Liiga Kõrge Hind Solgib Riiki

siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
Imelik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 33 korda
On tänatud: 83 korda

Re: Liiga Kõrge Hind Solgib Riiki

Lugemata postitus Postitas Imelik »

linni kirjutas:Oponeerime. Üleeilsed uudised.
Inflatsioon ei puutu asjasse. Teemaalgataja "mure" seondub tegelikult sama temaatikaga, mida minu poolt viidatud artiklis kajastati (milliseid eluasemeid on mõistlik ja pragmaatiline ehitada ning kuidas see mõjutaks elukeskkonda). Raha on alati vähe, oluline on selle ostujõud ning selle suhestumine sissetulekutesse :D. Või arvad, et praegused miinimumpalga saajad on sama "rikkad" kui tolleaegsed "keskmikud"?

Virolainen. "Odavalt ehitamise" viise on mitmeid. Sul on võimalus neid kõiki praktikas tõestada.
Praegused turuosalised ei ole pidanud seda otstarbekaks.
Keegi kuskil joonestas ise projekti , tegi tööd "südamega" ja "sai imeodavalt ning kvaliteetselt"- ei ole tõsiseltvõetav (projekteerimine , ehitus, eelarvestus, tehniline kontroll).
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

veebimeister kirjutas:OK, las siis see läbuteema olla siin mõne aja üleval.
Nädalaga 75 postitust ning 940 vaatamist. Pole paha :cool: :lol:
linni
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas linni »

Imelik kirjutas: Teemaalgataja "mure" seondub tegelikult sama temaatikaga, mida minu poolt viidatud artiklis kajastati (milliseid eluasemeid on mõistlik ja pragmaatiline ehitada ning kuidas see mõjutaks elukeskkonda).
Justnimelt sellist muret ei leia ma üheski teemaalgataja postituses. Ainus probleem, mis tõstatub, on mure kellegi hiigelkasumite pärast, kuigi ehitada saaks hulga odavamalt (näiteks katuse maksumus = katusekivi ruutmeetri maksumus * katuse pindala).
Virolainen
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas Virolainen »

Mina tahtsin öelda, et kokkuvõttes kahjustab kõrge hind kõiki.
Ka arendajat kes ehk lühinägelikult vaatab, et saab pisut kõrgemat kasumit aga tegelikult müüb 10 ja rohkemat korda vähem ja noored kolivad Eestist lihtsalt minema.
Mis noored, ka kogenud 50-60 aastased inimesed vaatavad paremaid jahimaid.

C-mon kui tehas töötab 60% koormusega ühest vahetusest kui võiks töötada kolmes vahetuses 100%.
Samal ajal see sama ehitaja vaatab oma toodangut tehases mida tuleb ikka üüratus koguses aga tema palk ei võimalda kinnisvara osta sellise hinnaga nagu see müüki läheb.
Samamoodi on paljud töötud sest tehas seisab.

Lose lose lose olukord.
Töötan Soomes 4€/h mustalt kätte. Või valgelt, aga siis kui makstakse 10€ siis maksan ülemuse peole 6€ tagasi.
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 27 korda
On tänatud: 72 korda

Lugemata postitus Postitas madis64 »

Virolainen kirjutas:Mina tahtsin öelda, et kokkuvõttes kahjustab kõrge hind kõiki.
...
Lose lose lose olukord.
See väidete jada on küll nii suvaline, et ehk viitsid mõnda neist siia põhjalikulmalt lahti kirjutada?

Näiteks oleks huvitav teada, miks arendaja otsustab 10 korda vähem müüa, kui ta võiks ajaühikus näiteks 9 korda rohkem kasumit taskusse pista?

Või et millal ja kus riigis on kinnisvaraarendajad noorte perede sotsiaalabi allikateks kuulutatud?

Või et miks peaks tehas heast peast käima 60%-lise võimsusega kui võiks olla 100%-liselt koormatud?

Ikka nii, et põhjus-tagajärg seos ka kuskilt välja tuleks ...
Virolainen
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Pane aga hiigelkasumeid tasku kui riigi tuleviku eest muret ei tunne.
Töötan Soomes 4€/h mustalt kätte. Või valgelt, aga siis kui makstakse 10€ siis maksan ülemuse peole 6€ tagasi.
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 27 korda
On tänatud: 72 korda

Lugemata postitus Postitas madis64 »

Virolainen kirjutas:Pane aga hiigelkasumeid tasku kui riigi tuleviku eest muret ei tunne.
Troll :mrgreen:
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

linni kirjutas:
Imelik kirjutas: Teemaalgataja "mure" seondub ...milliseid eluasemeid on mõistlik ja pragmaatiline ehitada ning kuidas see mõjutaks elukeskkonda.
Justnimelt sellist muret ei leia ma üheski teemaalgataja postituses. Ainus probleem, mis tõstatub, on mure kellegi hiigelkasumite pärast...
See viimane tundub olema tõesti teemaalgataja "murelaps". Siinkohal ei saagi midagi muud soovitada, kui neid hiigelkasumeid konkurentsi pakkumisega murda. Ühtki takistust selleks ma teemaalgataja postitustest välja ei lugenud. Küll soovitan minagi, suhtuda eelarvestusse põhjalikumalt.
Minu tähelepanu äratas hoopis teema esimene lause:
Virolainen kirjutas:Kinnisvara hind on liiga kõrge, et rahuldada tarbija huvi ja anda ehitajale stabiilne sissetulek.
Siit lugesin ma välja, et turul pakutav teenus ja kaup, ei vasta tarbija ootustele ning kuulub põhjendamatult kõrgesse hinnaklassi. Kõlab nagu moonutatud turg?
Imelik.
Külaline
külaline

Külaline kirjutas:...Siit lugesin ma välja, et turul pakutav teenus ja kaup, ei vasta tarbija ootustele ning kuulub põhjendamatult kõrgesse hinnaklassi. Kõlab nagu moonutatud turg?
Imelik.
Olgu see laste mänguasi Bakugan, vorst odavkaubaketi poodides, Kopli korter või villa Kaberneemes, aga ostja jaoks on ta alati põhjendamatult kallis. Kui Säästu- või Comarketis on müügil mõni vorst väga odava hinnaga (ei mõtle allahinnatud kalleid vorste "best before" tähtaja saabumise tõttu), siis ega reeglina neil maitset eriti pole, ka minu kassi arvates, aga kodutu hulkuva koera jaoks on see delikatess nagu kodutu jaoks tundub mõni mahajäetud maha maja villana (kui esimesena jaole saab). Eks see kehti ka muude kaupade osas. :)
Ah, Virolaise jaoks on vist kvaliteeti hindav klient mõtetu laristaja ja ta ise ehitaks maja metsas "loomulikku surma" (metsakuiv) surnud puudest. Odavam!
Uitmõte- huvitav, mitu maja koos ämma, vanadega maal ja ise olen mõtetult ahjudes ära põletanud? Teeme iga aasta ca 40-50rm küttepuid ainult metsakuivast ja tuulemurrust.
Urmas
Virolainen
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Külaline kirjutas:
linni kirjutas:
Imelik kirjutas: Teemaalgataja "mure" seondub ...milliseid eluasemeid on mõistlik ja pragmaatiline ehitada ning kuidas see mõjutaks elukeskkonda.
Justnimelt sellist muret ei leia ma üheski teemaalgataja postituses. Ainus probleem, mis tõstatub, on mure kellegi hiigelkasumite pärast...
See viimane tundub olema tõesti teemaalgataja "murelaps". Siinkohal ei saagi midagi muud soovitada, kui neid hiigelkasumeid konkurentsi pakkumisega murda. Ühtki takistust selleks ma teemaalgataja postitustest välja ei lugenud. Küll soovitan minagi, suhtuda eelarvestusse põhjalikumalt.
Minu tähelepanu äratas hoopis teema esimene lause:
Virolainen kirjutas:Kinnisvara hind on liiga kõrge, et rahuldada tarbija huvi ja anda ehitajale stabiilne sissetulek.
Siit lugesin ma välja, et turul pakutav teenus ja kaup, ei vasta tarbija ootustele ning kuulub põhjendamatult kõrgesse hinnaklassi. Kõlab nagu moonutatud turg?
Imelik.
Olen mõelnud jah ise odavate hindadega stabiilsust majandusse tuua. Ega ise ei tee midagi siis ei muutugi asjad paremuse poole.
See aasta algul oli mediaan neto palk 480€. Keskmine uhiuue kinnisvar rendi hind 50m2 on ka kuskil 400€ + kommunaalid.

Juhtusite ehk eile seda pealtnägija saadet nägema kus meenutati vanemat uudist ehitusest kus võltsiti lisakulusid / fiktiivseid arveid miljonitesse.
:good: tavaline ma ütlesk ehitussektoris.
Külaline
külaline

Urmas. See võrdlus "alati kalli vorsti" ja toiduks kõlbmatuga ei lähe mitte. Kvaliteet maksab alati raha (usun, et oled sellega nõus). Küll ei tähenda see automaatselt seda, et odavam hind tähendab
mittekvaliteetset ja kasutamiskõlbmatut. Tähendab aga kindlasti odavamaid materjale ja optimeeritud lahendusi (mitte selle sõna halvas tähenduses). Mis teha kui "kalli vorsti" jaoks raha ei jätku? Urmaselt siidmatti pinda ei telli ja prozektoriga ei vehi?
Virolainen. Selle raha eest (mediaanpalk) ei sure ega ka ela, ammugi ei ehita. Kurb, aga ehitus ei puutu siin üldse asjasse.
Imelik.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Külaline kirjutas:... Kvaliteet maksab alati raha (usun, et oled sellega nõus)...Imelik.
Nõustun.
Külaline kirjutas:...Küll ei tähenda see automaatselt seda, et odavam hind tähendab
mittekvaliteetset ja kasutamiskõlbmatut. Tähendab aga kindlasti odavamaid materjale ja optimeeritud lahendusi (mitte selle sõna halvas tähenduses)... Imelik.
Ei nõustu, kuigi jah, saab teha ka odavate materjalidega kvaliteetseid asju, kuid ikkagi paneb sügavalt mõtlema enne ostmist.
Kunagi ammu ostsin endale mutrivõtmete kompekti, Hiina toodang ja kindlasti optimeeritud metallisegust, sest kestsid täpselt ühe mutri kõvemini kinnikeeramiseni. Kas läksid hargid laiali või muutis silmus oma asendit varre otsas, kahe sõnaga- ühekordseks kasutamiseks. :)
Teine, vastupidine näide oleks minu tööauto (Dacia Logan, suur variant). Kas ta just odavamate kilda kuulub, aga odav ülal pidada on küll.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Vasta