B. Soojendan basseinivett või kasvatan "troopikamajas" .... banaane (või muud meelepärast

Lugemata postitus Postitas rokikas »
Lugemata postitus Postitas madis64 »
Seda ma ju räägingi - ning suures plaanis ei ole võrgukadude seisukohalt mingit vahet, kas võrku müüdavat energiat toodab tuhatkond pisitootjat "eeslinnas" või kümmekond suuremat tootjat "linna taga põllul".rokikas kirjutas:A. Müün võrku.
Näiteks kui toodan aastas 100 kWh elektrit oma maja katusel asuvate paneelidega ja pool sellest (50 kWh.) tarbin ise (võrgukadu suht olematu ilmselt) aga pool müün (50 kWh.) suure võrgu kaudu "Urmasele" millest kohale jõuab talle 45 kWh. (võrgukadu 10 %.) siis minu toodetust sajast kilovatist läks "asja ette" 95 kWh.madis64 kirjutas:Seda ma ju räägingi - ning suures plaanis ei ole võrgukadude seisukohalt mingit vahet, kas võrku müüdavat energiat toodab tuhatkond pisitootjat "eeslinnas" või kümmekond suuremat tootjat "linna taga põllul".rokikas kirjutas:A. Müün võrku.
Lugemata postitus Postitas madis64 »
Kui suur osa selliste mikrotootjate toodangust õnnestub tegelikult tootjatel ise ära tarbida?rokikas kirjutas:Näiteks kui toodan aastas 100 kWh elektrit oma maja katusel asuvate paneelidega ja pool sellest (50 kWh.) tarbin ise
Lugemata postitus Postitas Imelik »
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Käsi püsti, kes kulutab aastas 3600, 150m2 maja pealeKui tavaliselt kulub 150 m2 maja kütmisele, jahutamisele ja muudele seadmetele keskmiselt 200-300 eurot kuus, siis tuleks arvestada kasvõi ehitusplaanis 10 aasta perspektiiviga. See tähendab otsene kulu on 3600 eurot aastas ehk 10 aasta peale juba 36 000 eurot
Lugemata postitus Postitas sashaobrok »
Ok, kaks aastat päästab olukorra?sashaobrok kirjutas:Pea nüüd hoogu. Alles 2006 on see teema algatatud.
Lugemata postitus Postitas Imelik »
Lugemata postitus Postitas Tavalugeja »
Lugemata postitus Postitas Ping »
Mitu % Eesti elanikest saavad endale oma palgast lubada ehitada elu jooksul 3-4 maja? Kõik ei saa olla ettevõtjad, keegi peab ka reaalset tööd tegema ja kasumit ettevõtjale tooma.Ping kirjutas:Kolmas maja 1 korrus 170m2. Sellel on praegu A klass olemas (kogu aasta elektrikulu alla 7000kWh sellest maasoojapumbale ca5000 öö elektrit). Kui sellele paneksin 8kW päiksepaneelide komplekti (36tk) peale oleks see juba praegu plussenergiamaja ( vana mõiste järgi - passiivmaja)....
Neljas maja on paberil (ehitusluba on olemas). Lapsed läinud ja tervist veel jagub. Plaanin teha veel ökonoomsema, sest olen uurinud ja mõõtnud nii energia kasutamist ja tootmist erinevates majades ja sisekliimat. (Olen elanud nii savi-, palk-, tellis-, betoon-, aerocseintega majas).
Tegelen praegu päiksepaneelide paigaldusega ja valdav enamus tellijaid on 45+ inimesed, kes saavad aru, et oma majas on parem ja odavam elada kui tulevikus hooldekodus.
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
Ega see maja juhuslikult seal, Tabasalust edasi, nn. lollidemaal ei asu?Ping kirjutas:450m2, sellest garaaž 100m2
Lugemata postitus Postitas sashaobrok »
Asjal on jumet, kui pensinile jäädes oleks 200 tuhat vaba raha.Ping kirjutas:"Noored" mehed ei jaga matsu.
Vaadake seda kui pensionisammast.
Mu esimene maja oli 4 korrust (80a. vaimustus).
Teine oli 2 korrust 450m2, sellest garaaž 100m2.
Kolmas maja 1 korrus 170m2. Sellel on praegu A klass olemas (kogu aasta elektrikulu alla 7000kWh sellest maasoojapumbale ca5000 öö elektrit). Kui sellele paneksin 8kW päiksepaneelide komplekti (36tk) peale oleks see juba praegu plussenergiamaja ( vana mõiste järgi - passiivmaja). (Samal ajal kui seda projekteerima hakkasin siis arstid ennustasid, et jään pimedaks ja seega kasutasin materjale millede eluiga üle 40 aasta, et seda maja ma enam remontima ei peaks ja oleks võimalik lihtsalt teha passiivmajaks.)
Neljas maja on paberil (ehitusluba on olemas). Lapsed läinud ja tervist veel jagub. Plaanin teha veel ökonoomsema, sest olen uurinud ja mõõtnud nii energia kasutamist ja tootmist erinevates majades ja sisekliimat. (Olen elanud nii savi-, palk-, tellis-, betoon-, aerocseintega majas).
Tegelen praegu päiksepaneelide paigaldusega ja valdav enamus tellijaid on 45+ inimesed, kes saavad aru, et oma majas on parem ja odavam elada kui tulevikus hooldekodus.
Arusaamine tekkib siis kui arvutatakse sulle pension ja sa võrdled seda oma praeguse elamise kuludega.
Lugupidamisega
Jah olengi praktiliselt terve elu ettevõttja olnud, ise endale tööd andnud. Mõned praktikandid/abimehed olnud, muidu ise üksi ainult.Külaline kirjutas:Mitu % Eesti elanikest saavad endale oma palgast lubada ehitada elu jooksul 3-4 maja? Kõik ei saa olla ettevõtjad, keegi peab ka reaalset tööd tegema ja kasumit ettevõtjale tooma.Ping kirjutas:Kolmas maja 1 korrus 170m2. Sellel on praegu A klass oemas... ... valdav enamus tellijaid on 45+ inimesed, kes saavad aru, et oma majas on parem ja odavam elada kui tulevikus hooldekodus.
.... 45+ tellijatele tuleks 8kW kogu kupatuse hind milline? Tahad sa sellest rääkida?
Ei, minus ei räägi kadedus, vaid vahest võiksks endale aru anda, et kõik ei saa lubada selliseid(hetkel veel kalleid) luksusi omale pensionisambaks.
Tollel ajal oli samamoodi kohustuslik järgida detailplaneeringut. Kui kehtiv detailplaneering oli tehtud kogu kvartali/piirkonna peale siis ühel majaomanikul puudus praktiliselt võimalus oma maja poole madalamaks jätmiseks. Kas jõuad ehitada või mitte, vaata ise - oma asi. Ja kui tagastatud majast sind koos väikeste lastega väljatõstetakse siis ei jäänudki muud üle kui see lõpuni valmis teha, ka uneajast.Külaline kirjutas:Tere. 80 ja 90 algul toimus viisakalt väljendudes kapitali ümberjagamise protsess. Suur osa nendest, kes selles protsessis kraani juures olid või suutsid sellesse protsessi sulanduda naudivad seda "pensionisammast" tänaseni ja edaspidigi (kui vähegi oskusi on). 80 datel ametlikult saadava palga eest (dividende ei olnud) ei olnud võimalik ehitada 4-kordset maja. Nii et antud näide ei ole tänastele pensionieelikutele, keda kapitali ümberjagamise protsessi ei kutsutud kahjuks midagi õpetlikku. Lugupidamisega. Alar Piirfeld
Ei. See asus suht kesklinnas, järve kaldal, "metsa" ääres ja kaubanduskeskus oli mõnisada meetrit. Kuna tegin kodus tööd oli vaja omal suurt ruumi.Küülaline kirjutas:Ega see maja juhuslikult seal, Tabasalust edasi, nn. lollidemaal ei asu?Ping kirjutas:450m2, sellest garaaž 100m2
Arendas phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Estonian translation by phpBB Eesti [Exabot] © 2008*-2025