tühi krunt vs. suvilaga krunt
-
- külaline
tühi krunt vs. suvilaga krunt
Lugemata postitus Postitas A. »
Otsime elamu ehitamiseks endale krunti (Harjumaal). Olen peamiselt vaadanud kinnistuid, kus põhimõtteliselt kopp maasse ja tegutsema. Nüüd olen mõtlema hakanud, et äkki laiendada otsingut ka suvilaga kruntidele.
Mis arvate palju lisajamamist sellega oleks? Ostuhind oleks nii mõnelgi mitu korda odavam ja tihti ka vesi, el. juba olemas. Samas lammutamine, vana vundamendiga arvestamine uue projekti tegemisel...
Kas oleks üldse mõtet?
A.
Re: tühi krunt vs. suvilaga krunt
Lugemata postitus Postitas xjan »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 15 korda
- On tänatud: 40 korda
Lugemata postitus Postitas Rostfrei »
Põlluarendused on samasugused - pilpa maja ajab teist taga, krundid a 900m2, naabri magamistoa aken 14 m kaugusel...Külaline kirjutas:Suvilaga krundid on lisaks ka enamasti standart mõõtudega 800-1300 maksimaalselt , kui kavandad ehitada maja algusest lõpuni , siis on ikka õige ilma suvilata .Veel on suvila rajoonid täielikud kanalad , maja maja otsas kinni

Suvilaga krundi eeliseks minu jaoks on reeglina kõrghaljastuse olemasolu ning väljakujunenud keskkond.
Lugemata postitus Postitas xjan »
Lugemata postitus Postitas Tihver »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas lugeja »
Mul selline krunt müügis, Keila vald Tuulna küla AÜ Nelgi. (Treppoja lähistel).
1000m2 krundi peal 1,5 kordne saunsuvila "Simo". Noored kased ja õunapuud.
Elekter majas, korralik puurkaev ajanurgas.
AÜ-s umb 70 krunti, üle pooled ehitanud suvilast elamise ja elavad aastaringselt.
Minu idee oli sinna maja kõrvale ehitada kõrvalhooned, saun ja väike aida moodi nn võõrastemajake ja siis lammutada see praegune suvila maha ja ehitada selle asemele väike korralik elumaja.
Aga mu plaanid muutusid ja hetkel olen ma seda kohta müümas.
Kui huvi on andke siin teada.

Lugemata postitus Postitas Busta »
Mõnekümne kilomeetrise kauguse linnast (kilomeetritele kuluva bensiini) kaalub kindlalt üles eraldatusest saadav privaatsus ja muud hüved, millest korteri puhul rääkida ei saa. Paarkümmend kilomeetrit läbib auto 10 minutiga ja bensiini kulu ei ole ka märkimisväärne. Mina soovitan võtta linnast 30-40 km kaugusele, kus on privaatne ning suurus oleks alates 1ha.
Öeldakse, et ära mölise, see igaühe maitse asi. Ma vaidleks vastu, sest tegemist ei saa olla mingi maitsega, vaid maitsetuse ning teadmatusega aegumatute väärtuste olemusest.
Asjad läksid eestis kahjuks teistmoodi- odava laenurahaga tehti rohkem nalja kui osati seda mõistlikult kulutada.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 15 korda
- On tänatud: 40 korda
Lugemata postitus Postitas Rostfrei »

Aga selles õigus, alla 0,1 ei tasu isegi mõelda. Samas on suvial krunte suuremaid, omal oli kuangi 0,17, kõrghaljastus (30 a. kasvanud) - naabritest ei teadnud midagi.
Lugemata postitus Postitas Busta »
-
- -
- On tänanud: 58 korda
- On tänatud: 63 korda
Lugemata postitus Postitas 2korda2 »
1. Kui pidevalt paarkümmend km läbida 10 minutiga, siis kui suured on politseile tehtavad eraldised?Busta kirjutas:Mõnekümne kilomeetrise kauguse linnast (kilomeetritele kuluva bensiini) kaalub kindlalt üles eraldatusest saadav privaatsus ja muud hüved, millest korteri puhul rääkida ei saa. Paarkümmend kilomeetrit läbib auto 10 minutiga ja bensiini kulu ei ole ka märkimisväärne. Mina soovitan võtta linnast 30-40 km kaugusele, kus on privaatne ning suurus oleks alates 1ha.
Öeldakse, et ära mölise, see igaühe maitse asi. Ma vaidleks vastu, sest tegemist ei saa olla mingi maitsega, vaid maitsetuse ning teadmatusega aegumatute väärtuste olemusest.
2. 30-40km linnast tähendab juba pool tundi sõitu, iga päev vähemalt 2 korda. Minul kulub kodust otse tööle sõites 5 min (kui lapse vahepeal lasteaeda viin, siis 15min), võin ka jalutada (pool tundi). Võidan iga päev vähemalt pool tundi (mille võin näiteks lastega mängimise peale kulutada) - palju aeg maksab?
3. Kui peres peaksid lapsed olema, siis kuidas nemad liiguvad? Kimad päevas 6-8 korda linnavahet? Kütusekulu ikka tühine?
4. Kuidas joomase peaga (sünnipäev, firma üritus vms) linnast koju saad? Taksoarve on kui suur?
5. Kommunikatsioonid. Elekter, vesi, kanalisatsioon, side, valve, turvalisus (kui kiirelt jõuab kohale kiirabi, tuletõrje, politsei), talvel lumest puhtaks lükatud tee jne.
Tõepoolest, ära mölise. Vähe sellest, et arvutada ei oska, maitse üle tõesti ei vaielda. Linna(lähedane) krunt ei tähenda alati 600m2 platsikest. Kes teadis, mida otsis, leidis ka linna lähedalt suuremaid krunte (õigupoolest keelasid mitmed KOV-d arendustes üldse alla Xm2 krundid ära).
Kartulimaa - selleks, et lastele väikest viisi potipõllumajandust õpetada, ei pea kogu oma söögilauda sealt saadavaga katma. Minul mahub 1600m2 krundi serva kenasti nii maasikapeenar kui ka vajalikud maitsetaimed/juurikad. Viljapuud/põõsad loomulikult lisaks.
"You're working hard, I'm not, and in 100 years, we'll both be dead." - Wally
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas A. (teemaalgataja) »
Loomulikult oleks unistuseks kõrghaljastusega mere läheduses suuremat sorti kinnistu, kus naabrid pesitseksid mitte lähemal, kui silmapiiril. Samas tuleb arvestada, et tavaliselt on selline eraldatud krunt välja ehitamata kommunikatsioonidega (liitumised kui üldse võimalikud, siis päris kallid), samuti vähem tähtis pole teede olukord-mitu kilomeetreit ise talvel suure lumega peab lahti kühveldama, et üldse liikuma saaks.
Autoga probleeme pole, sest mõlemil tööautod (vähemalt veel täna on

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 11 korda
- On tänatud: 80 korda
Lugemata postitus Postitas dumbuser »
- sashaobrok
- Ehituspenskar
- On tänanud: 36 korda
- On tänatud: 43 korda