Vana puumaja kaabeldus

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
Juhan K
külaline

Vana puumaja kaabeldus

Lugemata postitus Postitas Juhan K »

Tere,

Küsimus selline, kas vana puumaja kipsplaadi aluseks elektri kaabelduseks tohib kasutada tavalist valget installatsiooni kaablit või on see liiga ohtlik? Mõtlen tavalist poe 3x1.5 vaske, millel valge all on kumm ja sooned omakorda plastist isolatsiooniga. Paneks need elektrikaablid remondi käigus siis kohe alguses ilusasti paigale.

Juhan K
urm
külaline

Re: Vana puumaja kaabeldus

Lugemata postitus Postitas urm »

See valge intalltsioonikaabel ongi selleks mõeldud. Ainult et 3x1,5 on lülitikaabel. Pistikupesade jaoks kasuta 3G2,5. kui kaitse on 16A. Valgustitele võid 10A kaitse korral panna ka 3G1,5.

Urmas
huviline93
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas huviline93 »

Ise soovitan soojalt paigaldada PVC toruga, see kaitseb äikese jm eest ning kui juhtmega mingi probleem ilmnebki (ntx paned paika, ag ei anna ühendust) siis lihtsam vahetada ka.
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Kuskohas see äikesevastane toru on ? Ma tahan ka seda.
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 89 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

Väga mugav tõesti, paned paika, ei anna ühendust ja vahetadki kohe kaabli ära. Geniaalne !
Imelik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 33 korda
On tänatud: 83 korda

Lugemata postitus Postitas Imelik »

Ei teagi kas kurvastada või naerda selle teema peale (üks sarnane vastamatta oli siin veel allpool). Et kui vastad tekib kohe 10 uut küsimust jne. Kokkuvõttes aitad kaasa krt. teab millele. Inimesed saage aru et foorumist ei saa elektrikule ,torumehele,ehitajale jne. vajalikke teadmisi (kusjuures ei maksa ka äraunustada praktilise kogemuse puudumist). Selle foorumi mõte on ikkagi ilmselt info vahetamine konkreetsete probleemide korral (lahenduste leidmiseks), mitte a la teemad -mul puudub maja (või mingi süsteem) palun öelge kuidas ja millest ma peaksin ta ehitama.
Paremal juhul saate nahahaiguse kui keegi "tarkpea" soovitab Teil viimistlusfoorumis s...tta lakke määrida :oops:
Vabandust tavaliselt ma nii labane ei ole :hello:

Tore et Urmase soovitus oli vähemalt sisult tõepärane (kuigi ka mitte peensusteni lahti seletatud), mis sellest aga kokku moositakse ei taha ma teada.
Vasta