Erinevate küttesüsteemide ühenduse skeemid.

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
wanamees
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Erinevate küttesüsteemide ühenduse skeemid.

Lugemata postitus Postitas wanamees »

Tervist,
Ehk oskab keegi jagada materjale või viidata kohtadele kust leiaks erinevate katlamajade ühenduseskeeme vesipõrandaküttele.
Ioon, pellet, õli jne.

Täname :)
Rostfrei
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 40 korda

Re: Erinevate küttesüsteemide ühenduse skeemid.

Lugemata postitus Postitas Rostfrei »

Ära palun solvu, kuid küsimuse esitamise idootsus viitab ühele teisele kasutajale, kelle sõna kasutus on 1:1 sarnane sinu omaga.
Ehk ainult kasutaja nime muutmisest ei aita, mõtle ikka enne, mida sa tahad ja kas sul selle teadmisega ka midagi peale on hakata, või lahmid nii sama. Kasuta googlit, leiad materjale kõvasti,
Kui oma mõistus ei noki, siis kirjuta googlisse otsingusse "põrandakütte ühendamine katlaga" ning loe.
Torm
külaline

Lugemata postitus Postitas Torm »

Kodanik Rostfrei: arvan, et teie mõtte selgeks tegemisel oleks saanud suure osa sõnakasutusest ära jätta ja tulemus oleks isegi parem olnud. Kui te ise vastata ei oska, siis öelge lihtsalt, et kasutage otsingut.
Ka mina olen kasutanud ja otsinud erinevaid skeeme, kuid seal on väga pealiskaudselt, tahaks spetsialistidelt selgitusi, kuid tundub, et siit seda küsida ei tohi.

Igal juhul edu kodanikule wanamees leidmaks seda, mida otsib.
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Aga on ju loll küsimus. Umbes nii, et tehke mulle tasuta projekt, kus on kõik asjad olemas, mida ma suudan välja mõelda. Õnneks ei vaevu küsija mitte midagi täpsustama ega anna isegi mitte vihjet selle kohta, millised võimsused kõne alla tulevad. Minu meelest pole selliste küsimuste puhul ka mingit mõistlikku vastust oodata.
Torm
külaline

Lugemata postitus Postitas Torm »

Ei ole lolle küsimusi, vaid lollid vastused!

Huvitav, kuidas üks ehitusvõhik peaks teadma, milliseid algandmeid oleks mingi projekti arvutamiseks vaja? Minu arust selle jaoks foorumid ongi, et uurida ja küsida, kuid siin karatakse kohe peale. Kõik ei ole sündinud ehitajad...
Inimene lihtsalt küsib erinevaid võimalusi, ei saanud küll tema postitusest aru, et ta valmisprojekti tahaks.

Andke siis talle nõu, mitte ärge ajage, et loll küsimus. Öelge, mida vaja, et spetsialistid saaksid adekvaatse vastuse anda.

Edu!
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar

No vastaks siis ka lihtsalt. Katlamaja ühendatakse küttesüsteemide külge torudega. Kahest torust piisab, millest ühe kaudu juhitakse siis sooja/kuuma vett ja teise kaudu tuleb jahtunud vesi tagasi. Katlamajast see torude hulk ei sõltu, samuti on ükskõik millega seda vett soojaks aetakse. Mis skeemi siin vaja on ?
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

dumbuser kirjutas:Aga on ju loll küsimus. Umbes nii, et tehke mulle tasuta projekt, kus on kõik asjad olemas, mida ma suudan välja mõelda. Õnneks ei vaevu küsija mitte midagi täpsustama ega anna isegi mitte vihjet selle kohta, millised võimsused kõne alla tulevad. Minu meelest pole selliste küsimuste puhul ka mingit mõistlikku vastust oodata.
keegi pole rääkinud sõnakestki tasuta projektist vms.
võimsused pole samuti hetkel olulised. oluline on saada infot süsteemidest laias laastus.

näitena olen leidnud ioonkatla kohta (lk2 ka lihtne süsteemi skeem) http://www.restas.ee/editor_files/File/ion_est.pdf

vabandan tõesti kui olen ennast kuidagi halvasti või rumalalt väljendanud, seljuhul parandage. ei tasu kohe kraesse hüpata!
Aleks
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas Aleks »

Vaata ntx www.esbe.se kodulehte, seal on terve rida segamisventiile koos primitiivsete skeemidega.
Rostfrei
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Torm kirjutas:Kodanik Rostfrei: arvan, et teie mõtte selgeks tegemisel oleks saanud suure osa sõnakasutusest ära jätta ja tulemus oleks isegi parem olnud. Kui te ise vastata ei oska, siis öelge lihtsalt, et kasutage otsingut.
Ka mina olen kasutanud ja otsinud erinevaid skeeme, kuid seal on väga pealiskaudselt, tahaks spetsialistidelt selgitusi, kuid tundub, et siit seda küsida ei tohi.

Igal juhul edu kodanikule wanamees leidmaks seda, mida otsib.
Nagu esmakirjutaja kunagi suvatses hiilata - jälle mingi mitte kasutaja hüppab... :D Ok, peace
Aga sa kasuta otsingut, tee PÕHITÕED selgeks ja küsi, vastan ka hea meelega.
Ja vastuseks siis küsimusele - ühendatakse torudega....
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Külaline kirjutas: keegi pole rääkinud sõnakestki tasuta projektist vms.
võimsused pole samuti hetkel olulised. oluline on saada infot süsteemidest laias laastus.

näitena olen leidnud ioonkatla kohta (lk2 ka lihtne süsteemi skeem) http://www.restas.ee/editor_files/File/ion_est.pdf

vabandan tõesti kui olen ennast kuidagi halvasti või rumalalt väljendanud, seljuhul parandage. ei tasu kohe kraesse hüpata!
No ja mis seal siis muutub, kui see ioonkatel näiteks õlikatla vastu vahetada ? Muidugi ohutusgrupp ja laienduspaak on ka head väljendid. Vbl nad ongi kasutusel aga mina kuulen küll esimest korda. Kuna ma aga selle tööga leiba ei teeni siis pole kindel aga kahtlustan, et see on mingi tõlge ja tõlkijal pole üleüldse aimu, mismoodi mingi asi teise keeles võiks olla.
Aga sind huvitab terve katlamaja skeem siis küsi kah sedasi. Vast saad isegi mõne targa vastuse.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Muidugi ohutusgrupp ja laienduspaak on ka head väljendid.
Neid väljendeid kuulen samuti esmakordselt ja tegu pole kõige parema tõlkega.

Natuke konkreetsemalt tahaks hetkel uurida pellet katla kohta
http://www.pellet.ee/content.php?nid=27&pid=6
üldine skeem jääb siis lahendusel samaks mis tavalise katla puhul, sest tööpõhimõte on sama?

Pilt

miskipärast ei suuda leida ühtegi tootjalehte, kust saaks andmeid võimsuste ja suuruste kohta konkreetsemalt :S
Rostfrei
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Ma närin veidi esimese posti kallal edasi :D
Tinglikult võid jagada koduse katla süsteemi(räägime siis näiteks fossiilkütusega kateldest) kolmeks osaks - katla OMARING, radika ring KOOS OMA segusõlmega ja põranda ring KOOS OMA segusõlmega. Põrandaküte saab alguse segusõlmest ehk siis "moodsalt" öeldes ühendatakse põrandaküte segusõlmega. Hakata siinkohal kõiki erinevaid viise kirjeldama, seda enam et küsija ei oma mitte mingit ettekujjutust küttesüsteemidest - kas on mõtet?
Aleks
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas Aleks »

Kõik võib väga kena olla, aga alustada tuleks siiski kateldest. Näiteks gaasikatlaid on olemas juba n+1 komplektsusega ehk katlas võib olla juba ringluspump, paisupaak, sooja tarbevee valmistamine jne jne.
Olen kodanik Rostfreiga ühel meelel, et ülesande püstitus on puudulik. See teeks peaaegu sama välja, kui ma küsin teema algatajana: "Mis saan vastuseks, kui liidan 2 arvu kokku?" : :lol:
Vasta