valmis laudpõranda alla soojustus/isolatsioon

kuidas soojustada oma elamist
kellu
külaline

valmis laudpõranda alla soojustus/isolatsioon

Lugemata postitus Postitas kellu »

Tere,

Mul on maas veneaegne laudpõrand, mis ilusti ära lihvitud ja tiptop välja näeb. Kas mingid tänapäeva nipid on juba väljamõeldud, kuidas valmis põranda alla soojustust saaks panna, et võita natuke soojuses ja helipidavuses? Ise kujutasin ette, et a la tõmban paar äärmist lauda lahti, mingi voolik vahelt läbi ja suruõhuga pritsitakse kõik võimalikud vahed mingit villapuru täis???
keemik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänatud: 104 korda

Re: valmis laudpõranda alla soojustus/isolatsioon

Lugemata postitus Postitas keemik »

Nii lihtsalt see asi ei käi. Üks variant oleks laud üles võtta, panna laagide vahele soojustus ja laudad tagasi, aga see on tõsine ettevõtmine. Lihtsam on kanda susse ja villaseid sokke ning kasutada põrandal kaltsuvaipu. Läbi põranda majast lahkuv soojusenergia pole muude kadudega üle mõistsue suur ka.

See jutt käib siis alt tuulduva laudpõranda kohta
wety
külaline

Lugemata postitus Postitas wety »

Tegelikult puistevillaga see täitsa võimalik. Tulevad lasevad puhuriga põranda alla, aga seal peab vaba ruum olem, et saaks toru sügavale sisse toppida. Samuti on siis kogu majapidamine villatolmu täis !!!! Ja pärast tuleks põranda ääred ära tihendada, et tolm ei leviks ülemäära palju.
kellu
külaline

Lugemata postitus Postitas kellu »

tegelikult on vist nii et ma võtan põranda üles ja teen kõik uued laud põrandad. Lihvitud-õlitatud on väga ilusti, aga no põhi on nii s..t kui veel olla saab, kriuksub ja nagiseb ja vähegi kõvema sammuga astud, siis tunned kuidas alumistel naabritel lamp laes väriseb...

kui juba teha siis teha...on minu arvamus. ma ei jää muidu rahule:)
Vasta