Betoon- või keraamiline katusekivi?

kivikatus
külaline

Betoon- või keraamiline katusekivi?

Lugemata postitus Postitas kivikatus »

Tere!

Teab keegi selgitada, millised on kummagi eelised, puudused kui võrrelda omavahel betoonkatusekivi ja keraamilist katusekivi. Vaatan, et hind on keraamilisel ca 25% kallim.
Rostfrei
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 40 korda

Re: Betoon- või keraamiline katusekivi?

Lugemata postitus Postitas Rostfrei »

Sa mõtled ikka savikivi? :scratch:
insenoor
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas insenoor »

Kas sa savist maja ehitaksid? Vist ei. Aga betoonist? Vist jah. Siis: katus ikka ka betoonkivist.
P.S. See savi elab krt teab kui kaua sul seal katusel.Betoonkivi paigaldamise eeliste kirjeldamiseks tahaks juba honorari natuke.
hulgus
pole kodus
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas hulgus »

insenoor kirjutas:Kas sa savist maja ehitaksid? Vist ei. Aga betoonist? Vist jah. Siis: katus ikka ka betoonkivist.
P.S. See savi elab krt teab kui kaua sul seal katusel.Betoonkivi paigaldamise eeliste kirjeldamiseks tahaks juba honorari natuke.
huvitav...
Terve Euroopa on vanu savitellistest maju täis, millel savist põletatud kivid, katusel. Ei kuku nad kokku ja ei lase katused vett läbi. On see nii juba aastasadu olnud ja ehk kestavad veel. Betoon aga alles eelmisest sajandist popp.
Katkised savist katusekivid, on rohkem nõuka aja teema, kui kivi vett nähes ära sulas.
Või mõistsin ma eelkirjutajat valesti?
aivar0102
Ehitusspets
Ehitusspets

Lugemata postitus Postitas aivar0102 »

Tootmise protsessis vahe sees.
Savikivid põletatakse, betoonkivid valatakse kui lihtsalt seletada.
Kui glasuurida siis veel parem.
insenoor
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Hulgusele: Euroopa ei võrdu veel 100 % meiega. Sa oled siin vist tavaline foorumi lahmija? Räägi oma kogemustest ( muidugi mitte naistega).
Oh teid ehitajaid
külaline

Lugemata postitus Postitas Oh teid ehitajaid »

Tere. Nii me Eesti riiki ei ehita!
Rostfrei - Keraamiline katusekivi = savist katusekivi. Keraamika tekib savi põletamisel. Nii et üks ja sama asi. Eesti savi kohta on aga foorumitest lugeda küll.
Lp. insenoor - ka teil soovitaksin ma natukene ehitusfüüsika ja materjalidega tutvuda. Betoonkivi on väga hea katusekattematerjal. Elueaks loetakse ca 100 aastat. Soovitan väga. Keraamiline ehk savist katusekivi on aga veelgi parem. Tuleb jälgida ainult paari asja. Oleneb kust tuleb savi ja kus ta valmistatud on. Õeldakse et savist katusekivi peab katusel vastu ca 200 aastat. NB! Lubja vähene eemaldamine savist on aga tõsine ohu märk. Nii võib tõesti juhtuda et juba paari..viie aasta pärast on katuselt kõik kadunud.
Igal juhul aga soovitan keraamilist. :hello:
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Muide insenoor ju väidabki otseselt, et savi elab krt teab kui kaua seal katusel! Nii ka ju on olnud, kui õige tehnoloogijaga ja
algmaterjalidest valmistatud kivist räägime. On tõesti kestnud teab, mis ajast...paigaldus tahab, aga tõesti mõningast vilumust.
Paistab, et need lõppmatud põlluarendused ja madam hind on ka inimeste mõttemaailmas maitset kujundamas.

taastaja
kivikatus
külaline

Lugemata postitus Postitas kivikatus »

Seega, kui ma hoone kasulikku eluiga üle 100 aasta ei planeeri, siis on betoon kivi hea küll. Sain aru et keraamilisel kivi eelis siis veelgi pikemas elueas? ja muud olulist vahet pole. Paigaldustehnoloogia neil siis ka vist sama? Silma jäänud Monier toodang, need vist kõik Kesk-Euroopas toodetakse, või tehakse midagi veel ka Eestis?
M.Koppel
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas M.Koppel »

kivikatus kirjutas:Seega, kui ma hoone kasulikku eluiga üle 100 aasta ei planeeri, siis on betoon kivi hea küll. Sain aru et keraamilisel kivi eelis siis veelgi pikemas elueas? ja muud olulist vahet pole. Paigaldustehnoloogia neil siis ka vist sama? Silma jäänud Monier toodang, need vist kõik Kesk-Euroopas toodetakse, või tehakse midagi veel ka Eestis?
monieril oma tehas eestis, kus tehakse betoonkivi
Katuste paigaldus tel.+358406626646, maido@riksunkattomies.fi
www.riksunkattomies.fi
Rostfrei
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Oh teid ehitajaid kirjutas:Tere. Nii me Eesti riiki ei ehita!
Rostfrei - Keraamiline katusekivi = savist katusekivi. Keraamika tekib savi põletamisel. Nii et üks ja sama asi. .... :hello:
Eks ma selle pärast vingun et: autol on kummid ja poldil on vint ja hüdrofoor pumpab vett ja..... :doh: :D
Ehk räägime asjadest nende õigete nimedega, sry teema solkimise pärast.
Piiga
külaline

Lugemata postitus Postitas Piiga »

Soovitan keraamilist .....kvaliteetsem.
Müüb Wieneberger.
joekas
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas joekas »

Betoon on raskem.
Ilma lisatöötluseta on betoon ka krobedama pinnaga ja kui maja kõrghaljastusega piirkonnas, siis on sammal sinna varmas tekkima.

Kui savikivina võtta wienerbergeri toodetest eestis tehtud kivid, siis paigaldus on veidi keerulisem, kui betoonkividel.
Nimelt on nende eesti savikivide vasakpoolsed servad pealt vaadatuna veidi paremale poole kiivas.
\
|
/

Poes olnud näidistel sellist asja küll ei kohanud, kuid kui katuseladumiseks läks, siis selgus. Panna sai, aga noh suurem lõtk soonte vahel oleks elu ikka hõlpsamaks teinud.
Aga võibolla oli ainult see minule sattunud partii selline.
hundipoeg
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas hundipoeg »

insenoor kirjutas:Kas sa savist maja ehitaksid? Vist ei. Aga betoonist? Vist jah. Siis: katus ikka ka betoonkivist.
:hello:
tead insenoor, et ehitaks tõesti savist seinetga maja. ikkagi tervislikum, hingavad seinad, aga paraku moes on betoon ja kips seega saviseinad vähelevinud. foorumis kirjas betoonkivi iga 100 aastat, korralikul keraamilisel kivil 200 aastat. ei hakka ju iga 100 aasta tagant katust vahetama!
kardan, et see honoraar jääb sul saamata betoonkivide eest!
Paremat homset Teile ja konkurentsivõimelist sissetulekut mulle!!
insenoor
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Soovin siis sulle,kutsikas , edu savionni ehitamisel: aga meie kliimavöötmes on igaljuhul eelistatud betoon katusekivi.Savist tehakse kujusid ,mitte maju. ( Ei viitsi pikemalt põhjendada).
hundipoeg
Korralik postitaja
Korralik postitaja

insenoor kirjutas:Soovin siis sulle,kutsikas , edu savionni ehitamisel: aga meie kliimavöötmes on igaljuhul eelistatud betoon katusekivi.Savist tehakse kujusid ,mitte maju. ( Ei viitsi pikemalt põhjendada).

ma tänan sind! eks see ole ka maitse asi millest keegi seinad om majale teeb. ma võin küll eksida, ag minu teada on meie kliimavöötmes kasutatud aastasadu isegi savist keraamilisi katusekive, aga neid betoonist vast ikka alla poole sajandi. seega mille järgiotsustada, et need me kliimasse eelistatumad?? jääb segaseks see argument. aga noh maitseid ja arvamusi on erinevaid ja see ongi ju tore. oleks ju lausa jube, kui kõik oleks kõiges ühel arvamusel ja teeks kõike ühte moodi.
Rostfrei
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Et alter egoga hea läbisaamine? :scratch:
insenoor
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Rostfrei kirjutas:Et alter egoga hea läbisaamine? :scratch:
Rostfrei:niipalju ,kui mina olen arusaanud, siis siin foorumis ootavad teadmisjanused iseehitajad ja muidu kiibitsejad häid ehitusalaseid nõuandeid(vahel ka läbi huumoriprisma) ,mitte ladinakeelseid kalambuure( selleks on äkki mõni muu foorum:äkki TRÜ katest filoloogide arutelud lauselõppudest ja algustest..jne)...Aga igaljuhul tuleb meie kliimavöötmes soovitada betoon katusekivi(rsk.,olen ikka ilgelt jäärapäine elukas).
Rostfrei
Ehituspenskar
Ehituspenskar

insenoor kirjutas:
Rostfrei:niipalju ,kui mina olen arusaanud, siis siin foorumis ootavad teadmisjanused iseehitajad ja muidu kiibitsejad häid ehitusalaseid nõuandeid(vahel ka läbi huumoriprisma) ,mitte ladinakeelseid kalambuure( selleks on äkki mõni muu foorum:äkki TRÜ katest filoloogide arutelud lauselõppudest ja algustest..jne)...Aga igaljuhul tuleb meie kliimavöötmes soovitada betoon katusekivi(rsk.,olen ikka ilgelt jäärapäine elukas).
Eeee.. omal komme lugeda foorumit alt üles, seega enne selle kirjatüki lugemist lugesin vundamendi teemat....
Jah, sinu ehitusalased nõuanded on ikka tasemel :mrgreen:

Katusekividest nii palju, et olen rääkinud tootjatega, tean erinevusi, tean ka "naised saunas rääkisid" jutte kividest, ära selle pärast nüüd põe :grin:
hundipoeg
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Ehk ei tasu nende kividega katusel jännata? Sest ei saa aru, miks ühte teisele eelistada tuleks! Panna hoopis plekk või eterniit või sootuks läbipaistev plastik või sootuks roog ja valida on ju veel laastud, sindlid ja ruberoid?
trumm
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas trumm »

noortele teadmiseks, et tallinna vanalinn ja tema savikivist katused on osad meie kliimas isegi julgelt üle 300 aasta vastu pidanud. seega väited kesk-euroopa kohta on pehmelt öelda asjatundmatud.
ja savitellistest ehitatakse ntx soomes väga palju maju. oluliselt rohkem kui betoonist :) :)

---

lisaks ehituslikele argumentidele - eks jah, papist, kipsist ja muust võin ehitada küll, kuid õnneks eelistavad päris paljud siiski vanu ja väärikaid materjale, sealh savikivi. eks hea maitse ole ka midagi väärt :amen:
taastaja
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 12 korda
On tänatud: 20 korda

Lugemata postitus Postitas taastaja »

Betoon ruulib samuti ja tundub, et selle maja peremehel on kõnnitee ehituselt marejali üle jäänud! :lol:
Manused
IMG_6906.JPG
IMG_6906.JPG (90.5 KiB) Vaadatud 5946 korda
IMG_6905.JPG
IMG_6905.JPG (103.23 KiB) Vaadatud 5943 korda
IMG_6904.JPG
IMG_6904.JPG (108.52 KiB) Vaadatud 5939 korda
ärge sõimake,aidake mind.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

hundipoeg kirjutas::hello:

Ehk ei tasu nende kividega katusel jännata? Sest ei saa aru, miks ühte teisele eelistada tuleks! Panna hoopis plekk või eterniit või sootuks läbipaistev plastik või sootuks roog ja valida on ju veel laastud, sindlid ja ruberoid?
Sina oled lihtsalt põrunud peast.
Lahmid täiesti lambist mingi suvalise lause siia. Nojah.. hundipoeg... kohe näha et roheline alles.
hundipoeg
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Külaline kirjutas:
hundipoeg kirjutas::hello:

Sina oled lihtsalt põrunud peast.
Lahmid täiesti lambist mingi suvalise lause siia. Nojah.. hundipoeg... kohe näha et roheline alles.

kohe näha, et asjtundjast anonüüm välja ilmunud.
insenoor
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Rostfrei kirjutas:
insenoor kirjutas:
Eeee.. omal komme lugeda foorumit alt üles, seega enne selle kirjatüki lugemist lugesin vundamendi teemat....
Jah, sinu ehitusalased nõuanded on ikka tasemel :mrgreen:

Katusekividest nii palju, et olen rääkinud tootjatega, tean erinevusi, tean ka "naised saunas rääkisid" jutte kividest, ära selle pärast nüüd põe :grin:
Vasta