Tere.
Kui mul on elektri projektis kirjas, et maasse tuleb paigaldada 5 maandusvarrast 5m vahedega, siis mis arvestusega selline vahemaa 5m tavaliselt projekti leitakse?
Lasin nimelt traktoril kraavi ära kaevata et vardaid paigaldama hakata ja kuna varem pole krundil kaevetöid veel teinud avastasin üllatusega, et maa on üpris liivane. St. pinnaseks on ühtlane mulla liiva segu.
Nagu ma aru olen saanud, liiv sobib viletsamini maanduseks kui muld - seega kas ma peaks nüüd rohkem latte maasse taguma? Kui jah, siis kas ma võin neid latte lihtsalt 5m vahede asemel 3m vahedega panna?
maanduvarraste vahed
Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
Re: maanduvarraste vahed
Lugemata postitus Postitas styleman »
Varraste vahekaugus sõltub maandusvarda pikkusest. Varraste vahe on 2xvarda pikkus ehk Sinu puhul peaks varda pikkus olema 2,5m.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas maandaja »
Ehk kui projektis on kirjas, et 1,5m vardad 5m vahedega, siis on projekti tegija mingit jama ajanud.
Peaks hoopis olema 1,5m vardad 3m vahedega või siis 2,5m vardad 5m vahedega.
On muidu mingit vahet ka, kumb variant antud juhul parem võiks olla? St, kui pikkasid vardaid võiks eelpoolmainitud liivase pinnase puhul kasutada?
Peaks hoopis olema 1,5m vardad 3m vahedega või siis 2,5m vardad 5m vahedega.
On muidu mingit vahet ka, kumb variant antud juhul parem võiks olla? St, kui pikkasid vardaid võiks eelpoolmainitud liivase pinnase puhul kasutada?
Jama ei ole otseselt ajanud, aga see vahe mis kirjutasin on minimaalne st rohkem võib alati olla. Kui panna väiksema vahega siis varraste efektiivsus väheneb.
Liivase pinnase puhul peaks andma parema tulemuse vertikaalmaandur. Üldiselt on varda ju jätkatavad, nii et varras masse ja tuld.
Siis aga pead vaatama varraste vahekaugust.
Kas maja toitekaabel on paigas. Kui ei siis on sinna põhja ka hea maandust rajada.
Liivase pinnase puhul peaks andma parema tulemuse vertikaalmaandur. Üldiselt on varda ju jätkatavad, nii et varras masse ja tuld.
Siis aga pead vaatama varraste vahekaugust.
Kas maja toitekaabel on paigas. Kui ei siis on sinna põhja ka hea maandust rajada.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas maandaja »
Küsiks veel seda, et mis vahe on vasestatud maandusvarrastel ja tsingitud maandusvarrastel?
St. mis puhul peaks kindlasti kasutama vasestatud vardaid ja millisel juhul piisab tsingitud varrastest?
Ning veel - juhul kui projekt näeb ette 5 vasestatud varrast, siis ka need võib asendada 5 samapika/läbimõõduga tsingitud vardaga?
St. mis puhul peaks kindlasti kasutama vasestatud vardaid ja millisel juhul piisab tsingitud varrastest?
Ning veel - juhul kui projekt näeb ette 5 vasestatud varrast, siis ka need võib asendada 5 samapika/läbimõõduga tsingitud vardaga?
Vasega kaetud vardad tagavad maaga parema ühenduse kui tsingitud. Samas on mäletamist mööda tsingitud vardad jämedamad kui vasega kaetud nii et erilist vahet ei tohiks olla.
Mine “Elekter, elektriseadmed”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit