300 m2 majale tahkeküttekatel
küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
-
- külaline
300 m2 majale tahkeküttekatel
Lugemata postitus Postitas Pingviin »
Hetkel 90ndatel ehitatud majal keldris vana leedu kivisöeahi, see küllaltki ebamugav ja arvatavasti ka väikese kasuteguriga.
Oli plaanis paigaldada uus graanulikatel, aga olen uurinud, et graanulid ka juba päris kalliks läinud, siis tekkis mõte paralleelselt graanulikatlaga paigaldada ka uus kivisöekatel. Oleks see võimalik?
Kas keegi teab soovitada mõnda head katelt. Ise olen uurinud viadrus U-26-t, kuid see pidi pool soojust otse korstnasse laskma. Kalvis katlad millegipärast hoopis mitu korda kallimad.Thermona katelde kohta ei tea nagu eriti midagi.
Oli plaanis paigaldada uus graanulikatel, aga olen uurinud, et graanulid ka juba päris kalliks läinud, siis tekkis mõte paralleelselt graanulikatlaga paigaldada ka uus kivisöekatel. Oleks see võimalik?
Kas keegi teab soovitada mõnda head katelt. Ise olen uurinud viadrus U-26-t, kuid see pidi pool soojust otse korstnasse laskma. Kalvis katlad millegipärast hoopis mitu korda kallimad.Thermona katelde kohta ei tea nagu eriti midagi.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 11 korda
- On tänatud: 80 korda
Re: 300 m2 majale tahkeküttekatel
Lugemata postitus Postitas dumbuser »
Ma ei taha hästi uskuda seda poole soojuse korstnassemineku juttu, kuigi kui katel on seest tahmane või nõgine või lihtsalt määrdunud siis pole ka soojusvahetus kuigi hea tulemusega. Söega on hetkel küll kõige odavam kütta aga ta on ka üsna palju käsitööd nõudev tegevus. Või noh, halgudega võrreldes isegi vähem aga söetuhk on selline mida tekib üsna palju. Ise ei oska U 26 kohta midagi paha öelda, kuna kasutan seda. Aga teisi pole kasutanud ja seega on võrdlusmoment puudu. Katlal on olemas ka automaatne õhuklapi mehhanism (ilmselt on see kõigil uutel tahkekütuse kateldel) ja lisaks panin veel korstnale tõmberegulaatori, et kui väljas on liiga suur tuul siis ei tõmmata õhku rõhkude erinuvuse taskaalustamiseks mitte katlast vaid pärast katelt ja seega peaks katlasse mineva õhuvool enamvähem ühtlane olema. Katel on normaalse suurusega (7 ribi) ja suurema puhul läheks puhastamine juba raskeks. Normaalne on siis minu jaoks see, et sissevisatavaid asju (lisaks söele on hetkel ka suur hunnik ehitusel tekkinud puidujäätmeid) ei pea väikseks tegema. Sügavus aga sõltub mõistagi ribide arvust. Puhastamine on tülikas, kuna kaastatulnud hari on mingi imelik asi, mida ma olen vist kolm korda proovinud. Aga palju parema tulemuse sain mingi vana harjaga, mille päritolu on mulle teadmata. Kujult on ta umbes nagu pudelipesuhari vene ajal. Vars on meetripikkune ja harjased on ka suhteliselt jäigad. Kui üks katlatäis on ära põlenud ja katel maha jahtunud siis lükkan ta puhtaks. Naabril on oma kütmine puidu peal, halgudega. Temaga võrreldes on mul lihtsam. Katla ühekordne laadimine kütab akupaagi kuumaks ja ka maja soojaks. Iga õhtu umbes 20 minutit puhastamisele ja uuesti täislaadimisele on siiski väiksem aeg, kui halgusid aegajalt juurde loopida. Niipalju mul on ehk lihtne, et söehunnik ja katel on enamvähem teineteise kõrval, umbes meetrise vahega. Kühvliga ahju loopimiseks ei pea pikalt võimlema. Ja söeruum on parajasti nii suur, et terve talve süsi mahub ära. Söe kvaliteedist sõltub ka see kui palju sellest tuhka ja muud jama järgi jääb.
Aga vastus küsimusele, et mis on hea katel jääb Sul endal välja mõelda.
Aga vastus küsimusele, et mis on hea katel jääb Sul endal välja mõelda.
- tubasoojaks
- Korralik postitaja
- On tänanud: 1 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas tubasoojaks »
Vale jutt pelleti kohta!
praegu hind ca 3050 kr/t ja kallinemise märke pole enne sügist, nii ütles mu tuttav tarnija
nii et osta kohe vajalik ports ära, odavamaks see ka ei lähe
aga Viadrus katel on tõesti madala kasuteguriga ja laseb hulk sooja korstnasse
olen siin foorumis x korda soovitanud
ostke suitsugaasi termomeeter ja paigaldage see katla taha suitsukäigule
siis näete kui paljust soojusest ilma jääte ja saate tõmbe ning siibri reguleerimisega seda kaotsi minevat sooja vähendada, vajadusel ka katelt tahmast puhastada
kui suitsugaas läheb üle 300 C , siis on see selge raiskamine
tänapäeva korralikel puukateldel see ei tohiks ületada 250-270 C
selle nõude täidavad
1. Komforts uued mudelid ca 200-220 C
2. Atmos eri mudelid ca 240-270 C
3. Kalvis - pole testinud, kuid konstruktsiooni järgi peaks olema altpõletuskatlal mitte üle 270 C
4. Viesmann - ca 250-270 C
lisamärkusena ütlen, et Komforts puukatlale sobib ette ideaalselt pelletipõleti Woody
kui tekib soov puid põletada või ka majapidamisprahti, siis ainult kaks liblikmutrit lahti keerata, pime plaat asemele ja ongi puukatel valmis
saada PM, saab asja edasi arutada
praegu hind ca 3050 kr/t ja kallinemise märke pole enne sügist, nii ütles mu tuttav tarnija
nii et osta kohe vajalik ports ära, odavamaks see ka ei lähe
aga Viadrus katel on tõesti madala kasuteguriga ja laseb hulk sooja korstnasse
olen siin foorumis x korda soovitanud
ostke suitsugaasi termomeeter ja paigaldage see katla taha suitsukäigule
siis näete kui paljust soojusest ilma jääte ja saate tõmbe ning siibri reguleerimisega seda kaotsi minevat sooja vähendada, vajadusel ka katelt tahmast puhastada
kui suitsugaas läheb üle 300 C , siis on see selge raiskamine

tänapäeva korralikel puukateldel see ei tohiks ületada 250-270 C
selle nõude täidavad
1. Komforts uued mudelid ca 200-220 C
2. Atmos eri mudelid ca 240-270 C
3. Kalvis - pole testinud, kuid konstruktsiooni järgi peaks olema altpõletuskatlal mitte üle 270 C
4. Viesmann - ca 250-270 C
lisamärkusena ütlen, et Komforts puukatlale sobib ette ideaalselt pelletipõleti Woody
kui tekib soov puid põletada või ka majapidamisprahti, siis ainult kaks liblikmutrit lahti keerata, pime plaat asemele ja ongi puukatel valmis

saada PM, saab asja edasi arutada
Elagu kodumaine energia:):):)
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Pingviin »
Vaatasin ökoküttest seda 25 kw Künzeli pelletikatelt.
Tegid päris hea pakkumise ka, aga kas see ikka suudab maja ära kütta ja katel ise korralik?
Tegid päris hea pakkumise ka, aga kas see ikka suudab maja ära kütta ja katel ise korralik?
Lugemata postitus Postitas kaidu »
täna ostsin ka selle suitsutermomeetri et vaadata kas on ikka tõsi see et viadrusel suitsukaasid on väga kõrged ,tegin alt siibri täitsa lahti ja hoidsin nii tükk aega nii et katel 100 kraadini läks ja suitsu temp ei tõusnud üle 240 ,mis jama see võib olla .viadrus u 26 7
- Hiid
- Ehituspenskar
- On tänanud: 105 korda
- On tänatud: 84 korda
Lugemata postitus Postitas Hiid »
palju see suitsu kraad maksab ja kust saab?
- tubasoojaks
- Korralik postitaja
- On tänanud: 1 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas tubasoojaks »
ei tea kas tõesti ostis 25 kW katla 300 m2 majale
johhaidii, mis mehed need seal ökoküttes ??? on kui sellist katelt soovitasid
teadlikult üritavad müüvad valesti dimensioneeritud asju
tegelikult peaks sellele majale paigaldama 50-60 kW puukatla koos 2,3-2,6 t akupaagiga
aga pingviinid ju ei vajagi eriti sooja või kuidas
ärgu postitaja solvugu
johhaidii, mis mehed need seal ökoküttes ??? on kui sellist katelt soovitasid
teadlikult üritavad müüvad valesti dimensioneeritud asju
tegelikult peaks sellele majale paigaldama 50-60 kW puukatla koos 2,3-2,6 t akupaagiga
aga pingviinid ju ei vajagi eriti sooja või kuidas
ärgu postitaja solvugu

Elagu kodumaine energia:):):)
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 316 korda
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
On täitsa usutav, et korraliku soojustusega majale piisab ka 25 kW katlast. Lähed teed omal kulul pingviinidele välja, kui talvel neil soe on?
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Imelik »
Kas see katelde hinnavahe (kw järgi) on tõesti nõnda suur et tasub piiri peal balansseerida? Isegi kui arvestada el.põrandaküttega (mille kasutegur on ilmselt suurem) tuleb nibin nabin välja (küttevõimsus mitte suurem kui 80W/rm). Ei viitsi praegu täpselt arvutada aga mis saab näiteks ekstreemtemperatuuridel (alla
-20 kraadi). Oleneb ju tõesti soojustusest ja temperatuuride vahest aga kui väheks jääb siis juurde pole kuskilt võtta. Või mis?
-20 kraadi). Oleneb ju tõesti soojustusest ja temperatuuride vahest aga kui väheks jääb siis juurde pole kuskilt võtta. Või mis?

Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu