Kerise taguse fibo seina ja korstna viimistlus?Väike saun.

saunad, santehnika, boilerid jne
Leilimees
külaline

Kerise taguse fibo seina ja korstna viimistlus?Väike saun.

Lugemata postitus Postitas Leilimees »

:hello: Tere

Plaanis panna Harvia keris sauna nurka võimalikult seinte lähedale. Ruumi ei ole priisata. Nurga üks sein on 100 fibo ja teine sein on fibo moodulkorsten. Kuidas tuleks neid seinu otsese kuumuse eest kaitsta? Kuna tegemist on tulekindlate seintega siis tahaks jätta kerise ja seinte vahele 50mm õhuvahe. Küsimus on et kas fibo teiseltpoolt kuumaks ei lähe? Teiselpool on elutuba kus seinas krohv, pahtel ja värv. Kas fibo tuleks töödelda ka niiskustõkkega kuidagi kui kasutada näiteks betoonplaati. Aur pääseb ju plaadi taha ... kas ükskord ei jõua see aur/niiskus sealt niimoodi mulle elutuppa? Kas fibo korstent tuleb kuumuse vastu väljastpoolt isoleerida? Võibolla tuleks teha kuni kerise kõrguseni kuidagi ühtmoodi ja ülevaltpoolt teisiti? Ruumi kõrgus 2,4.
Olen terve foorumi läbi otsinud aga otseselt ideid ei ole kusagilt viimistluse osas saanud. Juhul kui kellelgil on ideid olen ettepanekutele avatud.

Tänud vastajatele.
trumm
külaline

Re: Kerise taguse fibo seina ja korstna viimistlus?Väike saun.

Lugemata postitus Postitas trumm »

niiskustõke ei pea auru/niiskust kinni ja hüdroisolatsiooni kerise taha ka teha ei saa. mina krohviks korraliku tsementpõhise armeerseguga fibo ära ja siis paneks need plaadid. (tegelikult paneks ma plaadi ka plaadiseguga seina, et õhuvahet taha ei jääks.
Rostfrei
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 40 korda

Re: Kerise taguse fibo seina ja korstna viimistlus?Väike saun.

Lugemata postitus Postitas Rostfrei »

Kahel tuttaval fibo seinad, kerise poole jäävad küljed (mõlemal kerised nurgas) plaaditud otse fibole. Seni (~4 aastat) ei ole probleeme.
Vasta