Palkmaja immutamine

Palkmajade teema
Helen
külaline

Palkmaja immutamine

Lugemata postitus Postitas Helen »

Palun soovitage, millega on kõige tõhusam palkmaja väljastpoolt immutada? Olen aru saanud, et õliga aga millisega täpselt, kust seda saada ja mida pidada silmas seda ostes (selles mõttes, et kas on erinevaid või mõni muu nipp)
Kasutaja avatar
Jaan
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 6 korda

Re: Palkmaja immutamine

Lugemata postitus Postitas Jaan »

Helen kirjutas:Palun soovitage, millega on kõige tõhusam palkmaja väljastpoolt immutada? Olen aru saanud, et õliga aga millisega täpselt, kust seda saada ja mida pidada silmas seda ostes (selles mõttes, et kas on erinevaid või mõni muu nipp)
tee fungitsiide sisaldava linaõli ja vaigutärpentiini lahusega, seda on igas ehitusmaterjalide poes müügil
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Tere Helen. Mis oleks selle immutamise eesmärk? Lugupidamisega. Alar Piirfeld
Külaline
külaline

Hiljutisel rublaajal sai immutatud vana ja kuumaks aetud mootoriõliga.Jääb ronkmust.Kui lisasime värvi(võib olla ka vana ja värvi jäägid) saab teise tooni.Eriti hea on punane värv palgid jäävad pruunikad.
Restauraator.
Kasutaja avatar
veebimeister
Administraator
Administraator
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 18 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas veebimeister »

Lugupeetud foorumlased Alar Piirfeld ja Restauraator võiksid mõnikord ka foorumisse sisse logida. Lisaks sellele, et siis on teil parem ülevaade loetud ja lugemata postituste kohta, saab postituste arvu eest ju ka tärne :P
Helen
külaline

ikka palkmaja immutamine

Ma vabandan, olin puhkusel (täpsemalt oma tulevase palkmaja juures) ära ega saanud vastata. Peale selle tekitab minus siiani tõrkeid Vennad Ehitus foorumi uus ülesehitus. Minu jaoks on see variant nii keeruline, et ma ei tea praegugi, hetkel kui kirjutan, kas see kiri läheb õigesse kohta ning kes seda näeb....
Alar küsis, mis on minu palkmaja immutamise eesmärk. Ma loodan väga, et ta leiab minu tänase kirja ja vastab, sest hindan tema seisukohti kõrgelt. Loomulikult on ka teiste vastajate seisukohad oodatud.
Palkmaja hakkab meil valmis saama ning seda rohkem tekib välise viimistlusega küsimusi. Vahepealsete uurimuste ja küsitluste põhjal on erinevad seisukohad palgi väliseks viimistluseks järgmised:
1. katta pinotexiga
2. katta tõrvaõliga
3. katta linaõliga
Küsimused:
1. milline on õigem teie kõigi arvates?
2. kas on õige, et millega iganes katta, tuleb kõigepealt üle teha pinotex Base-iga?
Ja kui Alar küsis, et mis on immutamise eesmärk, siis ma ei oska öelda muud, kui et ikka pikem iga ehk puidu säilimine. Ega sa ometi ei soovita palki täiesti naturaalselt jätta (me tegelikult seestpoolt kavatseme küll nii teha)?

Arvamusi ootama jäädes

Helen
Kasutaja avatar
Tupsik
Ehitusspets
Ehitusspets

Lugemata postitus Postitas Tupsik »

Linaseemneõli. Toonimiseks võib kasutada puidutõrva. Eelnevalt tuleks siis muidugi segada kohe vajalik kogus või siis segada mitu korda täpsetest kogustest.

Igatahes sai nii teha aialippidega ja tulemusega võib täitsa rahul olla.
Jääb looduslik, naturaalne, annab hea pinnakaitse ja pole ka eriti kallis.

Põlvamaal ka üks talu, mis linaseemneõli toodete müügiga tegeleb. Vajadusel võin anda numbri, otse on odavam :wink:
Külaline
külaline

Üks-ühele palkseinaga ei saa võtta aga kaua lõunapoolses küljes ka peal püsib???Tõrva soovitad ehk ka sealt kandist varuda mis iga kord eri maitse ja lõhnaga ???
Taastaja.
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 105 korda
On tänatud: 84 korda

Lugemata postitus Postitas Hiid »

Ligno :P
Kasutaja avatar
Tupsik
Ehitusspets
Ehitusspets

Lugemata postitus Postitas Tupsik »

Anonymous kirjutas:Üks-ühele palkseinaga ei saa võtta aga kaua lõunapoolses küljes ka peal püsib???Tõrva soovitad ehk ka sealt kandist varuda mis iga kord eri maitse ja lõhnaga ???
Taastaja.
Oh ei soovita.

Nad müüvad ka juba valmis segusid, mis igati sobivad.

Peale selle oli vist ka muid linaseemneõli tooteid , täpselt pole uurinud.
Igatahes üritavad nad sellega oma kohta turul leida.
Minu linaseemneõli ega tõrv polnud neilt, vaid äia varudest ;)
Helen
külaline

ikka palkmaja immutamine

Ega me ei jõudnud ju teie soovitusi ära oodata vaid käisime vahepeal ja tõmbasime oma palkmaja üle linaõliga, Maardus toodetud, IMTEX on kraami nimi. Noh peaaegu seesama asi mis siin soovitati. Eks ma nüüd siis võin järgnevate aastate jooksul kogemusi jagama, kuidas vastu peab.
Tänan igal juhul kõiki, kes vaevusid kirjutama ja lõbusat ehitamist kõigile!
Külaline
külaline

Kahjuks päike juba teab...
Taastaja.
charlie
külaline

Lugemata postitus Postitas charlie »

Omal ka palkmaja ehitus ja sama mure. On olemas Pinotex Base alla kruntimiseks, aga kas selle võib omakorda linaõliga üle võõbata?
Helen
külaline

jälle immutamine

Ei ära Pinotexi küll linaõliga üle tõmba. Kui tahad Base`iga alla tõõmata, siis kasuta sedasama, millega pärast üle tõmbad. Ühesõnaga selle linaõlil, millega meie tegime, nimelt Imtex, on olemas ka Imtex Base ja peal on õpetused ka, millal ja millega on vaja beisida.
Veiks
külaline

Lugemata postitus Postitas Veiks »

Aga mis arvate Remmers HK-Lasuuriga katmisest?
Kasutaja avatar
Tom
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 4 korda
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas Tom »

Mitmed tuttavad on katnud Remmersi lasuuriga ja pole kahetsenud
maamees
külaline

Lugemata postitus Postitas maamees »

Mul ka palkmaja Remmersiga kaetud, tundub päris hea olema. Mingit kilet see palgi peale ei jäta, vetthülgav on ta ka kindlasti. vastupidavuse kohta ei oska veel öelda, ehitaja soovitas mõne aasta pärast vähemalt lõunapoolse külje üle tõmmata.
Proovisin ka akent väljastpoolt sellega teha, aga seal oli mingi krunt (pinotex vms) all, see oli tekitanud mingi kile mille peal remmers ei tööta. seega tuleks ilmselt siukesed asjad alt maha lihvida.

puhas linaõli välja minu meelest ei kõlba, ühel tuttaval läks see viimistlus männipalgi peal ikka täiega halliks - nigu poleks tehtudki...

ja remmersi kohta veel - soovitan värviproov teha sellele puidule kuhu ta lõpuks läheb. pabervoldikul olevad näidised on täitsa mööda, nende kontoris olevad näidised puidul pole ka palju paremad. Õnneks nad andsid täitsa lahkelt pisikesi värvinäidise purke kaasa.
Gunnar
külaline

puiduõli

Lugemata postitus Postitas Gunnar »

tegeleme selliste asjadega. nimelt hea kooslus oleks välidingimustes: looduslik pigment mis kaitseb uv eest, männitõrv mis on looduslik antiseptik ja linaseemneõli mis need kõik ära seob ja puidusisse viib. pole miskit ise välja mõelnud need igivanad retseptid ja töötavad ka. 5558 0003 tulge ostma!
ilmar
külaline

Lugemata postitus Postitas ilmar »

ehk leiate siit sobiva toote, ise olen kasutanud seda ``TEKSTURDEKOR``-i
http://www.rilak.lv/index.php?lng=ee&id ... dbfn=kokam
sen
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas sen »

Krundina Biostop ja viimistluskihina Lasure. Eskaro sortimendist. See konkreetne maja on tehtud männipuust ja üle tõmmatud ka männi tooni puidukaitse vahendiga.
Natuke paha pilt, lõpust neljas pilt. Eelnevalt näha kuidas talvega oli majale tekkinud ka väike hallitus või sinetus mis peale võõpamist ühtlustus.

http://fotoalbum.ee/photos/sten/sets/10043?page=2
suurpoiss
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas suurpoiss »

aga kui teha 10% tõrvaõliga siis ei tule sinetus ega hallitus :!:
A.M
külaline

Lugemata postitus Postitas A.M »

Tere

Ostsime eelmise aasta kevadel 2005 a lõpus valminud palkmaja.
Pärast talve on see nüüd aga täpiliseks ja tunduvalt tumedamaks läinud. Ees ootab nüüd immutamine. Tahtsingi küsida, et mismoodi oleks kõige mõtekam varemalt immutatud majaga ümber käia!?
Nii palju kui me teada saime oli maja ennem immutatud linaõliga. Kas puhta või mitte, selle kohta puudub kahjuks info.
Muretsema panebki just need tekkinud tumedad plekid - väikesed hallitus täpid. Et mismoodi nendest jagu saada ja edasist levimist takistada.
Eelistaksime naturaalsemaid vahendeid Pinotexile. See on ikka kole kange kraam. Maja väikeseid põngerjaid täis, kes käsipidi pidevalt terrassil mööda majaseinu tuterdavad :)

Paluskin abi ja nõu!!!

Ootama jäädes

A.M
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 105 korda
On tänatud: 84 korda

Lugemata postitus Postitas Hiid »

männitõrv :good:
poes täitsa saadaval :P
suurpoiss
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas suurpoiss »

tuppa siis võin pakkuda vaiguõli ja õue siis hele-tõrvaõli .Aga et palk kole on siis pead selle ära valgendama .
Külaline
külaline

Millega kõige parem valgendada oleks?
Vasta