seina soojustamine penoga

kuidas soojustada oma elamist
Külaline
külaline

seina soojustamine penoga

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Kas minu idee on nüüd ullikese oma või kannatab natuke kah realiseerimist: Mul üks tavaline vana puumaja, õnnetuseks veel püstpalgist. Tahaks tead veidi soojemaks ja nats ilusamaks kah saada, aga noh eip pole seda raha na laamendada. Idee oleks järgmine, maja väljastpoolt praegu voodrilauaga kaetud, no see juba nii vanaks jäänud, päike ja vihmad oma töö teinud, mõtlesin kas poleks lihtne sinna voodrilaua peale kohe 1 - 3 sm paksune peno panna, sein ise sirge ju ja peno peale kohe uus voodrilaud, tegelikult 1 sm paksune peno oleks kõige parem, kannatks kohe laud peale panna, nii küsimus kas peab roovitust panema, noh õhuvahe jaoks??? Ei viitsi roovitusega muidugi mässata. Kuidas peno ülde nö hingab, laseb ta niiskust läbi kah, või paneb kohe kõik mädanema?? Või kasutada tuuletõket,, see muidugi kallim ja tundub, et sooja hoiab kah vähem kui 1 sm paksune peno.
Kuidas suhtute sellisesse ideesse?????
Kasutaja avatar
Pildistaja
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Pildistaja »

Voodri peale ei ole ju küll hea mõte soojustust paigaldada. Voodri tagune peab ju suuremal või vähemal määral tuulutatav olema, nii saab ka sel juhul peno tagune olema tuulutatav ja soojustuslikku efekti ei toimu.

Või sain kirjeldusest valesti aru?
Kõige olulisem on silmale nähtamatu...
Külaline
külaline

Mõtlesin panna vana voodri peale kohe, tegelikult olen veidi uurinud ja soovitatakse panna hoopis tuuletõke ja siiski tuuletõkke peale kohe liist ja siis uus vooder aga keegi ei oska öelda kas tuuletõkke võin otse vanale voodrilauale kinnitada
Kasutaja avatar
restauraator
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 1 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas restauraator »

Selgusetuks on jäänud kas vana voodri all on tuulutus vahe või ei ole?Kui ei ole siis on uuest tuuletõkkest muidugi kasu ja ei näe ka põhjust miks seda vanale voodrile kinnitada ei võiks.Veelaua tagust võiks ka uurida,et sealt kuskilt tuul vahele ei pääseks.
Iga ehitus on norm iseendale.
Külaline
külaline

Tegelikult kaldun arvama, et vana voodri japüstpalk seina vahel on siiski mingi õhuvahe, kus muidu vana vooder sinna peale na sirgelt saadi panna, ,, seespoolt tegin remonti siis oli küll sein igasugu liistujuppidega sirgeks aetud ju siis ka väljaspool samamoodi ei ole vaadanud aga usun. Miks siis ei sobi tuuletõket vana voodri peale kohe kinnitada kui seal vana voodri all õhuvahe olemas??????
Kasutaja avatar
restauraator
Ehitusspets
Ehitusspets
Kontakt:

Võid ikka,keegi ei keela.Seina sooja ja tuulepidavus siis eriti ei parane ,sest õhuvahe jahutab palgipinda endiselt.Tuuletõke teeb seda "lõõri" tihedamakski ja tuuletõmme peaks teoreetiliselt veel suurenemagi!Oleks jama raha nii kulutada.
Külaline
külaline

Tähendab pean vana voodri maha kiskuma ja tuuletõkke sinna peale panema, siis roovitus ja uus vooder, kurram kui palju tööd, aga mul see püstpalk, kas palkide vahekohad tuuletõkke all peab ka millegagi täis panema?????
Kasutaja avatar
restauraator
Ehitusspets
Ehitusspets
Kontakt:

On teil siis ümarate paledega palk!?Kuidagi ei tahaks niisugust asja uskuda.Üldiselt on sellega üks igavene jama jah.Eriti veel siis kui aknad ei tohi nn.auku jääda ja peab säilima endine,ajalooline välimus.Siis oleme tuuletõkkeks ainult ehituspappi kasutanud ja sügavamates lohkudes midagi enamat lisanud.Ikka umbselt täis.Vanasti ei jäätud voodri alla spetsiaalset tuulutusvahet ja selleks puudus ka vajadus.Teil ma seda teha EI SOOVITA,sest siis peavad olema täidetud ka teised tingimused.
Tuuletökke aluse peaks ära rihtima niisuguse arvetusega,et saaksite voodrialuse laua probleemideta(juba rihituna) kinni.Tuuletõkke alused vahed-lohud täitke ära papi-kiudplaadi tükkidega(pappkastidest saata head materjali) variante on palju.Peaasi,et suuri tühimike ei jääks.Seisev õhk ju hoiab sooja kinni.Kui ise endale teete siis vast jätkub kannatust ka rohkem aga nii see elu on.
Külaline
külaline

Suurimad tänud vastuse eest!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ei ole päris ümarpalk jah aga vahed on seepärast vana voodri taga sees, et need palgid pole ühtlased. Mul siin maal mingeid nõudeid välisilme pärast ei esitata, ikka rohkem seepärast uurin, et endale teen, saaks soojem ja mis salata eks tahaks võimalikult lihtsalt asja korda saada. Nagu olen nüüd aru saanud, kui vana voodri taga õhutusvahe puudub võin kohe tuuletõkke vanale voodrile kinnitada( loomulikult mingid vahekohad ikka seal taga on, no nende samade ebaühtlaste palkide pärast). Vana vooder täitsa tibensilt sirge, siis eriti rihtimist pole ( mõni koht ainult) tuuletõkke peale vaheliist, tea kas 2 sm paksusest piisab?? ja siis liistu peale juba uus vooder, sain asjast nii aru??????
Kasutaja avatar
restauraator
Ehitusspets
Ehitusspets
Kontakt:

Said küll õieti aru.Soovitan ikka vähemalt siis ülevalt ja alt üks vana laud lahti murda ja need tühjad püstised kanalid korralikult täis toppida. Ega keskeltki liiga tee.Siis samad lauad tagasi.Ikka parem,kui mitte midagi!
Külaline
külaline

Tänan veelkord, nii ma nüüd teen, õigemini lükkub see töö tahtmatult vist järgmisse kevadesse, loomulikult kuidas ilmad lubavad. Uus voodrilaud ka alles kruntimata ja seda praegu enam ei tee, liig niiske ja vist ilma krundita pole teda mõtet seina taguma hakata????
Külaline
külaline

Tegelikult on veel üks küsimus, kuidas oleks kõihe õigem välisvoodri laudu jätkata????????????????
Unine
külaline

Lugemata postitus Postitas Unine »

Vanasti "kaunistati" jätkukohad plekiribadega. :roll:
Kui nii ilusat asja teha ei taha, siis jätka liistu kohal, mitte ühes jorus, aga mingi mustriga üle laua.
Ühenduskohad jäävad paremini välja nägema, kui lauaotsad on lõigatud nurga all (piisab mõnest kraadist), nii et välimise pinnapoolne serv moodustab sellise nina. Vot ja kui need ninad vastastiku suruda ning lauad on korralikult risti lõigatud, jäävad liitekohad igati korrektsed.
Kasutaja avatar
restauraator
Ehitusspets
Ehitusspets
Kontakt:

Kui laudu pole veel tellinud,siis mõõda maja üle,pane kõik mõõdud kirja st. kui palju igat pikkust vaja läheb.Siis arvesta välja milliseid pikkusi on kõige kasulikum tellida/lõigata.Muidu võib ikka palju meetri pikkusi või sinna kanti juppe üle jääda!Krundi ära ning esimene värvikiht ka peale.Maapeal on tükimaad mugavam seda teha,kui pärast redeli peal turnida.Paigaldamist soovitan alustada lõuna või lääne küljelt ja ikka kõige ilusamad lauad kohe seina.Põhja-ida külge sobivad kehvemad paremini-pole seda paha päikest!
Kui ikka jätkama pead siis Unine andis sulle soovitusi.Niimoodi jätkamine on veel, peale ilusa väljanägemise,sellepärast hea,et laua otsad jäävad tagant lahti ega kogu vihmavett sinna vahele!Mina olen need otsad ka vedela kitiga üle teinud,igaks juhuks.
Külaline
külaline

Suured tänud soovituste eest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Töö jääb siiski kevadet ootama,,,
Vasta