Pottseppade hulgas on neid ärapanijaid ikka ja alati olnud, seda tuleks võtta huumoriga. Varem või hiljem jäävad nad ikkagi vait. Kolde probleemi lahendavad väga edukalt tehased. Neil selleks ka vahendid, siit ka selgitus, miks käsitöö mehed maha jäänud selles osas. Salvestuse koha pealt minu meelest on lipp veel pottseppade käes. Selline minu arvamus.madis64 kirjutas:Vähem auahnetele tegijatele piisab kindlasti standardi järgimisestki, arvamusliidritele on standardid aga "tehniline miinimum" millest "minu lahendus on sinu omast parem"-võistlus alles algablooder54 kirjutas: Milleks seda võidujooksu vaja ? On ju olemas igasugu standardid, ettekirjutused, kas nendest veel vähe
Erinevate kollete võistupõlemine
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 42 korda
- On tänatud: 12 korda
Re: Erinevate kollete võistupõlemine
Lugemata postitus Postitas looder54 »
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 27 korda
- On tänatud: 72 korda
Lugemata postitus Postitas madis64 »
On sul selle väite kinnituseks ka mingit tõendusmaterjali esitada?looder54 kirjutas:käsitöö mehed maha jäänud selles osas.
Või võngutad niisama õhku?
-
- Ehitusspets
madis64 kirjutas:On sul selle väite kinnituseks ka mingit tõendusmaterjali esitada?looder54 kirjutas:käsitöö mehed maha jäänud selles osas.
Või võngutad niisama õhku?
Mina ütlesin ju selgelt see on minu arvamus, kas see arvamus võngutas siis õhku?
Ei meeldi ka minule valmis metallsüdamikud, kui sa mu jutust niimoodi aru said.
Küll aga jälgin ma tähelepanelikult nende tegemisi kolletes just põlemisõhu koldesse viimist ja kuskohalt see on viidud. Tulemused minule meeldivad ja ikka
võtan snitti. Kolde ehitan ise ja nõuete kohasest materjalist. Teine asi on
uks. Ei tea momendi olukorda Eestis, aga selliseid raskeid kobakaid mina oma ahjule ette ei paneks, mida mõned aastad tagasi kauplustes nägin. Netis on ju tehasemeeste tegemisi tohutult nii numbrites kui pildis. Neid linke siin küllaga jagatud. Mis toimub aga käsitööliste hulgas näed ise, üks teeb mõõtmised ära, teised kukuvad materdama. Ja algabki kõik otsast peale.
-
- Ehituspenskar
Kas see midagi muud siis ka veel tegilooder54 kirjutas:Mina ütlesin ju selgelt see on minu arvamus, kas see arvamus võngutas siis õhku?

-
- Ehituspenskar
Probleem ju näibki olevat selles, et kõik pole kuld, mis hiilgab s.t. iga askeldus ei kvalifitseeru veel mõõtmiseks, sõltumata tegijate enesehinnangust.looder54 kirjutas:üks teeb mõõtmised ära, teised kukuvad materdama.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 398 korda
- On tänatud: 194 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas kaminahi »
Ainult sulle, Are Meerits:looder54 kirjutas: Mis toimub aga käsitööliste hulgas näed ise, üks teeb mõõtmised ära, teised kukuvad materdama. Ja algabki kõik otsast peale.
Küsimus 1
Kas pottahi on ligi poole võimsam kui tellisahi? Ei või jah?
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
-
- Ehitusspets
Kõik õige. Just tänu suuresti tehasemeeste askelduste jälgimisele leidsin ennastmadis64 kirjutas:Probleem ju näibki olevat selles, et kõik pole kuld, mis hiilgab s.t. iga askeldus ei kvalifitseeru veel mõõtmiseks, sõltumata tegijate enesehinnangust.looder54 kirjutas:üks teeb mõõtmised ära, teised kukuvad materdama.
mõttelt, et ehk vajab see kolle just põlemisõhku pealt. Ja pealt just nii, et see
põlemisõhk pole leeki suunatud küljelt, vaid just pealt. Tuli on ju juhitav.
Tegin valmis, asi toimib. Loomulikult saab kolle teatud määral ka mujalt, aga minule meeldib. Kas jälle õhk väriseb, maitse asi.
-
- Ehituspenskar
Defineeri toimivus.looder54 kirjutas:Tegin valmis, asi toimib.
Puujupp põleb ära ilmselt peaaegu igas koldes, nii et koldetäie lõpuniküdemine ja ahju soojenemine ei ole toimivuse kriteeriumid.
-
- Ehitusspets
Defineerima ei kavatsegi hakata. Stopperiga ahju kõrval pole seisnud. Kuhugimadis64 kirjutas:Defineeri toimivus.looder54 kirjutas:Tegin valmis, asi toimib.
Puujupp põleb ära ilmselt peaaegu igas koldes, nii et koldetäie lõpuniküdemine ja ahju soojenemine ei ole toimivuse kriteeriumid.
näitusele ei kavatse ahjuga minna. Meeldis, tähendab minujaoks seda, et kolle põles puhtaks ( Tuha hulk minimaalne ) Esimesed tõusulõõrid tahmavabad.
Leek ilus kollane, leegi tipp sinakas. Klaasuks puhas peale küttekorda. Mis puutub
ahju mõõtmisse, siis praeguste kokkulepete kohaselt toimub see kevadel.
-
- Ehituspenskar
Oeh, see tänuavalduse nupp tuleks tsiteeri-nupust küll oluliselt kaugemale viia - keda ma küll viimaste päevadega "tänanud" pole: kaminahju, keemikut, nüüd loodrit ...looder54 kirjutas:Mis puutub ahju mõõtmisse, siis praeguste kokkulepete kohaselt toimub see kevadel.

Kui kevadel oma "mahajäämuse" teada saad, siis anna siiagi teada

-
- Ehitusspets
Seda mõõtmist ikka rohkem oma uudishimu ja ahjupassi jaoks vaja! Kas sa tahadmadis64 kirjutas:Oeh, see tänuavalduse nupp tuleks tsiteeri-nupust küll oluliselt kaugemale viia - keda ma küll viimaste päevadega "tänanud" pole: kaminahju, keemikut, nüüd loodrit ...looder54 kirjutas:Mis puutub ahju mõõtmisse, siis praeguste kokkulepete kohaselt toimub see kevadel.![]()
Kui kevadel oma "mahajäämuse" teada saad, siis anna siiagi teada
et mind kah siin foorumis ära lintsitakse. Mõõtmise tulemuste avaldamine selles foorumis kahtlane läheb ju märuliks kohe.
-
- Ehituspenskar
Mis ei tapa, teeb tugevaks.looder54 kirjutas:Kas sa tahad, et mind kah siin foorumis ära lintsitakse. Mõõtmise tulemuste avaldamine selles foorumis kahtlane läheb ju märuliks kohe.
Ning ilma konkreetsete tulemusteta suupruukimine võrdlusteemades on palju tõenäolisem lintšimispõhjus.
Ja väike märul tuleb aeg ajalt seisvas tiigis ikke kasuks

-
- Ehitusspets
- On tänanud: 71 korda
- On tänatud: 70 korda
Lugemata postitus Postitas meelisvaiksaar »
Kas ikka lugupeetud ÕPETLAED ei müista lihtsaid lauseid kokku panna????
Ja lauseehitust mõrestatult enda jaoks selgeks mõelda???
Enne, kui ei ole lihtsaid kogemusi paberile pandud.........................On see kui kõhutuul..
Lasteaed....Mul on suurem kui Sul!!??.....Ei ole...Lihtsalt erinevad vaaenurgad on.
Tel. 53 966 469
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 33 korda
- On tänatud: 83 korda
Lugemata postitus Postitas Imelik »
Müüa saab ikka asja, mis on toimiv sihtotstarbelisel kasutamisel? Tehiskeskkond ei tähenda tingimuste erilist sobivust vaid kontrollitavust. Samuti saab kätte ka seadme toimivuse piirid (olukorrad kus seade ei toimi või ei toimi nii nagu ette nähtud- sealt tulenevad soovitused/ juhised).fanatic kirjutas: Sellistes tehiskeskkondades tehtud mõõdistamis tulemused saab edukalt oma toote müügivankri ette rakendada. Mida ka tehakse. Ja siis imestatakse, et kodus sellist tulemust ei saa, või kui saab siis ühel päeval aastast.
"Lihtmeetodid" kõlavad nagu...
.... kunstiline liialdus....Kohe saame sooja! Varsti-varsti läheb soojaks! - Kriskad peal, kurat! Noh, eks ole soem? Ma ütlesin, ah? Tuleb! Kas on kuum?
Ei ole, külm on, tagumik jääb naks ja naks lava külge kinni!
Mis tont... Noh, kas nüüd ka ei ole?
Nüüd nagu natuke juba oleks.
- Robi 1
- Ehituspenskar
- On tänanud: 190 korda
- On tänatud: 220 korda
Lugemata postitus Postitas Robi 1 »
Mine “Ahjud, kaminad, korstnad”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad