https://majandus24.postimees.ee/7149154 ... oole-panna
Mis saab sellel aastal?
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Lugemata postitus Postitas xxx111 »
Krt - see on hea mõte...Minuarust vähemalt korra nädalas peaks olema päev, millal mitte ühegi välisühenduse kaudu midagi ei saabu ja siis saaks ka mõnele lollpeale kohe selgeks, millises olukorras praegu oleme või kuhu suundume.
Lugemata postitus Postitas trebla »
Ma ei oska vastata kunn-i eest...trebla kirjutas: 01 Veebr 2021, 12:11 ???
mitte ei saa aru, mida te selle eelnevaga öelda tahate? Tuumajaama vaja või ?
just nii ma arvangi...... väljaspool meid asuva tuumajaama energia tundub sobivat, aga tuumajaam meie "külla" ei sobi...
Kas sa banaane ostad poest või kasvatad oma kasvuhoones ise ?kunn24 kirjutas: 01 Veebr 2021, 13:58Lahe.just nii ma arvangi.
Kui keegi teine võtab kanda selle jaama ehitamise kulud ja keskkonnariski kuid energia müüb meile turutingimustel, siis on see igati broo...![]()
Sa ära üldse muretse, mingit tuumaenergia tasu ei tule (pole reaalne)Mis nipiga peaks Eesti tegema tuumajaama, mis sellise turuhinnaga suudaks toota?
Või kui ei suuda, siis lisame elektriarvele "tuumaenergia tasu" rea ?
EL praegune poliitika "laastab" kogu majanduse võrreldes teistega (USA / Hiina /India jms)EL praegune poliitika tõmbab juhtme mitte ainult elektrijaamadelt vaid kogu tööstuselt.
Ikka liigub. Kuid Ka saksamaale on vaja ületada meri ja seal on vahel järjekordne pudelikael.trebla kirjutas: 02 Veebr 2021, 21:50 Kui Norras on hind 20 ja Saksas 60 siis ei liigu ju elekter Norrast Saksa.
Kui hind tuleb kallis, siis on kasulik ise toota....
ülejääk müüki...
Mul jäi siia aasta kokkuvõte panemata.Eks kolme nädala pärast on näha, kas see Olkiluoto pull suutis trendi muuta.
Lugemata postitus Postitas Viki2 »
Ei, ei pea...Kui keegi tahab siia börsile oma tuumajaamaga toimetama tulla, siis peaks ta arvestama sellise hinnatasemega...
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
Lugemata postitus Postitas ping »
Arvestavad reaalset tulevikkus oodatavat elektrihinda, kui liinid venega vastavalt plaanile maha võetakse.trebla kirjutas: 23 Veebr 2021, 14:10 ... Olkiluoto 3 omanikud olla kuuldavasti viimati rehkendanud keskmise hinnaga 45 €/MWh.
Fermi Energia kasutas oma esitluses tootmisomahinda 40 € ja börsihinda 53-60 € :
https://fermi.ee/wp-content/uploads/202 ... enberg.pdf
no vaat , ei saa aru..
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
Mul tuli veebruari hind 12,25 s/kWh - tarbisin 1425 kWh.
Sul on õigus - aastaringi umbes selline...kokku 11,95, mis mõnel mehel on igapäevane hind aastaringi vist ?
Mine “Elekter, elektriseadmed”
Arendas phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Estonian translation by phpBB Eesti [Exabot] © 2008*-2025