FIBO Müüritööd talvel

Külaline
külaline

FIBO Müüritööd talvel

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Kas kellelgi on kogemusi jagada müüritööde osas talvel -5 ja madalama kraadi juures ?

Niikuinii tuleks kasutada talvist müürisegu, aga ootaks tagasisidet just maja omanikelt
või siis äärmisel juhul ehitajalt. Kas hiljem seina kvaliteedis esineb mingit kvaliteedikadu (läbikülmunud vuuk jne) ?
vuuk
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 61 korda
On tänatud: 117 korda

Re: FIBO Müüritööd talvel

Lugemata postitus Postitas vuuk »

Pika ehitamise praktika jooksul on olnud mitmesuguseid kogemusi. Vene ajal tuli ette olukordi, kus silikaatmüüri tuli laduda 20 kraadises pakases, lumetuisus. Liiva ja vee soojendasine ja valmistasime kuuma mördi. Enne kui käru tühjaks sai, oli viimane lõpp juba külmunud. Vuugid külmusid läbi, pärast sulasid aeglaselt üles. On tulnud ette ka mittekandvate silluste betooni läbikülmumist. Midagi hullu ei juhtunud. Majad seisavad siiani püsti.
Läbikülmumisel ja hiljem uuesti sulamisel mõrt vöi betoon küll kivistub, kuid tugevus ei ole enam see, mis oleks külmumiseta. Sest vesi külmudes paisub ja sellega kahjustab struktuuri.
Fibo 3 survetugevus on 3 MPa. Oletame, et müürimördil külmumiseta on 10 MPa. Kogemuse põhjal oletan, et külmakahjustatult sellise mördi tugevus jääks ikkagi oluliselt tugevam kui fibo3-l
Samas on võimalus, et täielikult läbikülmunud müürid kiiresti sulades lihtsalt ümber kukuvad.
Ehitamisel tuleb järgida tootjapoolseid juhiseid ja ohutusnõudeid. Samas olen kindel, et ka tänapäeval esineb selle reegli vastu olulisi patustamisi ja mõnikord põhjusel, et ehitamisel ollakse sundolukorras. Mitme rikkumise kokkulangemisel on aga probleemid kerged tekkima.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Ühesõnaga endale maja ehitades tuleks läbikülmumist vältida ehk oota ära 0 kraadid...
vuuk
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Oleneb ka millisd müüritööd. Puhasvuuki ei tohiks laduda kui ööpäeva keskmine on alla +5. Efloressentsi oht!!

Kui peaks olema huvi, siis Vuuk Ehitus OÜ teostab müüritöid sõbraliku hinnaga Harjus ja Tallinnas
vuukehitus@hot.ee
5011444
maik
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 18 korda
On tänatud: 24 korda

Lugemata postitus Postitas maik »

Efloresentsi oht on siis kui paigaldad märjad kivid müüri,või liiga vara alustad vuukimist.Mõnel juhul ka kui sademed langevad kinni katmata värskele müürile.Kuni -10.saab edukalt laduda igasugust müüri.Tegelen puh.vuugiga aasta-ringselt.
vuuk
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Tere lgp. meister Maik

Olen veendunud, et olete suurte kogemustega suurepäraste oskustega müürsepp.

Efloressentsi tekke peamised põhjused on tõepoolest niiskuse ja külma koosmõju ja järgides Teie soovitusi on mõnede fassadimaterjalidega võimalik enamasti normaalne tulemus välja võluda.
On võimalik omandada nipid ja tunnetuse piirid. Kindlasti on igal alal meitreid, kes suudavad igasugu imesid teha. Hädaolukorras ka tehnoloogia vastu patustades häid lõpptulemusi saada.

1. Kuna mulle ei meeldi riskid, siis olen üritanud järgida reeglit: asjad kipuvad minema vussi siis kui annad selleks pisimagi võimaluse.

2. Ilmselt olen hakanud kalduma ülemaarasele pedantsusele oma töödes, aga tuginedes koolitarkusele ja materjalide tootjafirmade juhistele (+ ümberringi on näha olnud ikka väga koledaid puhasvuuk fassaade), ei tahaks ma teatud reeglitest ja juhistest sihilikult üle astuda.
Siiski on tulnud üsnagi palju 0 ja miinuskraadidega laduda puhasvuugil Ungru Vanti (paekivi liik), aga see on selline hele ja kirju materjal, et sellelt ei paista vähene "jahukiht"oluliselt silma.
Vasta