Onecta äpp

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 106 korda
On tänatud: 267 korda

Re: Onecta äpp

Lugemata postitus Postitas ping »

Jokkpokk9 kirjutas: 15 Jaan 2025, 14:06 See Onecta app on täielik jama. ...
... Samuti ei mõõda see reaalselt elektri kulu vaid arvutab mingite valemitega.
Tuleb panna näiteks shelly kaugloetav vooluarvesti ja osta minicontroller veits programeerida ja siis saad kõik reaalsed numbrid kätte. ...
Mille alusel keegi kergeusklikult loodab, et mõni "mitte mõõteseade" väljastab mõõteandmeid?

Selles Daikini kasutusjuhendis, mille siia eelnevalt linkisin, on selges Eestikeeles kirjutatud, et seadme poolt kuvatavad energia- ja kasuteguri andmed on informatiivsed ning täpsete andmete saamiseks ühendage välised arvestid.
:hello:
Kõik ohutustehnika reeglid on kirjutatud kellegi verega!!!
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Loen ja loen ja uuesti loen teemat, aga sittagi ei saa aru probleemist? :scratch: Ma vist veidi juhmivõitu. :blush:
Meil on vesipõrandaküte juba 18-ndat hooaega, esialgu kütsime seda puidukatlaga, aga kodusel direktoril ja eks endal ka, tuli laiskus peale ja lasime Coolhousel paigaldada ÕVSP. Kuigi mulle ei valmistanud katlasse tule tegemine raskusi, sest nagunii käisin keldris oma pahega tegelemas(suitsetamine). 85m2 korteri põrandaküttel on 6 kontuuri(4 tuba, vannituba ja köök). Reguleerimine on kollektorist manuaalne ja põhimõtteliselt saime tol hetkel korteri vajalikud temperatuurid käsitsi reguleerimisega kätte ühe hooajaga(talvega). 4 aastat tagasi laiskuse varianti paigaldades oli pumbaga kaasas ka üks sisetemperatuuri andur ja selle paigaldasin köögi seinale. mälu järgi praktiliselt ei olnud vaja kollektoris midagi reguleerida. Kogu korteris on direktori nõudmisel 24* ja magamistoas veidi vähem(22*).
Mu heietus sellest, et ei ole konkreetselt meil vaja pidevalt mingi 10-15€ suurema arve pärast muretseda kui meid nädalake kodus ei ole. Näiteks eelmise kuu arve oli 235€, neli inimest, kes on soojas, kes käivad ennast pesemas, kellede nõusid ja pesu pestakse, kelledele tehakse süüa + meil on veel paras loomaaed. Akvaariumi pump töötab 24/7/365, kahe linnupuuri + akvaariumi valgustus põhimõtteliselt 12/7/365.
Lisaks oleks Mari77-le küsimus, et mis siis saab kui kodust pikemaks ajaks eemal olles telefon varastakse või kogemata kaotad ära? Tuled komandeeringust või puhkuselt külma majja ja ootad 12 tundi kuni pumbast käsitsi uuesti pandud käsklused hakkavad mõikama? Muud sul vist üle ei jää. Jah, ma saan aru ka sellest, et alles 100 aastat tagsi sunniti eestlasi peldikuid ehitama, et asi oleks hügieenilisem, aga ega iga tänapäeva hullusega(äppide kasutamisega) lolliks ka ei maksa minna. Kui paljud äpid on osutunud reaalsuses kasutatavad 20 aastat(enam-vähem soojuspumba loodetav eluiga)? :scratch:

PS. Kui Mari77 loeb mu heietust šovinistliku sea mõtteuiduks, siis las see jääda Mari77 arvamuseks. Ei solvu! ;)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Kasutaja avatar
nexus4
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 14 korda

Lugemata postitus Postitas nexus4 »

kunn24 kirjutas: 15 Jaan 2025, 14:30
nexus4 kirjutas: 15 Jaan 2025, 13:26 Ärge jahuge, niigi segane juba :D

"Sisekliima juhtimine" juures olev temperatuur näitab pealevoolu temperatuuri.
Kui on käsk 52C'ne tarbevesi 60C'ni kütta, siis on vast loogiline ka et pumba pealevoolu temp on 62C.

Ma ei saa üldse aru, et mis see küsimus või mure siin on? Kõik töötab ju...

Soojuspumbaga tarbevett 60-ni kütta??!! Pole paha. Järgmiseks võiks hakata spagaati harjutama.
Ära plära
:read:
Kasutaja avatar
nexus4
Korralik postitaja
Korralik postitaja

mari77 kirjutas: 15 Jaan 2025, 14:47
nexus4 kirjutas: 15 Jaan 2025, 13:26
Kui on käsk 52C'ne tarbevesi 60C'ni kütta, siis on vast loogiline ka et pumba pealevoolu temp on 62C.

Sest mina olen võhik :D
Mul ütleb sisekliima juhtimise juures, et see on "väljuva vee temp" pidasin seda põranda torudest väljuvaks. Saan ma nüüd õigesti aru, et väljub hoopiski pumbast ja läheb alles põrandasse?
Teiseks, kuigi seda kuvab sisekliima juhtimise juures, kas boileri kütmine mõjutab seda temperatuuri ka?
Väljuv vesi ehk pealevool ehk soe vesi mis masinast välja tuleb. Masina sees on ainult üks selline toru ja selle tempi mõõdetakse / näidatakse seal sisekliima all. Selle toru otsas on automaatne kraan mis lubab soojal veel minna boilerisse vett kütma või põrandasse tuba kütma.

Ehk jah, kuna sama toru siis kuvab ka sisekliima juures temperatuuri mida sellel hetkel kasutatakse hoopis boileri kütmiseks.
Kasutaja avatar
nexus4
Korralik postitaja
Korralik postitaja

mari77 kirjutas: 15 Jaan 2025, 14:47
nexus4 kirjutas: 15 Jaan 2025, 13:26

Tahaks, et nihke null oleks seal, kus praegu äpis näitab, kui sisekliima juhtimise välja lülitan. Muus osas olen rahul praeguse pumba kalde või graafikuga või mis ta on, mis ilma kõikumisest lähtub. Aga äpi nihe on nihkes :blink: Kust poolt seda nihutama peaks, seadme küljes?
Suure tõenäosusega oleks sul vaja masinas muuta küttekõvera kallet, aga siinkohal ma soovitan just sinul keegi kohapeale kutsuda, mitte ise lolli mängida.
mari77
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 16 korda

Lugemata postitus Postitas mari77 »

Tänan, nexus, see "üks toru" selgitab nii mõndagi kõikumist! Seadet torkida tõesti ise kavas pole, nüüd vähemalt tean, mida küsida, jee!
IlSaar
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 20 korda
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas IlSaar »

Kasutan sama pumpa ja Onecta äppi ja see näitabki kohati aiateibaid. Seadme siseosal olevad (õigeid näidud) erinevad äpis olevatest. Mingil ajal siis näitavad ka samu asju ;) siis jälle mitte. ühesõnaga - paras möga. Aga välja-sisse lülitab mul korrektselt ja seda funktsiooni olengi peamiselt kasutanud tarbevee kütmise puhul pikematel kodust äraolekutel. Tubaseid temperatuure regulleerivad kõige paremini ikka termostaadid...
mari77
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 16 korda

Lugemata postitus Postitas mari77 »

IlSaar kirjutas: 17 Jaan 2025, 15:37 Aga välja-sisse lülitab mul korrektselt ja seda funktsiooni olengi peamiselt kasutanud tarbevee kütmise puhul pikematel kodust äraolekutel.
Et saad äpist küttevee kütmise täielikult välja lülitada? Ehk tuleb seda võimalust siis seadme juurest lubada. Mõnes mõttes on hea, kui mingi väike küte jääb, et külmaga kogemata väljalülitamist vältida.
Coolhouse
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 29 korda

Lugemata postitus Postitas Coolhouse »

mari77 kirjutas: 18 Jaan 2025, 16:08
IlSaar kirjutas: 17 Jaan 2025, 15:37 Aga välja-sisse lülitab mul korrektselt ja seda funktsiooni olengi peamiselt kasutanud tarbevee kütmise puhul pikematel kodust äraolekutel.
Et saad äpist küttevee kütmise täielikult välja lülitada? Ehk tuleb seda võimalust siis seadme juurest lubada. Mõnes mõttes on hea, kui mingi väike küte jääb, et külmaga kogemata väljalülitamist vältida.
Täielikult välja lülitada: Nt tõmmata triikraua juhe pistikust välja. Nt lülitada elektrikilp peakaitsmest välja et elektrik saaks kilbis töötada.
Soojuspumba äpi abil ei saa seadet pingest vabastada. Kui vajutada soojuspumba juhtpuldil nuppu või siis teha sama toiming äpi abil siis jääb soojuspump pinge alla ehk ooteasendisse (standby asendisse).
See tähendab et soojuspumba kaitselülitused jäävad tööle.
Nt kui õues on kompressori karteri soojendus, põhja soojendus siis need jäävad programmi alusel tööle.
Juhul kui küttevee temperatuur alaneb nt 18C käivitub küttevee ringluspump, kui küttevee temp alaneb 14 C siis käivitub soojuspump !!! , kui küttevee temp alaneb 7 C siis käivitub elektritenn.

See on nii kui soojuspump toodetud viimase 5 jne aasta jooksul.
Mõiste "Täielikult välja lülitada" on lihtsalt asjast vale arusaamine.

Soovitan kontrollida oma maja kindlustuslepingut. Kui lepingus on kirjas ka seadmete rike siis paljudel juhtudel kindlustus hüvitab kahju. Kahju olemus ja põhjus võib olla väga erinev.
(PS: Kuid arvata võib et seadme kasutusjuhend tuleks endale selgeks teha ja rumalustega mitte tegeleda nt teemal "tõmba juhe välja seinast".)
Õhk-vesi soojuspumbad, külmseadmed .
Müük, hooldus. info@coolhouse.ee
Vasta