Erinevate kollete võistupõlemine

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 398 korda
On tänatud: 194 korda
Kontakt:

Re: Erinevate kollete võistupõlemine

Lugemata postitus Postitas kaminahi »

looder54 kirjutas:

Ikka väga valusalt oled vastu näppe saanud! Minu silmis teadja aktsiad ainult tõusevad. Väga segamini on mees löönud su kaardipaki näppude vahel, mängus, mida te siin foorumis kahekesi mängisite! Eks sa ise tead, aga traumajärgne kisa
kestab edasi. No jõudu!
Tean ühte ütlemist nime määrimisest aga see ei ole päris ilus siis kirja panna ja tegelikult oled sa oma nime veel hullemini määrida osnud kui selles värsis.

Are Meerits, kes sa siin oled uue nimega "looder54" ja kes olid sama Are Meerits ka nime "teadja" kasutades, ma lahkun foorumist kui ma siin just praegu valetasin.

-------------------
PS
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/a ... d=67651835
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
meelisvaiksaar
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 71 korda
On tänatud: 70 korda

Lugemata postitus Postitas meelisvaiksaar »

Õhtut.
To ..lugupeetav imelik.
Kui ehitavad nn. erinevate koolkondade ahjuehitajad ;
Ühte ruumi.
Ühe korstna külge .
Ja põletavad ühe niiskusastmega puitu.
????????????????????
Kas on väga keeruline siis 12 h. või 24h. järgi mõõta temperatuure ahjudel?????? Väljund gaase ja nendest tulenevat õhusaastet mõõta pole ju mureks(Kõik küttekehad ju ühes keskkonnas)
Kas tõesti on vaja lihtsad asjad nii meeletult hüper füüsikalis,keemiliseks ajada???? Lõppkokkuvõttes ei maalil,Kustil ega ka minul endal sellest tolku pole..Tolku on ikka ahjust..Mis inimestele sooja annab...
Ülejäänu las jääb kellegile ära panekuks)) Siit ongi aeg ajal lihtsa inimese küsimus???
Ainult ebakindel inimene tahab kelllelegi ära panna...See kes igapäeva töös ei ole suuteline hoonetele sobilike küttekehasid tegema või soovitama..See kes otsib kaitset või midagi muud standardites..normides..ettekirjutustes jne..jne.
Lõpuks jõuame sinna,kus käsitööline ei tohi(Või on tehniliselt nii keeruliseks tehtud tohtimine),et enam ei saagi midagi teha..ilma,et suur vend ei käsi PASSISettenäidatud ja metalli graveeritult kuskile koldepeale naelutatult midagi teha(((((((((((((((((((
Niimoodi (Vastavalt mingite eluvõõraste sigidike poolt)ettekirjutiste järgi ei tohi võibolla ka kootud kindaid olla....Käia suitsusaunas...vihelda soome saunas...Juua lehmapiima(Kuna see pidavat olema looma piinamise kõrvalprodukt)))
Krdi teadlased ja reguleerijad......Saete ju sama oksa mille peal istute...

Läksin vihaseks...seepärast lõpetangi....
Loodan,et kirjutise esimene osa oli mõistetav ja omaltpoolt ikka küsin ja mõtlen,et kui kaugel on asjad lihtsate inimeste jaoks))
Lugupidamisega Meelis
Mõned teevad külma,mina teen sooja.(Koldevaim)
Tel. 53 966 469
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Juba akab looma. Meelisega valdavas osas nõus ja tema väidetav väike vihastamine on olnud põhjendatud.
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
------------------
www.ehituspenskarid.com
ErgoK
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 13 korda
On tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas ErgoK »

kaminahi kirjutas: ma lahkun foorumist

:rotfl: :rotfl: :rotfl:
Imelik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 33 korda
On tänatud: 83 korda

Lugemata postitus Postitas Imelik »

Tere.
...akab , akab mes ta siis ei aka...
meelisvaiksaar kirjutas: Kui ehitavad nn. erinevate koolkondade ahjuehitajad ;
Ühte ruumi.
Ühe korstna külge .
Ja põletavad ühe niiskusastmega puitu.
????????????????????
Kas on väga keeruline siis 12 h. või 24h. järgi mõõta temperatuure ahjudel?????? Väljund gaase ja nendest tulenevat õhusaastet mõõta pole ju mureks(Kõik küttekehad ju ühes keskkonnas).
...Läksin vihaseks...seepärast lõpetangi....
Lugupeetav. Koolkond ei oma tähtsust kuna testitakse toodet, mitte tootjaid.
Üks ruum ei ole oluline kui ajahetk on erinev ja tingimused ei ole kontrollitavad.
Ka ühe korstna korral on tingimused muutuvad.
Viimane tingimus on tõepoolest oluline.
Punkti temperatuuri hetkväärtuse mõõtmine ei ole keeruline, ainult et järeldus
selle põhjal on oletus (tuginedes teooriatele, teistele katsetele jne.)
Kui katset ei ole võimalik korrata, ei ole katsetingimused ühesugused.
Sama käib ka saaste kohta.
Vihastada ei ole mõtet, mina ei reguleeri midagi ega kedagi, ega ehita ühtegi ahju
(ilmselt).
Loodan, et neid uuringuid selleks tehaksegi, et ikka "Maalil ja Kustil" tolku oleks.
Maali ja Kusti võivad ise otsustada- "mis neile lihtsalt sooja annab";
aga Väino ja Urve ei pruugi sellega nõustuda. Näiteks- kui seda tehakse ohustades nende tervist, põhjustades kahju ja hävingut loodusvarale või kinnisvarale .
Aga ... lihtne on elu mul siin Liivimaal..
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Mina näen, et ka mõõtmistega saab jutustada selle tulemuse, mida mõõtjal vaja. Kes maksab, saab muusika.

Viimane uuring kus Annes avaldab oma pottahjufoobia on selle eredam näide ja just see ka siinse arutelu ajendiks.
Tean kui kallis on laborite sisseseade ja mida maksavad analüüsid mis on analüüsid, mitte "uskumused". Just raha puudusel on ka EKUK-i laboris viivitus, mitte Kaminahju kartusest nagu siin foorumitiblad linnalegende loovad. :)

Seepäraset ei näe ahjude kõrvuti ehitamisel ja ka nende mõõtmist samades tingimustes samal ajahetkel midagi "ebaväärikat". Tulemus oleks praktilise väärtusega ja kordades odavam tõsiteadusest. See ei takista ka luua TTÜ
Soojustehnika Intstituudi laborisse viimseni sääduslik ahjustend ja isegi nelja ja rohklem tonnised kiviahjud on teaduse nimel sinna transporditavad.
Annese uskumuste põhine jura aga ajab tõesti ka vihale :blush: Ei vabanda, sest see ei ole vabandatav.

Teemakohane üritus Ameerikas oli kordades informatiivsem oma tagatubadega ja tõesem kui selle väärtust siin alandavad postitused suudavad mõista.
------------------
www.ehituspenskarid.com
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

ErgoK kirjutas:
kaminahi kirjutas: ma lahkun foorumist

Aga ei anta põhjust :)

Sina näed ka lubasid siin korralikuks hakata aga ei miskit...ei vedanud välja, jäidki piraatpottsepaks. :)

Natuke häbi ka vää :blink:

:wave:
------------------
www.ehituspenskarid.com
meelisvaiksaar
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 71 korda
On tänatud: 70 korda

Lugemata postitus Postitas meelisvaiksaar »

Ommik.
To imelik .
Kas Maali,Kusti ja Sa isegi olete tähele pannud,et meil on neli aastaaega.
Sellist Teie loogikat järgides tohiks ta teha ahju tuld ainult paar korda aastas...siis kui olid 1 katsetusega sarnased tingimused(Mõni aasta ei pruugi selliseid päevi üldse olla.
Olge nüüd kenad inimesed ja tulge maa peale tagasi. Olen tähele pannud,et kui inimesed lähevad poliitikasse või teadusesse...Siis lähevad nad oma valdkonda nii sisse,et lõpuks kaotavad kontakti ümbritsevaga ja igapäeva eluga.
Lihtsalt on ju teostatav minu paar postitust. Saaksime ära mõõta korstnasse mineva temp...Co ja lenduvate osakeste suurusjärgu väljund gaasides..Kulutatud puidu koguse ja ahju pinna temp. 12 või 24 h möödudes.
Ideaalis mina näeksin..nn.Hollandi või Eesti 3 või 5 lõõrilist pottahju.....Kõikidele euronormidele ja imearvutusprogrammidest väljaimetud Saksa materjalidest kokku liimitud küttekeha...Ja loomulikult nn Unibuildi koldega telliskiviahju.....
Loomulikult jääb kõikide loetletute vahele mass varjatsioone aga hea kui needki oleksid tehtud.
Kui nende kolme ahju ehitajad ei mahu sõbralikult 1 ruumi...Siis võib neid ehitada erinevatel aegadel.....
Nii lihtne see ongi.
Kasvõi nende lihtsalt mõõdetavate näitajate järgi saab ju mingigi pildi tehtavatest ahjudest.Siis kui keegi tahab veel süviti teadust edasi teha..Lasku käia, ahjud on ju olemas.
Mis puudutab materjale.Tehku iga mees millest tahab....Selle aja peale ei juhtu isegi vene shamotiga ja Lode kiviga midagi)))
Kuniks seda tehtud pole...On sellest rääkimine( aastaid on juba jahutud ja näpuga vihaselt torgitud) Nagu soe kõhutuul väljal.
(Kõik teavad,et haiseb,ainult sooja ei anna piisavalt)
Lugupidamisega Meelis Vaiksaar
Mõned teevad külma,mina teen sooja.(Koldevaim)
Tel. 53 966 469
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

EKUK-i labori ehituse eel pakkusin MTÜ juhatusele koostööd, millele Annes vastas nipsaka eitusega. Juba seal oleks neil olnud võimalik ehitada "neile meeldiv ahi". Siiski osalesid labori ahjude ehitusel ka kolm pottseppmeister III ,MTÜ liiget. Annese hinnang valminud projektile oli jälle nipskas üleolevus ja "seal on kõik valesti". :beee:
Enne kui ei muutu valmidus koostööks pole lootuski leida ühist lahendust. Mäletan vanainimesenagi, kuidas mind juhatuse liikmete poolt on noomitud aga ma ei ole näinud siiani nende noomijate tegusi, mida saaks järgida.
KUS küll see puuduv statistika EN kolletest teil on ja miks seda ei saa avalikustada :blink: Ehitame siis sellise EN koldega ja lõõristikuga ahju aga mina ei saa ju seda teha, sest siis ei ole teil võimalik seda järjekordselt "tunda".
Ei ole sünnis alahinnata asju, millest midagi ei teata ja ülehinnata oma seni olematuid saavutusi. :evil:
------------------
www.ehituspenskarid.com
looder54
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 42 korda
On tänatud: 12 korda

Lugemata postitus Postitas looder54 »

Käsi ei tõuse tsiteerimagi. No stiilis " kõik peale minu põevad foobiaid, on nipsakad, ei kuula mind, pole tegusi taga " Kas ära ei hakka tüütama või? Ei loe mina kusagilt välja, et keegi sind samamoodi mustaks. Ja juhul kui keegi ei võta sinuga koostööd tõsiselt, oleks koht endal peeglisse vaadata. Iga tegevus on pühendatud millelegi. Mis on sinu eesmärk siin foorumis. Kas avaldada oma arvamust? Kas tõestada, et sina oled see kõige kõige? Või mustata teatud ringkonna pottseppasid? :rotfl:
fanatic
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 30 korda
On tänatud: 44 korda

Lugemata postitus Postitas fanatic »

Sellistes tehiskeskkondades tehtud mõõdistamis tulemused saab edukalt oma toote müügivankri ette rakendada. Mida ka tehakse. Ja siis imestatakse, et kodus sellist tulemust ei saa, või kui saab siis ühel päeval aastast.
Küll on mootor sisse sõitmata, siis juba hõredaks sõidetud, pole piisavalt tagant tuult ja mägi on liiga lauge. See siis autode kütuse kulu kohta ja nii mõnigi on olnud uus mida kogenud olen.

Ma ei arva, et selliseid tehiskeskkonnas mõõdistamisi pole vaja teha. Samas meil siin Eestis sellist tehiskeskkonda ahjude mõõtmiseks ei saa kunagi olema ja nagu Imelik kirjutas, Kui katset ei ole võimalik korrata, ei ole katsetingimused ühesugused.
Mida siis arvata kodustes tingimustes ahju mõõdistamise tulemuste kohta? Vaieldavad?
Ja nii saabki nn vastaspool või see kellel mõni number ei meeldi vabalt öelda, et väljas oli liiga kuum või soe või tuli hoopis päike välja. :)
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

looder54 kirjutas:Käsi ei tõuse tsiteerimagi. No stiilis " kõik peale minu põevad foobiaid, on nipsakad, ei kuula mind, pole tegusi taga " Kas ära ei hakka tüütama või? Ei loe mina kusagilt välja, et keegi sind samamoodi mustaks. Ja juhul kui keegi ei võta sinuga koostööd tõsiselt, oleks koht endal peeglisse vaadata. Iga tegevus on pühendatud millelegi. Mis on sinu eesmärk siin foorumis. Kas avaldada oma arvamust? Kas tõestada, et sina oled see kõige kõige? Või mustata teatud ringkonna pottseppasid? :rotfl:
Kes sa siis oled, tont või teadja :)
------------------
www.ehituspenskarid.com
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

fanatic kirjutas:Sellistes tehiskeskkondades tehtud mõõdistamis tulemused saab edukalt oma toote müügivankri ette rakendada. Mida ka tehakse. Ja siis imestatakse, et kodus sellist tulemust ei saa, või kui saab siis ühel päeval aastast.
Küll on mootor sisse sõitmata, siis juba hõredaks sõidetud, pole piisavalt tagant tuult ja mägi on liiga lauge. See siis autode kütuse kulu kohta ja nii mõnigi on olnud uus mida kogenud olen.

Ma ei arva, et selliseid tehiskeskkonnas mõõdistamisi pole vaja teha. Samas meil siin Eestis sellist tehiskeskkonda ahjude mõõtmiseks ei saa kunagi olema ja nagu Imelik kirjutas, Kui katset ei ole võimalik korrata, ei ole katsetingimused ühesugused.
Mida siis arvata kodustes tingimustes ahju mõõdistamise tulemuste kohta? Vaieldavad?
Ja nii saabki nn vastaspool või see kellel mõni number ei meeldi vabalt öelda, et väljas oli liiga kuum või soe või tuli hoopis päike välja. :)
Täna on liiga palav. Igatahes.
Aga mina mõtlen seda, et kuidas Annese pottahjud kõigest sellest halvast kunagi mõjutatud ei ole :blush: Alati meeldivalt poole võimsamad. :) Mart H. väidab, et see on Annese suurest lugemusest. Nõus. Alati on võimalik leida miskit kirjatükk, mis sobib vastuväiteks. Mina loen korduvalt, erinevatest allikatest, et ahjude optimaalseks temperatuuriks loetakse 50-65 kraadi, Annes aga teab, et pottahjul on see just 80 kraadi. :banghead:
:)
------------------
www.ehituspenskarid.com
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Annes ütleb, et telliahju pole võimalik ehitada nii, et see soojeneks sama palju kui pottahi. Minul tellisahi 130 kraadi ja mitte ei lähe lõhki, kuidas ka juba aastaid ei katseta.Üks meist valetab. Mina ei valeta.
Mina võrdlen ja arvustan, teadja ütleb, et tõrvan ;)
------------------
www.ehituspenskarid.com
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 27 korda
On tänatud: 72 korda

Lugemata postitus Postitas madis64 »

meelisvaiksaar kirjutas:Ideaalis mina näeksin..nn.Hollandi või Eesti 3 või 5 lõõrilist pottahju.....Kõikidele euronormidele ja imearvutusprogrammidest väljaimetud Saksa materjalidest kokku liimitud küttekeha...Ja loomulikult nn Unibuildi koldega telliskiviahju.....
Kollete võrdlemiseks (selle teema pealkiri) oleks siiski kasulik lahutada katseahjus mõõdetav muutuja (koldekonstruktsioon) ülejäänud muutujatest (lõõristik, ahju materjal). Kui mõõta ja võrrelda omavahel objekte, mis erinevad üksteisest korraga kolme üksteisega mitterangelt seotud komponendi osas, siis ma kahtlen sügavalt sellisest kompotist ühe komponendi mõju väljatoomise võimalikuses (kui kosmoselaborid cernid ja muud sarnased tegijad mängust välja jätta).

Vaja oleks aga ehitada katseahi, mille kolle on moodulina asendatav - vahetad ainult kolde ja kogu ülejäänud keskkond jääb samaks.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

madis64 kirjutas:
meelisvaiksaar kirjutas:Ideaalis mina näeksin..nn.Hollandi või Eesti 3 või 5 lõõrilist pottahju.....Kõikidele euronormidele ja imearvutusprogrammidest väljaimetud Saksa materjalidest kokku liimitud küttekeha...Ja loomulikult nn Unibuildi koldega telliskiviahju.....
Kollete võrdlemiseks (selle teema pealkiri) oleks siiski kasulik lahutada katseahjus mõõdetav muutuja (koldekonstruktsioon) ülejäänud muutujatest (lõõristik, ahju materjal). Kui mõõta ja võrrelda omavahel objekte, mis erinevad üksteisest korraga kolme üksteisega mitterangelt seotud komponendi osas, siis ma kahtlen sügavalt sellisest kompotist ühe komponendi mõju väljatoomise võimalikuses (kui kosmoselaborid cernid ja muud sarnased tegijad mängust välja jätta).

Vaja oleks aga ehitada katseahi, mille kolle on moodulina asendatav - vahetad ainult kolde ja kogu ülejäänud keskkond jääb samaks.
Meie ahju kollet ahjulaboris ongi võimalik ringi seada. No kivisi vaheta, seda ei saa.
Aga moodulid oleksid siis tehasekolded :)
------------------
www.ehituspenskarid.com
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

kaminahi kirjutas:Aga moodulid oleksid siis tehasekolded :)
Eip, ahju ülaosa koos lõõristikuga peaks toetuma külg- ja tagaseintele, ette avanevast koldepesast veeretad aga eritüübilisi iselaotud koldeid vastavalt vajadusele sisse ja välja.

Ja kõik leiutajad saavad oma kollet võrreldavates tingimustes mõõta ja katsetada.

Kassetisüsteem ühesõnaga :hello:
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

madis64 kirjutas:
Eip, ahju ülaosa koos lõõristikuga peaks toetuma külg- ja tagaseintele, ette avanevast koldepesast veeretad aga eritüübilisi iselaotud koldeid vastavalt vajadusele sisse ja välja.

Ja kõik leiutajad saavad oma kollet võrreldavates tingimustes mõõta ja katsetada.

Miks ma peaks oma ahjule projekteeritud ja kohandatud kolde kellegi sahtlisse lükkama? Tüli niigi vähe? Kolded ei ole kindlasti kõik sama välismõõduga, et lihtsamalt ära seletada. Ahjul on oluline ka veel palju asju ja amatõõrvõhikud võivadki siia kiskuma jääda.
Toon veelkord näiteks Tulikivi kolde. Kes oskab siin ära seletada selle tööpõhimõtte elementaarsel tasemel? Mis selles on milleks hea.
http://www.virginiaradiant.com/whirlboxdesign.html
------------------
www.ehituspenskarid.com
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

kaminahi kirjutas:Miks ma peaks oma ahjule projekteeritud ja kohandatud kolde kellegi sahtlisse lükkama? Tüli niigi vähe? Kolded ei ole kindlasti kõik sama välismõõduga, et lihtsamalt ära seletada.
Mitte "kellegi", vaid akrediteeritud mõõtelabori "sahtlisse".

Miks - selleks, et lisaks meistri jutule mingi autoriteetne paber ka kliendile meistri poolt väljaöeldut kinnitamas oleks.

Ja väljast väiksem kolle on alati võimalik mahutada suuremasse pesasse. Vajadusel saab väliskorpuse ja kolde vahet sobiva materjaliga täita, et külgmised õhuvahed õigetesse piiridesse saada.

Insenerina ei näe ma kollete erinevates välisgabariitides mingit tõsiseltvõetavat takistust.
looder54
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 42 korda
On tänatud: 12 korda

Lugemata postitus Postitas looder54 »

madis64 kirjutas:

See ei pruugi alati nii olla. Minu ühe lemmiku lõõristik toetub osaliselt ahju sisevoodrile, mis omakorda toetub osaliselt koldeseintele ja osaliselt voodri seintele. Ahju südamik jälle voodri tagaseinale ja voodri esisenale. Nii, et kollet vahetada raske. Ja ei näe vajadustki. Ja üleüldse näib kogu see teema mulle totrana, vabandust. Milleks seda võidujooksu vaja ? On ju olemas igasugu standardid, ettekirjutused, kas nendest veel vähe. Kui ahi vastab neile, eijah,
anna minna!
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

madis64 kirjutas:
kaminahi kirjutas:Miks ma peaks oma ahjule projekteeritud ja kohandatud kolde kellegi sahtlisse lükkama? Tüli niigi vähe? Kolded ei ole kindlasti kõik sama välismõõduga, et lihtsamalt ära seletada.
Mitte "kellegi", vaid akrediteeritud mõõtelabori "sahtlisse".

Miks - selleks, et lisaks meistri jutule mingi autoriteetne paber ka kliendile meistri poolt väljaöeldut kinnitamas oleks.

Ja väljast väiksem kolle on alati võimalik mahutada suuremasse pesasse. Vajadusel saab väliskorpuse ja kolde vahet sobiva materjaliga täita, et külgmised õhuvahed õigetesse piiridesse saada.

Insenerina ei näe ma kollete erinevates välisgabariitides mingit tõsiseltvõetavat takistust.
Takistust ei ole aga lähenemine on "pottsepateaduses" ebaloogiline. Ei oska olla täpne aga pakun, et selline süsteem on veel ka avastamata.
Toon näiteks erinevad lõõristikud. Soome tüüpi ahjul on koldesein oluliselt teise funktsiooniga kui mingis järjestikuse, kolde pealt tõusva lõõristikuga ahjul.
------------------
www.ehituspenskarid.com
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

looder54 kirjutas: Milleks seda võidujooksu vaja ? On ju olemas igasugu standardid, ettekirjutused, kas nendest veel vähe
Vähem auahnetele tegijatele piisab kindlasti standardi järgimisestki, arvamusliidritele on standardid aga "tehniline miinimum" millest "minu lahendus on sinu omast parem"-võistlus alles algab :wave:
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

looder54 kirjutas: Minu ühe lemmiku lõõristik toetub osaliselt ahju sisevoodrile, mis omakorda...!
Ka sinu lemmiku, ringlõõridega ahju, mille ehitas sinu lemmik Koit, mõõtsid mõõtjadmehed ära. Palu sina, et Koit ka meile neid tulemusi tutvustaks.
------------------
www.ehituspenskarid.com
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

kaminahi kirjutas:Toon näiteks erinevad lõõristikud. Soome tüüpi ahjul on koldesein oluliselt teise funktsiooniga kui mingis järjestikuse, kolde pealt tõusva lõõristikuga ahjul.
Koldeseinte koormustkandva funktsiooni saab testahjus elimineerida suvalise koldetüübi puhul.

Kui on funktsionaalsuse huvides vaja tagada soojuse ärajuhtimine kolde välisseintelt, siis on võimalik seda ohjatud ventilaatoritega kontrollitud tingimustel (õhukogus ja liikumiskiirus) korraldada.

Teema käib ju erinevate kollete võrdlemise kohta, ahjutüübid ja ahjukonstruktsioonid on teiste teemade ainestu.
Viimati muutis madis64, 22 Jaan 2014, 20:45, muudetud 1 kord kokku.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

madis64 kirjutas:
kaminahi kirjutas:Toon näiteks erinevad lõõristikud. Soome tüüpi ahjul on koldesein oluliselt teise funktsiooniga kui mingis järjestikuse, kolde pealt tõusva lõõristikuga ahjul.
Koldeseinte koormustkandva funktsiooni saab testahjus elimineerida suvalise koldetüübi puhul.

Kui on funktsionaalsuse huvides vaja tagada soojuse ärajuhtimine kolde välisseintelt, siis on võimalik seda ohjatud ventilaatoritega kontrollitud tingimustel (õhukogus ja liikumiskiirus) korraldada.
:blush: Nüüd läks see korraldus küll otse metsa. Minuarust.

:wave:
------------------
www.ehituspenskarid.com
Vasta