Ma võin aimata, milles su jamad seisnevad, kuna Stropuva katla kasuatajana läheb praegu juba üheksas hooaeg ja kogemusi peaks olema. Jah, esimene aasta tip-top, aga siis teisel või kolmadal hooajal hakkas samuti vingu sisse ajama. Hakkasin põhjust otsima ja avastasin, et katla suitsutoru korstnasse sisseminekul oli praktiliselt umbes tahmast. Kuna mul oli korstnajalga, suitsutoru sissemineku vastaskülge, tehtud teenindusluuk, siis oli lihtne selle kaudu ainult korra-kaks luuaga edasi-tagasi lükata ja asi jälle korras. Kahjuks katla seestpoolt ei pääse eriti hästi seda ühendustoru puhastama. Lisaks hakkasin ka korstnat tihedamini puhastama, katel sellise iseloomuga, et tahmab rohkem. Minu kerge kõrgusepelguse juures saatsin katusele sugulase, aga, et talvel külmaga pole libedal katusel käimine just kõige meeldivam ülesanne, siis leidsin lihtsama lahenduse ja ostsin 1,4m korstnaluua pikendused(7 tk.) ning nendega pole mingit probleemi praegu iga kahe-kolme nädala tagant korra korsten läbi lükata selle teenindusluugi kaudu. Aega võtab see tegevus max 5 minutit, aga see-eest tõmme on kogu aeg vägev, isegi sombuste ilmadega. Siiber on esimene pool tundi täiesti avatud kuni katla vesi saavutab umbes 70 kraadise temperaturi ja pärast jätan ainult kuni 0,5cm pilu. Üks katlatäis põleb umbes 8 tundi.õnnetu kirjutas:mina olen väga õnnetu stropuva katla kasutaja, kasutuses olnud juba 8 aastat. ...
Seitsme hooajaga põles ära tõmbekolu kolmnurkne moodustis. Egas midagi, katel poolenisti puid täis, lasin kolu nendele toetuma, võtsin välja, võtsin mõõdud kolmnurga jääkidelt ja risti asetsevatelt "kõrvadelt", tegin uued tükid ja keevitasin kokku. Eelmine hooaeg polnud tõmbega mitte mingisuguseid probleeme, kuid kolu uued jupid tegin vist liiga õhukesest plekist, sest see põles ühe hooajaga läbi. Egas midagi, see sügis tegin juba paksemast, vist 3mm plekist uued jupid ja keevitasin külge. Eks kevadel paistab, kuidas vastu on pidanud. Tegelikult selle kolu kolmnurga jaoks on vaja, et need oleks kuumakindlast metallist, kuid pole viitsinud hakata spetsiaalselt otsima. Aega võttis tõmbekolul nende nelja 9x12cm vahetamine kokku ca 1 tund- kolu välja, relakaga vanad tükid küljest ära, puhastada, uued külge keevitada ja kolu tagasi.
Kütab see 10kW katel 85m2 korterit. Kui katla ja korstna eest hoolitseda, siis ta kestab ja hetkel küll mingeid väsimuse märke katla juures veel ei näe.
Märkus ! Korstna seisukorda tuleb kontrollida sagedusega üks kord kuus ( peeglikese abil, milline paigutatakse selleks puhastusluugist korstnasse ), vajaduse korral tuleb korstnat puhastada ...
Tsitaat pärit Stropuva katla kasutusjuhendist.