AEROC seinte siseviimistlus?

siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
urmik3
Uus kasutaja
Uus kasutaja

AEROC seinte siseviimistlus?

Lugemata postitus Postitas urmik3 »

Kuidas võiks välja näha Aeroc seina siseviimistlus kihiti? Tasandus/pinnatugevduskangas/pahtel ???
Mõned väidavad et igale poole tuleks panna pinnatugevduskangas või võrk. Mõned väidavad et ei ole vaja.
Vbla mõni Aeroc maja omanik või kompetentne ehitaja oskaks kommenteerida/ nõu anda.

tänan!
u.
trumm
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 1 korda

Re: AEROC seinte siseviimistlus?

Lugemata postitus Postitas trumm »

mul on sutsu raske kommenteerida, kuna oma aeroci krohvisin suuremaltjaolt savi- või lubikrohviga. osades ruumides siiski ka tsementkrohviga. ei pahteldanud kusagil ( ei meeldi lihtsalt see "euro" väljanägemine). algul võtsin tõena seda soovitust, et peab alati krohvivõrku kasutama.. ja nägin sellega vaeva. pärast sain aru, et seda ei ole tegelikult üldse tarvis. lihtsalt sein on vaja enne piisavalt niisutada, et plokk ei tõmbaks kohe vett krohvisegust välja.

välisseina on küll krohvivüõrguga tehtud - esmalt siis armeersegu krohvivõrguga kahes kihis otse aeroci peal, siis mineraalkrohv.
maaler41
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas maaler41 »

Mina soovitaksin ikkagi võrguga krohvida.Võrk aitab paremini tasandada kividevahelisi vahesid ja aitab ära hoida veidi ka pragude teket. Krohviks soovitaksn MP-75. Selle peale siis juba peenpahtel...Või üks kiht veidi jämedamat (LHd või LRi) olenevalt sellest,kui siledaks on MP pahteldatud. Päris viimane kiht siis Sheetrocki.Üldiselt ei panda neid kihte selle Aeroci peale väga paksult.Aga tasandada on ju ikka vaja:)
entu
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas entu »

kõigepealt niiskustõke,et plokk ei imaks kohe krohvi kuivaks siis võrguga kipskrohv seejärel vetonit VH(hall) ning lõpuks peenpahtel...mina teen nii.
ponkskar
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas ponkskar »

entu kirjutas:kõigepealt niiskustõke,et plokk ei imaks kohe krohvi kuivaks siis võrguga kipskrohv seejärel vetonit VH(hall) ning lõpuks peenpahtel...mina teen nii.
Mina tõmbasin ( ja tõmban) oma maja Silbeti ja Aeroci seinad enne krohvimist üle selle asjaga http://www.knauf.ee/files/Knauf_Stuc-Primer.pdf

Võrgu osas soovitavad mõned,et võiks panna ainult silluste ja seinte ühenduskohtadesse ülekattega, mõned et võiks igale poole panna.
ats
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas ats »

Praimer,MP,vajadusel Maxit L või kohe LR ,siidjate lõppvärvide korral peenpahtel,krunt ja lõppvärv.Niiskete ruumide pinnad lähevad VH alla,mis on niiskuskindel. Entu- miks sa tavapinnad VH-ga teed?
Siseviimistlus, Plaatimine. 5084218 +358465675729
Vaatamist http://fotoalbum.ee/photos/Transit/sets/689453
entu
Korralik postitaja
Korralik postitaja

miks vetonit VH hall....harjumusest ja muidugi ka sellepärast,et (eriti uusehitusel)ma olen alati kindel,et ta järgmiseks päevaks on kuivanud(uusehitused kipuvad olema rõsked ja külmad),ta on küllaltki libe ja hästi täidab vuuke,kui ma lihvin juba peenpahtlit ja jõuan VH ni siis pole seda kohta vaja uuesti peenpahtliga üle teha!!!!kui lihvides jõuan nt.LR+ ni siis jääb see koht nagu kraabitud!!!miinuseks on,et sein-lagi jääb tume la pärast peenpahtli lihvimist hallikaskirju ,kui peab värvima valgeks siis kulub rohkem värvi.Aga teda on kõige parem seina panna ikka 60-80cm liibiga.
ats
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas ats »

Eks see harjumus on suur jõud,teed ikka sellega ,mida hästi tead.Omal ajal sai ka Vetonidi segudega alustatud-teisi konkurente polnudki,teisi ka proovitud,aga see esimene kasutusel siiani.Aga see VH on paras värviröövel ,heleda värvi alla tavaliselt kaks korda krunti,oma materjaliga tehes läheb kalliks.
Siseviimistlus, Plaatimine. 5084218 +358465675729
Vaatamist http://fotoalbum.ee/photos/Transit/sets/689453
entu
Korralik postitaja
Korralik postitaja

ega asi nii hull ka pole,mina ei krundi üldse pindu...teen lihtsalt esimese värvi küllalt vedelaks 10l värvile lisan umb. 1l vett,värvi kulu pole ühe ruudu kohta ületanud!!!
vwman
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 7 korda
On tänatud: 3 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas vwman »

Aeroci kodukal üleval selline variant http://aeroc.ee/user_upload/sakret_viimistlus.pdf

Siin tegijad räägivad MP-75-st , kumb siis nagu ettem oleks ?
Maja asub mul savisel pinnasel ja aeglane kerkimine-vajumine, on enam vähem kindel..nii et võrk läheks sisse.
Hinnapoolest on Sakret muidugi oluliselt kallim.
Maksan nii palju kui vaja ja nii vähe kui võimalik. Aga korralikku tööd on vaja
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

vwman kirjutas:Aeroci kodukal üleval selline variant http://aeroc.ee/user_upload/sakret_viimistlus.pdf

Siin tegijad räägivad MP-75-st , kumb siis nagu ettem oleks ?
Maja asub mul savisel pinnasel ja aeglane kerkimine-vajumine, on enam vähem kindel..nii et võrk läheks sisse.
Hinnapoolest on Sakret muidugi oluliselt kallim.
Selle lingi põhjal tundub, et üks neist on teise firma ära ostnud või oma hõlma alla võtnud.
Ise olen teinud järgnevalt-MP-ga täidan augud-lõhutud kohad-juhtmete kanalid,kastan märjaks(kasutan selleks 5 liitrist aiapritsi,võid vette lisada ka nakkedispersiooni, aga pärast loputa prits korralikult puhtaks), võrk MP-ga seina ja pärast veel kord 1-2 meetrise latiga üle(olenevalt seina kõverustest-loodis olekust),kipslagede korral teibin lae ja seina kokkupuute nurga paberteibiga,peale seda kaks lauspahtlit(MP pinnad),kerge lihv,krunt ja kaks põhivärvi.
Maja vajumise vältimiseks on vaja ikka enne teha korralik vundament, sest ega see võrk,MP,pahtel ja värv maja koos ei hoia ja pragude tekkimist ei välista, kuigi pisemaid kõikumisi võrk leevendab.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Turbas
külaline

Lugemata postitus Postitas Turbas »

Urmas, miks seinte ja lagede kokkupuutekoht pabernurgateibiga?
Kas akrüüliga ei oleks kavalam? Puitmaja puhul eriti, mis ikka kõigub veitsa.
;)
Urmas
autodidakt

Turbas kirjutas:Urmas, miks seinte ja lagede kokkupuutekoht pabernurgateibiga? ...
Laisk olen, noh! Ma ei viitsi parandusi tegemas käia ja seepärast teen kohe korralikult.
Turbas kirjutas:... Kas akrüüliga ei oleks kavalam? Puitmaja puhul eriti, mis ikka kõigub veitsa...
Ise eeldan, et maja ehitatakse ikka nii, et tuule kiiruse 5m/s peale ei kõigu ja laiali ei lagune. :) Põhjus miks ma akrüüli ei kasuta on kirjas tsiataadi esimeses vastuses. Akrüül on usinatele maalritele, kelledele on kvantiteet tähtis ja kes viitsivad parandusi tegemas käia. :)
Mille pärast ma peaks oma tööaega raiskama tasuta garantiitöödeks? Et minna ja tõmmata sõrmega uus akrüülikiht ja pintsliga värv peale. Tänan, ei, ma parem teen selle asemel raha eest tööd. :)
Oletame, et ühe eramaja viimitluse juures võtab laeäärte teipimine aega ca pool päeva, aga paranduste tegemiseks koos kohalesõitmisega ja tööga võtab samapalju aega ning tegelikult on teine pool päevast tuksis. Milleks?
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Turban
külaline

Lugemata postitus Postitas Turban »

Ei mõista.
Kui maja liigub nii, et akrüül praguneb siis puruneks ka ju paberteip! Või kuidas?
Ja paberteibiga tehtud lae ja seina nurga parandamine on ju keerulisem..
:confused:
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Turban kirjutas:Ei mõista.
Kui maja liigub nii, et akrüül praguneb siis puruneks ka ju paberteip! Või kuidas?
Ja paberteibiga tehtud lae ja seina nurga parandamine on ju keerulisem..
Paberteip, akrüül, pahtel ja värv ei ole maja ehitus materjalid, millede najal maja püsti seisab, vaid siseviimistluse materjalid!!!

urmas
Turban
külaline

Lugemata postitus Postitas Turban »

Urmas, ise ütlesid, et akrüül läheb katki, vmt, et sa ei taha käija parandamas. Kui läheb katki siis järelikult on olnud liikumine majal.

Nüüd, kuidas paberteip seal paremini püsib..

Urmas
autodidakt

Turban kirjutas:Urmas, ise ütlesid, et akrüül läheb katki, vmt, et sa ei taha käija parandamas. Kui läheb katki siis järelikult on olnud liikumine majal...
Ma ütlesin, et ei käi TASUTA garantiitöid tegemas kui liigub terve maja konstruktsioon, see ei ole minu tehnoloogiline praak, vaid juba suurem jama ja neid lähen tellija palvel parandama ainult raha eest. Ma ei ole võtnud ega kavatse võtta vastutust teiste jamade eest, milleks on kindlasti see kui maja konstruktsioonide kõikumine juba paberteibi lahti kisub.
Turban kirjutas:...Nüüd, kuidas paberteip seal paremini püsib... :confused:
Paberteip hoiab ära mikropragude tekke, mis akrüüliga kipuvad välja tulema! Küll nähtud, kuidas pole viitsitud sisenurkadesse paberteipi paigaldada ja selle asemel on pöidla või küünarnukiga paksult akrüüli nurkadesse veetud.
Mingis hiljutises postituses kirjutasin, kuidas tasanduspahtliga paigaldatud võrkteip tuli praktiliselt ise laest lahti ja sellel samal objektil oli seinanurkadesse arvatavasti pöidlaga akrüüli veetud. Oli teine pragunenud, servad lahti ning tuli lihtsalt noaga välja lõigata, et natuke normaalsem nurk saada.

Oma kogemuste najal olen jõudnud järeldusele, et minu jaoks on rahaliselt odavam ja tulemuselt kvaliteetsem teha need sisenurgad kohe paberteibiga. Ju siis mulle on sattunud või minu teenust tellinud kliendid sellised, kes on soovinud projektist alates korralikku tööd.

Peaks hakkama vist ka nendest jamadest pilte tegema, et saaksite aru millest jutt.
azoo
külaline

Lugemata postitus Postitas azoo »

Miks mitte kasutada Vetonit TT-d kui seinad on sirged, nagu Aerociga tavaliselt ikka on.
Urmas
autodidakt

azoo kirjutas:Miks mitte kasutada Vetonit TT-d kui seinad on sirged, nagu Aerociga tavaliselt ikka on.
Mis on selle Vetonit TT kasutamise põhjus? Saad/said kusagilt odavalt kellegi ülejääke?
TT on mõeldud niisketesse ruumi tasandamiseks! Miks ma ise seda ei kasuta kuivades ruumide viimistlemisel? Sellepärast, et ei allu lihvimisele nii nagu vaja(minu jaoks).
Kui Aeroci välisseinad on laotud seestpoolt nööri järgi ilusti ja võib tõesti olla sirge, siis Aerocist vaheseina puhul see kindlasti nii ei ole. Ühelt poolt võib olla ideaalilähedane, aga teiselt poolt kontrolli latt-loodiga(vähemalt 2m) ja räägime uuesti. Mina pole veel näinud, et Aerocist sein oleks korraga mõlemalt poolt ideaalilähedane.
mõtlen
külaline

Lugemata postitus Postitas mõtlen »

vaieldav värk kõik, aga sellel pole mõtet.üldiselt vajuvad kõik hooned (eramajad ehk seisnud kauem) suured ehitused, ei jõua lahkudagi ,kui mõrad jooksevad risti-rästi.võib neid teipe vedada palju tahes. üldiselt kasutan paberit erinevate materjalide kokkupuute kohtadel,et enda poolt kõik tehtud mis saab,ülejäänud on muidugi ehitaja värk,aga üldjuhul peab maaler ikka see olema kes maja püsima paneb :D. teibiga see jama, kui peaks lahti lööma,kurat teab mis põhjusel, siis selle parandamine võtab natuke kauem aega,kui törts akrüülimine ja värvimine. ideaalset ehitust ei ole ega tulegi. kui teha selle järgi mis nõutud kuskil pakendil või mujal siis meie hooned nii kiirelt ei kerkiks. paber ja törts akrüüli ei tee paha ja pragu tuleb,kui tahab tulla.
Vasta