nö. vette ehitamine

Ragnar
Uus kasutaja
Uus kasutaja

nö. vette ehitamine

Lugemata postitus Postitas Ragnar »

Tegemist soise pinnasega, mille all 30-70cm sügavusel paas. Paeni vundamendi auku kaevates voolas auk hetkega vett täis. Vett pole sealt paraku võimalik mitte kuhugi pumbata, drenaaži pole ning täisehitamata naaberkrundid uputavad. Tühjendamise korral täituks see tõenäoliselt lähipäevade jooksul uuesti.

Kas oleks tark täita vett täis vundamendiauk vähe kõrgemale vee piiri killustikuga ning kui siis milline fraktsioon oleks kõige sobilikum valik?

Vundamendi augu suurus on orienteeruvalt 230m2
Tegemist kahekordse kivimajaga.
Viimati muutis Ragnar, 10 Nov 2008, 22:49, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 105 korda
On tänatud: 84 korda

Re: nö. vette ehitamine

Lugemata postitus Postitas Hiid »

vette saab ju betooni ka valada :roll:
rääkimata betoonplokkide vms kasutamisest.
Iseasi, mis külm selle kraamiga aja jooksul teeb :scratch:
aga miks peaks keegi tahtma sohu omale maja ehitada? :blackeye:
max555
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas max555 »

ei saanud täpselt aru kas sa ehitad keldriga maja või teed ainult vundamenti? kui suur auk siis mõtekas teha plaatvundament ehk saad kohe ka põranda kuhu pärast hea kessooni keevitada mõtekas oleks keskele veel sügavamale üks kaevurõngas panna kuhu pump sisse siis on enamus auku ikka kuivema poolne?
ehitaja777
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas ehitaja777 »

Mina tegin ka plaatvundamendi märgalale. Jah,pane killustikku niipalju(, et saad kuiva jalaga vundamendi valmis ehitada. Ma väga kindel pole ja ei viitsi arveid otsida sahtlist, aga 3-5cm jämedune killustik oli minul ja plaatvundamendi ääreosa täitsin betoonitehasest saadud peene killuga mida pestakse masinatest välja jäägina(odav kraam) jne jne.
Üks asi mida ma foorumis imestan on see, et nii tähtsat asja nagu vundamendi ehitamine küsitakse suvalistelt isikutelt.
KõikOnRahul
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas KõikOnRahul »

Fragment 32/64
fanatt
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas fanatt »

ehitaja777 kirjutas:Mina tegin ka plaatvundamendi märgalale. Jah,pane killustikku niipalju(, et saad kuiva jalaga vundamendi valmis ehitada. Ma väga kindel pole ja ei viitsi arveid otsida sahtlist, aga 3-5cm jämedune killustik oli minul ja plaatvundamendi ääreosa täitsin betoonitehasest saadud peene killuga mida pestakse masinatest välja jäägina(odav kraam) jne jne.
Üks asi mida ma foorumis imestan on see, et nii tähtsat asja nagu vundamendi ehitamine küsitakse suvalistelt isikutelt.

Kui saladus pole, mis hinnaga see peene kild ehk jääkprodukt kätte tuli ja kui peenike on peenike? Tahaks midagi maja ette autoteele täiteks. Hetkel siin 16-32 kild, aga vaja pinnast, s.t. sõidutee osa tõsta, et sulavesi kõrvale valguks ja sealt maasse imbuks. Mõtlesin ka kooritud asfaldi peale, aga sellega tööd vist rohkem, rääkimata hindadest. Kivi panekuks pole aga finantsi.
aivar0102
Ehitusspets
Ehitusspets

Lugemata postitus Postitas aivar0102 »

Jääkprodukti all mõeldakse vist killustikusõelmeid.
Kui tolmu palju sees siis märjaks saades ei lase vett hästi läbi ja läheb selliseks pehmeks lögaks.
Sõidutee alla tõstmiseks jämedam fraktsioon (alates a 50mm ) ja peenem peale.
Kooritud asfalt muidu väga hea, panna pole sugugi raske ja kinnisõites tuleb hea tasane pind.
ehitaja777
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas ehitaja777 »

Annan sulle numbri kust saad uurida 5063140(Peeter ).

See on ikka masinatest väljapestud killustik, mitte sõelmed. Mõõtude kohta küsi Peetrilt. Aga hoiatan, et minule toodud killustikus oli sees kiudarmatuuri metallist kiude.
aivar0102
Ehitusspets
Ehitusspets

Lugemata postitus Postitas aivar0102 »

ehitaja777 kirjutas:Annan sulle numbri kust saad uurida 5063140(Peeter ).

See on ikka masinatest väljapestud killustik, mitte sõelmed. Mõõtude kohta küsi Peetrilt. Aga hoiatan, et minule toodud killustikus oli sees kiudarmatuuri metallist kiude.
Kui väljapestud ja killustik siis OK!
Vasta