Katuse Kile+Tuulutusliistu panek

siin arutletakse selle üle, palju tööd või materjalid maksavad. Tööpakkumisi siia mitte teha!
veljo
külaline

Katuse Kile+Tuulutusliistu panek

Lugemata postitus Postitas veljo »

Sooviks saada hinnapäringut katusetöö kohta.
Hetkel siis uued sarikad pandud ja rihitud ja nyyd oleks vaja panema hakata kilet ja tuulutusroovi.
Sooviks teada mis oleks ruudu hinne Kile panek+tuulutusliist.sooviks hinda ilma roovi panekuta.Roovi paneb niipalju kui käimiseks vajalik.
aaste
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Re: Katuse Kile+Tuulutusliistu panek

Lugemata postitus Postitas aaste »

Ega ometi kõrgus, asukoht, neelude ja väljaehituste arv ei mängi hinnas mingit rolli.
Alati on lahendus
veljo
külaline

No Ehitus Spetsid.....Kuhu jäite oma vastustega.
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Eestikinnisvara »

Olen sinuga aus..Mille kuradi pärast sa poolitad selliseid töid? Mitte ükski "spetsialist" ei tule sul seda nalja tegema. Palka lähima poe eest paar marakratti ja katusele. Seal tõesti ei ole midagi keerulist. Kilet oskab kinni lüüa igaüks. Normaalne nähe on, et kuulutatakse terve katuse vahetuse/ehituse hange välja. Ja kui raha pole siis tee parem tuttavatega talgute korras asi ära. :roll:
Kui hiljem läheb profiilplekk peale ja asud lõunas, siis terve katuse töö hindeks teeksin sulle 220.- Hind sisaldab juba KM18%.
Ja nagu juba öeldi, siis MÄRGI ASUKOHT! :evil:
taastaja´
külaline

Lugemata postitus Postitas taastaja´ »

Noormees ise vist õpib alles seda ametit, aga häda selles: ei oska raha küsida? Järeldan sellest,et operatsioonide järjekord ehk ettekujutus asjast olemas, mis eratellijal sageli puudub. Õpipoistel pole vaja karta, kui esimestele tehtud töödele peale makstakse! Pärast osatakse kindlasti õiget hinda küsida! Terve elu ju alles, sel erialal, ees! Ainuke oht selles, et vanad meistrid lasevad ehk hinna nii alla, et kogenematud surevad selles konkurentsis välja. Jõudu igastahes!
vmb
külaline

Lugemata postitus Postitas vmb »

see jupitamine on tõesti kummaline, mina küll sellist poolikut tööd ette ei võta ! Aga lisaks "Eesti Kinnisvarale" - ka kilet on võimalik halvasti ja ka lausa valesti panna, eriti neeludes (olen näinud ka ülevalt alla tõmmatud kilet :D ), nii et poetagant marakratte ei tasuks isegi sellise lihtsa töö ligi lasta.
vmb
külaline

lisan kähku veel, et soovitaks vaadata tootjate soovitatud paigaldusjuhendeid vaadata, sealt eriti seda mis mõõtuga tuulutusliistu soovitatakse. (tavaliselt kiputakse tollise laua reikasid panema)
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Kontakt:

vmb kirjutas:lisan kähku veel, et soovitaks vaadata tootjate soovitatud paigaldusjuhendeid vaadata, sealt eriti seda mis mõõtuga tuulutusliistu soovitatakse. (tavaliselt kiputakse tollise laua reikasid panema)

Ja mis selles siis halba on? :eek:
mööduja
külaline

Lugemata postitus Postitas mööduja »

Eestikinnisvara kirjutas:
vmb kirjutas:lisan kähku veel, et soovitaks vaadata tootjate soovitatud paigaldusjuhendeid vaadata, sealt eriti seda mis mõõtuga tuulutusliistu soovitatakse. (tavaliselt kiputakse tollise laua reikasid panema)

Ja mis selles siis halba on? :eek:

Pange nüüd tähele, sellise lapsiku küsimuse esitab mees kes pakub lõunas teile suure firma egiidi all katusetarvikuid ja katuseid.
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Kontakt:

Lp. Mööduja!'

Kui mõistust endal natuke napib ja kadedus on meeletult hinges, siis palun ära ennast vähemalt avalikult lolliks tee. :mrgreen:

Me räägime tuultus liistust. Mööduja võib selleks kasutada ka 50x50 reikat :grin:

On hea (terasprofiilid/kivikatus) ,kui tuulutuseks jääb 2 kuni 3 cm. Seega, kui kasutada 22x50 või pikuti reikaks lõigatud nn. toll-lauda 26x100 on see lubatud. Reika jääb siis 26x50.

On veel midagi Möödujal lisada?
Viimati muutis Eestikinnisvara, 12 Juul 2008, 16:39, muudetud 1 kord kokku.
vmb
külaline

ei hakka moment otsima, kel huvi leiab ise aga mälusopist leidsin, et erinevad tootjad soovitavad tuulutuse 50 - 100mm ! Veel mälusopist: kui nüüd kasutada levinud 22-25mm tuulutusliistu ja kile panna nagu ette nähtud lõdvalt mitte pingule, siis tuulutusvahe muutub olematuks ! Pole ise justnagu ka päris loll aga sellistes küsimustes usaldan pigem insenööre, kes vastavad juhendid välja töötanud, kui suvalisi jörsse internetifoorumist. Et kõik teevad nii pole mingi argument.
P.S. Kahjuks olen isegi targa ülemuse käsul tollist liistakat tuulutusliistuna kasutanud.
taastaja´
külaline

Tere! Kuidagi on tunne ja ka teatud märgid viitava, et lugupeetud Kinnisvara on suunanud oma viimases kirjutises sisalduva sapi minu kapsaaeda?
Ma ei oska nüüd öelda, mida Mööduja sulle lisab, aga sel teemal ei maksaks sul küll enam sõna võtta, et mitte ennast avalikult lolliks teha!

Ps! Selle esimeses lauses sislduva kahtluse eest vabandan juba ette, kui see nii ainult mulle paistis.
veljo
külaline

Ja Nagu näha Ruudu hinde kohta ikka ei midagi.Mis oleks siis ruudu hinne kile+tuulutusliist+roov(roov on 40cm vahedega)
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Kontakt:

Veljo- kuna sa endiselt pole kirjutanud kus kohas on sinu poolik katus, siis pakkumist on raske teha inimestel, kes sellest ka huvitatud oleks. Samuti ei teeks paha kerge kirjeldus, millise katusega tegu.

vmb- palun räägi mulle lähemalt sellest, kui panna aluskate näiteks profiilpleki alla õigesti, st. mitte pingule- lisda sinna 26x50 tuulutusliist ja tuulutusvahe muutub olematuks?
Kas sa ise TEGELIKULT ka oled näinud, et mõni insener käseks kasutada 50x100 prussi tuulutusliistuks? Palun näita kasvõi mõni link. Räägime siis ikkagi eestlaste lemmikust, kas kivi või profiilplekk.

Taastaja- kui sa just "mööduja" polnud, siis raske aru saada sinu "erutusest".
taastaja´
külaline

Kuule Kinnisvara! Ma vaata, et sul on raske aru saada sellestki mida sa tellijatele püüad siin pingsalt pähe määrida. See erutabki. Ja ära palun räägi siin kõigi eestlaste eest. Lemmik tähendaks tõlkes siis: praeguste olude sunnil ehk ka ilmselt paljutki reklaami ja reklaamijate(jehoovalaste) sunnil...

Ei ole tige ega kade, lihtslt aus ja avameelne arvamus, kui seda küsiti! Ole mees.
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Kontakt:

Loodan siiralt,et sa EI OLE see, mis nime sa kannad. Ehitusalal.

Ma siiralt loodan,et sa natuke viid ennast asjadega kurssi ennem, kui siia praalima tuled.
Ma mõtlesin siin tükk aega, et kus võib olla "kala", et räägite siin a´la 50x100 või 50x50 prussidest tuulutusliistuks?! Ainuke nö. lahend on see, et te ei tee vahet roovitusel ja distantsliistul.
Ja üle-üldiselt ei määri ma siin midagi pähe. Kes soovib see tellib. Aus võiskid enda vastu olla ja tunnistada, et 50x50 või 50x100 või 100x100 prussi ei kasutata ALUSKATTE DISTANTSLIISTUKS.
Aga no see on nö. "standartne" eestlane, kes peksab vastu rinda ja räägib suure häälega asjadest, millest pole eneselgi aimugi.
Ja mis on siis Eestis enim levinud katus? Kas mitte terasprofiilid ja kivikatused? Järgnevad erinevad "eterniidid" ja SBS materjalid.
Mina veel jumalat ei paluks, kuna on mille vahel valida. :hello:

PS. loen välja ,et siis sina oledki "mööduja". Ole hea ja jää ühe nime juurde- nii lihtsam.
Viimati muutis Eestikinnisvara, 14 Juul 2008, 21:00, muudetud 1 kord kokku.
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Kontakt:

Ja üle üldiselt ootaksin siis "vmb" , "mööduja" , "taastaja" poolt linke oma väidete tõestuseks. Huvipärast sobib ka pilt sellest, kuidas siis teie katust vahetate ja mida distantsiks kasutate. Niisama mõtetutlt lahmida siin foorumis pole mõtekas. Iga mees jäägu oma liistude juurde.
KõikOnRahul
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas KõikOnRahul »

25kr/m2
kolumats
külaline

Lugemata postitus Postitas kolumats »

püüdsin aru saada milles point ja tundub, et osad räägivad aiast teised aiaaugust. Segi on vist aetud soojustatud katus, millel sarikate peal tuuletõke ja sellel kilealune tuulutusliist (mõnelpool kirjas kui "tõsteliist") ja kile kinnituse e. roovi alune liist, mille paksusel tõesti pole pea mingit tähtsust. On vist nii ?
wake
Ehitusspets
Ehitusspets

Lugemata postitus Postitas wake »

Kuna "kilet" pannakse otse sarikale, siis võib eeldada, et tegemist hingava aluskattega või üldse külma pööninguga. Muud infot ma ei lugenud küll kuskilt välja, seega "kile" pealne liist võib olla vabalt tolline.
~300kg kuumi kive, kolm vihta ja paar õlut
taastaja`
külaline

Lugemata postitus Postitas taastaja` »

kolumats kirjutas:püüdsin aru saada milles point ja tundub, et osad räägivad aiast teised aiaaugust. Segi on vist aetud soojustatud katus, millel sarikate peal tuuletõke ja sellel kilealune tuulutusliist (mõnelpool kirjas kui "tõsteliist") ja kile kinnituse e. roovi alune liist, mille paksusel tõesti pole pea mingit tähtsust. On vist nii ?
Eks roovialusel liistu kõrgusel ole ju ka see tähtsus, et roov, katusekatte kinnihoidev osa, ei jääks ummuksisse. Samas on olemas oht, et aluskilet võib vigastada muidu ka katusekatte kinnitused, mis roovist läbi ulatuvad.
Nende tuulutusvahedega on, aga nii, et mida madalama kaldega katus on, seda suurem peaks olema tuulutusvahe kõrgus, et piisavalt õhk liikuma saada. See on teooria. Praktikas(nagu praktikud ka soovitavad :oops:) on enamasti nii, et võetakse poe eest paar marakratti ja 22mm liistuga (see ilmselt siis kõige soodsam)tehakse kõik, olenemata kaldest, ära. Nii on ja näha võite seda praktiliselt veel iga päev....
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Kontakt:

Taastaja, sa võiksid oma nägemuse panna ka puitvoodriga maja kohta, millel tuleb vooder vahetada ja lisada soojustus, tuuletõke, uus fassaadilaudis. Arvestame, et maja seina kõrgus on kuskil 5-6 meetrit räästani. Seal on sinu jutu järgi õhul veel raskem liikuda. Kas seal siis kasutame 100x100 tuulutusprussi?
OK, nali-naljaks! Saan sinust tegelikult aru küll, kuid ära hakka tuletama, kui pole ALUST, millest tuletada. Ja usu mind, näiteks katusele uut TP20 tüüpi tersaprofiili kinnitades ei vigasta sa aluskatet isegi siis, kui kasutad tuulutusliistuks ja ka rooviks toll-laua paksust materjali. Kruvisi saab täna poes/tehases valida.
"Palka poe eest paar marakratti" - see oli kõnekäänd ja mõeldud teemaalgatajale, kuan ta ei suuda siiani kirjutada, kus tal antud hoone asub.
Paul Keres
külaline

Lugemata postitus Postitas Paul Keres »

Eestikinnisvara kirjutas:Veljo- kuna sa endiselt pole kirjutanud kus kohas on sinu poolik katus, siis pakkumist on raske teha inimestel, kes sellest ka huvitatud oleks. Samuti ei teeks paha kerge kirjeldus, millise katusega tegu.

vmb- palun räägi mulle lähemalt sellest, kui panna aluskate näiteks profiilpleki alla õigesti, st. mitte pingule- lisda sinna 26x50 tuulutusliist ja tuulutusvahe muutub olematuks?
Kas sa ise TEGELIKULT ka oled näinud, et mõni insener käseks kasutada 50x100 prussi tuulutusliistuks? Palun näita kasvõi mõni link. Räägime siis ikkagi eestlaste lemmikust, kas kivi või profiilplekk.

Taastaja- kui sa just "mööduja" polnud, siis raske aru saada sinu "erutusest".
Alles ma kuskilt netist lugesin kus olid ühe nördinud inimese tehtud fotod üleval.Pris mitu ja teemaks -vana palkmaja taastamine.Soperdis oli ikka korralik.Ehitaja leiti foorumist ja tel.nbr-i järgi. See sama n.n ehitajal on ka palju teisi kasutaja nimesi.Kust tean ? No vennikesel sama tel.number erinevate nimede all. :D ..Tundsite ära ??? :D S..anäpp Taastaja,Mööduja,vmb ja ohh...ma kõiki nimesid ei mäleta.Aga hakkan kohe netist otsima.Küll ma need pildid ja muu kah üles leian. :write:
huvitav lugeda
külaline

Lugemata postitus Postitas huvitav lugeda »

Paul keresele: enam tabavamalt ei saanudki vastata sellisele kommijale.
taastaja´
külaline

Kas nüüd siis on magus tasumise tund? Mäletan, et nokkisin kunagi male teemadel... anna, aga minna. Kui ei leia, siis see on palgi teemas, leidsin ise samuti täna... Mööduja ja vnb kostavad ehk endi eest ise..... kui tead, siis leia kas või üks klient, kes on siit foorumist mind leidnud, kui reaalset töötegijat, siis see oleks veel suurem nali :shock: Minu kliendid vaevalt, et siin kolavad, sest nad teavad täpselt mida tahavad ja minuni jõutakse enamasti igipõlist rada pidi - juba tehud tööde ja nende omanike soovitusel. Nii alustan juba kolmandat aastakümmet... raskusi on elus olnud nendega kes nalja ei mõista ja kõike väga isiklikult võtavad, aga eks ma ole oma suuvärgiga ise ka vahel liiale lännu..
Vasta