Tere, vaatasin läbi palju variante, aga vist ikkagi panen ma elektriküte, ehk radikad. Maja on mul 2-korruseline kokku 110 m2, kokku on 5 tuba nendes elame ainult kolmes. Oli tahtmine panna keskküte Komforts katel, hinnapakumine kujunes 67000kr+ paigaldus tasu ja see ilma torustikuta ja radikadeta kahel korrusel. Kuus siis kuluks puudele keskeltläbi 1000-1300kr, siia veel lisada elektrikulu pumpadele ja automaatikale. Keskkütega ma tahtsin täieliku sõltumatuse elektrist, aga vist ei tule see kuidagi välja, pumpasid on ikka vaja. Siin kohal küsimus, palju võtavad elektrit pumbad? 2 pumpa 30kw katlale ja 1500l akupaak.
Järgmine küsimus on kust kohast leida hea pakkumine elektriküteks? Soov oli panna konvektorid kööki (1konvekter 1500W), külaliste tuppa(2 konvektrit mõlemad 1000W) ja õliradikad eluruumidesse ja magamistubadesse(4 radikat 2x 1000W, 1x 1500W, 1x 750W), samuti esik teha põrandakütega, esik on umbes 6 m2 ja treppile samuti 750W. Samuti lisada siia mingi automaatika, ei pea olema tippude tipp, peamine, et jälgiks millal on vaja radikad tööle panna ja välja lülitada.
Praegu on mu majal ühe faasiline elekter, tuleb vist üle minna kolmele faasile, ehk siis lisaks tuleb selle eest maksta ma ei tea kui palju, aga vist palju.
Ehk siis saab keegi aidata pakkumisega(palju läheb maksma) ja kui halb on see variant. Põhjuseks on liiga suur hind mida peab korraga ära andma ja ka mugavust tahaks. Ma lugesin kokku kui palju peaks kuluma kuus elektri peale, tuli välja, et kütele läheb 2000-2500kr. Samas mul on veel ahjud olemas, et elekter on nagu lisaküte või siis nagu 50%. Arvestus oli kui elekter on peamine küte ja kõiki tubasi ei köeta.
elektriküte
küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 11 korda
- On tänatud: 80 korda
Re: elektriküte
Lugemata postitus Postitas dumbuser »
Pumba võimsust sa ju ei ütle. Kuniks seda ei ole siis paneme umbes. No näiteks 25W. See on siis niipalju kui 25W korda 24h korda 30 päeva, mis teeb 18 kWh. See on siis kuu aja peale. Kui elektri hind oleks 2 krooni kWh siis läheb sul pumbale kuu aja jooskul 36 EEK. Tegelik elektrihind on aga madalam ja ilmselt on ka pumba võimsus on nö lambist võetud. Ma ei pea küll seda numbrit mingiks imeliseks kirvehinnaks. Elektriküttega on aga sul 8750W korda 24h korda 30 päeva, mis teeb 6300 kWh ja kui seda jälle selle ulmelise 2 krooniga korrutada siis tuleb 7200 EEK/kuu. See on siis selline juhus kus kõik asjad huugavad kuu aega järjest 24 h, Jutu põhjal peaks aga reaalne asi jääma kuskil kolmandiku ja neljandiku vahele pakutud numbrist. Kuna maja soojustarvet ei tea siis ei oska ka rohkem pakkuda. Lambist pakun, et küttearved kipuvad talvel olema 3000 kanti. Erinevate katelde puhul on aga minu arvutuste põhjal see number umbes 1100 EEK. Samas on sul aga katlakütja ametist prii elu. Pikemaks ajaks ära minnes ei pea pikalt mõtlema, et kui temperatuur väga alla vajub, et mis siis juhtuda võib. Tegelikult on selline ennustamine umbes sama täpne nagu 4 kuu pärast ilma ennustada. Mingites väga suurtes piirides ehk saab hakkama. Mingitki väärtust omav tulemus eeldab aga soojustarbimise numbrit. Ise kütan söega ja kuu jooksul läheb küttele umbes 900 krooni. See on siis söe hind jagatud köetavate kuude arvuga pluss pumpade elekter. Kahjuks on maja täielikult soojustamata, pinda on umbes 170 ruutu ja esineb ka ülekütmist, kuna osadesse ruumidesse on termoandurid paigaldamata. Süsi sai ostetud enne hinnatõusu (aktsiis+üldine hinnatõus).
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Sõdur »
aga siiski, palju läheb maksma kogu komplekti ostmine? radikad, konvektorid, põrand, automaatika ja üleminek ühelt faasilt kolmele?
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 16 korda
- On tänatud: 13 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas Veikko »
3 faasile ülemineku hinda ja võimalust saad teada ainult eesti energiast. Võibolla on see ka suur kulu kui pead maja peakaablid välja vahetama. Pluss ampritasud, projektid ja kas liitumiskohas ongi niipalju lisavõimsust. Ka pead maja peakilbi ümber ehitama. Radikatel hinnad erinevad need pead võtma radikamüüjatelt. Kas elektri põrandakütet ei ole sul võimalik panna. Siis saaksid kuukulud alla kui kasutad kütmisel ööenergiat ja akumuleeris selle põrandatesse. Miks sa ei taha kasutada õhk-õhk soojuspumpa see parim ja odavaim lahendus täna.
Sõdur kirjutas:aga siiski, palju läheb maksma kogu komplekti ostmine? radikad, konvektorid, põrand, automaatika ja üleminek ühelt faasilt kolmele?
Gaasitööd, küttesüsteemid, veevarustus. Müük, paigaldus, hooldus, remont. http://www.novire.eu/ novire@novire.eu +372 5810 3282
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 11 korda
- On tänatud: 80 korda
Lugemata postitus Postitas dumbuser »
Kui juba põrandate tegemiseks läheb siis mina paneks küll veega ja mitte kaabliga. Kaablit saab elektriga soojaks aga vett saab mitut moodi soojaks. Ehk siis olude muutumisel piisab vaid soojusetekitaja vahetamisest. Kui aga oled kindel, et ainult elekter siis pole jälle mõtet seda soojust elektriga ühes kohas teha ja siis mööda maja laiali ajada, kulub asjatult materjali.
Lugemata postitus Postitas Aleks »
Vanasti ikka ehitati väga palju loomulikul tsirkulatsioonil toimivaid keskküttesüsteeme. Vaja suurema läbimõõduga torusid ning ka kalle on suurem. Ja elektri võidki ära unustada.Sõdur kirjutas:. Keskkütega ma tahtsin täieliku sõltumatuse elektrist, aga vist ei tule see kuidagi välja, pumpasid on ikka vaja. .

Kuna aga tänepäeval on pumbad juba suht olematu energiatarbega, siis pumbad mingit märkimisväärset kulu su pere eelarvesse ei tekita. Iseasi on muigu elektrikatkestused. Tahkekütte kasutamisel võib osutuda see parajaks pähkliks (ntx kui pole akupaaki).
- tubasoojaks
- Korralik postitaja
- On tänanud: 1 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas tubasoojaks »
esimene pool kommentaarist väga õige..dumbuser kirjutas:Kui juba põrandate tegemiseks läheb siis mina paneks küll veega ja mitte kaabliga. Kaablit saab elektriga soojaks aga vett saab mitut moodi soojaks. Ehk siis olude muutumisel piisab vaid soojusetekitaja vahetamisest. Kui aga oled kindel, et ainult elekter siis pole jälle mõtet seda soojust elektriga ühes kohas teha ja siis mööda maja laiali ajada, kulub asjatult materjali.
kuna vesi soojuskandjana on eriti universaalne, siis seda saab kuumutada elektriga, soojuspumbaga, päikeseenergiaga mida iganes sel hetkel odavamalt kätte saab
ja kui maja tõhusalt isoleerida, siis lõplik kütte energiakulu peaks jääma piiridesse 80-120 kWh per küttepinna m2 aastas
tõhus tähendab seda, et põrandaplaadi alla tuleb 200 mm peno, seina 300 mm villa või sellega ekvivalentset ainet ja pööningule 400 mm puistevilla
isolatsiooni investeeritud lisaraha, ca 5-7 % maja maksumusest tasub tagasi alla 10 aasta
kasutama peab ka tõhusat ventilatsiooni agregaati, mis püüab kinni väljaimetud õhust soojuse vähemalt 70-75 %
loe sellest
http://www.rakentaja.fi
seega see maja sobib ideaalselt elektrikütte kasutamiseks,kuna pind on väike
aga korralik elektriküttekatel 7,5 kW koos kütteregulaatoriga Ouman maksab alla 20 tuh kr
Ouman regulaatori kasutamisel saab hoida küttekulud minimaalsena, kuna ei pea katel hoidma kuumana nagu see toimub mittesäästlikus ioonkatlas

oletatav aasta maksimaalne energiakulu kütteks eeltoodud isolatsiooni kasutamisel ca 13200 kWh ja
kulutused 16500 kr kui kWh maksab keskmiselt 1,25 senti ( EE kalkulaator 25 A peakaitsega ja 17000 kWh aastas)
küsi lisa PM
või
aare@wetorex.ee
Elagu kodumaine energia:):):)
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad