Esimese aprilli puhul lisan lingi pakkumisele hinnaga 1099 eurot. See sobib eelkõige neile, kes soovivad olemas olevat küttesüsteemi täiendada plaatkollektorite ja pumbagrupiga.
Pakkumine on leitav http://smartac.eu/pakkumine_KS2000.pdf
Lugemata postitus Postitas Unkas »
Lugemata postitus Postitas GuidZ »
Kindlasti töötaks, aga sellisel juhul peab ära lahendama küsimuse, kuidas päikesekollektorist tulev soojus Thermia soojuspumba akupaaki saada - üks variant võib olla eraldi plaatsoojusvaheti ja tsirkulatsioonipumba lisamine.GuidZ kirjutas:Kuidas selline komplekt töötaks koos Thermia Villa soojuspumbaga? Kütteks põrandaküte,
Lugemata postitus Postitas päike123 »
Tegemist on 3 plaatkollektori ja 300 l akupaagiga süsteemiga, nagu selline http://smartac.eu/3slp-300/ Plaatkollektorite absorberi pindala on kokku 5,45 m2. Kõik vajalikud asjad arvestuse pidamiseks ja kuvamiseks on pumbagruppiga samas korpuses juba olemas, nagu elektrooniline vooluhulga mõõtja, LCD tablooga juhtpaneel koos muu vajalikuga, millega on ühendatud 4 temperatuuri andurit. Temperatuuri andurid on paigaldatud järgnevalt:päike123 kirjutas:Palun täpsusta veelkord kui suure paneeli tootlikus see on ja kuidas tootlikust mõõdad. Kas juhtplokk ise arvutab selle välja või on sul vahel spetsiaalne energiamõõdik? Kui juhtplokk mõõdab siis milliste temperatuuride järgi see arvutatakse.
Lugemata postitus Postitas puhta võhik »
Lugemata postitus Postitas päike123 »
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Oleneb kasutaja profiilist, aga enda maja puhul on aprilli küttekulu null, küttis päike läbi lõuna klaasfassaadi. Vee soojendamiseks kasutaksin (aprill-sept) sellise lahenduse puhul ära 25% toodetust, ehk pole nagu üldse ratsionaalne. Elektri tootmisel on jumet, ei tooda tühja, saab müüa ja osta.Unkas kirjutas:Eelmisel nädalal oli tootlikus juba väga stabiilne, 26-28 kWh ööpäevas (3 plaatkollektorit), nädalas kokku 189 kWh. Kui nüüd vaadata maja põhikütte energiakulu, siis oli see samas perioodis 118 kWh. Seega võib vist öelda, et 60% kogu maja kütteks ja vee soojendamiseks vajaminevast energiast tuli päikeselt:
Päevade lõikes oli tootlikus üsna stabiilne
Nädala kokkuvõte (21-27 arill):
Ehk siis jääks üle ainult maha valada - st maa alla lasta. Ehk selle ärakasutamiseks peaks maasoojuspump olema..Külaline kirjutas:.....
Oleneb kasutaja profiilist, aga enda maja puhul on aprilli küttekulu null, küttis päike läbi lõuna klaasfassaadi. Vee soojendamiseks kasutaksin (aprill-sept) sellise lahenduse puhul ära 25% toodetust, ehk pole nagu üldse ratsionaalne. Elektri tootmisel on jumet, ei tooda tühja, saab müüa ja osta.
Kas keegi seletaks lahti suvel maa alla lastava sooja reaalse efekti, kasu? Palju talvel paraneb maasoojuspumba COP, palju on reaalne rahaline võit? Miks mulle tundub, et see on puhas udujutt? Palju selline suvine maa alla sooja juhtimine elektrit võtab?Külaline kirjutas:Ehk siis jääks üle ainult maha valada - st maa alla lasta. Ehk selle ärakasutamiseks peaks maasoojuspump olema..Külaline kirjutas:.....
Oleneb kasutaja profiilist, aga enda maja puhul on aprilli küttekulu null, küttis päike läbi lõuna klaasfassaadi. Vee soojendamiseks kasutaksin (aprill-sept) sellise lahenduse puhul ära 25% toodetust, ehk pole nagu üldse ratsionaalne. Elektri tootmisel on jumet, ei tooda tühja, saab müüa ja osta.
Kui võtta keskmise suurusega paremat sorti maja energiakuluks täna 15 000 kWh aastas, siis sellest jämedalt 5000 on elekter ja 10 000 soojusenergia. Elektrit vajad tihti pimedas, kui PV paneelid ei tooda, soojust vajad talvel, kui päike ei küta. Huvitav, kui palju sellest 15 000 kWh-st annaks PV ja soojaveepaneelide kasutuselevõtuga tegelikult maksimaalselt säästa.
Elektrit saad müüa küll, aga ka seal makstakse sulle tegelikult teiste inimeste taskust tuleva taastuvenergia tasu arvelt...
Seega need maksed võivad 5-10 aasta pärast hoopis teistsugused olla.
Lugemata postitus Postitas Coolhouse »
Eestis valdavalt horisontaalkontuurid.Coolhouse kirjutas:Kahjuks ei ole see udujutt.
Soojuse maa alla juhtimisel on muidugi oma põhimõtted. Kui rääkida horisontaalkontuurist siis on kasu väiksem.
Kuid sellise teema puhul on kasutusel vertikaalkontuurid ehk soojuspuuraugud.
Päikesekütte soojus(nt üleliigne osa) või konditsioneerisüsteemi jääksoojus, (tootmise jääksoojus-eriti magus) viiakse pumpadega puurauku.
Kõik oleks selge kui maapind oleks termos. Paraku on maapinnas erinevad pinnakihid. Mõni pinnasekiht juhib soojust paremini,mõni halvemini. Eesti pinnas koosneb reeglina erinevatest kihtidest.
Üheks kihiks on nt savi. Kui juua kohvi savikruusist siis on see palju meeldivam kui juua plekkkruusist. Kohvi seisab kauem soe. Sama on ka maapinnaga.
Sõltuvalt konkreetsest soojuspumba tööst,maapinnast ja salvestatavast soojushulgast saan programmiga anda tulemuse.
http://sanner-geo.de/media/1438.pdf
Mitu vertikaal puurauguga maja Eestis on? Mõtetu teema?Coolhouse kirjutas:Ma ei saa päris otse rahalist võitu arvutada. Ma saan arvutada vertikaalkontuuri pikkuse. Oletame et on väiksem maja 17000 kWh soojust ja 4500 kwh tarbeveele aastas. Siis tuleb ilma Unkase soojuseta kontuuri pikkus märjas savis - 2 kontuuri 111,59 m. Koos Unkase soojusega tuleb kontuuride pikkus 103.75 m . Hinnanguliselt teeb see 7% parema olukorra kui oli aasta lõikes ilma soojust puurauku lisamata.
Pump oli võetud 2 l/s (ma ei tea tundide arvu,pumba tarvet jne ja ei viitsi arvutada).
Korruta siis arvud läbi.Vaata millise osa Sa saad oma maja aastasest küttevajadusest kui võtad 3,8 MWh suhtena tarbitavasse soojahulka .Kui see on väiksem kui 10% aastasest vajadusest siis võta sealt veel kadu maha ja saadki tulemuse.Külaline kirjutas: Mina kui tellja ootaks vastust, palju maksab suvise soojuse horisontaalkolektorisse ajamine ja palju ma talvega siis võidan rahaliselt?
Esialgsed tehte andmed on üleval olemas.
Küsimus on ju sellest palju suvel pumbatust soojusest horiontaalkolektorisse novembri kuuks maa sees veel alles on? Eks ta üks lma kütmine oleCoolhouse kirjutas:Korruta siis arvud läbi.Vaata millise osa Sa saad oma maja aastasest küttevajadusest kui võtad 3,8 MWh suhtena tarbitavasse soojahulka .Kui see on väiksem kui 10% aastasest vajadusest siis võta sealt veel kadu maha ja saadki tulemuse.Külaline kirjutas: Mina kui tellja ootaks vastust, palju maksab suvise soojuse horisontaalkolektorisse ajamine ja palju ma talvega siis võidan rahaliselt?
Siit foorumist ei saa midagi tellida . Kui tellimust teha siis peab seda ikka müüja juures tegema.
Vaatasin järgi, et kütte olen kolmel aastal sisse lülitanud oktoobri teises pooles. Sellest ka küsimus, palju sellest suvisest soojast novembriks alles on?Coolhouse kirjutas:Ilmselt on see kogu tarbimise juures väike soojushulk kuid siiski:
Oletame et novembris Sul ei olegi sellest midagi järgi. Kõik kulus ära ja osa sellest soojusest tassis soojuspump tuppa.
Seega oli kontuur sept ja okt (ja juba alates maist) soojem kui muidu.
Siin on Sulle ühe tavalise soojuspumba tavalise Copeland kompressori COP.
Võta nüüd et vedelik ei olegi 0C vaid on +5C või +10C.
http://www.elektronika-sa.com.pl/tcmode ... ID=5&Tab=2
Väga keeruline on muuta midagi vajalikuks inimesele, mida tal tegelikult vaja ei ole. Kui mulle keegi pakuks tasuta paki suitsu, siis ma lükkaks selle viisakalt tagasi, sest ma ei suitseta, samas teine võtaks pakkumise rõõmuga vastuKülaline kirjutas:Vaatasin järgi, et kütte olen kolmel aastal sisse lülitanud oktoobri teises pooles. Sellest ka küsimus, palju sellest suvisest soojast novembriks alles on?Coolhouse kirjutas:Ilmselt on see kogu tarbimise juures väike soojushulk kuid siiski:
Oletame et novembris Sul ei olegi sellest midagi järgi. Kõik kulus ära ja osa sellest soojusest tassis soojuspump tuppa.
Seega oli kontuur sept ja okt (ja juba alates maist) soojem kui muidu.
Siin on Sulle ühe tavalise soojuspumba tavalise Copeland kompressori COP.
Võta nüüd et vedelik ei olegi 0C vaid on +5C või +10C.
http://www.elektronika-sa.com.pl/tcmode ... ID=5&Tab=2
Tabelid on ilusad, aga need ei näita maasse pumbatava sooja mõtekust ja seisu novembris.
Tegelikult huvitas hoopis, see, kas suvel toodetud energiale on võimalik rakendus leida. Unkase näite puhul läheks minul pool aastas toodetust täitsa tühja.
Selliseid numbreid on vägagi keeruline välja tuua, sest näitajaid, mida arvestama peaks, on ikka palju. Samas on Tallinnas olemas TTÜ liginullenergia hoone, millel kõikvõimalikud erinevad mõõtesüsteemid, kütteseadmed ja -lahendused on juba kasutusel (vaakum ja plaatkollektorid, PV paneelid, õhk-vesi ja maasoojuspump, spiraal- ja horisontaalkollektorid jne). http://www.ehitusuudised.ee/?Publicatio ... c750b2cca4Külaline kirjutas:Mitu vertikaal puurauguga maja Eestis on? Mõtetu teema?Coolhouse kirjutas:Ma ei saa päris otse rahalist võitu arvutada. Ma saan arvutada vertikaalkontuuri pikkuse. Oletame et on väiksem maja 17000 kWh soojust ja 4500 kwh tarbeveele aastas. Siis tuleb ilma Unkase soojuseta kontuuri pikkus märjas savis - 2 kontuuri 111,59 m. Koos Unkase soojusega tuleb kontuuride pikkus 103.75 m . Hinnanguliselt teeb see 7% parema olukorra kui oli aasta lõikes ilma soojust puurauku lisamata.
Pump oli võetud 2 l/s (ma ei tea tundide arvu,pumba tarvet jne ja ei viitsi arvutada).
Valdav enamus on horisontaaliga ja sellisel juhul kisub ikka udujutuks ja teemast mööda?![]()
Mina kui tellja ootaks vastust, palju maksab suvise soojuse horisontaalkolektorisse ajamine ja palju ma talvega siis võidan rahaliselt?
Arendas phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Estonian translation by phpBB Eesti [Exabot] © 2008*-2025