Põrandaküte ei toimi õigesti

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
Kolge
külaline

Põrandaküte ei toimi õigesti

Lugemata postitus Postitas Kolge »

Mure selline, et vannitoa ja saunaosa põrandaküte ei toimi õigesti. Termostaadi skaala on 1-st kuueni, kuid küte lülitab end sisse alles 2,5-3 juures. Ja siis läheb põrand nii kuumaks, et sellel on ebamugav kõndida. Kui 2,5-st allapoole termostaati keerata, siis punane tuli kustub ja põrand hakkab jahtuma.
Kas keegi oskaks aimata, et mis suunas peaksin mõtlema? Et kas termostaat on rikkis või võib veel midagi häda olla?
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Re: Põrandaküte ei toimi õigesti

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Alguseks uuri kas kõik juhtmed on ikka õigesse kohta ühendatud ning kas termoandur ise on elus. Kui need võimalused on kõik järgi uuritud ja seal viga ei ole siis peab hakkama seda juhtplokki uurima.
Kolge
külaline

Lugemata postitus Postitas Kolge »

Tänud nõuande eest. Püüan uurida, kuigi ma pole kindel, et ma ise sellega hakkama saan. Oskab ehk keegi soovitada mõnda asjalikku ettevõtet/ettevõtjat, kes võiks asja üle vaadata kui oma mõistus ikkagi ei jaga?
Põrandaküte on muidu 5 aastat korralikult töötanud ja nüüd siis mingi kala sisse tulnud.
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Täitsa kuumaks mineku põhjus on ka relee, mis seda kaablit pinge alla ja tagasi lülitab. 5 aastat on täitsa piisav aeg, et see releekontakt selliseks põleks, mille puhul vedru teda enam tagasi lükata ei jõua. Kontakt lihtsalt sulab teise külge kinni, kuna kaitsekiht on aja jooksul kulunud. Küll ja veel neid lappinud. Õigemini seda relee vahetanud. Seega kui ta siiani töötas ja vahepeal midagi muudetud ei ole siis ma esimese asjana hakkaks seda juhtplokk kaevama. Kui aga ise asjaga tegelenud ei ole siis võib olla kiiremaks lahenduseks lihtsalt uus osta. See ei pruugi aga kõige odavam lahendus olla.
Vasta