Kas korterisse võib paigaldada kaminat, kui varem oli gaasip

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 209 korda
On tänatud: 191 korda

Re: Kas korterisse võib paigaldada kaminat, kui varem oli gaasip

Lugemata postitus Postitas motamees »

talupoeg kirjutas:Igal korralikul katlal on teada kui suur on väljuvate suitsugaaside temperatuur.Sellele vastavalt pannakse ka vastav korsten kuhu on lubatud korstnavalmistaja tehase poolt vastava temperatuurilised suitsugaasid.Mis puutub soomlaste sauna kütmisesse ,siis on nad sellega euroopa korstnavalmistajatele paras pähkel.Kui soomlane sauna kütab siis pidavat korstnasse minema isegi kuni 900c.Soome saun mis teha peab soe olema ütlevad nemad.Metallkorstnad lõpevad 750 juures ära.
Siit postitusest kumab jälle läbi see arusaam, et minuga ei juhtu. Teistega juhtub sellepärast, et nad on võhikud.
Minu pojal on majas keskkütte katel. Ükspäev helistas ta mulle ja ütles, et korsten põleb. Seletasin siis talle, et ta ei saa midagi seal ette võtta ja lihtsalt kontrollib olukorda. Korsten on korralik ja põlengukindel (väljas fibo kest ja sees keraamiline toru villaisolatsiooniga).
No mida poiss siis seal automaatkatla juures ikka niiväga valesti tegi? Ikka tekkis eriolukord. Kui nüüd oleks veel paar halba asjaolu kokku juhtunud, siis polekski enam maja.
Raudkorsten tuleks peale korstnapõlengut vahetada. Kes vahetab, kui ei teagi, et korstnapõleng toimus? Siit need asjad algavadki.
Nüüd saab jälle õelda, et see on mu isiklik arvamus. Ja ongi. Ei hakka ma teile kirjakohti otsima.
.
Tel 5o9279o
Vasta