Ehitusjärelvalve

siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
Külaline
külaline

Ehitusjärelvalve

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Selline küsimus, et ega kellegil ei ole infot, kus võiks seda ala õppida? Soov oleks arendada ennast ehituspoole pealt ning kuna keskharidus käes, siis miks mitte minna kusagile kõrgemale selles. Igatahes tänud, kui kellegil on midagi selle kohta teada!
Külaline
külaline

Re: Ehitusjärelvalve

Külaline kirjutas:Selline küsimus, et ega kellegil ei ole infot, kus võiks seda ala õppida? Soov oleks arendada ennast ehituspoole pealt ning kuna keskharidus käes, siis miks mitte minna kusagile kõrgemale selles. Igatahes tänud, kui kellegil on midagi selle kohta teada!
.
Ikka vast tutvust ja vastavaid isikuomadusi vaja.
Kui-võrd tänases Eestis töötab ametites vastavat ala õppinud isikuid. Ehitavad autojuhid ja karjakud, kes iganes peaasi, et võimalikult odavalt. Insener, arst ...ajab äri. Arendama ehitusprojekte kõlbab iga mees, kellel pappi või pangas tutvust. Omanikujärelvalveks kõlbaks näiteks turske vangist naasnud tuttav, mis sest et ehitusest midagi ei tea.
Poliitiku ametisse... no sellest ma ei räägigi parem.
Aga nüüd hakkab ehitajatest saama igasugu ametimehi. Sest nagu meie tark peapoliitik teab, peavad hakkama paljud ehitajad oma õpitud- kogetud ametit maha jätma. Sest neid on liiga palju saanud. Ikka siia ja sinna - nagu tuulelipp. "Jumal" turg reguleerib. See pidavat olema edu alus. Kui ainult närvid vastu peaks.
Külaline
külaline

Külaline kirjutas:
Külaline kirjutas:Selline küsimus, et ega kellegil ei ole infot, kus võiks seda ala õppida? Soov oleks arendada ennast ehituspoole pealt ning kuna keskharidus käes, siis miks mitte minna kusagile kõrgemale selles. Igatahes tänud, kui kellegil on midagi selle kohta teada!
.
Ikka vast tutvust ja vastavaid isikuomadusi vaja.
Kui-võrd tänases Eestis töötab ametites vastavat ala õppinud isikuid. Ehitavad autojuhid ja karjakud, kes iganes peaasi, et võimalikult odavalt. Insener, arst ...ajab äri. Arendama ehitusprojekte kõlbab iga mees, kellel pappi või pangas tutvust. Omanikujärelvalveks kõlbaks näiteks turske vangist naasnud tuttav, mis sest et ehitusest midagi ei tea.
Poliitiku ametisse... no sellest ma ei räägigi parem.
Aga nüüd hakkab ehitajatest saama igasugu ametimehi. Sest nagu meie tark peapoliitik teab, peavad hakkama paljud ehitajad oma õpitud- kogetud ametit maha jätma. Sest neid on liiga palju saanud. Ikka siia ja sinna - nagu tuulelipp. "Jumal" turg reguleerib. See pidavat olema edu alus. Kui ainult närvid vastu peaks.

tänud!
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Eestikinnisvara »

Mida juttu? :twisted:

Esiteks unusta see targutav jutt ära ja mine ülikooli. Maaülikoolis on selline ala nagu Maaehitus.
Et olle järelvale, pead vastama teatud määrustele ja määrused nõuavad pabereid. Loomulikult on ka "niisama pullimehi", kuid nende pidu kaua ei kesta.
Õppind ehitajate kohta ütleks niipalju,et nemad küll ala vahetama ei pea. :!:
entu
külaline

Lugemata postitus Postitas entu »

Vaidlen vastu eestikinnisvara...õppinud ja asjalikud spetsialistid oskavad ka teistel erialadel läbi lüüa,äpud aferistid ja muidu luftipumbad hoiavad ehitusest kramplikult kinni.
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Kontakt:

Ma ei vaidle vastu,et õppinud diplomiga ehitaja-insener saab edukalt ka supiköögis hakkama. Aga ananme endale aru, et miks ta peaks sinna minema? Ehitusturul on just praegu vaja õppinud spetsialiste.
BTW- keegi ei hoia kramplikult kinni---kui seda on õpitud ja see ala endale meeldib,siis milleks pean nüüd kaduma?! ;)
entu
külaline

supiköök pole eriala,loe tähelepanelikumalt mu kommentaari!!!
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Kontakt:

Loe "supiköögis". Pole vahet kus täpsemalt.
entu
külaline

eestikinnisvara....pole mõtet vaielda selle üle ,millest me vaidlesime kirglikult aegu tagasi!head vana aasta lõppu ja vähemalt äraelamisväärset uut aastat!
Rostfrei
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 40 korda

Lugemata postitus Postitas Rostfrei »

Näen projektimüügiga tegeledes neid "ehitusinsenere / järelvaveid".... on kusagilt kuulnud, et sellele või tollele asjale on vaja sertifikaati ning siis nõuavad. Kui küsid, et millisele Eesti standartile / nõuetele asi peab vastama, siis on mök-mök, aga sert peab ikkagi olema, mis siis, et ei ole olemas sellist reguleeringut konkreetsetele seadmetele :doh:
Näitena kas või Eesti Maaülikooli spordihoone eriosad.
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Kontakt:

No sertifikaat peab olema ikka igal asjal kaasas,mida müüakse. See ei ole niisama kiusamiseks, et nõuame ja nõuame... Kui tellija soovib absoluutselt kõikidele asjdele, mis objektile lähevad serte,siis need serdid ta peab ka saama. Iga objekti lõpus kirun mina samuti- ei ole meeldiv neid mööda internetti aj maaletoojaid kerjata, kui neid saad reeglina mitu paksu raamatut kokku. Alustades seinaphtlist jne......Ju siis on vaja,kui nõutakse ja kõik.

entu

Ära siis plagista mõtetult ringi. Küsimus oli, kuidas saab ehitusjärelvalveks ja kas on mõtet.
Mina ütlesin,et õppinud tegijal ei ole vaja ehitusturult lahkuda.
See, et keegi saab ehitusharidusega mujal ka hakkama- so what? See ei puutu üldse teemasse.
Rostfrei
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Hmm, ma küll ei ole kindel, et kõik Eestis müüdavad tooted omavad sertifikaati kui sellist.
Selleks peab Eesti mingid konkreetsed nõuded kinnitama, millele toode vastama peab. Kahjuks ei ole väga paljudele toodetele mingeid nõudeid kehtestatud, küll aga arvavad seda järelvalve ametnikud. Ainus võimalus on konkreetselt küsida, millisele Eestis kehtivale nõudele (konkreetset viidet palud) asi vastama peab. Seda aga peab ka korduvalt nõudma, enne kui aru saadakse, et võiks veidi eeltööd teha ja omale teadvustada, mis tegelikult olemas on ja mis mitte.
Kisub vinguks, aga mul ajavad sellised tüübid hinge täis, kes tahavad midagi, mida tegelikult olemas ei ole, ning lisaks on nad piisavalt jäärapäised et sellest mitte esimese korraga aru saada. :banghead:
Aga loodame et uus aasta saab selles osas kergem olema :D
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Kontakt:

Ära siis kurat "Eestita" ja vaata asja laiemalt. Vihjeks Euroopa liit.
Niipalju, kui mina olen neid asju kokku ajanud, olen enamus asjadele saanud serdid. Tõsi, enamus pole küll kodukeeles, kuid rahvusvahelises siiski (English) ja saab toote üksikasjadega tutvuda. Näiteks: mida asi sisaldab, keskkonna ja mõjude inf + palju muudki.

Sind võvad järelvalve ametnikud närvi ajada, kuid sinul, kui toote müüjal peab olema paber taskus, et sinu toode on ohutu jne.. Elementaarne.
See ,et Eestis pole asjad reguleeritud ei tohiks küll olla mingi üllatus. Selleks kasutataksegi "laenatud" regulatsioone mujalt. Või viskame Ryllid jne.. normid minema? Närvi ajavad! :wave:
Külaline
külaline

Kas maaülikoolis ikka seda ka õpetatakse, mis või kes on ehitusjärelvalve, ja millega tegeleb. Siit võib aru saada nagu oleks mingi pürokraat, kes viidab oma päeva õhtusse peamiselt vastavussertifikaatide nõudmise ja kogumisega.

Kui ma näen kuidas üks minu tuttava poeg praegu ühes kõvas koolis õpib (kaks päeva poppi, üks päev koolis ja kodus ei tegele iialgi õppimisega), siis ma ei imesta sugugi, et mõnedel tähtsatel spetsialistidel teadmised üsna lünklikud. Ka siin mitmeid kirjutisi lugedes võib seda kindlalt täheldada.
Olen jätkuvalt arvamusel, et haridus eriti ei määra ameti saamisel. Pigem näiteks rikas ja tähtsal positsioonil olev paps või mingil ametipositsioonil juba ees olevad sõbrad. Ka väga head õpitulemused mitmes kõrgkoolis ei tarvitse nii hästi aidata.
Aga eks igaühe seisukohad kujunevad vastavalt elus kogetule.
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Kontakt:

Külaline kirjutas:Kas maaülikoolis ikka seda ka õpetatakse, mis või kes on ehitusjärelvalve, ja millega tegeleb. Siit võib aru saada nagu oleks mingi pürokraat, kes viidab oma päeva õhtusse peamiselt vastavussertifikaatide nõudmise ja kogumisega.

Kui ma näen kuidas üks minu tuttava poeg praegu ühes kõvas koolis õpib (kaks päeva poppi, üks päev koolis ja kodus ei tegele iialgi õppimisega), siis ma ei imesta sugugi, et mõnedel tähtsatel spetsialistidel teadmised üsna lünklikud. Ka siin mitmeid kirjutisi lugedes võib seda kindlalt täheldada.
Olen jätkuvalt arvamusel, et haridus eriti ei määra ameti saamisel. Pigem näiteks rikas ja tähtsal positsioonil olev paps või mingil ametipositsioonil juba ees olevad sõbrad. Ka väga head õpitulemused mitmes kõrgkoolis ei tarvitse nii hästi aidata.

Sa inimene teed ennast ikka täitsa lolliks! :banghead:
Ehitusjärelvalve ei ole pürokraat. Iga töö nõuab dokumetatsiooni, kas teadsid seda?! Vist mitte, kuna sina oled asjast liialt kaugel..
Tee tervest ühiskonnast järeldused oma sõbra poega vaadates. Way to go man...
Sinu jätkuv arvamus on väga vale. Me elame ajastul,kus vajatakse haritud ja spetsialiseerunud inimesi. Vaata turul ringi kulla mees! Mis sa arvad,et kui sul on tädi-lehma-lellepoeg kuskil ametis,et siis mingi asutus võtab sinu kohe tööle, kuigi sellele kohale kandideerib ka kogemustega spetsialiste?! Need ajad on põhimõtteliselt läbi.
Aga pole mõtet vaielda inimesega ,kelell on NO NII VÄIKE SILMARING ja nii põhjapanev seisukoht.. :?
entu
külaline

meil on väike ja korporatiivne riik,kus tutvused,sugulus ning koolivendlus kaalub tihti üles kompetentsuse...pistised ja" käsi peseb kätt"ei ole mingi haruldlane nähtus ehitusel.see kehtib ka ehitusjärelvalve kohta!
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Kontakt:

Mis sa väidad,et iga lohh saab ehitusjärelvalveks? Õiguse allkirjastada dokumente? Vastutada objekti eest?
I´m livin in real life! :jooma
entu
külaline

ega haridus ei anna haritust ega välista rahaahnust.
Rostfrei
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Eestikinnisvara kirjutas:Ära siis kurat "Eestita" ja vaata asja laiemalt. Vihjeks Euroopa liit.
Niipalju, kui mina olen neid asju kokku ajanud, olen enamus asjadele saanud serdid. Tõsi, enamus pole küll kodukeeles, kuid rahvusvahelises siiski (English) ja saab toote üksikasjadega tutvuda. Näiteks: mida asi sisaldab, keskkonna ja mõjude inf + palju muudki.

Sind võvad järelvalve ametnikud närvi ajada, kuid sinul, kui toote müüjal peab olema paber taskus, et sinu toode on ohutu jne.. Elementaarne.
See ,et Eestis pole asjad reguleeritud ei tohiks küll olla mingi üllatus. Selleks kasutataksegi "laenatud" regulatsioone mujalt. Või viskame Ryllid jne.. normid minema? Närvi ajavad! :wave:
My ass Euroopa Liit sertide osas, paistab, et sa ka ise ei ole asjas kodus :o
Näiteks Saksas ja ka Soomes kehtivad muust Euroopast täiseti erinavad nõuded tarbevee osas, mis siis, et üks EL kõik.
Nii et ei õnnestu alati pugeda maagilise täheühendi EU taha :D
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Kontakt:

Tarbeveega võib asi olla teisiti testi- pole minu ala. Aga samas ma sellest räägingi, et Eestis müüdaval kaubal peab olema teatavasti siiski mingigi märgistus (sõltuvalt kaubast võib see erineda,aga midagi peab olemas olema).
Sert kui selline ei ole midagi erilist. Sert on kauba t8unnistus,et ta vastab teatud nõuetele. Teatavasti tuginevad ka osad EU sertidest/nõuetest teiste maade standartitele. Lihtne põhjus on----pole mõtet jalgratast leiutada.
Aga point ei olnud ju mitte sertides vaid KUIDAS saab õppida ametnikuks, kes võib teha ehitusobjektil järelvalvet.

Rosfrei, me tegeleme erinevatel aladel ja tunnistan ausalt,et mina ei ole "kodus" sinu mänguvaljal.
Kindlasti tuleb ette, et nõutake võimatut, kuid paluks mõista, et ka ehitusjärelvalvet teostava firma/ametniku käest nõutakse dokumentatsiooni. Ehitusjärelvalve küsib ise serte/dokumente vaid siis ise, kui tekib kahtlus kauba kvaliteedis/ohutuses jne...

Mis on sertifikaat ja mida see tegelikult sisaldab, seda saab otsida iga inimene ise internetist.
Külaline
külaline

Eestikinnisvara kirjutas:
Külaline kirjutas:Kas maaülikoolis ikka seda ka õpetatakse, mis või kes on ehitusjärelvalve, ja millega tegeleb. Siit võib aru saada nagu oleks mingi pürokraat, kes viidab oma päeva õhtusse peamiselt vastavussertifikaatide nõudmise ja kogumisega.

Sa inimene teed ennast ikka täitsa lolliks! :banghead:
Ehitusjärelvalve ei ole pürokraat. Iga töö nõuab dokumetatsiooni, kas teadsid seda?! Vist mitte, kuna sina oled asjast liialt kaugel..
Tee tervest ühiskonnast järeldused oma sõbra poega vaadates. Way to go man...
Sinu jätkuv arvamus on väga vale. Me elame ajastul,kus vajatakse haritud ja spetsialiseerunud inimesi. Vaata turul ringi kulla mees! Mis sa arvad,et kui sul on tädi-lehma-lellepoeg kuskil ametis,et siis mingi asutus võtab sinu kohe tööle, kuigi sellele kohale kandideerib ka kogemustega spetsialiste?! Need ajad on põhimõtteliselt läbi.
Aga pole mõtet vaielda inimesega ,kelell on NO NII VÄIKE SILMARING ja nii põhjapanev seisukoht.. :?
Kulla Eestikinnisvara, loe ikõik oma positused läbi,ja siis sa taipad kui lolliks sa end oled teinud.
kukeleeguuuuuuuuu..... :D
sepikoda
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas sepikoda »

"Eestikinnisvara" on oma vastuväidetega ja targutamistega ikka sellise vee omale peale tõmmanud, et siga ka ei söö.
Täielik tase !!!! Ei tea kus seda kooliharidust sulle küll anti ?
entu
külaline

eestikinnisvara elab vist kuskil teises riigis,igatahes mitte Eesti Vabariigis.Ei saa aru miks tal on vaja tõestada,et meil käib ehitusel kõik seaduslikultaga mitte vaadata tõele näkku...ehitus see on anarhia
Imelik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 33 korda
On tänatud: 83 korda

Lugemata postitus Postitas Imelik »

Ei saa nüüd küll aru miks selline solvangute laviin teatud kasutaja suunas (ei loe küll kusagilt põhjust välja) :shock:
Tahaksite nagu siis jätta muljet et meil ehitatakse kliendile miljoneid kroone maksev maja, ilma igasuguse
vastutuse ja garantiita. Materjalid ei vasta standardile (on sertifitseerimata), ehitaja on asjatundmatu (puudub vastav tõendus) ja järelvalvet teostav isik on lehma lellepoeg (ilma vastava hariduse ja registreeringuta). Kas nii tuleks asjast aru saada. Muuseas sertifikaat materjalile on sisuliselt garantii tarbjale (väidetavalt siis mitteoluline- ei saa mitte aru). :(
Murfen1
külaline

Lugemata postitus Postitas Murfen1 »

Noh sa imelik panid vähemalt 100% naelapea pihta.
Jah just nii nagu sa kirjeldasid, nii see meie ehitus ongi.

Imelik kirjutas:Ei saa nüüd küll aru miks selline solvangute laviin teatud kasutaja suunas (ei loe küll kusagilt põhjust välja) :shock:
Tahaksite nagu siis jätta muljet et meil ehitatakse kliendile miljoneid kroone maksev maja, ilma igasuguse
vastutuse ja garantiita. Materjalid ei vasta standardile (on sertifitseerimata), ehitaja on asjatundmatu (puudub vastav tõendus) ja järelvalvet teostav isik on lehma lellepoeg (ilma vastava hariduse ja registreeringuta). Kas nii tuleks asjast aru saada. Muuseas sertifikaat materjalile on sisuliselt garantii tarbjale (väidetavalt siis mitteoluline- ei saa mitte aru). :(
Vasta