Aitasin sugulase saja aastast sauna veidi remontida ja töö käigus sai seda veidi lahti kaevatud, tõstetud ja vundament alla valatud......kivide peale paar tala ja sinna peale oli vaja miskit põrndat. (Odavat) Sauna omanikul mets, kus palju haaba. Tiriski veidi kaatrisse ja lasi sellest plangu lõigata (pea asi et kandiline aga laiused nii kuidas välja annab.) Se sai maha pandud ja omanik oli rahul (parem ju kui endine muldpõrand) Omal algatusel ja huvi pärast sai siiski 1 põrand lintlihvijaga ideaalseks lihvitud, peitsitud ja lakitud......tulemus ühtlaselt sile ja pruun põrand (Ei midagi erilist)
POINT on aga teises põrandas....kuna omanik ei tahtnud tegelikult üldse mingist lihvimisest kuulda sai teine ruum vaid kergelt üle lihvitud ja pruuni pinotexiga üle tõmmatud ja oli kohe näha et tulemus on fantastiline......hommikul sai veel lakk peale ja no ma ei saa üle. Mulle kohutavalt meeldib tulemus, mille annavad saekaatri jäljed, oksakohad, tekstuur, kontrast mis tekkis sellest et laud polnud igaltpoolt sile jne jne se kõik kokku

Kuna mul on käsil ühe toa väljaehitus kuhu selline põrand ideaalselt sobiks siis tahakski teada mis moodi peaksin tegema, et se asi oleks toas HEA ja sama ilus ka aastate pärast? (st et kuidas teda toa tarbeks kuivatama peab ja kas on mingi suur oht ka kaardu tõmbamise ees kui pole tappi? Kas haaba põrandal kasutada üldse kõlbab. Teine suurem konks on selles et kui õhuke võiks ta toa tarbeks olla ja kui õhukesed võivad laagid olla (nimelt soovin võimalikult vähe põrandat tõsta ja 5+5cm on nagu veidi palju)