leke paneelmajas - kel kogemusi/teadmisi?

siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
Karlsson katuselt
külaline

leke paneelmajas - kel kogemusi/teadmisi?

Lugemata postitus Postitas Karlsson katuselt »

40 aastat vana 5-kordne lamekatusega (korrastatud ca 3a tagasi) maja, vuugid-rõdud-vihmaveetorud korda tehtud.
5.korrusel aknad vahetatud, paled tehtud, plekid pandud. Midagi ei leki kuskil.
4.korrusel jooksvat vesi kahe aknaklaasi vahele (aknad vanad)
3.korrusel jookvat lausa kolinal tuppa.
Kuna mina olen 5-ndal ja mul probleeme pole, siis äkki keegi oskab nõu anda KUST see vesi neil sisse joosta võiks, sest mul väike tüdimus 2 AASTAT käivatest "ekspertidest", kes asja põhjust minu korterist otsivad. Või oskab keegi soovitada kuhu pöörduda - olen juba peaaegu valmis ise võtma päris-spetsialisti, kes selle lekke koha üles otsib :) Kas on üldse olemas selliseid spetse ja kust neid leida?
arvutihdd
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 4 korda

Re: leke paneelmajas - kel kogemusi/teadmisi?

Lugemata postitus Postitas arvutihdd »

Painan ise praegu pead yhes büroohoones. Kus samuti vesi leiab tee ja laest tilkuma hakkab . Ega see suhteliselt katse-eksi meetod, et kust täpselt vesi nyyd sisse pääseb! Paned yhe prao kinni ja loodad, et peab, siis leiad järgmise.
Sel objektil ronis vesi vihmaga tõenäoliselt kaks meetrit seina pidi yles ja puges puudulikust vertikaalvuugist seina vahele ning tuli korrus all pool laepaneeli vuugist välja.

Lihtsalt uskumatu kui väikest ava on vaja, et paneeli vahele pääseks paar ämbrit vett! Õige suunaga tuul pressib uskumatud kogused ka läbi poole millimeetrisest praost. Olgu see pragu räästa all, keset seina või sobivuse korral ka katuse all.

Et hakata leidma vea asukohta, tuleks ennem mõelda:

Millal hakkas vesi majja tungima ? Peale mingit remonti, muudatust vms.
Kas vesi tungib iga vihma ja sabinaga või ainult vähe karmima ilmaga, kus tormab ?
Palju tuleb vett sisse.
Kust täpsemalt tilgub vesi kolmandal korrusel ?

Kui vajate abi ja Tallinnast, siis saaksin abistada. Siuke probleem peaks olema yhistu mure või vähemalt lahenduse arve!

Sellise ametikohaga spetsialisti vaevalt olemas on.
Viimati muutis arvutihdd, 17 Nov 2008, 03:57, muudetud 1 kord kokku.
siiber
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas siiber »

Vanemate korteris, mustamäel, hakkas akende vahelt ja lae vahelt vett sisse tulema peale seda, kui "korrastati - soojustati" paneelide vahelisi vuuke.
Enne seda oli vuugid täidetud seguga, mis asendati mingi hermeetikuga.
Peale seda jooksis ülemisele rõdule sattunud vesi alumise korruse välisseina paneeli seest akna lengi peale ja edasi mööda akent nii tuppa kui õue.
Aga sein ja rõdu paneeli alumine külg oli väljaspoolt kuiv.
Enne ei osanud ka aru saada milles point on, kuid peale seda, kui ülemine naaber rohke veega rõdu põrandat pesi oli mõistatus lahendatud.
Karlsson katuselt
külaline

Lugemata postitus Postitas Karlsson katuselt »

:lol: ikka uskumatud lood! mitu meetrit seina pidi üles ja mida veel... tähendab - tuleb võtta paar pudelit "augutäidet" ja kõik võimalikud, ka kujuteldavad augud, täis toppida ja siis vaadata, mis juhtub. Hihii, äkki tulebki välja, et minu korterist voolab?! Ja mina siin susisen, et ostku aknad endale :) Aga seda pean jah kindlasti küsima, et millal see algas, sest vuuke tehti aasta pärast seda, kui mina aknaid vahetasin. Hea mõte!
Vasta