Kes ise endale maja ehitanud
-
- külaline
Kes ise endale maja ehitanud
Lugemata postitus Postitas huvitatud »
-
- -
- On tänanud: 58 korda
- On tänatud: 63 korda
Re: Kes ise endale maja ehitanud
Lugemata postitus Postitas 2korda2 »
Mina oleks aknad teinud väiksemad, katuseräästad lõuna pool laiemad, küttesüsteemni osas oleks asju teisiti teinud jne. Ka tööde järjekord ja kohati materjalid võiksid olla teised.
"You're working hard, I'm not, and in 100 years, we'll both be dead." - Wally
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Praegu olen ise poole peal.ja nüüd teeks kõik teisiti.Olen teinud ise ja kasutanud ehitajaid.
Ühesõnaga, minu soovitus, eelprojektist ei piisa, kõik tehnilised lahendused tuleks lasta konstruktoril välja joonistada ja kindlasti kasutada järelvalvet.
huvitatud kirjutas:Huvitav oleks lihtsalt teada ja kuulda kogemustest, kes te ise endale maja olete ehitanud. Tahaks teada, et kas oli ka midagi, mida tagant järele oleks teinud teisiti või mida oleks lasknud kindlasti ehitusmeestel teha ja mida oleks teinud just ise. Ja kui palju olite enne majaehitust üldse ehitusega kokku puutunud?
-
- Korralik postitaja
- On tänatud: 2 korda
Lugemata postitus Postitas mg3 »
Aamen selle peale ...Ühesõnaga, minu soovitus, eelprojektist ei piisa, kõik tehnilised lahendused tuleks lasta konstruktoril välja joonistada ja kindlasti kasutada järelvalvet.
väike aga jääb sest kui satud viletsa konstruktori või sullerist järelvalve peale siis on halvasti.
Lisaks tagantjärgi vaadates - oleks võinud hoone välist ilu ka rohkem taga ajada ning lõppeelarvesse, võid rahulikult 10% otsa kirjutada.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas mit »
Ütleme nii, et järgmist maja ise enam ei ehitaks.
Nii mõnegi asjaga praegu tagantjärgi mõeldes oleks tegelikult odavam või siis mõtekam olnud kasutatda abijõude(arvestades enda ajakulu , mis sinna läinud on) samas kui profid oleks asja tunduvalt kiiremini ära teinud...
Lugemata postitus Postitas koma »
-
- Korralik postitaja
Lugemata postitus Postitas Kylaline kylast »

Vahel tuleb nädal-paar ennast ehitamisest täiesti välja lülitada ja midagi muud teha siis saab jälle midagi suuremat tehtud.
Midagi täiesti teistmoodi vist ei olekski teinud... ehk siis, kui viimane põrandaliistu nael kinni löödud, hakkab järele mõtlema.
-
- Uus kasutaja
Lugemata postitus Postitas Priit Peljo »
Olen siiani kõik ise (üksi) teinud, ainult kopp käis auku kaevamas. Õhtuti peale tööd siis toimetanud (jõuad 6-e 7-me paiku koju ja paned segumasina tööle).
Hetkel vaimselt väsinud ja võtan ehitajad peale.
Lihtsalt ei jäksa töö ja pere kõrvalt toimetada. Ja pereelu kannatab ning rahaline kokkuhoid seda ei korva.
See mul esimene kogemus maja ehitada, sai küll kunagi lamekatuseid ehitatud remonditud (Välismin., Viljandi Spordihoone jne.)
T.
Priit

Lugemata postitus Postitas Leonidi »
Preagu mõtlen, et langetatud otsus hoidma kokku geoloogiliste uuringute pealt eriti õige ei olnud. Selle tõttu majale rajati vundamendi, mis on ehitusmeeste sõnul: "viiekordse maja jaoks".
Mis, veel - kui ise ehitama hakkad, siis telli dokumentatsiooni vähemalt Põhiprojekti mahus, siis ei ole ohtu, et tähtsades asjades mööda paned.
Ise praegu ehitame järgmise valemi järgi (näide: armatuuri valik ja paigutus): otsime sarnase sõlme lahendust avalikkest allikatest ning ohutuse mõttes suurendame varutegurit.
Selle variandi miinusteks aga mõistagi ehitustööde maksumus.
Lugemata postitus Postitas teen_ise »
...
eee teema tõsteti siia postituste alla, ok .. lisan siis veel, et
Üks positiivne asi on venimisel ...
nimelt, see vältis mitut tõsist vale arvestusega "ämbrit" kus oleks valesti teinud, hiljem tuli veel parem idee, tehnoloogiline lahendus jms., kuidas seda teostada.
Aga kerge see ei ole algusest peale ja täitsa üksi, see on üks sama mehine ettevõtmine nagu üle Atlandi purjetada!
Kes samast läbi läinud või tahab mõnda asja küsida vms. siis saab saata meili: mees.metsas:idea:hot.ee
Miks kirja kirjutasin, no olen päriselus mitme tuttavaga teemat käsitlenud ja vahel ka maha istutud ja kuulnud mida kurdetud ja millest osad läbi lähevad (kes laenu kiirrongiga) kaasa pole läinud, siis ikka koguneb mõtteid ja soovitusi. Soov südamest aidata ... muud ei midagi. Sp. ka nö. avalikku foorumi panin, et ehk kedagi aitab või julgustab vms.
ISE EHITAJATELE - ära anna alla, see tulem on seda väärt!

See teema on mõeldud neile noortele meestele ja naistele - peredele kel käsil ILMA ROOTSI ONUDE MILJONITETA ise ehitajatele.
Kaotatud lootus
Kaotatud lootus maja sel aastal valmis saada. Leidjal palume teatada.
Mitmes netikommuunis on olnud siin ja seal heietamisi ja kurtmisi, oh millal ometi meie elamine valmis saab ja kuskil foorumis lugesin, kus üks naine kirjutas et jubedalt ajab närvi sugulaste ja tuttavate kommentaarid, eh-eh kas te ka oma onni kord valmis saate. Näed teistel suvega suured lossid kerkivad võluväel jms. ...
Arvasin et saan 1-2 suvega (+ üks ehitusmees abis) aga venis 4 aastaseks painajaks. (no ehitan ka ilma suurte laenudeta).
Eeltööd tegin ikka mahukad. Olid joonised jms.
Aga mul vedas, hoone oli nö. ehitusregistris ja katus + seinad olid olemas. Kui oleks pidanud hakkama nullist, koos projektidega ja muu asjadega (vundament jms) siis oleks loobunud ja nautinud 3 toalises elu, mis oli üsna hea korter ja ka avar jms. Aga see omaette - privaatsus jms. asjad olid nö. tõukavad tegurid, nüüd läbi raskuste tähtede poole mõistan et see oli hea et sai see ostus tehtud ja korterist minema, sai usus astutud külma vette jalgupidi ja paljugi mis oli alguses lihtne osutus keerulisemaks. Aga teate, see on väljakutse, ma olen mööblitisleriks õppinud ja tegutsen veel nüüd 3 alal ja no. see on väljakutse, kuidas ma ei saa sellise lihttööga siis hakkama ja oma perele maja ehitatud. Pole see ehitamine suur ajukunst ja täppis töö midagi v.a. mõned valdkonnad ja tööd.
Suuremad möödalaskmised:
- ehituslik eelarve ja mis see värk kõik maksma läheb, isegi kui kulud panna siis korrutada mingi suhtarvuga läbi nö. hiljem igasuguste jubinate ja särkide-värkide juurde tulemisest
- ehituslik ajakulu ja töömahtude vale planeerimine, kuna ise ehitaja ei ole (teine elukutse aga meeldib ehitada) siis see oli üks suurimaid möödapanekuid üleüldse. pere, sugulased ahistavad siiani, mujal kerkib näed 3 kuuga ja sa siin sisised. No eks ma teen ka ikka vaiksema tempoga aga teen ikka korralikult (püüan teha parimalt)
- ehitustööde korraldus, ehk mida enne teha ja mida pärast ja mis ei ole nii kiire ja mis on ning mida saab teha enne kui see on pandud või seda ei ole või on, see on üks sosser-posser, tähendab vahel oli nii, ei saa neid panna, kuna need teised tuleb osta ja panna aga ka neid ei saa panna kuna too ja see ei ole veel - üks viis teiseni jms.
Improviseerima pidin palju, mul oli käes vaid majakarp ja katus ja täis ehitatud vahesinad, sirgeldasin projekti ja hakkasin panema. Hiljem tõden, et oleks pidanud veel rohkem sirgeldama ja läbi mängima 10 eri varianti kuhu ja mida ja kuidas ning millal.
Aga meenub üks lugu, vene ajal oli kkoolis KK12 üks meister Lembit kes ehitas maja, ja ehitas seda vist 20 aastat ja siis kui nagu vanem mees juba ja tervis ka ei olnud sees siis sai alles majja. no ma ei tea kas selline asi on seda väärt aga just enne keegi mainis - et eks see nõuab nö. suurt pühendumist - motiivi ja vaimset tasakaalu.
Mu üks tuttav pillimees ja muidu kuldsete kätega mees, nii elus kui ka töös on mulle nõu andnud, ära torma, ära pressi, ära rahmelda, ära rapsi teiste asjade (oma tervis, naine ja lapsed) ARVELT! Ja ma olin ise ka kohe seda meelt! Ei ehita miljoni laenuga aga samas ei lähe seal üks möllates lolliks kätte. Jah suur osa vaba aega on sinna läinud aga mis teha, muidu istuks korteris edasi jms...
Aga üks sõbralik soovitus noortele peredele kes ISE EHITAMISE tee valivad. Ära võtke ette esimestel aastatel krundi hooldust, terve maja ja abihooned korraga valmis jms. Võtke ette vaid kitsam sektor eesmärk: esik, vannituba, köök, tuba see ja see ning sealt on võimalik pingevabalt edasi areneda ja laieneda. Me räägime asjadest et on võimalik ehitada nullist ilma MILJONILISTETA laenudeta, sellel asjal on ka hind ja eks paljud ütlevad kas see on seda väärt? See aga oleneb juba kuidas võtta ja kust keegi seda asja näeb ja kuidas näeb. Me tegime otsuse, võtsime ette, oleme jõudnud vahepeal kahetseda aga rõõmupisarad on seda väärt, et 3 toalise kökatsi ja rõdukese asemel on meil 300 m vabadust ja privaatsust paremale ja vaskaule ja taha ka - see on omaette maailm ja seda peab ise kogema!
AGA TÄIESTI TEOSTATAV - varsti hakkab koitma!
Ja ainuke erinevus on mu higi, vaev, panus jms. siis kui teised sellid ja kamraadid lebotasid päikese all ja kes kalal korki ujutas ma seal nühkisin ja mässasin ja jantisin. Ainuke erinevus on see, et ma olen vaba mees ja isegi kui ROOTSI RAHA ONU KURJAKS SAAB ja hingemaksu tõstab või elus ette tuleb mida iganes (tervis, töö kaotus) vms. on mul olemas mu KODU, mu kindlus ja tagala, kus saan üsna väikeste kuludega alati hakkama - ei pea kuhugi sp. kolima kuna ei saa pangalaenu tagais maksta või ei ole raha õliküttele jms. SELLINE SOLGUTAMINE on alandav ja nõme ... olen seda juba näinud ja seda saame enamgi nägema ka siin maal!
Edu ja jõudu kõigile iseehitajatele, see asi on seda vaeva väärt!

Ise_ehitaja
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas minni »

Meil samuti ilma laenu võtmata maja ehitamine käsil ja vahel viskab jubedalt ära kui asjad venima kipuvad. Sestap oli tõega tore sellist entusiastlikku kirja lugeda. Kõlas nagu lohutus:)
Lugemata postitus Postitas High-Q »
ei hakanud kohe maja hurraaga ehitama, vaid hakkasin väikemaid asju ajama.
esiteks võtsin saunamaja ette. kuna seal mul üldehitustöödel kogemustega ehitaja oli võetud, siis selle kõrvalt õppisin nii palju kui sain. joonised ja muu värgi tegin ise.
kindlasti oli midagi, mis oleks teisiti teinud (näiteks arvutanud karkassisammu veidi teisiti, enamik oli küll sobivalt 550mm, aga akna/ukse kohad oleks veidi teisiti välja mõelnud. mul tulid 2 akent liiga väikesed, st laius oli ok, aga kõrguse oleks pidanud 10cm rohkem arvestama.
materjaliarvestuses tuli päris hästi välja.
nüüd ehitan lauta/kuuri (~9x5m), täitsa ise, vanepeal käis sugulane paar päeva sarikate panekul appi. nüüd olen juba targem, arvestasin pikkusi-laiusi juba ehitamise eripära ja lihtsuse järgi, mitte suvaliselt tamboviga. näiteks kuuri laius arvestasin täpselt sellisena, et katusekalle oleks sama mis saunal (30 kraadi) ja sarika pikkus ei ületaks kahe katusekatte lehte ülekattega (2m per leht, sarika pikkus 3,85m) ja samas jääks piisav ruum räästale (0,9m), sest kuuri seina vastu hea puuriita kuivama laduda. pisinüansid üldiselt.
tüütu on ikkagi. näiteks katusetööd ei edene kuidagi, roovituse tegin pika redeli abiga ära aga katuseplaate olen alle 2/3 ära teinud. õnneks sain laudaosale katuse peale ja seal saab edasi toimetada. peale minu majapidamises ainult naised, seega füüsilist jõudu vajavat abitöökätt pole ka võtta.
laenu pole võtnud, kõik seni jooksvate finantside abil tehtud.
maja ka plaanis lähiaastatel, aga päris üksi ei tee:
kindlasti lasen teha suuremad üldehitustööd, et vähemalt katusekatte peale saaks, kindlasti suurema osa vundamendist ja seinamüürid, enam katusetöid ei tahaks ka teha. soojustamised, põrandad, seinad ja värgid saab vast ise tehtud, ahjuga aitab tuttavast pottsepp.
üldiselt eelistan puutööd ja puitmaterjali, see rohkem käpas ja rahakoti peale.
- sashaobrok
- Ehituspenskar
- On tänanud: 36 korda
- On tänatud: 43 korda
Lugemata postitus Postitas sashaobrok »
Sauna oleks teind kopkavõrra suurema. Hiirte vastu oleks pidanud panema mingi metallvõrgu voodrilaua ja tuuletõkke vahel alaserva. Veevärgi oleks pidanud spetsidel laskma orgunnida. Leiliruumi aknale pidanuks panema karastatud klaasi. Kõiksugu liistud tulnuks nii panna, et igas prigus ei üritaks saadanad vaablased omale pesa teha. Korsten PEAB olema muust müüritisest lahus. Muidu liigub kõik paigast kui sauna veidi üle kütta....
Saun ja kuur said ühtemoodi kalletega/proportsioonidega, ühtemoodi materjalid/värvid ja ühtemoodi paiknemine ilmakaarte suunas. Kuuri karkass sai kehva aga nüüd kogemus olemas ja maja puhul teeks sõlmpunktid veidi teisiti. Kuur sai päästetud rohke diagonaalide lisamisega.
-
- -
Vundament, müüriladumine, katus, krohvimine - asjad, mida ei teinud ise ja ei teeks ka tulevikus ise (kaminahi tegemata ja lasen ka selle teha spetsialistil). Kõigi puhul on võimalike vigade likvideerimine lihtsalt liiga kallis ja tööde aeg ja spetsiifika selline, mis hakkab väga oluliselt pereelu segama. Kui ei ole võimalik vastavat summat tegijatele maksta, siis mina pigem soovitaks üle vaadata oma maja soovi. Majas elamine on märksa kallim, kui korteris. Kui korteris elades ei suudeta ehitamiseks vajalikku summat leida, siis majas elades võib juhtuda, et ei leita enam raha ka igapäevasteks kulutusteks. Kui aga peaks juhtuma mingi jama ja on vaja remontima hakata, siis raha lihtsalt pole. Öeldakse, et maja ehitushinnast 2% tuleks panna iga-aastaselt remondifondi. Ma olen nõus lahjemat mürki võtma, et suur enamus majaomanikest seda ei tee ja remondifond puudub sootuks.High-Q kirjutas:maja ka plaanis lähiaastatel, aga päris üksi ei tee:
kindlasti lasen teha suuremad üldehitustööd, et vähemalt katusekatte peale saaks, kindlasti suurema osa vundamendist ja seinamüürid, enam katusetöid ei tahaks ka teha. soojustamised, põrandad, seinad ja värgid saab vast ise tehtud, ahjuga aitab tuttavast pottsepp.
See on täiesti õige lähtepunkt, elus on enamat kui asjad jms. Ega tegelikult kui oleks valida kas naine ja lapsed (pere) ning hipi moodi kusagil remontimata korteris konutada või siis esimene asi ligadi logadi aga vähemalt maja ja muud tegemised ja tööd. Siis ma valiks selle pere värgi enne, kui peaks elus nii radikaalse ja ultimaatum-valiku ette sattuma.peale minu majapidamises ainult naised, seega füüsilist jõudu vajavat abitöökätt pole ka võtta.
Majas elamine on märksa kallim, kui korteris.
Mis veel, oleme vahel siin ja seal seltskonnas seda teemat arutanud. Kes tahavad mõnusat äraolemist, et kodutööd piirduks tolmuimemisega ja rõdul vaiba kloppimisega, siis need ei paks tõesti oma maja - krunt või talu peale mõtlema. Kunagi oli ütlemine, et enne kustub põrgus tuli, kui talus töö otsa saab. Et eks ta ole kohati tõsi, suvi-sügis-kevad üks tsükkel, muru ja elamine jms. ehitad ja mässad. Aga eks ta nina nokkimisest, pussutamisest ja arvuti taga koonutamisest palju tervislikum tegevus ole, AINULT üle ei maksa töötada.
Väga arukas, ettenägev ja tugeva planeerimisvõimega indiviid suudab nii kainelt ja tulevikule pühendades teha. Suur osa massi ei tee seda, mul võttis kukalt kratsima.Öeldakse, et maja ehitushinnast 2% tuleks panna iga-aastaselt remondifondi. Ma olen nõus lahjemat mürki võtma, et suur enamus majaomanikest seda ei tee ja remondifond puudub sootuks.
Väga õige lähenemine. Ma nimelt hakkasin ka mitme muu asjaga esialgu peale ja seda:ma läksin veidike teist teed pidi:
ei hakanud kohe maja hurraaga ehitama, vaid hakkasin väikemaid asju ajama.
1) Et tuleks nö. ehitamise vaim peale. "Millal sa jälle ehitama hakkad" see lause tuli juba siit ja sealt. Aga vat mõnel mehel ja vahel peab nö. VAIM PEALE tulema, selline hakkamine, et vat nüüd hakkan pihta.
2) Kui su elukutse, igapäevatöö vms. ei ole haamer, akutrell, ja mõõdulint, siis vaadake on vaja tööriistade tunnetust, et asi hakkaks voolama ja soojendus töid tasub teha, ma kasutan seda vahel isegi hommikuti või kui pikemalt ehitusel eemal, et nokitsen üht teist väiksemat teha, siis võtan selle suurema asja käsile.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas intsmees »
sellele jutule sooviks küll väga kohe vahele segada. Elan ise korteris mis on 80 ndatel v veel hiljem ehitatud. Tegelikkus on see et keegi ei tea mida tuleb kas lähitulevikus v hiljem sellel korter elamul remontida(katus, soojustus, torustik, üldelektrisüsteem, kandekontstruktsioonid) miljon asja mida uue maja puhul suure tõenäosusega lähima 15-30 aasta jooksul ette ei tule. Korteri omanik peab kõik need asjad kinni maksma. Juhul kui sa isegi ei soovi mõnda asja kohe tegema hakata nt katuse vahetus, siis sinu otsusest mitte kohe tegema hakata ,nt finantsi hetke puudumisel, siis see sinu otsus ei loe kui enamik teisi korteri omanikke on poolt. Oletame tõesti et seda asja kannataks kuni 3 aastat edasi lükata, siis ega ikka kui soovitakse kohe siis kohe. Elad nagu sipelgapesas kus sinu hääl on suht väike. Näitena võin tuua et minu 30 korteriga majas renoveeriti fassaad aga tehti seda nii kalli materjaliga nagu seda on graniidipuruga seinaplaadid tööde maksumus 200 000 eur,pangale tagasi ca330 000 eur, samas lisasoojustust ei pandud. Lammutati ära enamvähem korras betoontrepp ja last uus valada tööde maksumus 4500 euri. Neli astet 1,5x3 lai+trepi ette pandi tänava kivi ca 15 m2. Samas ise elan viimasel ja katust pole siin tõrvatud 20 aastat. Alles see suvi kui hakkas ühest kohast läbi tulema ja minu korterisse siis tõstsin häält ja kahe kuu pärast tõrvati see koht ära kust läbi tuli. Suures vihas ja hambad ristis kirun ja maksan mõtetuid asju kinni. millel on praktilist väärtust vähe. Kogu see kammajaa maksab igale korterile 100+ euri kuus ja ei tea kui kaua kuna ei tea millal jälle mõned arvavad et nt oleks ülilahe maja ette kallis aed ehitada vms, mis siis et katus vahepeal tilgub, selle tegemiseks jälle laenu. Muidugi kindlasti tuleb kõik ära teha. Teistest asjadest niikuinii ei pääse.2korda2 kirjutas:Vundament, müüriladumine, katus, krohvimine - asjad, mida ei teinud ise ja ei teeks ka tulevikus ise (kaminahi tegemata ja lasen ka selle teha spetsialistil). Kõigi puhul on võimalike vigade likvideerimine lihtsalt liiga kallis ja tööde aeg ja spetsiifika selline, mis hakkab väga oluliselt pereelu segama. Kui ei ole võimalik vastavat summat tegijatele maksta, siis mina pigem soovitaks üle vaadata oma maja soovi. Majas elamine on märksa kallim, kui korteris. Kui korteris elades ei suudeta ehitamiseks vajalikku summat leida, siis majas elades võib juhtuda, et ei leita enam raha ka igapäevasteks kulutusteks. Kui aga peaks juhtuma mingi jama ja on vaja remontima hakata, siis raha lihtsalt pole. Öeldakse, et maja ehitushinnast 2% tuleks panna iga-aastaselt remondifondi. Ma olen nõus lahjemat mürki võtma, et suur enamus majaomanikest seda ei tee ja remondifond puudub sootuks.High-Q kirjutas:maja ka plaanis lähiaastatel, aga päris üksi ei tee:
Soovitan ikka kellel on pere üritAGge kui soov on ja saate hakkama. Korteris elades ei ole kulud väiksemad, eriti kui elada vanemas kui 20 aastane maja. Ja ehitama ei pea 220 m2 vaid isegi 120 m2 majas on perega lahedam elada kui 70 m2 vanas korteris
Kõik maksab aga see korvab ennast ära, vanadel kortermajadel pole kallitest renoveerimiskuludest pääsu kusagile, mis võib kokkuvõttes igale korteri omanikule maksma minna sama palju kui uue väikese maja ehitamine. Panna plussid ja miinused kirja siis plussid kaaluvad ikka üle kui perspektiiviga asju vaadata.
-
- -
on sul võrdlevat kogemust korteris vs majas elamisega? Minul on. Enne majja kolimist 2007 elasin justnimelt tüüpilises 80-ndate algul ehitatud Annelinna majas. Kulud olid võrreldes majaga köömes. Ainus võrdlemisi suur kulu on tõesti küte. See on renoveerimata nõukaaegsetes majades paratamatus.
See, et ühistus tegeletakse rumalustega - kas oled oma kandidatuuri üles seadnud, et ise juhatust õiges suunas tüürida? Tüüpiliselt on ühistu juhtimine jäetud mõne sõnaka pensionäri hoolde, kel lihtsalt on aega asjaga tegeleda. Mina jõudsin 1,5 aastat juhatuses olla kuni lõpuks pidin paluma ennast välja arvata - viimasest viiest koosolekust nelja ajal olin lähetuses ja sedasi polnud asjal mõtet.
Muide, kui vana kortermaja nii vastukarva on, siis on veel võimalik vaadata ka lihtsalt uue(ma) korterelamu suunas

Lugemata postitus Postitas ehitaise »
Väga suureks abiks(isegi võib öelda, et asendamatu) on sõprade/tuttavate oskused ja teadmised, mida rohkem tutvusi on, seda lihtsam on asju ise teha, kuna enamasti abi vaid telefonikõne kaugusel. Loomulikult tuleb häid suhteid luua ehituspoodides, saekaatrites, liiva-kruusakarjäärides jne...kui need ükskord juba toimivad, siis näed kui palju on võimalik iga väikse asja pealt kokku hoida.
100% nõus nendega, kes väitsid eelpool, et vigadeta ehitada pole võimalik, kui miski valmis saab, siis pärast ikka vaatad, et njaa, selle oleks saanud nii lihtsamalt teha ja selle sinna viia ja sealt välja võtta jne...aga see ongi asja võlu, et järgmisel korral oskad samu asju juba ette näha ja samuti sõpradele-tuttavatele nõu anda.
Sai alustatud ligi 3 aastat tagasi, laen võetud vaid maja/krundi ostuks ja selle tagasimakse on väiksem kui korteris elades kommunaale maksta...ca 2,5 aastaga jõutud niikaugele, et elame sees kuigi osa majast veel ootab siseviimistlust, kuid kuna pea iga ehitustöö on ajamahukas ja kulukas, siis asi venib, kuid seda suurem on rõõm kui kõik valmis on(loodame, et kevadeks).
Üks suur viga, mis tehtud sai, on see, et tahtsime kõike ja korraga ja ilma laenuta! Tõsi ta on ,et ei ole võimalik kui sul just rahakott puuga seljas pole. Esimesel suvel sai kohe alustatud lammutustöödega(maja vooder, katus, vundament, põrandad, vaheseinad/laed jne), samuti oli vaja puukuuri, vana kuur/ait koistada ja korrastada, sauna oli vaja, tiiki oli vaja, haljastust, grillikohta jne jne...ühesõnaga maja jäi vajaliku tähelepanuta. Sellest hakkavadki asjad venima, et liialt palju võetakse korraga ette, tuleb teha ikka tasa ja targu, kuid ega midagi ei kahetse, kuigi maja seest veel poolik, siis see-eest saan nautida saunamõnusid ning tiiki, samuti hakkab haljastus juba ilmet võtma.
Arvatavasti võib vigade alla liigitada ka renoveerimisplaani - tunduvalt odavam oleks olnud ehitada uus ja see oleks kindlasti tunduvalt kiiremini ja lihtsamalt läinud. Kuid kuna soov oli nii palju kui võimalik säilitada vana, siis sai valitud raskem ja kallim tee. Samas igaüks ei saa öelda, et elan 150 aastat vanas majas

Igaljuhul jutu mõte selles, et vaatamata tutvusringkonnas levinud küsimusest, et "no mis aastal siis sisse kolite?", ei ole me meelt heitnud, kuigi on olnud väga raskeid aegu, et mitte öelda lausa käegalöömise mõtteid, kuid alati aitab väike puhkus ja kui värske peaga jälle asju vaatad, siis ei tundugi need nii ületamatud.
Ühesõnaga edu neile, kel pealehakkamist jagub...kellel oma korteris põrandaliistud eelmisest remondist veel panemata, siis pole mõtet ise maja ehitama hakata

- rokikas
- Ehituspenskar
- On tänanud: 227 korda
- On tänatud: 231 korda
Lugemata postitus Postitas rokikas »
2korda2 kirjutas:See, et ühistus tegeletakse rumalustega - kas oled oma kandidatuuri üles seadnud, et ise juhatust õiges suunas tüürida? Tüüpiliselt on ühistu juhtimine jäetud mõne sõnaka pensionäri hoolde, kel lihtsalt on aega asjaga tegeleda.

ehitusremont@gmail.com
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
50%-s nii vanas majas.ehitaise kirjutas:...otsustasime "natuke kõpitseda", see on aga praeguseks välja viinud selleni, et vanast majast on alles ca 50% vundamendist, kuskil 50% karbist ja sarikad...kõik muu on täielikult uus...
... Samas igaüks ei saa öelda, et elan 150 aastat vanas majas...

- sashaobrok
- Ehituspenskar
- On tänanud: 36 korda
- On tänatud: 43 korda
Lugemata postitus Postitas sashaobrok »
Liistud korteris siiani panemata. Maja hakkab liistutamisseisu saama. Et siis?ehitaise kirjutas:...kellel oma korteris põrandaliistud eelmisest remondist veel panemata, siis pole mõtet ise maja ehitama hakata

- erks
- Korralik postitaja
- On tänatud: 1 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas erks »

- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad