ehitajad ja amatöörid

siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
firma 1
külaline

Re: ehitajad ja amatöörid

Lugemata postitus Postitas firma 1 »

Makse tuleb nii vähe maksta kui võimalik -laveerida ,petta ,optimeerida
Minu heaks pole riik midagi teinud .Kui riik juriidiliselt oma riiki ei ohja siis ärgu loodku et kõik maksud ilusti maksan
Näide; raha jäetakse mulle maksmatta -kuigi käibemaksu pean ma ikkagi maksma 20-ks kuupäevaks
Firma kes tööd tellis lastakse pankrotti ja ongi kõik.Rahad kanditakse ennem välja ja jääb tühi kest järgi
Juurde pean maksma veel riigilõivud ja pankrotihalduri tasud et oma nõudeid üldse kaitsta.(pankroti menetluses)
:hello:
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

firma1.enne kontrolli teise firma tausta,sest kahte head firmat tavaliselt ühte lauta ei mahu.
üldiselt väikefirmad saavadki lohku suurematelt, seepärast ei saa aru miks küll otsitakse nn. sooja küljealust. vist ikka kergema teenistuse nimel. ei pea näiteks hankeid võitma jne.
firma 1
külaline

Lugemata postitus Postitas firma 1 »

jutu point on see -kui asja pahatahlikult tehakse siis peab järgnema ka riigi poolt mingisugune juriidiline karistus
Mitte nii et ostan uue firma ja tegutsen antud turul edasi.Kõik võlad jäid vanasse firmasse ja alustan puhtalt lehelt jälle
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Tuli üks totakas uitmõte- mis oleks kui teeks midagi sarnast nagu Rootsi litsinduses teenuse ostmisega ehk karistaks maksude mittemaksmise korral hoopis tellijat kuna see ei olnud ametliku maksmisega nõus (vihjed kuulutustes), kauples hinna alla igasugust tasuvus- ja taluvuspiiri, millest ei ole võimalik samaaegselt maksta töölistele normaalset palka ja riigile makse maksta :)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Soomes selline süsteem täitsa toimib. Tellija on kohustatud kontrollima kas töövõtjal on kõik maksuasjad korras. Samuti on ka suht paigas min hinnad millega firma saab ausalt majandatud. Pakkumishinnast peab jaguma palgaks mille min tase on ametühingutega kokku lepitud + maksud + firma kulud. Kui küsitud hind jääb alla seda taset siis on maksuameti/ametühingu kõrgendatud tähelepanu vägagi võimalik. Probleeme võib tulla ka tellijal kes sellise "imehinnaga" nõus on.
2korda2
-
On tänanud: 58 korda
On tänatud: 63 korda

Lugemata postitus Postitas 2korda2 »

rokikas, mis jama sa nüüd ajad? Maksud pole absoluutselt kuskil riigis kliendi mure. Just seepärast, et mitte kuskil pole kliendil võimalust kontrollida maksude maksmist. See "vaata umbes palju töötajaid ja...." on lihtsalt jama. Selle pealt saad kätte ainult totaalsed petturid. Seda, et minu makstud KM ikka tõepoolest KM-na maksuametile läheb, ei tee ma küll mitte kuskilt kindlaks.
Mina sain viimati sulas osaliselt palka vist 1999 ja ka siis olid selle sula osa pealt maksud makstud (sotsmaksu tõend aasta lõpus annab selle kontrollimiseks võimaluse). Seega mina suhtun maksude maksmisse kui enesestmõistetavasse osasse ärist.
-------
"You're working hard, I'm not, and in 100 years, we'll both be dead." - Wally
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar

2korda2 kirjutas:rokikas, mis jama sa nüüd ajad? Maksud pole absoluutselt kuskil riigis kliendi mure. Just seepärast, et mitte kuskil pole kliendil võimalust kontrollida maksude maksmist.
http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2006/20061233
http://www.rakennusteollisuus.fi/RT/Ty% ... astuulaki/
http://www.tyosuojelu.fi/upload/TILAAJA ... KI_est.pdf
Seaduse mittetäitmisel võidakse tellijale esitada "arve" 1500 - 15000 eurot.
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar

2korda2 kirjutas: Seda, et minu makstud KM ikka tõepoolest KM-na maksuametile läheb, ei tee ma küll mitte kuskilt kindlaks.
Ei tee jah aga kui tahtmist oleks asju ajada ainult ausate (maksude maksmist silmas pidades) ettevõtjatega siis nende minevikule tähelepanu pööramine annab siiski mõningat infot. Kui sulle sobib selline asjaajamine " 100 raha või kui ametlikult siis + KM " siis oled samasugune maksupettur minu silmis (mitte küll eesti maksuameti silmis) nagu see ettevõtjagi.
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas sashaobrok »

2korda2 kirjutas:Siin sa eksid. Maksude optimeerimine kui mõiste tähendab seaduse piires tegevuse kajastamist moel, mis võimaldab maksta vähem makse. Väikeettevõtjatel seal palju mänguruumi pole.
Isiklikuks otstarbeks kasutatava auto kulude firma nimele kirjutamine ei ole seadusega lubatud tegevus. Lihtsalt selle tõestamine on niivõrd keeruline, et MTA ei tegele sellega sisuliselt. Seda, kui levinud see on, näitas ka minu aastalõpu kogemus, kui sattusin teise poole süül avariisse. Kui juttu tuli kahjude korvamisest, siis esimene asi hinnapkkumist nähes oli "No käibemaksu võtame maha, selle saad ju tagasi!" Minu vastuse peale, et mul on isiklik ja välja ostetud masin, tehti suured silmad.
Statoilis küsitakse pea iga kord, et kas suitsupaki panen eraldi arvele?
vanaema on sul veteran...
õpipoiss, sell, meister
külaline

Lugemata postitus Postitas õpipoiss, sell, meister »

rokikas kirjutas:Huvitav kuidas sellist töötasu maksuametile aru andes kajastati. Eeldan et sa loomulikult maksid kõik selle vastavalt seadustele (tsekk jne.) sest ega ju sinusugune aus, kultuurne, tark, seadusekuulekas, jne. kodanik ei andnud noormehele halba eeskuju mustalt makstes..
Kuna sulle tundub peatähtis olevat suurepärane suhtlemisoskus ja libedalt jooksev jutt (eelistatavalt tore noor inimene) siis sa ju ei saagi Meistritega asju ajada sest need kipuvad juba vanemad inimesed olema ning rohkem teevad kui räägivad.

Seda küsi tegija käest. Ega mina ei pea muret tundma, kuidas nemad oma aruandeid Maksuametile esitavad või kas nad üldse esitavad. Ja ka ükski klient ei hakka Maksuametile mingeid aruandeid esitama, kui palju ta ühes kuus käis saapaparanduses, juuksuris või tellis paaritunnisele pisitöödele töömehe, kellele peab sulas maksma, sest tal polegi firmat taga või töötab kuskilgi firmas sandikopikate peal.
Samas on huvitav märkida, et tegelikult ei leidugi mitte ühtegi väikefirmat, kelle veebilehel oleks reklaam, et nad käivad klientidel pisitöid tegemas. Nii et sel puhul peavadki kliendid leppima sellega, et leiavad kuskiltki kellegi ja annavad talle võimaluse kätt harjutada.

Mis puudutab meistreid, siis siin juba üks ühenimega uhkelt mainis, et ta pigem istub kodus ahju peal ja ootab konkureerivat töökohta, kui alandab ennast väikeste töödega.
Ja suuremat tööde puul ma soovingi meistrit saada, mitte enam amatööri. Kuid ka meistrite leidmisega on üksjagu probleeme, sest vaatamata ametlikule maksmisele firmale võid ikkagi teinekord sattuda mingi nihverdaja peale...
Külaline
külaline

Olen ammu aru saanud, et Eesti tavainimesel polegi pappi nii palju, et suudaks ehitamise eest maksta ja kui ehitab, siis hädapäraseid, edasilükkamatuid asju oma kätega.
Suuremat ehitamist saavad endale lubada nihverdajad - igasugu kaabakad, sullerid ja riigi juhid, riigikogulased. Ausaid kodanikkke nende hulgas on vaid väike osa. Aus tavakodanik jõuab oma sissetulekuga vaevalt oma perel hinge sees hoida ja lapsed koolitada.
Külaline
külaline

vaata krimiuudiseid,siis näed kui palju tavainimestel kilekotis ja madratsi vahel raha on
Külaline
külaline

Ma ei tea mis on antud teema mõte aga ühe "nüansi" küsiks küll üle. Kui eraisik ajab asju töömehega (ei ole firma ega
FIE) siis peaks vist nagu sõlmima vähemalt töövõtulepingu (või kuidas?)? Maksuarvestus/kohustus lasub sellega nagu tööandjal ? Kui teete lihtsalt "diili", ei ole kellegil mingit seadusliku alust kellegilt midagi nõuda.

Imelik.
Külaline
külaline

Külaline kirjutas:... Kui eraisik ajab asju töömehega (ei ole firma ega FIE) siis peaks vist nagu sõlmima vähemalt töövõtulepingu (või kuidas?)? Maksuarvestus/kohustus lasub sellega nagu tööandjal ? Kui teete lihtsalt "diili", ei ole kellegil mingit seadusliku alust kellegilt midagi nõuda.

Imelik.
Mul raamatupidaja küll hetkel magab ja ei hakka teda üles äratama, aga minu mäletamist mööda peab eraisik tulumadeklaratsioonis ise vabatahtlikult ära märkima kõik aasta jooksul saadud tulud, mis kuuluvad maksustamisele, on siis keegi nende eest sots- ja tulumaksu maksnud või mitte, sest alati võib leiduda keegi "pavlikmorozovi sündroomiga" valvas kodanik, kes reeglina teatab kuhu vaja. Kui MTA tahab ja viitsib, siis võib hakata urgitsema ja nõuab hiljem nendelt tuludelt kõik maksud koos viivistega. Üleliigselt makstud maksud idee järgi maksab MTA tagasi, aga eks nemadki optimeerivad tagastatavaid summasid riigi huvides.
Kodanikud, olge valvsad, sest alati võib leiduda keegi eestlane, kes tahab süüa rahvustoitu (teist eestlast)! :)
Urmasr
Külaline
külaline

Lööge või maha, ag kui võtan näitek omale appi naabrimehe kraavi kaevama või puid lõhkuma, siis ei kavatse küll mingeid makse maksta. Mina maksan talle oma palgast, millelt olen juba maksud maksnud ja kõik. Kui õhtul peale tööd teeme koos veel mõned õlled ja sauna, kas sellelt tuleb ka miskine maks arvestada või?
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Külaline kirjutas:.. Mina maksan talle oma palgast, millelt olen juba maksud maksnud ja kõik. Kui õhtul peale tööd teeme koos veel mõned õlled ja sauna, kas sellelt tuleb ka miskine maks arvestada või?
:) Kui MTA ikka väga tahab, siis saab ta ka sinu poolt naabrimehele töötasuks antud koti kartuleid rahaks teisendada ja sellelt tulumaksu nõuda, aga loodame, et sellist äärmust ei juhtu ja see jääbki ainult teoreetiliseks võimaluseks.
Lehtedes küll kirjutatud juhtumitest, kus inimene jäänud sotsabitoetustest ilma, sest keegi kandis pangaarvele lastele söögi ostmiseks natuke raha (ei huvita see kedagi, et kasvõi tähtajatu laenuna) ja seda loetakse automaatselt tuluks (???) ning proovi siis pärast neid vaidlusi sotsametis seda mitte tuluks kirjutada deklaratsioonis. Jabur, eks ole!
Ja kes on süüdi- Savisaar, Ansip, Laar, vabamüürlased, juudid, kapitalistid....? :)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Külaline
külaline

Külaline kirjutas:Lööge või maha, ag kui võtan näitek omale appi naabrimehe kraavi kaevama või puid lõhkuma, siis ei kavatse küll mingeid makse maksta. Mina maksan talle oma palgast, millelt olen juba maksud maksnud ja kõik. Kui õhtul peale tööd teeme koos veel mõned õlled ja sauna, kas sellelt tuleb ka miskine maks arvestada või?
See on tüüpilne, kõmneid kordi kuuldud lause. Seda kinnitavad kõik nagu ühest suust.
Hämmastav :mrgreen:
Olgu mitmekordselt kõrgharitud, algharitud, lihtkodanik, riigiametnik, kes iganes.... Et tema on juba maksud oma palga pealt ära maksnud ja teistkorda ei maksa ja seda kinnitatakse ülima veendumusega.
Aga üks lihtne asi nagu ei jõua see-juures nende kõigi ajudeni - Sinu maksud on jah makstud, aga ka Sinu töömehe või Sulle teenust osutava ettevõtte maksud vajavad maksmist. Eriti, kui see on nende põhitöö.
Seega peab hind olema selline, millesse need maksud ka mahuvad. Või teine variant maksad tööandjana töötaja maksud ise.
Ja pole vaja kedagi maha lüüa. Kaeva oma kraav ise ja lõhu oma puud ka ise. Milleks orje selleks kasutad, kui maksmisega nõus ei ole.
Külaline
külaline

Ma ei usu, et siin foorumis on ühtegi inimest kes, sellise väikse mõnetunnise või päevase naabrimehe või tuttava abi eest maksud maksab. Või siis kui ise on selle naabrimehe rollis, seda teeb.
külaline 1234
külaline

Lugemata postitus Postitas külaline 1234 »

Olen täielikult firma 1-ga nöus. See nn riik pole midagi minu jaoks küll teinud,petturid lasevad ühe firma pöhja,teevad kohe järgmise,köik jäetakse maksmata ja on öiged ja ausad "ärimehed"? :scratch:
õpipoiss, sell, meister
külaline

Lugemata postitus Postitas õpipoiss, sell, meister »

Külaline kirjutas: Sinu maksud on jah makstud, aga ka Sinu töömehe või Sulle teenust osutava ettevõtte maksud vajavad maksmist. Eriti, kui see on nende põhitöö.
Seega peab hind olema selline, millesse need maksud ka mahuvad.

Aga milles küsimus. Mina võin heameelega maksta ka töömehe maksud, eelduses et sellevõrra on tunnihind väiksem. Aga ma ei tahaks seda maksuraha talle puhtalt pihku laduda, vaid otse maksta, läbi konto, pannes kirja töömehe eesnime, perekonnanime, viidates mitu tundi tööd tehti ja kui palju tunnihindeks küsiti..Kuid.....seesama töömees, kes veidi oma sandikopikatele lisa tahab teenida, ei soovi anda oma pangakonto numbrit. :D
Tuleb tuttav ette?
Aga mis puudutab sellesse töö HINDA, siis vot hinna suuruse määramisel ollakse kõik varmalt kisama, et vaja maksud maksta ja seetõttu on hind niiii suur...
Kas klient peab siis maksma töötegija eest topeltmaksud? Tööhinde sisse ja siis veel lisaks?

Aga kui kellelgi on vaja pavlikmorozovi moodi kantrollida , siis köige esimene käik oleks vist turule, kus kogu teenus käibki sulas ning tsekke sa ka ei saa.

Tsekkidega seoses on meie teeninduskultuura üldse nii, et pea igas teeninduspunktis saad peale ostu tehes küsimuse: "Tsekki ka on vaja vä?"
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar

õpipoiss, sell, meister kirjutas: Tsekkidega seoses on meie teeninduskultuura üldse nii, et pea igas teeninduspunktis saad peale ostu tehes küsimuse: "Tsekki ka on vaja vä?"
:thumbsup: täpselt sama nagu see "kas panen eraldi arvele..."
Külaline
külaline

Aga,mi selles imelikku on et küsitakse,, Kas panen eraldi arvele?,, Ega siis Statoil seda suitsupaki sulle mustalt ürita müüa.
2korda2
-
On tänanud: 58 korda
On tänatud: 63 korda

Lugemata postitus Postitas 2korda2 »

Tuleb jälle selgelt välja, et virisejad ise ei tea maksundusest või raamatupidamisest midagi. Lasevad kas täiega mustalt või on paremal juhul lihtsad palgatöölised. Suitsupakk peab olema eraldi, sest raamatupidajal on mõttetult keeruline hakata seda kütusearvest eraldi reaga maha võtma. Mõned sõidavad tööasjus ja kütus tõepoolest ongi kulu tööasjus. Suitsupakk seda aga pole.
-------
"You're working hard, I'm not, and in 100 years, we'll both be dead." - Wally
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Ma räägin, et see on absurdselt tavaline, et kõik sõidavad "tööautodega". No ei ole enamus sõite tööasjad.. No ei ole. Ja kui ongi tööauto, siis on igati mõistlik teha ka vastav bensiinikaart või mis iganes. Enamus neid tsekikorjajadi lihtsalt korjab kas endale või abikaasale või kurat teab kellele neid tsekke, et saaks aga "kuludesse kirja".
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Või no ostad ükskõik mis kuradi koduse tarbevidina või asja. Kohe küsimus: "kas teen firmale arve ka?"
Vasta