Veidi avameelsust epiloogina

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 398 korda
On tänatud: 194 korda
Kontakt:

Veidi avameelsust epiloogina

Lugemata postitus Postitas kaminahi »

Ei ole mul muud huvi, kui kunagi näha, et Eesti pottseppasi ühendab midagi sellist avalikku kui on näiteks http://mha-net.org/docs/v8n2/v8n2.htm
või mõned teised vähemad ahjuehitajate ühendused, kus ametikaaslased vahetavad ilma igasuguse egoismita oma tegemisi . Algus on loodud : http://www.pottsepad.ee/ kuid ...no miks on ainukeseks uudiseks, et meil on nüüd koduleht ? Milleks ? Tehke mehed midagi ja küll näete, asi hakkab mingil momendil ka täituma. Seniks aga, kuni minu üritust , midagi muuta, nähti just sealtkandist ebameeldivusena ei saanud see kindlast juhtuma.
Soovin teile siis mõelda arengutele ja tõstke pilk oma saapaninadelt .

Nüüd aga tõmban siit eemale.

Ps. Üks soov veel : Aidake Juhanil pliiti ehitada ja ölge Leevile, et ei ole olemas passivmaja :bye:
Viimati muutis kaminahi, 02 Mär 2009, 22:26, muudetud 1 kord kokku.
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
Külaline
külaline

Re: Veidi avameelsust epiloogina

Lugemata postitus Postitas Külaline »

vana jutt! tasuks vaadata teemat KAMINAHI-15.01.2008
heints
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 65 korda
On tänatud: 16 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas heints »

Ma leian küll palju huvitavat Teie linkidest, hea ka , et keegi oskab ja näeb vaeva artiklite tõlkimisega . Tänud .

Ja veel - kui pole sõdijaid, pole ka sõda . Ma ei reageeriks.
Heino Soon. Kuressaare
Leevi
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 64 korda
On tänatud: 40 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Leevi »

kaminahi kirjutas:Ei ole mul muud huvi, kui kunagi näha, et Eesti pottseppasi ühendab midagi sellist avalikku kui on näiteks http://mha-net.org/docs/v8n2/v8n2.htm
või mõned teised vähemad ahjuehitajate ühendused, kus ametikaaslased vahetavad ilma igasuguse egoismita oma tegemisi . Algus on loodud : http://www.pottsepad.ee/ kuid ...no miks on ainukeseks uudiseks, et meil on nüüd koduleht ? Milleks ? Tehke mehed midagi ja küll näete, asi hakkab mingil momendil ka täituma. Seniks aga, kuni minu üritust , midagi muuta, nähti just sealtkandist ebameeldivusena ei saanud see kindlast juhtuma.

Ps. Üks soov veel : Aidake Juhanil pliiti ehitada ja ölge Leevile, et ei ole olemas passivmaja :bye:
MTÜ on oma lühikese tegevusaja jooksul teinud nii mõndagi. Ka sina, kaminahi, oled osalenud koolitustel. See MHA koduleht loodi 20. juunil 1996. Iga asi areneb ja täieneb aja jooksul. Rahvusvahelise mehena aitad ehk http://www.mhae.org/ jalule?

Passiivmajast siis ka: http://www.tuit.ut.ee/171992
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 209 korda
On tänatud: 191 korda

Lugemata postitus Postitas motamees »

teadja kirjutas: Teema kisub üsna käest ja riiakaks ja kui osalejad märkavad,siis toimub see ikka siis,kui sekkub teatud seltskond.Pean siin silmas
just härra Kaminahju koos oma fäännajatega,kes tal siin vahepeal tekkisid, siis ,kui ta need ameeriklaste kõrgema taseme pildid
lagedale tõi.
Jah, mina olen üks nendest fännajatest.
Miks?
Lihtne, sest kaasfoorumlane Kaminahi julgeb näidata oma tegemisi (see sisemine pool mind just huvitabki). Millegipärast kisub teema käest ära jah Kaminahju sekkumisel. Mitte aga täielikult tema süül. Lihtsalt teistel on vaja hakata kohe teda "peksma". Ja siis lähebki offtopik lahti.
Muidugi on väga teretulnud ka tema pakutud ameerika lingid.
Foorumi huvitavamaks tegemise näiteks (kahjuks seda teemat pole enam) võiks võtta kaminahju teema ühe ahju ehitamisest. Tema tegi teema ja toimetas seal väga huvitaval viisil. Miks oli vaja siis muuta see teema ropuks sõimamiseks. Kuidas saab selle teema näitel väita midagi Kaminahju sekkumisest. Sekkujad olid hoopis teisest leerist.
Mul kahju, et selliseid teemasid naa vähe (tegelikult ütleks, et neid polegi). Hakkas tekkima üks pliitaehitus, aga kadunud ta ongi. Pliita vist ammu valmis.
Kaminahju vastasleer võiks nüüd hea tahte märgina hakata valgustama oma ahjude siseelu. Need kuivad küsimuste vastused aitavad (kui aitavad?) ainult konkreetselt ühte inimest. Kaaslugejatele need suht igavad.
.
Tel 5o9279o
Külaline
külaline

Asi pole päris nii,lihtsalt kui temast erinevalt mõtled,siis kohe sappi ajama hakkab.Las ta toimetab oma tegemisi blogis,sest seal pahasid anonüüme pole,aga kahjuks ka fännid nii tagasihoidlikud.
Külaline
külaline

Külaline kirjutas:Asi pole päris nii,lihtsalt kui temast erinevalt mõtled,siis kohe sappi ajama hakkab.Las ta toimetab oma tegemisi blogis,sest seal pahasid anonüüme pole,aga kahjuks ka fännid nii tagasihoidlikud.
Miks mina seda blogi ei näe millest räägid :scratch:
Kasutaja avatar
veebimeister
Administraator
Administraator
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 18 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas veebimeister »

Külaline kirjutas:
Külaline kirjutas:Asi pole päris nii,lihtsalt kui temast erinevalt mõtled,siis kohe sappi ajama hakkab.Las ta toimetab oma tegemisi blogis,sest seal pahasid anonüüme pole,aga kahjuks ka fännid nii tagasihoidlikud.
Miks mina seda blogi ei näe millest räägid :scratch:
blogi nähtav vaid registreerunud kasutajatele :hello:
Peetripoeg
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 13 korda
On tänatud: 15 korda

Lugemata postitus Postitas Peetripoeg »

Vara veel teha Igast Eestlasest Pottsepp.
Ja Eestimaa ei ole Ameerika.
Ei maksa neid ühe vitsaga luua
Koolitus on moodne sõna.Internetikoolitus veelgi moodsam.
Iseendale tuha pähe raputamine on julgete meeste värk.
Nagu tegi seda Hr.Heiki Hyytiäinen oma soometüüpi ahju ülemise põlemiskambri nimetusest loobumisel sel lihtsal põhjusel,et mingit järelpõlemist seal lihtsalt ei toimu.........
Ometi mõõdeti ja rehkendati ..........ja kirjutati raamatuid.
Eks oma tõde tule igal mehel ikka ise leida.
Ja kas seda kuulutama hakata,sõltub juba igamehe edevusest-egost.
Vanasti kiputi sellised tõekuulutajad risti löödama.
Ja see , salasoov kipub meis ikka edasi elama.Senikaua kuni ise ennast ristilt leiame.

Foorum.....
Korduma kippuvad viiskad ja ujedad küsimused........
Korduma kippuvad vürtsikad sõimakad vastused.
Sõnast Tüli kasvamaie.Kodasid Kõveraid põletamaie.Potiseid mehi põrutamaie.Süsimustaks võõpamaie........
Sinine ja Must ja Valge.Kuni surm meid lahutab.
:write:
pottkivi
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 16 korda
On tänatud: 9 korda

Lugemata postitus Postitas pottkivi »

Päevast. Jah hr. Kaminahjul on valitud väga ilus moto postituste alla. Suudaks vaid enamus meist selle järgi käituda, kaasa arvatud ka kasutaja Kaminahi. Võibolla on eelpoolmainitud härra, loodud pottseppade kutseühingu eesmärkidest ja suunistest veidi valesti aru saanud.Segaduste vältimiseks soovitan veelkord tutvuda http://www.pottsepad.ee esilehega, kus asi mustvalgel kirjas.
MTÜ moodustati möödunud sügisel, selle ajaga on jõutud organiseerida kaks koolitust(üks neist kohe algav), osaleda kutsestandardi arutelul. Aprilliks on kordineerimisel uus koolitusprogramm algajatele.Suve lõppu on planeeritud kursused ahjuomanikele õgest kütmistehnoloogiast.Ise pean oluliseks seda, et lõpuks ometi on loodud väljund kaasa rääkimiseks riiklikul tasandil. Küsiks retooriliselt, et kui see ei ole toimiv ühing, siis mis see on???. See, et MTÜ ei riputa valimatult, ilma kommentaarideta igasuguseid pilte oma kodulehele, mind väga ei kurvasta. Küll aja möödudes lisandub ka erinevaid rubriike andke vaid võimalust atra seada.
Lugupidamisega Mati Malm.
Viimati muutis pottkivi, 03 Mär 2009, 18:08, muudetud 1 kord kokku.
Vello Roots
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas Vello Roots »

Tere !
Eks kaminahju idee on hea, kuid Sina olid üks esimesi, kes materdas minu kodulehel olevaid tööde pilte ja kui Leevi viskas mind kodusoe foorumist välja nagu tuppa sittund kassi, et ma olen liiast palju lugenud internetis ( tegelikult olin hoopis praktikal Soomes sel ajal)
ja olen ääretult ebaprofesionaalne.
Ma ei ole selle peale solvunud, kuid ma kujutan ette, kui solvav ja vastik on selline Teie käitumine NOORELE inimesele, kes tahaks asjaga tegelda.
Ei ole ma sellist negatiivset suhtumist teistesse kolleegidesse kuskil mujal näinud, kui ainult Eestis.
Hetkel tegutsen ja elan Soomes.
Meil on vähemalt kord aastas mingi nädal, kus me oleme koos ja teeme praktilist tööd, kus siis saab küsida ja uurida jne. . . .keegi ei ülista ennast ja ei irvita kellegi üle, kui keegi midagi ei tea ja tahab teada.
Kui tulin siia ôppima oli minu keeleoskus ääretult halb ja ikkagi keegi ei naernud ega mônitanud mind, vaid igati üritati aidata.
Iga aasta olen püüdnud ka Eestist kellegi siia ôppima (praktika nädalale) vedada. Eelmine aasta oli
Margus Treimuth siin ja sai ka midagi uut teada.
Eelmine aasta oli osalejaid Hollandist, Rootsist , Norrast ja kogu teema oli kujundatud pôletamata savi kasutamisele ehituses (ka ahjudes)
Kui Teie Eestis tahate midagi konkreetselt pottsepanduse arengu heaks teha, siis LÔPETAGE foorumites TEISTE mônitamine ja OMA . . . . ajamine, see seepärast, et noored (vanad torisejad ju ei muutu kunagi )tunneks asja vastu huvi ja saaks aru, et on olemas kolleege, kelle käest midagi ôppida ja kelle käest julgeb midagi küsida ja OMA arvamust avaldada ja sellega ei kuku mônitaja naerualuseks.
See vaid minu arvamus.
Tervitades Vello Roots. Sündinud aastal 1958.
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Peetripoeg kirjutas: Nagu tegi seda Hr.Heiki Hyytiäinen oma soometüüpi ahju ülemise põlemiskambri nimetusest loobumisel sel lihtsal põhjusel,et mingit järelpõlemist seal lihtsalt ei toimu.........
Järgnev jutt ei ole päris selle teemaga seostuv, aga siia ta tuli. Õige nati Kaminahjuga ka seotud.
....Päris nii ka õelda ei saa. Oma ahjul olen seal näinud tuld. Nii tahaks sinna üles vaateakent, siis saaks põlemise timmida nii, et järelpõlemiskambris ka tuli pidevalt.
Selleks, et üleval tekiks ka põlemine, peab olema piisavalt põlemata gaase ja hapnikku selle põletamiseks. Tänu Kaminahju linkidele ja ideedele olen saanud oma ahjus tule rahulikuks (enne oli nagu sepaääs). Sepaääsi sai enne taltsutada ainult vähese põlemisõhu andmisega. Nüüd aga põlemisõhu luuk suuresti lahti. Ilmselt jätkub nüüd hapnikku ka ülemise kambri jaoks.
Vat selline heatahtlik kivi siis Kaminahju kapsaaeda. :grin:
.
Tel 5o9279o
Leevi
Ehitusguru
Ehitusguru
Kontakt:

Vello Roots kirjutas:Tere !
Eks kaminahju idee on hea, kuid Sina olid üks esimesi, kes materdas minu kodulehel olevaid tööde pilte ja kui Leevi viskas mind kodusoe foorumist välja nagu tuppa sittund kassi, et ma olen liiast palju lugenud internetis ( tegelikult olin hoopis praktikal Soomes sel ajal)
ja olen ääretult ebaprofesionaalne.
Ma ei ole selle peale solvunud, kuid ma kujutan ette, kui solvav ja vastik on selline Teie käitumine NOORELE inimesele, kes tahaks asjaga tegelda.
Ei ole ma sellist negatiivset suhtumist teistesse kolleegidesse kuskil mujal näinud, kui ainult Eestis.
Hetkel tegutsen ja elan Soomes.
Meil on vähemalt kord aastas mingi nädal, kus me oleme koos ja teeme praktilist tööd, kus siis saab küsida ja uurida jne. . . .keegi ei ülista ennast ja ei irvita kellegi üle, kui keegi midagi ei tea ja tahab teada.
Kui tulin siia ôppima oli minu keeleoskus ääretult halb ja ikkagi keegi ei naernud ega mônitanud mind, vaid igati üritati aidata.
Iga aasta olen püüdnud ka Eestist kellegi siia ôppima (praktika nädalale) vedada. Eelmine aasta oli
Margus Treimuth siin ja sai ka midagi uut teada.
Eelmine aasta oli osalejaid Hollandist, Rootsist , Norrast ja kogu teema oli kujundatud pôletamata savi kasutamisele ehituses (ka ahjudes)
Kui Teie Eestis tahate midagi konkreetselt pottsepanduse arengu heaks teha, siis LÔPETAGE foorumites TEISTE mônitamine ja OMA . . . . ajamine, see seepärast, et noored (vanad torisejad ju ei muutu kunagi )tunneks asja vastu huvi ja saaks aru, et on olemas kolleege, kelle käest midagi ôppida ja kelle käest julgeb midagi küsida ja OMA arvamust avaldada ja sellega ei kuku mônitaja naerualuseks.
See vaid minu arvamus.
Tervitades Vello Roots. Sündinud aastal 1958.
Hr. Vello Roots, tuletage palun meelde, teie ise olite see, kes palus end foorumist kustutada. Hiljem helistasite veel foorumi omanikule , et kustutataks ka teie postitused. Põhjuseks, miks lahkuda soovisite, oli teie solvumine nende peale, kes teiega sama meelt ei olnud. Tarvidusel võib teemat ka täpsustada.
Külaline
külaline

No mitte ei saa aru praegu kohe,et kus sa seda tuld nägid ja kuidas see tuli rahulik saab olla,kui alt pärani valla.Vähe laialivalguv see jutt.Äkki ikka seletad lahti uuesti.Ei noki su kallal-motamees!
Vello Roots
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas Vello Roots »

Minu meelest ma tahtsin HEAD ja kui läks kehvast, siis palun SIIRALT vabandust.
Mingeid täpsustusi kellegile ei ole vaja ainult tolerantsust on vaja.
See vaid minu arvamus.
Leevi
Ehitusguru
Ehitusguru
Kontakt:

Vello Roots kirjutas:Minu meelest ma tahtsin HEAD ja kui läks kehvast, siis palun SIIRALT vabandust.
Mingeid täpsustusi kellegile ei ole vaja ainult tolerantsust on vaja.
See vaid minu arvamus.
Küllap siis midagi läks tõesti valesti tookord. Vabandamiseks ei ole kindlasti põhjust, sest tegijal juhtub. Mingit keeldu või kitsendust teie osalemiseks Kodusoe pottsepafoorumis pole kunagi olnud. Seega, mis läks kehvasti, selle võib teha uuesti ja paremini. Igatahes soovin teile edu nii Soomemaal kui ka Eestis, kui siin tegutsema juhtute.
Külaline
külaline

Külaline kirjutas:No mitte ei saa aru praegu kohe,et kus sa seda tuld nägid ja kuidas see tuli rahulik saab olla,kui alt pärani valla.Vähe laialivalguv see jutt.Äkki ikka seletad lahti uuesti.Ei noki su kallal-motamees!
Kumb meist ütleb, kes sa oled? Annan esimesena võimaluse sulle :shock:
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Külaline kirjutas:No mitte ei saa aru praegu kohe,et kus sa seda tuld nägid ja kuidas see tuli rahulik saab olla,kui alt pärani valla.Vähe laialivalguv see jutt.Äkki ikka seletad lahti uuesti.Ei noki su kallal-motamees!
Jutt ei pruugi olla alati laialivalguv, kui sa Külaline sellest aru ei saa. Siin foorumis ei saa Külalised teinekord isegi väga täpsest jutust aru.
Võin vastata antud teemal väga täpselt, kui küsib keegi "legaalne" inimene. Rega ennast sisse ja pane omale nimeks, minugipoolest Juhan või Maali. ;)
.
Tel 5o9279o
Külaline
külaline

Juhan, kas sul ei ole enam mitte midagi küsida ? Oled sa saanud aastate joosul ennast kapis varjates piisavalt välja elada või jätkad ?
Külaline
külaline

Leevi kirjutas:
kaminahi kirjutas:Ei ole mul muud huvi, kui kunagi näha, et Eesti pottseppasi ühendab midagi sellist avalikku kui on näiteks http://mha-net.org/docs/v8n2/v8n2.htm

MTÜ on oma lühikese tegevusaja jooksul teinud nii mõndagi. Ka sina, kaminahi, oled osalenud koolitustel. See MHA koduleht loodi 20. juunil 1996. Iga asi areneb ja täieneb aja jooksul. Rahvusvahelise mehena aitad ehk http://www.mhae.org/ jalule?

Passiivmajast siis ka: http://www.tuit.ut.ee/171992
www.mha-net.org :cool:
Külaline
külaline

Tervitusi Vätta Puidust!Olid tugev paadimeister ja nüüd tubli pühendunud ahjumees-misjonär.
Peetripoeg
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 13 korda
On tänatud: 15 korda

Lugemata postitus Postitas Peetripoeg »

Eks igaüks mõtleb ja tegutseb ikka oma rikutuse tasemel.
Ons mõni pottsepp paadi meisterdamisega hakkama saanud.
Võin mürki võtta,et ei ja siinsetest materdajatest pole mõned paadiga ehk sõitmaski käinud.
Mõni mees ,näe saab kohe ahju olemuse põhi-ivale pihta,mõni aga surebki paraku teadmatuses.
Ahi saab ikkagi alguse ju koldest.Kehva põlemist koldes ei asenda ükski imelõõr.Õige liigõhuteguriga põlemine koldes aga silub nii mõnegi "pohmakapäeva".Tõsi küll,usun,et kes korraliku koldega hakkama saab,sel vaevalt et pohmakapäevi niiviisi peita tuleb.
Ühe-kahe päevaga ahjuehitajatel aga tasub kindlasti sellise koldega pingutada,ja seda ilma pohmakapäevadetta.
Jõudu sulle ja avastamisrõõmu ,Kaminahi.
:jooma
Tuletargutaja
külaline

Lugemata postitus Postitas Tuletargutaja »

motamees kirjutas:
Peetripoeg kirjutas: Nagu tegi seda Hr.Heiki Hyytiäinen oma soometüüpi ahju ülemise põlemiskambri nimetusest loobumisel sel lihtsal põhjusel,et mingit järelpõlemist seal lihtsalt ei toimu.........
Järgnev jutt ei ole päris selle teemaga seostuv, aga siia ta tuli. Õige nati Kaminahjuga ka seotud.
....Päris nii ka õelda ei saa. Oma ahjul olen seal näinud tuld. Nii tahaks sinna üles vaateakent, siis saaks põlemise timmida nii, et järelpõlemiskambris ka tuli pidevalt.
Selleks, et üleval tekiks ka põlemine, peab olema piisavalt põlemata gaase ja hapnikku selle põletamiseks. Tänu Kaminahju linkidele ja ideedele olen saanud oma ahjus tule rahulikuks (enne oli nagu sepaääs). Sepaääsi sai enne taltsutada ainult vähese põlemisõhu andmisega. Nüüd aga põlemisõhu luuk suuresti lahti. Ilmselt jätkub nüüd hapnikku ka ülemise kambri jaoks.
Vat selline heatahtlik kivi siis Kaminahju kapsaaeda. :grin:
Juba kahvanäod otsisid innovatiivseid radasi ja kui nad poleks seda kirja pannud ei teaks me, et nad olemaski olid. Kes kraapis kaljujoonise ,kes õppis sellest ajalehte välja andma.

". . . and no one can have an idea of what a good fire is who has never seen a camp-fire in the woods of America. Imagine four or five ash-trees, three feet in diameter and sixty feet long, cut and piled up, with all their limbs and branches, ten feet high, and then a fire kindled on the top with brush and dry leaves; and then under the smoke the party lies down and goes to sleep."
John James Audubon, Cash Creek, Kentucky, 1810
(first North American reference to top down fires that we've found. Thanks for the tip, Tim)
Külaline
külaline

ei tea kas vennad.ee on mha tütarfoorum või vastupidi?
Külaline
külaline

Külaline kirjutas:ei tea kas vennad.ee on mha tütarfoorum või vastupidi?
Soomlaste ees on need ameerika kahvanäod poisikesed sest Tulikivi ehitas (vist Saksamaale) ahju kuhu kulus 27 tonni kivi.
Vasta