Hea ehitustava

siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 27 korda
On tänatud: 72 korda

Re: Hea ehitustava

Lugemata postitus Postitas madis64 »

Külaline kirjutas:Jah, laserite puhul võib ulatuda 0,2 mm/m. Muudab kuidagi asja?
Imelik, sa võid siin ironiseerima jäädagi, kuid töömehele, kes mulle peaks "+/-1 mm"-stiilis seina tegema, ütlen ma täpselt ette, kuidas seda mõõta ja kontrollida tuleb ja kui ta hätta jääb, siis ütlen ka ette, kuidas seda seina teha tuleb.

Sinule siin ei ütle.
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Aga ütle mulle.
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

rokikas kirjutas:Aga ütle mulle.
Kõigepealt jõudke siin järeldusele, kui kehv peaks ehitaja meelest eesti mehe kuurisein olema - teemaks ju "hea ehitustava" - kui see vähegi minu poolt aktsepteeritavatesse piiridesse hakkab mahtuma, siis võib ju edasi arutada.

Seni piirdub küll arutelu soovidega vähegi nõudlikumad ("pikema lati ja taskulambiga") kliendid automaatselt "pikale lainele" saata - ei näe palju mõtet sellise suhtumisega tegelastega töö täpsuse tõstmist arutama hakata.
maik
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 18 korda
On tänatud: 24 korda

Lugemata postitus Postitas maik »

madis64 kirjutas:
Kõigepealt jõudke siin järeldusele, kui kehv peaks ehitaja meelest eesti mehe kuurisein olema - teemaks ju "hea ehitustava" - kui see vähegi minu poolt aktsepteeritavatesse piiridesse hakkab mahtuma, siis võib ju edasi arutada.

Seni piirdub küll arutelu soovidega vähegi nõudlikumad ("pikema lati ja taskulambiga") kliendid automaatselt "pikale lainele" saata - ei näe palju mõtet sellise suhtumisega tegelastega töö täpsuse tõstmist arutama hakata.
Kahju, tõotas tulla põnev teema.
:jooma
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar

madis64 kirjutas:Seni piirdub küll arutelu soovidega vähegi nõudlikumad ("pikema lati ja taskulambiga") kliendid automaatselt "pikale lainele" saata
Selle "pika latiga pikale lainele" "koolkonna" :oops: :lol: esindaja siin olen vist mina jah.
Kui tõsisemalt siis eks tehtud saab nii mõndagi aga kas ikka tellijad isegi omale aru annavad mida nad tellivad ja kas neil ikka seda tellitavat kvaliteeti vaja on.
madis64 kirjutas:Kõigepealt jõudke siin järeldusele, kui kehv peaks ehitaja meelest eesti mehe kuurisein olema - teemaks ju "hea ehitustava" - kui see vähegi minu poolt aktsepteeritavatesse piiridesse hakkab mahtuma, siis võib ju edasi arutada.

Nagu eelnevalt lugeda siis Urmas jne. peavad normaalseks ja tavapäraseks et "pikk latt ning taskulamp" võtavad tööd vastu. Jällegi mina see "soomes rikutud eesti ehitaja" avaldan imestust sellise asja vajalikuse üle.
Ilma igasuguse irooniata oleks huvitav lugeda kuidas sa seda +/- 1 mm. seina mõõdad ja teed. Eks omalgi mingi ettekujutus kuidas seda üritaks teha aga kunagi pole hilja teistelt õppida.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Põnev, jah! Nagu aru sain oli maik juba eelmises postituses valmis voodrilauda juba täpse loodiga valmis paigaldama. See vist madisele juba sobiks :lol:

taastaja
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Külaline kirjutas:Nagu aru sain oli maik juba eelmises postituses valmis voodrilauda juba täpse loodiga valmis paigaldama. See vist madisele juba sobiks :lol:
Mulle sobib iga töövõte, mis tellija ja tegija vahel kokku lepitud tulemuse tagab ja tegijale käepärane on - olgu see kasvõi "silm sirkel, nina vinkel".

Ja on aegade jooksul enam kui üks seltskond maja peal ka igasuguseid askeldusi toimetanud ning kõigiga on rahulolevalt saadud tehtud tööle tagasi vaadata.

Ning keegi ei ole kohustatud Madisele midagi ehitama - seni on see ikka vabast tahtest toimunud.

Päikest :wave:
Külaline
külaline

Aga kuhu Madise millikool jäi :shock:
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

rokikas kirjutas:Kui tõsisemalt siis eks tehtud saab nii mõndagi aga kas ikka tellijad isegi omale aru annavad mida nad tellivad ja kas neil ikka seda tellitavat kvaliteeti vaja on.
Põhjus võib olla lihtsamast lihtsam - ehk tellijale lihtsalt meeldib oma makstud raha eest kvaliteetset tulemust vaadata.

Sama hästi võid ju küsida hulga inimeste käest, milleks neile linnamaastureid asfaldil kulgemiseks vaja on - mina oma pead küll sellega ei vaeva (inimestel raha on, las teevad sellega, mida soovivad).
madis64 kirjutas:Nagu eelnevalt lugeda siis Urmas jne. peavad normaalseks ja tavapäraseks et "pikk latt ning taskulamp" võtavad tööd vastu. Jällegi mina see "soomes rikutud eesti ehitaja" avaldan imestust sellise asja vajalikuse üle.
Aga lepi olukorraga (et osa asju jääbki sulle elu lõpuni mõistatuseks) ja kui sa suudad sellist tulemust teha (s.t. lati pikkuses ja valguspilu kõrguses on eelnevalt kokku lepitud), siis sind ju see ei sega?
rokikas kirjutas:Ilma igasuguse irooniata oleks huvitav lugeda kuidas sa seda +/- 1 mm. seina mõõdad ja teed. Eks omalgi mingi ettekujutus kuidas seda üritaks teha aga kunagi pole hilja teistelt õppida.
Mõni teine kord, mõni teine teema, siia on juba neid, kes arvavad, et seda vaja ei ole, liiga palju kokku kogunenud.
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Külaline kirjutas:Aga kuhu Madise millikool jäi :shock:
Ootab ikka seltskonna otsust, kui vilets peab üks tõelise eestlase kuur välja nägema :wave:
vuuk
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 61 korda
On tänatud: 117 korda

Lugemata postitus Postitas vuuk »

Mis on hea ja mis on vilets - see on väga suhteline. Ja jääb ikka iga inimese enese otsustada.
Rääkides heast ehitustavast, siis RYL kirjeldab head ehitustava, mida on toonitatud ka selle kogumiku eessõnas. Selles kogumikus on toodud ehituse üldised kvaliteedinormid.
Enamikes projektides viidatakse, et ehitustöid tuleb selle projekti raames teostada RYL normide kohaselt.
Muidugi on võimalik kliendi ja ehitaja vahel kokkuleppimine ka muude normide järgimises.
Kuna siin on läinud aruteluks puidust kuuriseinte kvaliteediteemal, siis toon sellekohase väljavõtte, mille riputasin üles oma kodulehele: http://www.vuuk.ee/puittarind1.html
Märkusena veel, et kuurid ja muud taolised hooned käivad harilikult kv.klass 3 alla, kui ei ole kokku lepitud teisiti.

Samas soovitaks inimestele, kes soovivad oma hoone seinapinna ülitäpset sirgsust, valida puidu asemel mõni muu materjal. Näiteks oli mul sel suvel juhus üks kuur ehitada. Selle välisfassaadi kujunduseks oli arhitekt joonistanud Minerit tsement-kiudplaadi. Seina kandev osa Fibo, sellele karkass, millele omakorda tsement-kiudplaat.(Samas ma pole siiani aru saanud puukuuri puhul niisuguste seinte mõttest praktilisuse koha pealt, aga ju siis prioriteedid olid tellijal teised) Muidugi ülima täpsuse taotlemisel soovitaks karkassimaterjalina kasutada metalli, kuna puit ei tarvitse olla millimeetri täpsusega. Sest puit on puit.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

rokikas kirjutas:...Nagu eelnevalt lugeda siis Urmas jne. peavad normaalseks ja tavapäraseks et "pikk latt ning taskulamp" võtavad tööd vastu...
Ehh, ära aja kahte asja segi- mitte mina ei pea normaalseks seda varianti, vaid tellijad ja mina pean sellise kvaliteediklassi ka tegema, kui tellija on nõus mulle maksma selle eest. Kui arvad, et ma ei seleta eelnevalt tellijale enam-vähem kvaliteedinõudeid ja kirjelda lõpptulemust, siis eksid, sest pika lati ja taskulambiga ei kõnni pärast ringi mitte mina, vaid ikkagi tellija. Miks, seda tuleb juba neilt küsida. Kui tellija tuleks minult nõudma seda a´la 0-tolerantsi "Turu solkimise" teemas viidatud tema jaoks "õiglase" hinnaga, siis sellise tellijaga minul pikka juttu ei ole. Minu hind, mida tellijad on siiani maksnud, lubab mul natuke rohkem/kauem vaeva näha tulemuse nimel ja kui tellija tahab, võin kasvõi krundi ja esimese põhikihi värvi pahtlilabidaga ka seinale kanda, aga see maksab. "Visuaalselt korrektne" ei ole sama kvaliteediklass 0-tolerantsiga. Õnneks pole keegi tellijatest veel nii ülimat kvaliteeti nõudnud või pole neil niipalju raha olnud, aga arvan, et saaksin ka sellega hakkama.
"Pika lati ja taskulambi" kvaliteedinõuded esitavad tellijad, minu asi on oma hind öelda ja nende soove mõistlikkuse piires täita.
Loe aeg-ajalt minu ühte motot, mis on mul postituste all. See on tegelikult mõeldud tellijatele! Minu jaoks on ka "töö kiirus" ja "kvaliteet" põõrdvõrdelised mõisted ja sama võiks vabalt kasutada mõistete "töö hind" ja "kvaliteet" kohta.
Ja nüüd, innustatuna tellija stiimulitest, tööle! :)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
z
külaline

Lugemata postitus Postitas z »

Urmas kirjutas:Eriti lahe on lõpus punkt 10! :)
Mul üks tellija tõlgendas sarnaselt :) - sai kokku lepitud hind ja kvaliteedi norm, "visuaalselt korrektne". Ütlesin kohe, et kui ta hakkab minult nõudma a´la RYL-i järgi, siis enne hinnapakkumist käin isiklikult läbi kõik seinad loodi ja latiga ning teen üldehitustööde kvaliteedi kõrvalekallete korral nende kohta eraldi hinnad. Oli nõus selle lahjema variandiga. Tegema hakates olid seinad ikka päris paljudes kohtades viltu/ ukseaugud loodist väljas (loomulikult ajasin ukseaugud loodi) jne., aga tellijapoolne vastuvõtmine käis millegipärast ikkagi 2m latiga. Naerma ajas ja lubasin talle, et võtan igal õhtul alati oma lati koju kaasa, sest ta ei oska seda sihtotstarbeliselt kasutada. :) Ega peale sellist käitumist polnud ise ka "kade poiss" ja igast normist suuremat (päris lolliks ja mm närijaks nüüd ka ei läinud) kõrvalekaldumisest teavitasin teda ja leppisime lisatööde mahu tasustamise hinnas eraldi kokku. Hakkama saime! :) Maalrite töö kvaliteedi kontrollimine lati/loodiga on tellijate poolt tihtipeale hiljaks jäänud, varem oleks seda pidanud tegema!
See on tellijapoolne tavaline käitumine, eks pigistatakse ikka viimast, ehk viimistlustööde tegijat.
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

vuuk kirjutas:Kuna siin on läinud aruteluks puidust kuuriseinte kvaliteediteemal, siis toon sellekohase väljavõtte, mille riputasin üles oma kodulehele: http://www.vuuk.ee/puittarind1.html
Ega ei oska öelda, mida RYL pajatab mõõtmisel kasutatava baaspikkuse ("lati pikkuse") kohta?
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Urmas kirjutas: Miks, seda tuleb juba neilt küsida.
Eks seda ma siin ju kaudselt teengi. Õigemini üritan tiba mõtlema panna kas see mis eestis on tavapäraseks kujunenud on ikka kindlasti mõistlik ja otstarbekas.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

rokikas kirjutas:
Urmas kirjutas: Miks, seda tuleb juba neilt küsida.
Eks seda ma siin ju kaudselt teengi. Õigemini üritan tiba mõtlema panna kas see mis eestis on tavapäraseks kujunenud on ikka kindlasti mõistlik ja otstarbekas.
Olles kah paar korda Soomet käinud külastamas ja kuna mul on ametiga seoses välja kujunenud selline sümptom nagu "profesionaalne kretinism" :) , siis ausalt öeldes ega see nende korterite siseviimistluskvaliteet minu silmis vaimustuskilkeid just esile ei kutsunud.
Noh, nagu poolikult oleks tehtud või midagi tegemata jäetud või nad ei pööra sellele tähelepanu, samas kui nii võtta, ega soomlase isiklikku elukvaliteeti need viimistlusvead vist ei halvenda. Ma ei tea, kas sa oleksid rahul kui sulle oleks maja siseviimistlusel tehtud nii, et kipsplaadi vuugid saaksid ükshaaval üles lugeda, olgu need laes või seinas Seinexi all, nurkades plastliistud (samas praktilised) jne jne... Siin, minnes kellegile külla on ikka ilusam vaadata kui selliseid, elukvaliteeti mittehalvendavaid pisi(?)vigu ei ole. Tegelikult ei ole korralikult tegemine üldsegi raske raske! Eks me olime selle "russkii standardiga" niivõrd ära harjunud või üldse õnnejunnis kui kellelegi korter eraldati ja kui hakati uuemal ajal viljelema seda RYL standardit, siis kukuti natuke üle punnitama nõuete täitmisega ja nüüd tahetaksegi kõikse seda paremat ja viimase peal, ainult millegipärast üks asi tekitab tellijates amneesiat ja jällegi see on hind. Kui tahad RYL nõuetele (selle on paljud tellijad endale eelnevalt pähe tuupinud, isiklikult kogetud) vastavat viimistlust, siis tellijad võiksid maksta ka RYL "kodumaa" tasusid, aga millegipärast tellijad tahavad maksta töömehele siinset müütilist keskmist palka või veel väiksemat palka, siis saavad nad ka müütilise kvaliteediklassi "hea ehitustava". :)
Eks palju ole kinni ka tegijates endis, sest buumi ajal jooksis ehitusse kokku ikka väga "multikultuurne"(ametite poolest) seltskond. Kui sa juba tundsid laual lebavate pudi-padi asjade hulgast ära pahtlilabida, olid juba "kvalifitseeritud ja pikaajaliste kogemustega" maaler. :)
Käisin korra kevadel kaks nädalat Soomes lähisugulasel abis, no ei see meeldinud see kõrgeltkiidetud Soome töökorraldus. Renoveeriti suurt kortermaja, nokkamees näitab korterid hommikul kätte ja mida seal vaja teha, paari tunni pärast tuleb ja näitab järgmisi kortereid, mida vaja jälle kiiresti teha, paari tunni pärast jälle uued kohad, samas kõik eelmised pidin pooleli jätma. Kolm päeva oli selline töökorraldus ja neljandal päeval küsitakse, et mida teinud oled, et midagi valmis pole. Laulsin siis kõik tema korraldused üle ja küsisin siis, kas te lasite mul üldse midagi lõpuni teha, et praegu nõuate midagi. Ah, nokkamees jooksis järgmiste juurde. :) Polnud seal RYL-st ega "heast ehitustavast" haisugi, aga võib-olla sattus sitt objekt.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Eks neid soome kogemusi erisuguseid. Olen minagi kuulnud ulmelugusid mida kõike eestlased näinud seal on ja kui vähe/sitasti ikka soomlased tööd teevad aga ise ma seda eriti kinnitada ei saa. Minu kogemuste põhjal tehakse päris hoogsalt ja korralikult tööd. Üks "kohustuslik" "viil" on loomulikult igal objektil. :)
Eks sõltub ka kellega seal juhtud asju ajama. Soome firmas töötades olin üldjuhul ainuke välismaalane objektil (haiglate/koolide renoveerimine) aga eramuid tehes sättisin ise oma ja teiste tegemisi.
cartman
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas cartman »

rokikas kirjutas:Eks neid soome kogemusi erisuguseid. Olen minagi kuulnud ulmelugusid mida kõike eestlased näinud seal on ja kui vähe/sitasti ikka soomlased tööd teevad aga ise ma seda eriti kinnitada ei saa. Minu kogemuste põhjal tehakse päris hoogsalt ja korralikult tööd. Üks "kohustuslik" "viil" on loomulikult igal objektil. :)
Eks sõltub ka kellega seal juhtud asju ajama. Soome firmas töötades olin üldjuhul ainuke välismaalane objektil (haiglate/koolide renoveerimine) aga eramuid tehes sättisin ise oma ja teiste tegemisi.

No suurtel objektidel on näitekas maalerdamise tulemus suht jama(samas nii nõutaksegi ja Urmas sureks ära seda nähes :D Mullgi läeb syda pahaks). Samas kuulsin hindasi, mis inimesed maksavad firmadele, kodu remontide, eest. Kui köög laminaadi vahetus(mööblit ei pea liigutama, vanad liistud tagasi+ tööpinna õlitamine+ Kraanikausi kappi vaiba liimimine maksis ca 1500-. Ime kah et inimesed lepivad sitaga, kuna ei jõua korraliku töö eest maksta.
Staatus ei näita mu oskusi/teadmisi, vaid postituste arvu
P6randakatete paigaldus. P6randate pumpamised kiirsegudega.
maik
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 18 korda
On tänatud: 24 korda

Lugemata postitus Postitas maik »

Urmas kirjutas: ainult millegipärast üks asi tekitab tellijates amneesiat ja jällegi see on hind. Kui tahad RYL nõuetele (selle on paljud tellijad endale eelnevalt pähe tuupinud, isiklikult kogetud) vastavat viimistlust, siis tellijad võiksid maksta ka RYL "kodumaa" tasusid, aga millegipärast tellijad tahavad maksta töömehele siinset müütilist keskmist palka või veel väiksemat palka, siis saavad nad ka müütilise kvaliteediklassi "hea ehitustava".
Midagi mõtleva-panevat kõigile pedantidele.
:jooma
Külaline
külaline

Kõigi nende kommendaarijate ja muidumögisajate ühiseks iseloomustuseks on ainult ja ainult üks soovitus:kindla garantiiga firma/tootja ja omapoolne paigaldus vastavalt tootja ettekirjutustele.Te jäätegi ohkima ja mõtteid mõlgutama teemal,millel olete võhikud.
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar

:jooma :think:
Külaline
külaline

Paar head mõtet kunstnikelt, aga kehtivad ka ehitajate kohta, asendades sõna "kunstnikuna" sõnaga "ehitajana".
"Kui sa professionaalse kunstnikuna tegutsed, siis sa ei saagi oma nime alt kahtlase väärtusega asju teha. Asju, millele sa oma allkirja ei anna. Need hakkavad sulle endale vastu töötama."
"Sa ei saa teha asju ülejala ainult papi pärast."
http://www.ekspress.ee/news/areen/uudis ... d=63318858
Urmas
Manowar
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas Manowar »

madis64 kirjutas: Imelik, sa võid siin ironiseerima jäädagi, kuid töömehele, kes mulle peaks "+/-1 mm"-stiilis seina tegema, ütlen ma täpselt ette, kuidas seda mõõta ja kontrollida tuleb ja kui ta hätta jääb, siis ütlen ka ette, kuidas seda seina teha tuleb.

Sinule siin ei ütle.
Sinusugusele tellijale kehtivad ka teised hinnad, kahtlen sinu maksevõimes erinõudmistega tööde tellimisel.
Igal materialil, mõõdulindil, laseril on oma eksimuse tolerants. Märkimisvahendid, mille joone paksus on 0,2-0,5mm, laseri kiire laius on 1 mm või rohkem, sõltuvalt kaugusest seinast, mõjutavad töö täpsust sedavõrd, et sinu poolt esitatud nõudmisi ei ole peaaegu võimalik tagada.
Millised on need imeriistad, millega sina nii täpselt kontrollid ja mõõdad ja lausa tuled ette näitama, kuidas tegelikult saab korralikud pinnad...võiksid oma tarkusi suuremale auditooriumile jagada.
Viimistlus Duo OÜ
Siseviimistlus: krohvi-, maalri-, kipsitööd, põrandad, vannitubade ehitus, plaatimine, fassaaditööd.
viimistlusduo@gmail.com
53425657
Kõik kurdavad, et raha on vähe, aga pole kedagi kuulnud kurtmas, et mõistust napib.
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas sashaobrok »

Justnimelt. Kui näiteks rääkisin siin oma vundamendidiagonaalide kõikumisest paari sentimeetri võrra, siis pole olemas mõõdulinti, mis 20 meetri peale ei eksiks vähemalt sentimeetriga, kui mõõtmiskatsed tehakse ütleme 0 kraadi juures ja +30 kraadi juures. Sellist ulme materjali lihtsalt ei kasutata tööriista tegemise juures, millel poleks teatud protsendilist soojuspaisumist. Laserpiiksutajad võivad sulle ju "rohelist piiksu" teha, aga see "piirkond", kus nad seda teevad, on ka loksuga.
vanaema on sul veteran...
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Manowar kirjutas:Sinusugusele tellijale kehtivad ka teised hinnad,
Milline see "minusugune tellija" siis ka on? Ja milline see "teine hind" siis ka on?
Manowar kirjutas:kahtlen sinu maksevõimes erinõudmistega tööde tellimisel.
Mina aga kahtlen su kirjutise põhjal su võimekuses sellel tasemel tulemust teha - mis sellest järeldub?
Ainult see, et mina tean, kuidas sellist tulemust saavutada ja sina ei tea - seega ei ole mul mingit mõtet sind endale sellise tasemega tööd tegema palgata (oletades, et rahakotipõhjas isegi vajalikud veeringud vastu vaatavad).
Manowar kirjutas:Igal materialil, mõõdulindil, laseril on oma eksimuse tolerants. Märkimisvahendid, mille joone paksus on 0,2-0,5mm, laseri kiire laius on 1 mm või rohkem, sõltuvalt kaugusest seinast, mõjutavad töö täpsust sedavõrd, et sinu poolt esitatud nõudmisi ei ole peaaegu võimalik tagada.
Küll mulle meeldivad tegelased, kes tahavad tõestada, et mingit tulemust pole võimalik savutada - erit kui nad sõnaga "peaaegu" endale vajaliku varuväljapääsu jätavad ;)
Neid elus nii palju ette tulnud ...
Manowar kirjutas:Millised on need imeriistad, millega sina nii täpselt kontrollid ja mõõdad ja lausa tuled ette näitama, kuidas tegelikult saab korralikud pinnad...võiksid oma tarkusi suuremale auditooriumile jagada.
Loe alustuseks see teema algusest peale läbi, mõtle natuke selle üle, milline suhtumine siin tegija poolt kliendisse on välja tulnud ning ütle mõni hea põhjus, miks tuleks mul selliseid tegijaid niisama lihtsalt harima hakata.

Ning olles nüüd piisavalt "high-end"-i käsitlenud, võiks ehk tagasi pöörduda teema algse küsimuse juurde - milline on hea ehitustava ehk kui kõver võib olla eestlase uus puukuur või toasein ja kui pikk võib olla latt enne kui klient tegijalt pasunasse saab.
Vasta