Kamin salvestatavaks

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Re: Kamin salvestatavaks

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Andrus Schults kirjutas:Minul ei ole ausalt öeldes mitte mingit vahet millest ehitab kliendile end mingi kummalise varjunime taha varjav pottsepp oma ahjusid? ...
Ära mõnita mehe mütsi (nime)! :)
Andrus Schults kirjutas:...Üldse paneb mind imestama mille kuradi pärast pottsepad ennast uute ja paremate materjalide Eesti turule ilmumise pärast nii halvasti tunnevad?...
Minu arvates on sul on praegu vale imestusobjekti- pottsepp ainult ehitab, aga materjalide raha käib välja ikkagi see, kellele ehitatakse. Kas ei oleks õigem teha selgitustööd ahjusoovijatele?
Mis kasu on minu soovitustest laevärvi osas pärast seda, kui olen kliendile laulnud ette nimekirja headest firmadest ja nende toodetest ning nendest, millega saab ka veel hakkama, aga ta läheb ja ostab ikka selle kõige odavama, millega veel kannatab teha. Sama vist ka siin. Üldiselt on teadlikke kliente suhteliselt vähe (isiklik arvamus).
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 27 korda
On tänatud: 72 korda

Lugemata postitus Postitas madis64 »

Urmas kirjutas:Minu arvates on sul on praegu vale imestusobjekti- pottsepp ainult ehitab, aga materjalide raha käib välja ikkagi see, kellele ehitatakse.
Jah, seni kuni 15544 ei ole seadusega kohustuslikuks tehtud, võib maksev klient selle pikale lainele saata ja tellida "sellise ilusa ja hea ahju nagu sul veebilehel üleval on - ainuke tingimus on see, et ehita ta nii, et liigset soojust korstnasse ei lähe ja ahi ikka kestma jääb"
Urmas kirjutas:Mis kasu on minu soovitustest laevärvi osas pärast seda, kui olen kliendile laulnud ette nimekirja headest firmadest ja nende toodetest ning nendest, millega saab ka veel hakkama, aga ta läheb ja ostab ikka selle kõige odavama, millega veel kannatab teha.
Aga miks peaks ostma kallimat toodet, kui odavam vajadused rahuldab ja ootused täidab?

S.t. vajadusi ja ootusi ületava kallima toote (nt. linnamaasturi ;) ) ostja rahuldab selle ostuga mingeid teisi vajadusi (edevust, ilumeelt, ...) peale toote poolt otseselt täidetavate funktsioonide.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 398 korda
On tänatud: 194 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kaminahi »

Kaminamehed teevad tarkade meestena propagandat, et just nemad on need salvestavate soojusallikate, et siis kaminahjude kõige targemad tegijad ja pottsepad on endiselt sosssepad. Pottseppade ühing vedas selle EN maale ja nüüd juba poolteist aastat on suudetud selle olemust rahva eest varjata. Ja kaminamehed seda kasutamata ei jäta. Poekarlade ahjudel puha serdid ja mida veel ja inimene jääb soravalt uskuma, et poolsada kilo kive ümber plekkkamina ongi salvestav kaminahi. Need poolsada kilo maksavad kivialuse hinna. Kui Wienerbergeri PTT ei sobi ahjuks ehitada, siis lakkuge panni. Kui Soomes on igas ehituspoes Borovitsi kivi, siis milleks küll?
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 27 korda
On tänatud: 72 korda

Lugemata postitus Postitas madis64 »

kaminahi kirjutas:Kaminamehed teevad tarkade meestena propagandat, et just nemad on need salvestavate soojusallikate, et siis kaminahjude kõige targemad tegijad ja pottsepad on endiselt sosssepad. Pottseppade ühing vedas selle EN maale ja nüüd juba poolteist aastat on suudetud selle olemust rahva eest varjata. ...
Võta seda asja rahulikult - "kooliraha" on asjakohane märksõna.

Väheke samamoodi asi kui SMS-laenud - esimesed saavad oma ristsed kätte, ülejäänud õpivad nende halast (pressis, internetifoorumites ja mujal).

Kui kellelgi on 7 kEUR-i Andrusele anda pelgalt materjali eest, ju tal siis lihtsalt seda "va krabisevat" on piisavalt (märksõne tegijale - topelda või mitmekordista tööhinda! Üldiselt on "tööstusharus" materjalimaksumuse ja paigalduse maksumuse s.t. vastutuse suhe suhteliselt konstantne väärtus).

Kellel seda "kõbinat" ikkagi natuke vähem on, mõtleb umbes järgmiselt "Kui minul ja mu tuttavatel on mitte-HBO-st ehitatud ahjude sisud kestnud ümberladumiseni keskmiselt 50 aastat siis miks ma peaksin selle müstilis-kosmilise materjali eest järsku hullumeelseid summasid välja köhima hakkama? Parem tellin eestimaise kvaliteetse tava-ahju ning ostan veel sama raha eest 2...3 ÕSP-i maja peale lisaks".

Andrus võib jenkat või kaera-jaani tantsida, kuid rahalugevatelt inimestelt ta erilisi sente oma lahmiva plärinaga küll välja ei võlu.

Raha kättesaamine teise inimese rahakotist nõuab teatud määral intelligentsust - bravuurikas ärika-stiil sellega ei kattu.
Vasta