Keraamiliste plaatide värvimine või üle katmine
siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
Keraamiliste plaatide värvimine või üle katmine
Lugemata postitus Postitas Rutt »
Kuna linnakorteris on eelmistest elanikest kööki jäänud väga inetud, kahe seina (maast laeni) ulatuses, keraamilised plaadid - läikivad, ühevärvilised, mustade vuugivahedega... samas ei ole rahalisi vahendeid hakata seda lammutama ja uuesti plaatima, ka ei ole sellel erilist mõtet kuna sellisel juhul võiks juba kogu köögi kapitaalselt remontida ja uue mööbli tellida... Aga soov oleks kuidagi seda inetut seina kobedamaks muuta. Kas on üldse mõistlik teda millegagi värvida (kui siis millega?) või on ehk olemas mingeid 'liimitavaid' materjale, millega ära katta...
Re: Keraamiliste plaatide värvimine või üle katmine
Lugemata postitus Postitas erikvukk »
Värvida seda ilmselt ei õnnestu,peale võib ju ka miskit kleepida aga...
Tuleks tagasi ühe vana tõe juurde "jupikaupa" remont on alati kallim kui kõik korraga.
Kõige mõistlikum oleks see ilmselt uuesti ära plaatida.Plaadid võib ju uued panna,ega selle pärast
pea hakkama kohe uut mööblit ostma.Ja kui seinad on ikkagi sirged (eeldus) ja samuti on
vastuvõetav,et sein kasvab max. 1 cm,võiks uued plaadid lihtsalt vanadele peale liimida ja
ongi korras ja tükiks ajaks.
Selle variandi kasuks räägivad asjaolud :
jääb ära lammutustöö (mis on tüütu,ajab tolmu ja tekib hunnik sodi)
tuleb rahaliselt odavam 2 x vähemalt ( lammutus,seina sirgeks krohvimine või uus küprok jne.
maksab ja mitte vähe)
ajaliselt kestab kogu operatsioon mõned päevad
Ja veel pole vaja tulevikus seda "ajutist"(mis on teil plaanis justkui) peale liimitud materjali (mida iganes) maha kiskuda ja selle ajutise eest te maksite ju samuti mingisuguse raha...
Edu otsustamisel
Tuleks tagasi ühe vana tõe juurde "jupikaupa" remont on alati kallim kui kõik korraga.
Kõige mõistlikum oleks see ilmselt uuesti ära plaatida.Plaadid võib ju uued panna,ega selle pärast
pea hakkama kohe uut mööblit ostma.Ja kui seinad on ikkagi sirged (eeldus) ja samuti on
vastuvõetav,et sein kasvab max. 1 cm,võiks uued plaadid lihtsalt vanadele peale liimida ja
ongi korras ja tükiks ajaks.
Selle variandi kasuks räägivad asjaolud :
jääb ära lammutustöö (mis on tüütu,ajab tolmu ja tekib hunnik sodi)
tuleb rahaliselt odavam 2 x vähemalt ( lammutus,seina sirgeks krohvimine või uus küprok jne.
maksab ja mitte vähe)
ajaliselt kestab kogu operatsioon mõned päevad
Ja veel pole vaja tulevikus seda "ajutist"(mis on teil plaanis justkui) peale liimitud materjali (mida iganes) maha kiskuda ja selle ajutise eest te maksite ju samuti mingisuguse raha...
Edu otsustamisel

Tänud,
leidsin ise natuke internetis surfates sellise spetstoote nagu Plasti-kote keraamiliste plaatide värv, kardan ainult, et Eestis seda ei müüdagi. Muidu jutu järgi, mis Soome kodulehelt lugeda, tundub okei asi (mitte hiilgav ega parim lahendus, lihtsalt okei)...
http://www.plasti-kote.fi/index.php?opt ... 3&Itemid=1
Neil on isegi vuugipliiatsid, millega pärast värvimist vuugid välja joonistada. Kõigele on mõeldud
Aga eks ma pean mingist poest ikkagi küsima..
leidsin ise natuke internetis surfates sellise spetstoote nagu Plasti-kote keraamiliste plaatide värv, kardan ainult, et Eestis seda ei müüdagi. Muidu jutu järgi, mis Soome kodulehelt lugeda, tundub okei asi (mitte hiilgav ega parim lahendus, lihtsalt okei)...
http://www.plasti-kote.fi/index.php?opt ... 3&Itemid=1
Neil on isegi vuugipliiatsid, millega pärast värvimist vuugid välja joonistada. Kõigele on mõeldud

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas maaler6 »
kui soovid klasuurplaate üle värvida,siis tõmba plaadid sakreti kvartskrundiga korra üle
ja plaadid ongi värvimiseks valmis.
ja plaadid ongi värvimiseks valmis.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas maalrikarv »
Rootsis on samuti spets glasuurplaadi värvi.Rutt kirjutas:Kuna linnakorteris on eelmistest elanikest kööki jäänud väga inetud, kahe seina (maast laeni) ulatuses, keraamilised plaadid - läikivad, ühevärvilised, mustade vuugivahedega... samas ei ole rahalisi vahendeid hakata seda lammutama ja uuesti plaatima, ka ei ole sellel erilist mõtet kuna sellisel juhul võiks juba kogu köögi kapitaalselt remontida ja uue mööbli tellida... Aga soov oleks kuidagi seda inetut seina kobedamaks muuta. Kas on üldse mõistlik teda millegagi värvida (kui siis millega?) või on ehk olemas mingeid 'liimitavaid' materjale, millega ära katta...
Kui eestis raske saada, siis kysi poest max tugevusega kinnituvat krunti(vannitoakruntvärv näitex). Kui on soovitav nake olemas, värvi poolläikiva värviga...
Panen siia kirja, mida ma tegin. Juhuks kui keegi kunagi loeb seda teemat.
Nimelt värvisingi oma keraamilised plaadid üle. Pesin plaadid ära, tegin veel lahustiga ka üle. Kruntisin toonimata OTEX-iga. Lasin ööpäeva seista, siis värvisin Interior Extraga 3 korda. Värvisin üle ka vuugivahed. Hea oleks olnud vahed tühjaks kraapida ja pärast värvimist uuesti vuugitäidet panna... Aga ma värvisin kõik ühtlaselt üle. On olemas mingid tooted Knaufilt, millega saaksin nüüd ka vuugivahede värvi 'värskendada', aga ma isegi ei tea kas ma tahaksin...
Igatahes tulemus jäi selline, et ära ei peta, et justkui oleks päris plaat. Aru saab, et on värvitud, aga minu meelest ei olegi kole. Pind jäi selline värvitud pind, õrnalt krobeline, no nagu ikka. Samas tegin poroloonist rulliga, sellega jääb krobelisus minimaalne. Kuna tulemus ongi nagu oleks värvitud plaadid koos vuukidega, siis ma ei tea kas tahan vuugivahesid üle värvima hakata. See tundub just liiga võlts.
Otex hakkab keraamilisele plaadile ikka väga hästi 'kinni', seega samahästi oleksin võinud pärast Otex-it vuugivahed pahteldada ja oleksin ühtlase seina saanud. Aga olen praegugi väga rahul. Mul on mööbel 'vanast ajast', aga kui oleks uus moodne mööbel, siis selline värvimise-lahendus ei sobiks.
Praegu olen väga rahul, sain oma seinale natuke elu sisse puhutud kahe 0.9 liitrise purgi hinnaga (Otex + Interior Extra). Nüüd ei ole nii masendav seal kokata
Nimelt värvisingi oma keraamilised plaadid üle. Pesin plaadid ära, tegin veel lahustiga ka üle. Kruntisin toonimata OTEX-iga. Lasin ööpäeva seista, siis värvisin Interior Extraga 3 korda. Värvisin üle ka vuugivahed. Hea oleks olnud vahed tühjaks kraapida ja pärast värvimist uuesti vuugitäidet panna... Aga ma värvisin kõik ühtlaselt üle. On olemas mingid tooted Knaufilt, millega saaksin nüüd ka vuugivahede värvi 'värskendada', aga ma isegi ei tea kas ma tahaksin...
Igatahes tulemus jäi selline, et ära ei peta, et justkui oleks päris plaat. Aru saab, et on värvitud, aga minu meelest ei olegi kole. Pind jäi selline värvitud pind, õrnalt krobeline, no nagu ikka. Samas tegin poroloonist rulliga, sellega jääb krobelisus minimaalne. Kuna tulemus ongi nagu oleks värvitud plaadid koos vuukidega, siis ma ei tea kas tahan vuugivahesid üle värvima hakata. See tundub just liiga võlts.
Otex hakkab keraamilisele plaadile ikka väga hästi 'kinni', seega samahästi oleksin võinud pärast Otex-it vuugivahed pahteldada ja oleksin ühtlase seina saanud. Aga olen praegugi väga rahul. Mul on mööbel 'vanast ajast', aga kui oleks uus moodne mööbel, siis selline värvimise-lahendus ei sobiks.
Praegu olen väga rahul, sain oma seinale natuke elu sisse puhutud kahe 0.9 liitrise purgi hinnaga (Otex + Interior Extra). Nüüd ei ole nii masendav seal kokata
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas karr »
to Rutt
Apelsiini karva tekstuuri saab siledamaks, kui peale rulli pinsliga (spets) veel yle lasta.
Apelsiini karva tekstuuri saab siledamaks, kui peale rulli pinsliga (spets) veel yle lasta.
Mine “Siseviimistlus, värvid, plaatimistööd”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit