vedelgaasiballooni kaugus pliidist

siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
pandakaru
külaline

vedelgaasiballooni kaugus pliidist

Lugemata postitus Postitas pandakaru »

Otsin reaalset kogemust ja põhjendusi, et kas vedelgaasiballoon võiks asuda pliidist kaugemal kui 2m.

Otsisin mööda internetti ja leidsin, et vedelgaasiballooni võib koduses majapidamises (eramajas) kasutada ja ühendada ilma järelvalveta. Samas leidsin soovitused, et maksimaalne ühendusvooliku pikkus on 2m. Kas keegi oskab palun põhjendada, et kas peale surve kao/languse on veel põhjuseid, miks peaks kasutama max 2m voolikut?

Ja kas on OK, kui vahemaa on balooni ja pliidi vahel on ~4m ja ühendus on teostatud vasktoru abil?
gaas
külaline

Re: vedelgaasiballooni kaugus pliidist

Lugemata postitus Postitas gaas »

Vanasti küll mingit piirangut polnud. Kasutati õmblusega terastoru. Vasktoru kohta ei oska midagi õelda.
Busta
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas Busta »

vasktorude keermestatud liitekohad võivad ehk ära "väsida" ja hakata läbi laskma?
multiprofiil
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänanud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas multiprofiil »

Peale gaasiballooni reduktorit (ballooni külge keeratud) on ju see rõhk mis torus/voolikus on maru väike ja mingit erilist "kõrgsurve" toru ei ole kasutada vaja. Piisab spetsiaalsest kummivoolikust mis ehituskauplustes müüakse + korralikud klambrid ja selle koosluse eluiga peaks suht pikk olema kui vältida mehhaanilisi vigastusi (nühkimine, koduloomad jne.) ning ehk korra aastas visuaalselt üle kontrollida (pragunemist jne.).

Survelanguse kohta - maal oli mitukümmend aastat see punane propaani balloon sahvris, kust siis kohati kummivoolikuga, kohati metalltoruna seinapeal oli pliidini kokku nii vast 8-10m ja töötas uhkesti nii neljaauguga plaat kui ka praeahi korraga (eriline tamp oli pidevalt taga moosikeetmise-kompotitamise aegu) ja põletid lõõmasid uhkesti, seega ei tohiks rõhulangus probleemiks olla.

Turvalisuse seisukohast mäletan, et ööseks (või ärasõites) keerati siiski ballooni kraan kinni.
Välistrassid ja pinnasetööd.
Ekskavaatorite ja kallurite rent.
www.multiprofiil.ee info@multiprofiil.ee 5527014
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Balloon peab olema mitte ligemal kui 0,5m ,sel juhul ballooni ja pliida vahel peab olema ekraan. 1m kaugusel pliidist ekraan ei ole vajalik.Mul tõõtab põleti 30m kaugusel , voolikuga on ühendatud.Seal on ka nõudmised , ei tohi olla rohkem kui ÜKS liite koht voolikute peal.Korralik reduktor ja tagasilõõgi klapp ning ta näitab alati on pallon täis või tühi
pandakaru
külaline

Paistab, et minu kartusel pole väga alust ja võib kasutada pikemat voolikut.
Saan aru, et ma peaks kasutama spetsiaalset toru soovitavalt ilma liitekohtadeta. Kui pikkus liiga suur, siis tagasilöögi klapp on vajalik. Kui kodust pikemaks ajaks lahkun, siis gaasiballoon kindlasti kinni.
Leidsin, et EhituseABCs on müügil põleti 5m voolikuga. Sealt saan vajaliku pikkuse ja balloonile panen kindlasti peale kiirühendusliidese.

Kui on veel näpunäiteid, siis loen neid meeleldi.
Külaline
külaline

Ma panin selle klapi mis on ka leegi vastu,odav ta ei ole,reduktoriga peaaegu ühes hinnas. 10 m peale olen ka neid paigaldanud,see rohkem moe asi,rahulikumalt magan.
iffoniff
Ehitusspets
Ehitusspets

Lugemata postitus Postitas iffoniff »

olen paigaldanud 35 m 10 mm vasktoru ja sinna balloon ilma igasuguste klappideta ja töötab aastaid ilma probleemideta .
Tundub et toru pikkusel pole olulist rolli.
pandakaru
külaline

Küsin veel niipalju, et kas kellelgi on soovitada kauplust kus kõik kulumaterjalid ühest kohast saab hankida!
Külaline
külaline

iffoniff,ma ütlesin seda (30м) kummi voolikute suhtes,voolik 9mm.
gusgus
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas gusgus »

Survelangu nii lühikese maa peale tõesti pole. Kül aga ei ole lubatud kasutada üle 2m pehmet voolikut gaasipaigaldise ehitusel. Üle 2 m peab kasutama jäika toru - kas terast, vaske - kusjuures koonusliitmikud pole lubatud. Jäigast torust gaasipaigaldis aga eeldab projekti ning tehnokontrollikeskuses registreerimist. Kui sa seda kõike teed kodus siis sul loomulikult pole seda jama vaja läbi teha, kül oleks see mõistlik n. asutustes, firmades.
Vasta