Bituumenkate
-
- külaline
Bituumenkate
Lugemata postitus Postitas Mx »
Ette tänade
-
- külaline
Re: Bituumenkate
Lugemata postitus Postitas Stass »
Ise kasutame seda igal bituumensindelkatusel. Kui on huvi-helista 53541896

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas katusemees »
-
- Regulaarpostitaja
- On tänanud: 1 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas janek179 »
Oled sa lugenud siis mõnda paigaldusjuhist?katusemees kirjutas:Pole sinna midagi alla vaja. katusemees@gmail.com
Kalle 15º - 20º
Terve katus peab olema kaetud isekleepuva või naelutatava SBS või oksüd-bit. rullmaterjaliga. Ülekate 8 cm küljelt ja 15 cm rulli otsast.
Kalle 20º - 85º
Soovitav on katta kogu katus oksüd.bituumeni baasil valmistatud naelutatava aluskattega, nõutav on vähemalt räästa ja neelude katmine aluskattega.
Kalle 85º - 90º
Aluskate pole nõutav. Sindlid võib paigaldada otse aluspinnale.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas AJ »
Mis katusemees sa oled,kui ajad sellist lolljuttu???katusemees kirjutas:Pole sinna midagi alla vaja. katusemees@gmail.com

-
- külaline
Paistab, et sa, AJ, jagad asja, mida välja pakud?AJ kirjutas:Mis katusemees sa oled,kui ajad sellist lolljuttu???katusemees kirjutas:Pole sinna midagi alla vaja. katusemees@gmail.com
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Mina keevitaks OSB plaadile SBS-alukatte. Peaks olema kõige kindlam. Kui on huvi võin tulla üle vaadata ja omapoolse hinnapakkumise teha.
Lugemata postitus Postitas anders »
-
- Regulaarpostitaja
- On tänanud: 1 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas janek179 »
anders kirjutas:Olen pannud räästasse ja neeludesse alati pleki. Lamedamate puhul olen pannud alla tavalise tõrvapapi. Vanasti, kui pandi kärge puhtalt täislaudisele, siis oli tõrvapapp väga hea ja tasandas laudade erinevust. Puhtalt juhendite järgi tehes võite kohe vaeseks jääda. Iga tootja mõtleb igasuguseid lisasid välja, et teilt rohkem raha kätte saada. Edu kõigile, ka kisajatele. katusemees@gmail.com
Siis ikka enne mõtle mida ütled. Ühes ütled, et pole vaja midagi panna ja teises, et oled paigaldnud aluskatet. Polegi ju väitnud, et peab panema tootja poolt nimetatud toodet.Aluskatte vajaduse määrab ju ikkagi see milline on katus ja selle kalde nurk.katusemees kirjutas:Pole sinna midagi alla vaja. katusemees@gmail.com
-
- külaline
Tegemist on suht lameda katusega, arvan, et kalle võib-olla u. 20-30 kraadi. Ettepanekutes on välja toodud kaks varianti: paigaldada katusele kärje alla kas tavaline ruberoid (tõrvapapp) või bituumenpapp-pergamiin ja mõned variandid veel ,mis teeksid katuse tõesti tunduvalt kallimaks. Mis funktsiooni aluskate täidab (kui vihm või lumi tungib kärje alla kaitseb see aluskonstruktsioone vms.)? Kui paigaldada katusele tavaline ruberoid (tõrvapapp), kas hiljem kärje peale vaadates ei jää paistma aluskatte ülekatte kohad, kuna ruberoid (tõrvapapp) pole just väga õhtuke? Osadel bituumenkatustel (kärg, tellis) olen tähele pannud mõningast lainetust, kas see on tingitud aluskatte halvast paigaldusest (lained on sisse jäetud) või millestki muust?
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 2 korda
Lugemata postitus Postitas usr1 »
Kas peab just see kärg seal katusel olema?
Tuttaval 10 aastaga kärg katus lasi sorinal läbi ja kalle on 45 kraadi, nüüd paigaldas Onduline plaadi. sinu 20-30 kraadise kaldega katusel võib see väga kiiresti juhtuda.
Kui katuse kalle on 20-30 kraadi siis soovitaks 1 kihilist puistega SBS rullmaterjali (on saadaval rohelist, punast, musta, halli, ja valget puistet). Tehase garantii on kümme aastat aga vastu peab 20 aastat kindlasti. Kui võimalust pane aluskiht lisaks, peab 20 aasta asemel 30 vastu, või rohkemgi
OSB plaadi peale saab väga edukalt SBS-i kinni põletada Kui kardad et tuul minema viib siis võib vuugist kinnitada plekkseibi ja kruviga, räästast kaks meetrit sammuga 25 cm, edasi sammuga 50 cm. Räästasse paigaldad tavalise veeninapleki, viilu plekiks tõstega veeninaplekk.
Kärje paigaldusega võib ilma kogemuseta kah hakkama saada, aga SBS-i paigalduseks pead tegija leidma kui ise ei oska.
- sashaobrok
- Ehituspenskar
- On tänanud: 36 korda
- On tänatud: 43 korda
Lugemata postitus Postitas sashaobrok »
Räägi täpsemalt mismoodi see kärg tal läbi laskma hakkas?Tuttaval 10 aastaga kärg katus lasi sorinal läbi ja kalle on 45 kraadi,
Kas kärjel tulid tükid katuselt juba maha või mismoodi see vesi sealt sorisema hakkas?
Või naelte kohal kuidagi või hoopis harjast või korstna ümbrusest?
Tahaks ennetada seda asja kuidagi..
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas II »
Minu maja katusepaigaldajad Kattexi poisid rääki��ka sama juttu. Minu arvates-kõige k�dlam lahendus

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas SBS »
Kirjutasin selle teksti useri nime allasashaobrok kirjutas:Räägi täpsemalt mismoodi see kärg tal läbi laskma hakkas?Tuttaval 10 aastaga kärg katus lasi sorinal läbi ja kalle on 45 kraadi,
Kas kärjel tulid tükid katuselt juba maha või mismoodi see vesi sealt sorisema hakkas?
Või naelte kohal kuidagi või hoopis harjast või korstna ümbrusest?
Tahaks ennetada seda asja kuidagi..
Olen ise 5 aastat SBS-i maha keeranud ja selle aja jooksul on tulnud teha seda mitme eramaja kärgkatuse peale, mis on olnud kahjuks suht uued. kui kärg katus paigaldada otse laudise või OSb peale siis peaks katuse kalle olema üle 50 kraadi rõhkpinna suhtes. Elumajale ma ei soovita seda üldse paigaldada. Võimalusel ikkagist plekk või kivi, muidugi kui on väga väike kalle katusel siis SBS, soovitatavalt kahe kihiline
nüüd asja juurde. tuttaval hakkas katus läbi laskma neeludest (neeludesse oli paigaldatud aluskate), probleeme oli ka katuseakende juures, aga need võisid olla ka paigaldamise vead, ei süvenenud probleemi eriti tõsiselt. oli ka neid kohti kus oli kärje tüki tagurpidi tuulega visanud.
Minu arust kärje kõige suurem probleem on see et teda seob ainult päikese kuumus, aga kui päikest katus ei näe ja ainult tuult saab, siis rebib tuul selle kärje lahti ning katus enam vett ei pea.
mingid algajad on sul seal katusel käinudII kirjutas:[
Minu maja katusepaigaldajad Kattexi poisid rääki��ka sama juttu. Minu arvates-kõige k�dlam lahendus:
Niimodi võib isegi mu surnud vanaema rulli põletada

- sashaobrok
- Ehituspenskar
Isegi kui ma panen neelu kohta sbs-i topelt või hoopis näiteks teen plekist tugevduse neelu sisenurka sbs alla ja käin peale kärje paigaldust katuse gaasileegiga kergelt üle, et kärg korralikult ühtlaseks massiks sulatada?
(katuseaknaid ei tule, korsten paraku küll)
EI tea ju kui kõvasti kärje kvaliteet on kümne aastaga paranenud ega ma ei näinud kuidas aluskiht kärje alla oli paigaldatud.sashaobrok kirjutas:Ok, seega sa väidad, et kui mul on 45 kraadi kalle ja alla panen SBS ja peale kärje, siis mul jookseb 10 aasta pärast neelukohtadest läbi ja põhjapoolsel küljel kärg lipendab?
Isegi kui ma panen neelu kohta sbs-i topelt või hoopis näiteks teen plekist tugevduse neelu sisenurka sbs alla ja käin peale kärje paigaldust katuse gaasileegiga kergelt üle, et kärg korralikult ühtlaseks massiks sulatada?
(katuseaknaid ei tule, korsten paraku küll)
Kui sa katad terve katuse SBS aluskihiga korralikult, nii et vuugid vett peavad siis see aluskiht peaks juba oma 10 aastat vastu pidama.
Neeludesse võid muidugi pleki alla panna kui võimalus on, ega see halba ei tee.
kärje võid ka põletiga üle käija et tuul seda lahti ei saaks rebida.
- sashaobrok
- Ehituspenskar
Vene ruberoid tuleks unustada ja kindlasti võtta 4 korda kallim SBS?
näidised:
http://www.e-ehitus.ee/pood/ruberoid-ve ... d-312.html
vs
http://www.e-ehitus.ee/pood/unifleks-1x ... d-308.html
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas ria »
see siin ilmne raiskamine,tööhinna üleslöömine .bituumenpaber väga hea.good : tuulutus puudu,su katus hakkab hallitama jpm.mõned rähnid panevad veel klambripüssiga kärje peale.näita seda mis on hästi tehtud.II kirjutas:[
Minu maja katusepaigaldajad Kattexi poisid rääki��ka sama juttu. Minu arvates-kõige k�dlam lahendus:
- sashaobrok
- Ehituspenskar
Räägi nüüd selgemalt. Kuidas mida nende piltide peal raisatud on?see siin ilmne raiskamine,tööhinna üleslöömine .
Tuulutuse kohapealt tõesti tundub, et on kelp katus ja ühtegi toru kuskilt välja ei paista samas.
Aga kui oleks harja all kasvõi väikegi pööninguosa mis otstest lahti, siis ju pole ometi mõistlik panna neid plastikjullasid läbi katuse?
-
- külaline
unifleks on neli korda vastupidavam, kui ruberoid.sashaobrok kirjutas:Kiusan veel....
Vene ruberoid tuleks unustada ja kindlasti võtta 4 korda kallim SBS?
näidised:
http://www.e-ehitus.ee/pood/ruberoid-ve ... d-312.html
vs
http://www.e-ehitus.ee/pood/unifleks-1x ... d-308.html
Sellise hinnaga ma küll unifleksi ei ostaks, selle raha eest saab juba pealiskihti
-
- külaline
Need nn algajad on tegelikult proffessionaalid-katusemehed,kes töötasid nii USA-s,Soomes,Lätis,Venemaal ja siin Eestis...SBS kirjutas:II kirjutas:[
mingid algajad on sul seal katusel käinud
Niimodi võib isegi mu surnud vanaema rulli põletada
Ära aja lolljuttu inimestest keda sa ei tunne. Samas töö kvaliteedile ei ole mul pretensioone.
SBS aluskate põletamine katusele oli tegelikult ka projekteerija soovitus.
Need samad katusemehed soovitasid esialgusest pergamiini,kuid mul on raha olemas ja ei taha säästa oma eramu ehitamisel.
Samas bituumensindel,mis tuleb minu katusele on 30-aasase garantiiga ,samblakaitsega.
Pergamiini panek katusele ei meeldinud mulle just sellepörast,et seda pannakse klambritega,kuid katusemehed rääkisid,et 90% bituumensindelkatustel nad panid aluskatteks just bituumenpappi või liivata ruberoidi.
See jutt,et mul puudub tuulutus on ka lolljutt-bituumensindli panekul mehed lõikavad SBSi harjal ja panevad harjatuulutust.
Olen elanud ja töötanud USA-s ja Kanadas,kus on ilamtingimused on mõni kord karmimaid kui meil ,kuid bituumensindlid seisavad probleemita 60-70 aastat. Arvan,et kõik sõltub professionaalist-kui oli see paigaldaja eile kokk ja täna katusepaigaldaja,siis paigaldatud katus püsib ka maksimaalselt paar aastat. Kui aga see on proff ja suure kogemusega,siis on hoopis teine asi...
Mina ka valisin katusepaigaldajat 4 firma vahel ja olen selle valikuga rahul,julgen ka soovitada teistele.

-
- külaline
-
- külaline
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad