Lagi tilgub

siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
Daria
külaline

Lagi tilgub

Lugemata postitus Postitas Daria »

Tere,
mureks elutoas rõdu kohal tilkuv lagi.
Elan vanas 5-korruselises paneelmajas 4. korrusel. Elutoas, rõdu kohalt immitseb suure vihma või sulaga vett. Vaikselt voolab ja tilgub. Rõdud avatud. Tahan teha elutoas remondi, kuid esmaseks ülesandeks peaks olema selle probleemi kõrvaldamine, et tehtud tööd ei saaks rikutud. Käisin olukorda üleval üksiku vanema naisterahva juures kaemas. Võimalik, et suurema saju (eriti vastu maja seina) ja lumesula korral imbub vesi hiljuti vahetatud rõduukse vuukide vahelt paneelide vahele ja sealt edasi alumisele korrusele. Muidugi puudus üleval rõduuksel ka väjaspool astmeplekk ja vuugivahed olid ca. 1 cm. Muud loogilist varianti, kust vesi mu korterisse jõuab, ma ise välja ei suutnud mõelda.
Kuna üleval elab üksik naisterahvas, siis tema üksi selle lahendamisega hakkama ei saa ja kuna see on rohkem ka minu huvides, sooviksin selles asjas nö. eestvedajaks olla. Räägitud ka KÜ-ga, kuid sealpoolt tuli sõnum, et majal remondid (katus, paneelide vuugid jms) hiljuti tehtud ja nendest tingutuna see läbivettimine ei tohiks olla ning kuna suurim kahtlus ikkagi selle rõduukse peal, siis peaks nagu korteri omanik asja ise korda tegema.
On kellelgi sarnast kogemust? Kust see vesi läbi imbuda võiks ning kuidas see asi korda saada? Kas ehitusest mitte jagav inimene saaks selle probleemiga ise hakkama või soovitate pöörduda spetsialisti (ehitusfirma?) poole, kes ehk ka tehutd tööle garantiid pakuks?
Palun andke nõu, ilmad hakkavad kuivemaks minema ja tahaks härjal sarvist haarata:)
Aitäh!
iffoniff
Ehitusspets
Ehitusspets

Re: Lagi tilgub

Lugemata postitus Postitas iffoniff »

sellel majal vist ei ole 5 korruse rõdudel katuseid . siis sajab rõdule ja sealt edasi juba seinavahele ,selle remont ei ole sugugi kallis aga tarvis kuiva ilma .Kui tahad firmat siis olen kindel, et peale probleemide taas tekkimist seda firmat pole enam .
kui naabrid nõus väikese remondiga siis peaksite oma murest jagu saama .

Võib ka minu poole pöörduda olen meistrimees ja garantii karanteeritud.
Daria
külaline

Lugemata postitus Postitas Daria »

Kui natukene täpsemaks minna- teoreetiliselt, mis materjale ja vahendeid lä�b vettpidava tulemuse saavutamiseks?

Kaalun tõs�elt väli� spetsialisti palkamist, nii et ehk võtan�hend�t.
andrus49
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas andrus49 »

Asja lähemalt kaemata ei saa keegi täpset retsepti anda, aga pakuks välja, et ülemise korruse rõdu vajab korralikku hüdroisolatsiooni. Seda nii rõduplaadi- kui ka seinavuukide osas. Soovitan otsida mõni hüdroisolatsioonidega tegelev firma ja küsida esialgu konsultatsiooni. Uuri näiteks selliseid firmasid nagu Primostar ( http://www.primostar.ee/ )või siis Langeproon ( http://www.langeproon.ee/ ).

terv Andrus
arvutihdd
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas arvutihdd »

Usun, et selle probleemiga saab ka üks ettevõtlik naine hakkama. Vaja silikoonipressi ning vastavat hermeetikut vuukide tihendamiseks. Arvatavasti pressib lihtsalt rõduplaadi ja seina liitest vesi sisse või sellest samast rõduuksest. Üks väga tänuväärne asi on katusemastiks, millega saab ka niiskeid vuuke tihendada. Soovitan ettevaatlik olla, sest asi määrib koledalt, aga peab väga eduliselt ka vee kinni.
Täidad kõik lahtised ja vigased vuugid ära sellega ning palvetad, et tegu oli õige kohaga. TÄis hüdro pole alati rõduplaadile ilmtingimata vajalik, aga ka selleks vastavad möginad olemas. Tallinnas saab abistada, kui vaja.

Samas võib ka just parandatud vuuk lasta vett sisse kui lohakalt tehtud ja on seda ka kortermajadel ettetulnud. VEsi võib tuulega igast väiksemast praost sisse pugeda. Seega hoolikalt silmad lahti ja katse-eksi meetodil auke otsima.
Volk
külaline

Lugemata postitus Postitas Volk »

Mul sarnane probleem.
Kes siin end asjatundjaks peavad ja suudavad asja jäädavalt korda teha, palun jätke kontakt.
Aitüma!
Vasta