keskküttesüsteem?
-
- külaline
keskküttesüsteem?
Lugemata postitus Postitas muhlui »
Küsimus: kui katlas tuli kustub ja katla ringi tsirkulatsioonipump seisata (joonisel komponentsõlm nr 6, mis lahtijoonistatult peaks selline olema) http://www.torujyri.ee/failid/File/toot ... issolm.pdf , siis mis sunnib vett ringlema läbi akupaagi mitte läbi katlaringi, kust sooja vett peale ei tule ju. Tänan
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 11 korda
- On tänatud: 80 korda
Re: keskküttesüsteem?
Lugemata postitus Postitas dumbuser »
-
- külaline
-
- Ehituspenskar
Lugemata postitus Postitas antonio1 »
Kuskil siin peaks olema ka üks päris asjalik kodanik vanakala õpetus isetegijatele torude paigutuse, läbimõõtude jms kohta.
- Manused
-
- Suvi 08 a 009.jpg (35.87 KiB) Vaadatud 11213 korda
- Manused
-
- radikate segamissõlm
- Suvi 08 a 006.jpg (38.57 KiB) Vaadatud 11202 korda
- tubasoojaks
- Korralik postitaja
- On tänanud: 1 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas tubasoojaks »
1. katlast tuleva kuuma vee juhin akupaaki võimalikult ülesse serva
2.küttevesi väljub akupaagi ülakaane keskelt
3.akupaagi ja katla vahelised torud on loomuliku tsirkulatsiooni tagamiseks ja katla keemaminemise vältimiseks 40 kW puhul 1 1/2 " ja 60 kW puhul 2 ", nende 1" torudega läheb katel keema
3.katla tagasivoolu torul asub ainult 1 1/2" või 2" lipa-lopa tagasilöögiklapp, mille takistus veele on oluliselt väiksem kui igasugustel termovaridel
4.katla segamissõlm (elektrooniline kolmteega Ouman'i baasil) ja pump asuvad peatorude vahel, ühendatud 1" torudega
5. katla tagasivoolu veetemp. vabalt valitav vastavalt katla tüübile 50 - 70 C, kindlustamaks maksimaalset kasutegurit
6.katlapump saab käivitusloa suitsugaasi termostaadilt
7.kõik muud reguleerimised katlamajas (põranda- ja radikasegamissõlmed, soojaveeboileri juhtimine) teeb see sama üks Ouman'i kontroller
8.kõik kuumad tagasivoolutorud tuleb akupaaki juhtida vastavalt temperatuurile ülalt allapoole, jättes alumise osa ca 30-40 cm alternatiivsoojusallikatele - päikesekollektor, soojuspump ..
9.kahe akupaagi korral kasutan ristilülitamist, et mõlemad paagid soojeneksid ühtlaselt
jne
jne
küsi lisa PM või 56 665521
ma ka, see jääb pildilt välja, on paremal pool paagi küljel, u. 10cm paagi ülaservast.tubasoojaks kirjutas:1. katlast tuleva kuuma vee juhin akupaaki võimalikult ülesse serva
sama multubasoojaks kirjutas:2.küttevesi väljub akupaagi ülakaane keskelt
Minu süsteemil katla ja akupaagi vahel torud 2", thermovari ühendused 1 1/4", edasi kuni radiate ja põrandakütte lahknemiseni torud 1 1/4", katel 35kw Thermonatubasoojaks kirjutas:3.akupaagi ja katla vahelised torud on loomuliku tsirkulatsiooni tagamiseks ja katla keemaminemise vältimiseks 40 kW puhul 1 1/2 " ja 60 kW puhul 2 ", nende 1" torudega läheb katel keema
Pumpa pole? saad linkida seda lipa-lopat mõne müüa lehelt? niisama huvi pärasttubasoojaks kirjutas:3.katla tagasivoolu torul asub ainult 1 1/2" või 2" lipa-lopa tagasilöögiklapp, mille takistus veele on oluliselt väiksem kui igasugustel termovaridel
ma veel esialgu keeran nupputubasoojaks kirjutas:4.katla segamissõlm (elektrooniline kolmteega Ouman'i baasil) ja pump asuvad peatorude vahel, ühendatud 1" torudega

Mis temperatuuri juures luba antakse?tubasoojaks kirjutas:6.katlapump saab käivitusloa suitsugaasi termostaadilt
Mis su süsteemil tänapäevasemat on peale Oumani?
- tubasoojaks
- Korralik postitaja
- Kontakt:
suitsutermari asetusarv sõltub katlast, Thermona võib selle ära rikkuda, kuna malmkatel ja suht viletsa kasuteguriga, suitsugaasid kindlasti üle 300 C

aga lipa-lopa klapp müüa Sanistal'i poes, Kadaka tee 1, Tallinn
mu süsteemil saab katlapump (thermovar) käivitusloa hoopiski katlast väljuva kuuma vee torul olevalt termostaadilt..lugesin tähelepanelikult!!! Temperatuuri panin 40 kraadi peale, siis hakkab thermovar käima, akupaaki laseb vett alles siis kui katlaringis 72 kraadi.tubasoojaks kirjutas:loe tähelepanelikult veel need 3-.. punktid läbi![]()
suitsutermari asetusarv sõltub katlast, Thermona võib selle ära rikkuda, kuna malmkatel ja suht viletsa kasuteguriga, suitsugaasid kindlasti üle 300 C![]()
aga lipa-lopa klapp müüa Sanistal'i poes, Kadaka tee 1, Tallinn
milline oleks õige temperatuur thermovari käivitamiseks/väljalülitamiseks?
nüüd tuli ikka tõsine müügimehe jutttubasoojaks kirjutas:suitsutermari asetusarv sõltub katlast, Thermona võib selle ära rikkuda, kuna malmkatel ja suht viletsa kasuteguriga, suitsugaasid kindlasti üle 300 C![]()
mitte et mulle komforts ei meeldiks, ma ei tea sellest midagi. ma olen seda thermona katelt alles kaks korda kütnud ja olen huviga jälginud suitsugaasi termomeetrit, ühe korra olen näinud seal 310 kraadi näitu, põhilise osa ajast on näit 150-250 vahel, kütmine kuivade puudega, korstnale paigaldatud ka tõmberegulaator. katla kasutusjuhend pakub suitsugaasi temperatuuriks 260 kraadi http://www.pci.ee/feb/Juhendid/7817.pdf
-
- Ehituspenskar
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas vanakala »
akupaagist on tehtud lihtsalt tünn mitte ei täida enam akupaagi funktsioone. kui katlast pealetulev toru on ülemises otsas ja katel seiskunud siis ei ole enam võimalik akupaagilt soojatarbevee tootmist saaada. sellised akupaagid sobivad ainult õli, gaasi, ja muudele mitte tahkeküttel töötavatele kateldele aga siis kaob ka selle tünni mõte ära.
paljud tootjad näitavad katelde ühendustel ka kaitseklapim olemasolu katla peal mis on aga ise enesest täiesti vale tahkeküttekatla puhul. kui katel keeb siis need tänapäeva kaitseklapid ei pea sellisele kuumusele vastu. teiseks kui katel keeb mingil põhjusel ja keevavee aur lastakse välja siis siseneb katlasse tagasijooksult jahe vesi ja saate näiteks malmkatlast kohe lahti. ülesurveklapp tasuks alati panna tagasijooksule seal kestab ta tunduvalt kauem.
kuna joonis on nii mõtetu siis rohkem ei viitsi oma aega selle kallal raisata.
see on minu arvamus ja praktiline kogemus 20a jooksul.
ma panin paisupaagi juurde, ülalpool pildil näha ka. Kas sellega ok, või see koht pole hea?vanakala kirjutas: paljud tootjad näitavad katelde ühendustel ka kaitseklapim olemasolu katla peal mis on aga ise enesest täiesti vale tahkeküttekatla puhul. kui katel keeb siis need tänapäeva kaitseklapid ei pea sellisele kuumusele vastu...ülesurveklapp tasuks alati panna tagasijooksule seal kestab ta tunduvalt kauem.
-
- külaline
omal lihtsalt kurb kogemus ka kunagi aastate taguselt objektilt ja kivisöekatlaga. kuna kõik oli seal ajutine ja talv oli väga külm siis ka tsirkpump oli pikendusjuhtmega millel siis olid kirjad juures ka , et mitte puutuda. maalrid aga otsustasid tsirkpumba välja võtta ja panna sinna oma lisavalgustuse. sõber ei saanud torumeest kätte ja minu sinna jõudes oli katel keenud juba 20 minutit. ronisin katlaruumi ja sellel hetkel lendas ülesurveklapi ülemine osa keermest minema. klap oli ka paigaldatud väljapääsu ukse juurde nii, et ma ei pääsenud ka enam katlamajast välja. katlaruumis enam nähtavust ei olnud, mobiili levi puudus, elektirjuhtmed oli´d suvaliselt laeall kokku keeratud ilma isolatsioonita. suures kartuses , et satun elektrilöögi alla tagusin puruks söe sisselaadimis akna. kraapides seal veel mõned minutid sütt pääsesin lõpuks aknast välja. katelt mul päästa ei õnnestunud kuna ma ei leidnud ühtegi roopi millega põlev süsi katlast eemaldada. sulgesin ainult põlemisõhu luugi täielikult.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas katlaville »
olen enamus juhtudes kasutanud samasugust lipa-lopa süsteemi kui 'tubasoojaks' soovitab ja kasutab, tema see oligi , kes 4 a tagasi seda värki mulle soovitas
pole kordagi olnud juhust, et katel keeb vms, aga temperatuur tõuseb 100 C küll kui tsirkpump seisma jääb, rõhk siis ikka üle 1 bar
kasutan esbe tõmberegulaatorit ja õieti reguleerituna see rahustab katla maha=sulgeb õhu
honeywell tõmberegulaator ei kõlba, väega uimane ja aeglase toimega
kaiseklapid keeran sinna kus nippel, ka katla peale
eks ta õigem ole tagasivoolu torul kuid kaitseklapp peab olema nähtav ja seda peab saama proovida
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas arne »
,või tema ajam, näiteks: rikke tõttu ei ava akupaagist tuleva jahedama vee pealevoolu?
-
- külaline
kui oskasid küsimuse püstitada mis sinu jaoks aga`ga siis uuri oma süsteem üle ja paranda vead võimalikult lollikindlaks.
pumpa ma muidugi ei soovitaks panna enne 3T ventiili sest ei ole mõtet tekitada akupaagile, katlale, paisupaagile, ülesurveklapile, teistele hargnevatele küttesüsteemidele ja nende tagasilöögiklappidele mõtetut üleliigset survet.
pump pane alati pealejooksule kui võimalik. tahkeküttekatla ja akupaagivahele aga tagasijooksule siis surumaks vett katlasse sellega väldid ka katlas keemispunkti tekimise. kui tahkeküttekatlal on pum pelaejooksul ja katel keeb siis pump enam auru ei liiguta ja kui võimas tuli alla siis tekib katlast väljuv surve pea võrdne tagasijooksule kui ka pealejooksule.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas arne »
No kui aur juba mängus on, siis on ju lootusetuld hilja. Oma pisikesest kogemusest võin õelda et lühiajaliselt 108`C, kinnises süsteemi auruga küll midagi pistmist polnud.vanakala kirjutas:pumpa ma muidugi ei soovitaks panna enne 3T ventiili
Said valesti aru. Pump on mul ikka peale 3Td.
arne kirjutas:kui tahkeküttekatlal on pum pelaejooksul ja katel keeb siis pump enam auru ei liiguta ja kui võimas tuli alla siis tekib katlast väljuv surve pea võrdne tagasijooksule kui ka pealejooksule
-
- külaline
ise ma tahkeküttekatelde ja akupaagi vahele mingeid teaduseid ei areta ja püüan ühenduse teha vabavoolule kui siis ainult katast väljuvavee torult pubmaga ühendus katla sisend veele. kui aga köetakse korralike puude või kivisöega siis pole ka seda vaja.
- tubasoojaks
- Korralik postitaja
- Kontakt:
veetemperatuur võib tõusta küll 100 C-ni, kuid mingit auru küll ei teki ja vesi liigub vabalt katla ja paagi vahel, kuigi pump on seiskunud - elektrit pole .. nagu eile Hangos
selge see, et ka paisupaak peab olema õige suurusega, ca 10% üldisest veemahust 1,5 bar kaitseklapi korral, paagi eelrõhk tuleb seada 0,6-0,7 bar
kui aur tekib, siis ei ole täidetud osa eeltoodud nõuetest
kindlasti tekib lõpuks tekib ka aur ,kui katelt usinalt üle kütta

-
- külaline

Mul katlal pealejooksul selline segisti, see vist mõeldud nagu otse süsteemi reguleerimiseks, aga mul vaja akupaaki kütta, selle segisti ühendus on 1" ,
kas siis on oht kui tsikpump voolupuudusel seisab, läheb katel keema, ja kuidas ma selle akupaagi ühenduse siis teen?
-
- külaline
-
- külaline
Või siis vasakule poole lihtsalt pime ette ja ok?muhlui kirjutas:javeel, see on mingi neliksegisti, või on mõtekas seda kasutada kuidagi automaatikaga katlasõlme vee segamisel, või kui ma akupaaki kütan ,siis see pealt üleüldse nah.i lüüa?
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed