kööki uus põrand (kiviplaadid)

põrandad, põrandatööd
prl. ehitaja
külaline

kööki uus põrand (kiviplaadid)

Lugemata postitus Postitas prl. ehitaja »

palun abi :) elan suures paneelmajas, esimesel korrusel. tahan uut köögipõrandat. kiviplaatidest. praegu on vana põrand. suht nirud lauad, seda veel ei tea mis laudade all on. eks prussid, aga ei tea mis seisukorras. köögi all on kelder, köögi pindala on 6 ruutmeetrit. oleks vaja odavalt uus põrand teha. ilma põrandaküttete pole vist mõtet? kivi jääb liiga külm? aga tehke nüüd palun puust ja punaseks. mida pean tegema? võtan kõigepealt need lauad üles... ja siis? mida vaja osta? mis soojustus? millal küte? kuidas valada? igasugune nõu teretulnud :)
erikvukk
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Re: kööki uus põrand (kiviplaadid)

Lugemata postitus Postitas erikvukk »

Selleks et hääd nõu anda peaks oma silmaga üle vaatama.Juhul kui asute Tallinnas olen nõus läbi
astuma ja konsulteerima.½ tundi konsultatsiooni tasuta.Huvi korral 53 606 481
trumm
külaline

Lugemata postitus Postitas trumm »

eks parem oleks ikka, kui keegi üle vaataks, aga põhimõtteliselt võiks olla nii:

lauad üles või kui põranda tõusmist ei karda, siis võid nad ka alla jätta
põrandakips (parem oleks 2 kihti) (millelegi peab kips toetuma, seepärast on parem, kui all miski laudis - kasvõi must laudis- alla jääks)
põrandakipsile küttekaabel (pikkused, võimsused, margi leiad devi kodulehelt)
küttekaabli vahedesse lõikad sellestsamast põrandakipsist ribad
siis valad kaabli peale sinna kipsiribade vahele segu (jälle - otsi netist põrandaküttele sobivat segu - kestonit termo on ntx üks, mis sobib). see segu pane nii, et jääks pealt enam-vähem sile kõik.
[kui on põrand, kus võib oluline veekoormus olla (ilmselt ei ole), siis peaks panema 2 kihti hüdroisolatsiooni (kiilto fibergum ntx, selle alla ka sobiv primer)]
plaatimissegu (ka põrandaküttele sobiv) ja plaadid

enam-vähem nii käibki

kui põrand väga külm, siis peaks põrandakipsi alla veel põrandapeno panema, aga sellisel juhul tõuseb põrand rohkem.
on ka variant võtta põrand taladeni lahti ja panna soojustus talade vahele, aga see on veidi keerulisem ja ka riskantsem (eriti, kui all on niiske kelder)
prl. ehitaja
külaline

Lugemata postitus Postitas prl. ehitaja »

tehtsin veel küsida, et kui hakkan esikusse laminaati panema, ja kui praegune esikupõrand on vanadest laudadest, siis kas võtan need lauad ka üles? praegu põrand vajub ka veidi ühest kohast kui peale astuda. ja üks koht kriuksub, kuidas sellest lahti saada?
erikvukk
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Oleneb mis seisus esikupõrand on ja kas kannatab tõsta: laminaat + alusvaip tõstab põrandat
max. 1 cm võrra.Sealt kus põrand vajub ja sealt kus kriuksub puurida põrandasse augud
(niipalju et makrofleksi kõrs läbi mahub) ja lasta makrofleksi põranda alla ja mured murtud...
Rostfrei
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 40 korda

Lugemata postitus Postitas Rostfrei »

Ja vaht talub pidevat surve muutust? Ehk kui lased selle vajuva koha laua alused vahtu täis... siis enam ei vaju ja vaht peab sellele tallumisele vastu?
Kangesti müügimaja jutt tundub, või mis?
Ei ole põrandat näinud, aga võimalusel püüaks need kriuksuvad / vajuvad lauad aluspõrandaga kinnitada kruvide abil, lohu kohas lauavahed teipida ning tasandusseguga siledaks. Sellisesse lahendusse rohkem usku kui sellesse, et 99% muredest lahendab vaht.
erikvukk
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Rostfrei kirjutas:Ja vaht talub pidevat surve muutust? Ehk kui lased selle vajuva koha laua alused vahtu täis... siis enam ei vaju ja vaht peab sellele tallumisele vastu?
Kangesti müügimaja jutt tundub, või mis?
Ei ole põrandat näinud, aga võimalusel püüaks need kriuksuvad / vajuvad lauad aluspõrandaga kinnitada kruvide abil, lohu kohas lauavahed teipida ning tasandusseguga siledaks. Sellisesse lahendusse rohkem usku kui sellesse, et 99% muredest lahendab vaht.
Hr.Rostfrei lepime niimoodi kokku,et inimestele nõu andes lähtume nn."ajurünnaku" printsiibist
ehk igaüks pakub välja oma lahenduse teiste poolt pakutavaid lahendusi maha tegemata ja
inimene ise otsustab milline konkreetne lahendus talle sobib. Diil ? :hello:
Rostfrei
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 40 korda

Lugemata postitus Postitas Rostfrei »

Sobib, kuid ma ei hoia oma arvamust b***l s**t tegemisel tagasi. Makro ei ole mõeldud koormusi kandma, eks? Ma olen kogenud omal nahal seda "lohu täitmist", küll teisel kujul, kuid see ei toimi.
erikvukk
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Rostfrei kirjutas:Sobib, kuid ma ei hoia oma arvamust b***l s**t tegemisel tagasi. Makro ei ole mõeldud koormusi kandma, eks? Ma olen kogenud omal nahal seda "lohu täitmist", küll teisel kujul, kuid see ei toimi.
Algul ütled sobib ja siis keerad kõik pea peale.Tundub et tegemist pole sõnapidaja mehega.
Mina omalt poolt väidan et sinu lahendus on tiba nõrgavõitu.Põrand vajub läbi laagidevahelisel alal,
4 mm küsin kuhu sa seal kinnitad lauad kruvidega ? :scratch:
Ja veel olen pidanud ühe sellise sinu poolt pakutud lahenduse ümber tegema :
5 mm lohku valatud törts tasandussegu mis pudises kuu aja jooksul laiali ja kogunisti niimoodi et, need pudinad tungisid läbi alusvaiba ja iga sammuga krigises laminaat peale astudes.Tuli laiali lammutada ja teistmoodi lahendada... Mina olen rääkinud.Hau ! :wave:
Vasta