"Salzburg M"

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 89 korda
On tänatud: 142 korda

Re: "Salzburg M"

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

Andrus Schults kirjutas:SALZBURG sarja ahjude võimsused juba sai ju siis teemasse lisatud
Võimsuse ühik on teatavasti kW, mitte kJ.
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 209 korda
On tänatud: 191 korda

Lugemata postitus Postitas motamees »

Andrus Schults kirjutas:... soojeneb 0`C juurest küttes peale 11kg puidu põlemist heal juhul 4-5 tunniga 15-20 kraadini ...
Aru ma ei saa, miks räägitakse ahju puhul miskit null kraadist. Paadialusel ahju pole. Tavaelamus saab ahju algtemp olla 20kraadi. Tegelikult on ta veel suurem.
Suure massiga ahjule pannakse just niipalju puid igapäev koldesse, kui on vajalik maja ööpäevaseks kütmiseks. See on siis järgnevaks ööpäevaks ette. Ahi saab just niipalju energiat juurde, kui toa kütmiseks vaja. Ahi ei jahtugi täitsa maha ja toa temp püsib ühtlaselt soe.
Kui siin kangesti Norra vajadustest räägitakse, siis on teine asi. Seal peabki ahju temp olema 140kraadi ja pidevalt. Sellist ahju peabki siis kaks korda päevas kütma - see annab pideva tule, nagu kaminas (meenub paksu mehe jutt, kes sööb ainult korra päevas - pidevalt). Maja seinad seal ju ainult 10cm betooni. Muidugi lisatakse seal ka elektriga pidevalt sooja juurde.
.
Tel 5o9279o
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 398 korda
On tänatud: 194 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kaminahi »

fanatic kirjutas: ... info ja mõõtmistulemused ahjust leiab siit viewtopic.php?f=1&t=40205&hilit=mõõtmistulemused
Andrus, lase Annesel omale seda selgitada. Olete mõlemad ju kõrge komisjoni liikmed :blush: :blush: Tema käis mõõtmas ja sellest päevast on vaikus sellise ahju tuhandest puudusest mida siin foorumis aastaid mullegi serveeriti ja ikka uhkusega ja nipsaka üleolevusega.
Kindlasti oleks ka Teil mõlemal tark ettevõtmine juba uuel aastal teiste õpetamisest loobuda :beg: Koidu püüdlustest rääkimata :blink:

:cray:
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Andrus Schults kirjutas: Lisan siis korra veel ...
Ei maksa parem! Seda ühte ja sama reklaami oleme juba korduvalt näinud. Võiks ju hoopis üritada eelnevatele küsimustele sisukalt vastata.
See 3500 kg. ahju "jutuke" .... nende numbrite alusel võib mõni tellisahjude "tootja" su kohtusse kaevata! Ja tal pole üldse raske tõestada su jutu eksitavat (et mitte väita lausa laimavat) olemust sest erinevalt materjalide hinnanumbritest mis võivad olla nii ja naa on füüsikalised "liikumised" üpris täpsed.
fanatic
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 30 korda
On tänatud: 44 korda

Lugemata postitus Postitas fanatic »

kaminahi kirjutas:
Andrus Schults kirjutas: 3500kg raskune tellisahi mida siis võrdluseks tuuakse soojeneb 0`C juurest küttes peale 11kg puidu põlemist heal juhul 4-5 tunniga 15-20 kraadini ja seega liigitub sellisel juhul sooja pinnaga kütteseadmete alla. Sellesse kategooriasse jäävad siis kõik kütteseadmed mille pinnatemperatuur alla 80`C. Sellise 3500kg raskuse ahju esimesel kütmisel nullist üles kulub vähemalt 60kg puid ja sedagi siis kui ahi õigesti projekteeritud-ehitatud.

Kauneid Jõule!
Ma vaid palun sind, ära kunagi targuta enam tellisahjudest. Põhjused oled siia ise kirja ladunud. Sa oled ikka veel rumalam kui rumal. Sellist lolli juttu saavad uskuda ainult lollid.
Fanatic on korduvalt püüdnud ka sulle midagi näidata, et õpiksid. Miks sa ei õpi
Kahtlen tõsiselt, et sellise täiesti asjatundmatu teksti suutis kirjutada Andrus Schults, kes esindab lisaks AS Raidkivile ka pottseppade kutsekomisjonis kõiki selle valdkonna ettevõtteid.Ta ei tulista kunagi puusalt ilma paberiteta.
Juba sportlikust huvist vaatan, kui kaugele ja kõrgelt on võimalik avalikult hämada.
Nii nagu ma kutsusin Annese oma ahju mõõtma, nii kutsun nüüd ka Andrus Schultsi oma ahju mõõtma, puud on kohapeal olemas, aga võib ka kaasa võtta, mõõtmisseadmed kohapeal puuduvad. Ma muidugi ei kujuta ette, mis juhtub, kui 5 tunniga 60kg halge ära põletada :D saan Kaminakojast uue Salzburgi?
Taustaks, Annes juba käis mõõtmas ja nagu ma hiljem olen kuulnud ei usu Annes ja co oma mõõtja saadud mõõtmistulemusi minu ahju kohta. Seega pole meil alust ka teisi nende mõõtmistulemusi tõsiselt võtta, sest nad ei suuda seda isegi uskuda :)
See on kurbnaljakas absurditeater, jään uusi vaatusi ja mõõtmisi ootama :D

Tegelikult on minu, kui ehituskauge inimese jaoks, see kurb ja piinlik, et justkui oma ala professionaalid on ärapanemise tuhinas nii kaugele läinud, et ei suuda enam oma väljaütlemisi argumenteerida, uued sissekanded trumpavad vanu üle ja vastused on aina valikulisemad.
Hobina on seda ehk isegi lõbus võtta, aga kui peaks vorsti teenima….
Ühinen Peetripoja üleskutsega, kliente on vaja harida, ega muidu asi parane :amen: :jooma
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Annes ja CO peaks nüüd suutma seletada, miks ei suudetud Austria ahju mõõta paremaks ka mitte Tulikivist. :shock: Vastust nõuame seetõttu, et oleme saanud karme hinnanguid oma mõistmatusele ehk otsemini siis mõistusele. Millal veel klaarida vanad võlad kui vanal aastal. Kas tuleb teil mõistus taanduda või vajate selleks tuge :blush: Teie ei saa olla "Eesti Pottsepad" .
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
------------------
www.ehituspenskarid.com
Olenüüd
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 40 korda
On tänatud: 38 korda

Lugemata postitus Postitas Olenüüd »

Kõik see kokku siin Foorumis on " Eesti Pottsepad "
Pada sõimab katelt -
Aga müügimehed ruulivad - see on vist paratamatu
Mis muide loogiline - miks ma peaksin tegelema mingi eramehega ,kui võin paigaldada tehase ahju . Hinnad enamvähem samast klassist - ühel juhul tööraha rohkem ,teisel juhul aga tehase garantiisid rohkem - ikkagi mõõdetud katsetatud .
Ja kui veel ehitajad kasutavad odavaid materjale kah -
No andke andeks " Eesti Pottsepad "
Head Uut ja tunduvalt tegusamat aastat
Andrus Schults
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas Andrus Schults »

Kahjuks mul tõesti ei ole kunagi niipalju vaba aega, et siin foorumis kõiki teemasid lugeda ja veel vähem selleks, et siin eksponeeritud ahjudele ja kolletele hinnanguid anda. Olen ka varem öelnud, et see on pottsepa ja tellija vaheline kokkulepe, milline ahi ja mis materjalist ehitatakse. Tehaseahjudest ei ole minu asi siin foorumis ega mujal meedias rääkida olenemata sellest, et olen mõne sellealase koolituse nii siin- kui sealpool lahte läbinud isegi siis kui keegi peaks vajalikuks sellise võrdluse minult tellida. Selles suhtes toetan igati Pottsepa MTÜ ja teiste sarnaste organisatsioonide ettevõtmisi vastavaid mõõtmisi ja võrdlusi teha ja neid siis ka avalikustada.
Miks arvestatakse ahjude tehnilised näitajad nullist? On ju selge, et kui ühel elektriautol on veel aku poolenisti täis ja teisel tühi, siis kuidas sa võrdled mõlema auto läbivust? Või on nende autode kaal erinev aga mootor sama jne.

Pidevalt kõlavad siin süüdistused, et müügiratsu, poekarla, filtrimüüja või mis nimesid mulle välja on pakutud ajab ainult reklaamijuttu. Kahjuks esitatakse siin foorumis väga paljude tootjate toodete kohta täiesti valet informatsiooni! Paraku hakkavad need lood mingist hetkest elama oma elu ja õige info edastamine nii pottsepale kui tulevasele tellijale on vajalik. Ka meie Raidkivis ehitame iga päev tellijatele ahjusid, kaminaid ja pliite nii, et meid võrrelda vaid ehitusmaterjalide müügiga tegelevate kauplustega ei ole pädev. Loomulikult sisaldavad paljud kaasaegsed tooted tehnilisi lahendusi (ärisaladusi) mida isegi parimatele edasimüüjatele tootjad mitte kunagi ei avalda, sest konkurents turul on väga tihe. Seega kõigile küsimustele ei saa huvilised vastust ei siin foorumis ega ka poodi kohale tulles. Kindluse, et tegemist hea tootega annab tellijale toodete sertifikaatidega tutvumine. Saksamaal, Soomes, Rootsis ja Norras ei anta toodetele heakskiitu ilma eelneva põhjaliku testimiseta!
Manused
Nordpeis garantiileht.PNG
Nordpeis garantiileht.PNG (32.44 KiB) Vaadatud 4178 korda
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 209 korda
On tänatud: 191 korda

Lugemata postitus Postitas motamees »

Andrus Schults kirjutas:...Miks arvestatakse ahjude tehnilised näitajad nullist? On ju selge, et kui ühel elektriautol on veel aku poolenisti täis ja teisel tühi, siis kuidas sa võrdled mõlema auto läbivust? Või on nende autode kaal erinev aga mootor sama jne. ...
OK, siis võime ka ütelda, et 0 kraadist ahju polegi vaja kütta, kui me ta viime -30kraadisesse ruumi. Ta kütab niigi, kuna on toa temperatuurist 30kraadi soojem.
Tahtsin lihtsalt ütelda, et ebarealistlikke näiteid poleks vaja tuua, kuna nendes tingimustes ju tegelikult toode ei hakka eksisteerima. Ebarealistlike näidete varal saabki luua inimesele pettepilte.
.
Tel 5o9279o
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Andrus Schults kirjutas:Kahjuks mul tõesti ei ole kunagi niipalju vaba aega, et siin foorumis kõiki teemasid lugeda ja veel vähem selleks, et siin eksponeeritud ahjudele ja kolletele hinnanguid anda.
Selles teemas ju jutuks su oma kaup! Võiks ju reklaamjutu asemel kerkinud küsimustele/küsitavustele konkreetsemalt vastata.
Andrus Schults kirjutas: Miks arvestatakse ahjude tehnilised näitajad nullist?
Too palun viide kus saaks lugeda nõuet et mõõtmistel alustatakse 0 C juures?
Andrus Schults
Ehitusguru
Ehitusguru

Loodetavasti leiate vastused kõigile oma küsimustele alljärgnevatest normidest? Kui kellelgi plaanis Eestis ahjusid tootma hakata ja neid ka Euroopasse müüa, siis tasuks tootmisreeglid selgeks teha.

Saksamaa:
Ahjude monteerimise ja õhkkütte (TR-OL) ala ekspertide reeglid
Saksa Ehitusinstituudi (DIBt) järelvalve all kehtestatud üldriiklikud lubatavad kõrvalekalded
Austria:
Ö-Norm B-8306
Euroopa:
EN 15250 Soojust salvestatavate soojusallikate tootmisreeglid
EN 13229 Ahjude ja kaminate tulekolded

http://www.kachelofenverband.at/kov-service/gesetze/
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Andrus Schults kirjutas:Loodetavasti leiate vastused kõigile oma küsimustele alljärgnevatest normidest?
Nii et kõik inimesed kes plaanivad "Raidkivist" omale midagi osta peavad esmalt omale need viidatud normid ostma/hankima ning sealt siis saavad ka vastuseid poes müüdava kauba kohta! :thumbsup:
Tegelikult loomulikult tore kui niivõrd hästi läheb (või lihtsalt väiksed nõudmised) et saab nii klientidesse suhtuda.
Andrus Schults
Ehitusguru
Ehitusguru

Kõik andmed SALZBURG ahjude kohta leiab iga huviline nii meie kodulehel kui tootekataloogis. Loomulikult on kõik ahjust huvitatud kliendid oodatud meie juurde, et SALZBURG ahjusid oma käega katsuda ja täiendavalt spetsialistidega konsulteerida. Meelsasti jagame kohapeal ka paigaldusjuhiseid pottseppadele kes pole enne SALZBURG sarja ahjusid paigaldanud ja vaja siis ahi kliendile paigaldada.
Manused
SALZBURG AHJUD.PNG
SALZBURG AHJUD.PNG (24 KiB) Vaadatud 3696 korda
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Uskumatu :banghead: Siin on kolmel leheküljel lugeda küsimusi mis on tekkinud just teie kodulehte lugedes aga sa paned tuimalt uuele reklaamiringile. :swoon:

Eks hakkame aga siis otsast peale viewtopic.php?f=1&t=43552#p244470 Millest on see ahi tehtud et suudab oma 610 kg. kaalu juures salvestada 39,5 kWh soojusenergiat?
Andrus Schults
Ehitusguru
Ehitusguru

POWERSTONE Ka selle soojaaku kivi mõtles välja Nordpeis. PowerStone kogub kiiresti soojust ja vabastab seda pikema aja jooksul.

Head vana aasta lõppu!
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Ja selle materjali erisoojusmahtuvus on ...?
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Küsin siis kohe juure et mis mõte on sellel +1 lisamisel? Peale hinna tõstmise pean silmas?
Näiteks kui M mudelile lisada +1 siis kaal tõuseb 17,6 % (107 kg.), salvestusvõime 1,8 %. (0,7 kWh.) kasutegur 1,2 %. aga hind 12 %. ( 290 €.)
Tõuseb küll koormus aluskonstruktsioonile ja rahakotile aga kliendi jaoks pluss poolele jääb ... mis?
uudis1
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas uudis1 »

Sai kunagi isegi telefonitsi küsitud siis, et kas on vahet +1 lisamisel Salzburg ahjule. Müügimees muidugi ütles, et tegelikult pole mitte mingisugust mõtet seda lisada. Juurde küll midagi ei pidanud andma. Rahakoti sisu pidi vähendama ainult.

Kuskilt artiklist käis nagu läbi, et see Powerstone on see sama Cebud Akubet materjal, mida Raidkivi ise samuti müüb soojasalvestava materjalina. Kas pole mitte nii? Vähemalt mulle saadeti toote kirjelduse kohta sellekohane e- mail Raidkivi poolt kunagi. Sai lihtsalt huvi pärast uuritud antud ahju kohta, kuidas nii väike ahi saab niivõrd palju sooja anda.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Andrus Schults kirjutas:Kõik andmed SALZBURG ahjude kohta leiab iga huviline nii meie kodulehel kui tootekataloogis. Loomulikult on kõik ahjust huvitatud kliendid oodatud meie juurde, et SALZBURG ahjusid oma käega katsuda ja täiendavalt spetsialistidega konsulteerida. Meelsasti jagame kohapeal ka paigaldusjuhiseid pottseppadele kes pole enne SALZBURG sarja ahjusid paigaldanud ja vaja siis ahi kliendile paigaldada.
Mis pinnatemperatuur on ahjul Salzburg M 21,7h?

Milline on koldetemeratuur põletades 2 kg puid tunnis?
------------------
www.ehituspenskarid.com
fanatic
Ehitusspets
Ehitusspets

Ärge ajage oma totakate küsimustega Andrus Schultsi närvi. Ta juba ütles, et pole aega kõigile küsimustele vastata, lihtsam on reklaami teha ja vastata mugavalt. Tõsisem ahju ostu huviline leiab siit teemast terve rea vastamata küsimusi. Eeskujuliku kodutöö tegemiseks saab need nüüd paberile panna ja proovida salongist neile vastuseid saada. No ei usu, et kuulete vastuseks, anonüümsetele aega ei leia? Tehke ära ja andke siia ka teada :)

PS. Silmagi pilgutamata, oma äri hüvanguks 30% tellisahju kahjuks, põhjendus, et meil on lihtsalt kõik parem. Stiil on sama, hea on tümitada umbmäärast tellisahju, kes see ikka vastu karjub? Katsu sa sama, mõne moodulahju tootja, müüja kohta öelda? Siin tekkib lapsik kisa juba sellest, kui ütled ühte ja käes hoiad teist :)
http://moodnekodu.delfi.ee/news/videod/ ... d=65970850
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar

fanatic kirjutas: Eeskujuliku kodutöö tegemiseks saab need nüüd paberile panna ja proovida salongist neile vastuseid saada.
Huvitav mis stiimul peaks sundima mind oma raha sinna viima peale siinsete küsimuste ning (olematute) vastuste lugemist?
Seda eriti veel siis kui ma ei taipa ahjundusest midagi ning seal tõenäoliselt hakkab müügimees mulle usinalt kõike seletama. Kuidas ma seal eraldan "müügimulli" reaalsusest?
fanatic
Ehitusspets
Ehitusspets

rokikas kirjutas:
fanatic kirjutas: Eeskujuliku kodutöö tegemiseks saab need nüüd paberile panna ja proovida salongist neile vastuseid saada.
Huvitav mis stiimul peaks sundima mind oma raha sinna viima peale siinsete küsimuste ning (olematute) vastuste lugemist?
Seda eriti veel siis kui ma ei taipa ahjundusest midagi ning seal tõenäoliselt hakkab müügimees mulle usinalt kõike seletama. Kuidas ma seal eraldan "müügimulli" reaalsusest?

Eks need vastused mitmekesistaks seda kohati absurdini minevat teemat, samas mine tea, ehk selguks hoopis kogu tõde :scratch:
Teise variandina tuled salongist Salzburg M koju ja hakkad blogi pidama ahju kohta ja meie elaksime kõik koos kaasa :D
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

fanatic kirjutas:
rokikas kirjutas:

Eks need vastused mitmekesistaks seda kohati absurdini minevat teemat, samas mine tea, ehk selguks hoopis kogu tõde :scratch:
Teise variandina tuled salongist Salzburg M koju ja hakkad blogi pidama ahju kohta ja meie elaksime kõik koos kaasa :D
Üks elavdamise võimalus oleks see kui sina võtaksid vastu ühe Salzburgi ja seaksid omale selle koju üles.

:blink:
------------------
www.ehituspenskarid.com
Andrus Schults
Ehitusguru
Ehitusguru

Rääkige palun lahtis siis 3500kg kaaluva tellisahju materjalide erisoojusmahtuvus ja muud eelised. Võrdluseks siis võiks kirjeldada mille poolest on 4400kg kaaluv tellisahi palju parem kui 3500kg kaaluv? Meilt on ka küsitud, et kas saaksime Power Stone elemente ka kui materjali eraldi müüa? Kahjuks Nordpeis sellist võimalust täna ei paku. Täpsustuseks küll niipalju, et Power Stone ei ole sama materjal mis Akubet. Akubet`i toodab firma Cebud.
Manused
NORDPEIS POWER STONE.PNG
NORDPEIS POWER STONE.PNG (290.47 KiB) Vaadatud 3222 korda
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Andrus Schults kirjutas:Rääkige palun lahtis siis ..... Power Stone ei ole sama materjal mis Akubet.
rokikas kirjutas:Ja selle materjali erisoojusmahtuvus on ...?
:?:
Vasta