palgid võid vabalt asendada plokiga.pane ruberoid vahele ja kui jäävad õhuvahed(kohati) palgi ja ploki vahele lase makrot plokki ja ruberoidi vahele.Ära vala betooni palgist ülespoole ,kui vaja vundamenti soojustada siis väljast .(mina sellel erilist mõtet ei näe).
Ikkagi ei saa ma aru milleks sellist jama soovitada vaja on? Palki palgiga on vähemalt 1000 korda lihtsam asendada kui palki kiviga. Teiseks peab ju puit kõvasti rohkem sooja kui kivi. Kolmandaks pole vaja tegeleda minigi x kujuliste isoleerimistega. Tavaliselt on nii, et kui mingi lahendus on halb siis on tal ikka karjuv enamus halbu külgi veel juures.
Vasta