aeroc classic 300 soojustamine

Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Re: aeroc classic 300 soojustamine

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

400 kWh suurune aasta küttekulude erinevus on juba märkimisväärne kokkuhoid. On tulnud palju väiksema erinevusega inimestel valikuid teha.
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

arno14 kirjutas: 400kWh aastas ei ole ka teab mis suur kokkuhoid.
Kui suur see peaks olema et oleks asjal mõtet?
Kui palju maksab sinu kaalutud U-0,17 lahendus ja kui palju U-0,12?
Kui palju maksab U-0,17 vaid plokiga lahendus aga kui palju plokk+vill?
arno14 kirjutas: Ühest kindlat vastust ei ole saanud.
Kui sa ei raatsi või ei jõua palgata spetsialisti kes sulle eri variandid tehniliselt ja majanduslikult lahti seletab pead ise selle suures piires selgeks õppima.
arno14
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 9 korda

Lugemata postitus Postitas arno14 »

rokikas kirjutas:
arno14 kirjutas: 400kWh aastas ei ole ka teab mis suur kokkuhoid.
Kui suur see peaks olema et oleks asjal mõtet?
Kui palju maksab sinu kaalutud U-0,17 lahendus ja kui palju U-0,12?
Kui palju maksab U-0,17 vaid plokiga lahendus aga kui palju plokk+vill?
arno14 kirjutas: Ühest kindlat vastust ei ole saanud.
Kui sa ei raatsi või ei jõua palgata spetsialisti kes sulle eri variandid tehniliselt ja majanduslikult lahti seletab pead ise selle suures piires selgeks õppima.

Igatahes tänud Sulle ja Kalevisele vihjete eest :)
arno14
Ehitusspets
Ehitusspets

Kas keegi annab vihjet kus saab vaadata/lugeda eelnevalt kirjeldatud soojustuse lahenduse paigaldus videot või juhiseid? Ma ei suuda leida guugeldades.

Tänud!
janxx
külaline

Lugemata postitus Postitas janxx »

Fibost ei saa sa kõige odavamat seinalahendust samade soojapidavusnäitajate juures.
Minu jaoks on fibo üks ülemakstud rämps.

Ma pakun optimaasleks lahenduseks aeroc 200mm+ eps 200/250mm. Puudub vajadus müüriosa ajada mõtetult paksuks, kui sa just üle 2 korruse ei taha majale teha. Ja aeroci ma tegelikult vahetaks välja rocklite ploki vastu, sest: see on veidikene kehvema soojapidavusnäitajaga, kuid edukalt on võimalik midagi seina kinnitada ja hinnalt parem... :grin:
Ja seda arvamust kallutada te ei suuda... :thumbsup:
arno14
Ehitusspets
Ehitusspets

janxx kirjutas:Fibost ei saa sa kõige odavamat seinalahendust samade soojapidavusnäitajate juures.
Minu jaoks on fibo üks ülemakstud rämps.

Ma pakun optimaasleks lahenduseks aeroc 200mm+ eps 200/250mm. Puudub vajadus müüriosa ajada mõtetult paksuks, kui sa just üle 2 korruse ei taha majale teha. Ja aeroci ma tegelikult vahetaks välja rocklite ploki vastu, sest: see on veidikene kehvema soojapidavusnäitajaga, kuid edukalt on võimalik midagi seina kinnitada ja hinnalt parem... :grin:
Ja seda arvamust kallutada te ei suuda... :thumbsup:

Ma vaatan ka Roclite, aga ainuke mis mind häirib on see, et seda tehakse põlevkivituhast, mul ei ole mingied eelarvamusi, aga keegi võiks sealt roclitest teha põhjalikumat reklaami, et see on täiesti kahjutu jne jms - ühesõnaga rääkida lahti mis ja kuidas tehakse ja kui roheline tegelikult on või ei ole.
keemik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänatud: 104 korda

Lugemata postitus Postitas keemik »

arno14
Ehitusspets
Ehitusspets

siit järeldan, et põlevkivituhk kui selline ei ole üldse mitte kuidagi kahjulik
janxxx
külaline

Lugemata postitus Postitas janxxx »

Mis meil siin maailmas üldse on tervisele kahjutu. Isegi, kui mõne ehitusmaterjali koostisained on 100% kahjutud, siis lõpliku toote valmistamiseks lisatakse ikka mingit keemiat.
MIna ei tea, kui ohutu see on, aga kindlasti on mul majas kordi hullemaid materjale.
Lõplikku tõde on niikuinii võimatu leida, sest arvamused ja uuringud on reeglina kellegi kasuks kallutatud.

Samas roheline mõtteviis on see ju kindlasti, tegemist mingi tootmise jääkprodukti ära kasutamisega, mis vastasel korral vedeleks seal mägedes. :good:
arno14
Ehitusspets
Ehitusspets

janxxx kirjutas:Mis meil siin maailmas üldse on tervisele kahjutu. Isegi, kui mõne ehitusmaterjali koostisained on 100% kahjutud, siis lõpliku toote valmistamiseks lisatakse ikka mingit keemiat.
MIna ei tea, kui ohutu see on, aga kindlasti on mul majas kordi hullemaid materjale.
Lõplikku tõde on niikuinii võimatu leida, sest arvamused ja uuringud on reeglina kellegi kasuks kallutatud.

Samas roheline mõtteviis on see ju kindlasti, tegemist mingi tootmise jääkprodukti ära kasutamisega, mis vastasel korral vedeleks seal mägedes. :good:

Nõus, aga mul oli pigem küsimus see, et kui mul seinad Roclites mille sees on põlevkivi tuhk, et see siis ei eritaks midagi seal.

See Aeroci jutt on ka tore, et teevad oma plokke tsemendist, liivast jne. Aga tsement võetakse Kunda tehasest kus toodetakse tsementi põlevkivituhast?!?!?! :D
keemik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänatud: 104 korda

Lugemata postitus Postitas keemik »

Lenduv ja mittelenduv orgaaniline materjal on ära köetud, selle pärast sa muretsema ei pea enam tuhas. Mingil määral on seal raskmetalle ilmselt, kuid need ei lendu. Ma ise anorgaanilise (mineraalse) materjali mojust sisekliimale eriti ei muretseks. Orgaanilised materjalid kipuvad olema kurja juured: lateksvärvid, formaldehåådvaigud, fenoole sisaldavad liimid. Ka täiesti tavaline puit eritab formaldehåådi..., nii et tasub tube tuulutada.
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 105 korda
On tänatud: 84 korda

Lugemata postitus Postitas Hiid »

veneaja lõpus, kui inimesed targemaks hakkasid saama, siis räägiti, et ''Narva plokid'' on radioaktiivsed! :eek:
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

See kiirguse kuulujutt on juba aastakümneid käinud jah aga ega sellel vist ikka suurt tõepõhja ei ole. See on ju ikka näitaja mida saab suht lihtsalt mõõta.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

arno14 kirjutas:
janxxx kirjutas:Mis meil siin maailmas üldse on tervisele kahjutu. Isegi, kui mõne ehitusmaterjali koostisained on 100% kahjutud, siis lõpliku toote valmistamiseks lisatakse ikka mingit keemiat.

Nõus, aga mul oli pigem küsimus see, et kui mul seinad Roclites mille sees on põlevkivi tuhk, et see siis ei eritaks midagi seal.

See Aeroci jutt on ka tore, et teevad oma plokke tsemendist, liivast jne. Aga tsement võetakse Kunda tehasest kus toodetakse tsementi põlevkivituhast?!?!?! :D

arno14, ehk jagaksid, mis variant siis valitud sai?
arno14
Ehitusspets
Ehitusspets

Valisin roclite, kuna komplekti hind oli pea 2x odavam kui aeroci puhul. Kui tãhtis või mitte tähtis see nüüd on kui seinad püsti, aga roclite ei ole nii pude ja on kõvem kuid külmem. Aga jällegi see ei oma tähtsust kuna seinal on 250 mm villa.
fgh
külaline

Lugemata postitus Postitas fgh »

Kas keegi on võrrelnud ka kooslust columbiakivi ja vahtplast? Seina peaks oluliselt tugevam olema ja lihtsamini viimistletav. Kuidas see ruudu hind kujuneb ? Pole küll päris see teema, aga seda pole see juba ammu...
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

fgh kirjutas:Kas keegi on võrrelnud ka kooslust columbiakivi ja vahtplast? Seina peaks oluliselt tugevam olema ja lihtsamini viimistletav. Kuidas see ruudu hind kujuneb ? ...
Arvutusi pole teinud, aga lihtsamini viimistlus seestpoolt oleneb müüri laduja poolt loodi kasutamise oskusest. :)

Urmas
Vasta