saaluni ehitus

Kelly
külaline

saaluni ehitus

Lugemata postitus Postitas Kelly »

Tere

Paluksin nõu teadjate käest
ehitatakse 75 m2 kõrvalhoone vundamenti. Kild, taldmik ja siis laotud fibo. Kõik tore, aga üks asi jäi piinama, kui arvel nägin, et taldmiku saalungi ehituse hinnaks oli 16 000 eeki. Eraldi olid arved betoonile ja saalungi laudadele. Kallid inimesed, mis seal saalungi ehituse juures nii kallist võiks olla, olen ise naisterahvas, ega oska võibolla ette kujutada, kas võib tõesti taldmiku (äks midagi 6 kanti betooni) saalungi ehitus maksta 16 000 eeki.

Tänud ette
Kelly
Külaline
külaline

Re: saaluni ehitus

Lugemata postitus Postitas Külaline »

See on väga hea hind. Arvestades seda, et kui saalungi nässu keerad tuleb kogu vundamend vigane. 75m2 on ca 35 jm. Seda teevad 2 töömeest ca 1-2 päeva. Ja kui tegija oli firma siis arvesta maksud ka maha mida peaks iga maksumaksja teadma. Firma kasum ka sisse ja Hind on isegi soodne võiks mainida.
eml
Ehitusspets
Ehitusspets

Lugemata postitus Postitas eml »

Kui ise ehitust alustasin, kevadel, jätsin selle töö ehitajatele ning maksin maja vundamendi taldmiku eest 13000.- kokku mingi 80 jm. Materjal täielikult minupoolt muidugi
Minuarust oli see hind suur. Kokku läks 5 päeva aga kuna polnud ise teinud siis pidi maksma. Saalungi ehitus iseenesest väga lihtne ning kui projekti järgi teed, siis ei saa ka eriti valesti teha.
ponkskar
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas ponkskar »

Ma tegin omale ka eelmine nädal taldmiku saalungi 20cm kõrge ( 2 kümnest lauda) ja 50cm laia. Puitmaterjali eest maksin 1500eek/tihu, aga kõik see ära ei kulunud. Tegin seda saalungit elus esimest korda ja aega kulus üksinda tehes 30-35tundi, saalungit oli ca 73jm. Nii, et kui võtame näiteks töömehe netopalgaks 100eek/h ( ma ei tea,kas on see palk selline), lisame tulumaksu ja sotsiaalmaksu, saame ühe tunni hindeks... mingi 180eek (see on suht umbes, ei viitsi täpset protsenti arvutada). 35h korda 180, saame töörahaks ~6300eek. Firma juhtimiskulud 10% ja kasum ka 10% saame siis ~7500eek, käibekas ka mingi 1000eek. Arvestades,et firma ei viitsi otsida,et kust saab saalungi jaoks sobilikku odavat materjal vaid ilmselt paneb 3000eek-se materjali, siis on kokku 11500eek. Võib-olla jäetakse mingi summa ka "tagavaraks". Ehk siis minu puhul oleks minu arvutusmeetodi järgi meetri hinnaks 157,5eek. Aga kuna pole firma mees,siis ei tea, kas ja mis valesti arvutasin.
(Kui sul oli meetreid 35, siis minu arvutuste järgi oleks võinud hind olla 5500 :) )

Sul on ilmselt meetreid vähem kui 73m,sest vaevalt ,et sul eriti palju vaheseina saalungeid oli. Võib-olla oli minu arvutustes mingi viga, aga minu arust on 16000eek ikka kole suur summa sellise suht väikse asja eest. Aga kui Eesti ehitusmehed teevad sama efektiivselt tööd, nagu mitmetki teeehitajad, keda autoga sõites näha on, kus 1 teeb tööd ja 4 kõlguvad labida küljes,siis teevadki 2 meest seda 35jm sul 2 päeva. Võib-olla pandi sul arvele ka puitmaterjali hinnaks 4500-5000eek tihu.

PS: Ma ei oska pilti ülesse panna,seega ei saa pilti näidata, et saaks näidata,et äkki tegin mingi ilgelt säästu saalungi ja asi ei tööta :D . Segu veel valatud pole.
Kelly
külaline

Tänud kõigile.

Meetreid oli 55.
Kelly
külaline

ja hind sisaldas killu trampimist ja segu sisse valamist londist

Päikest
ponkskar
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas ponkskar »

No see töö oli siis jah "tiba" rohkem kui ainult saalungi ehitus :)
aaaai
Ehitusspets
Ehitusspets

Lugemata postitus Postitas aaaai »

ega palju asju võib ise teha ka ülikonna võib ise teha aga selleks peab olema head käärid kallis singeri õmblusmasin ja osav rätsep. tahtsin seda öelda et hind polnud üldse kallis . :wave:
Vasta