Huvitav on see, et milleks üldse ülemist termostaati kasutada?
Ma olen teinud ka selliselt, et ei olegi kasutanud üldse neid termostaate vaid vahele sai pandud Siemensi 3T ventiil ja kontroller seda juhtima. Töötab väga hästi, muidugi kulukam oli ehitada ka. Aga probleem sai alguse sellest, et termostaadiga läks palju aega selleks et maja peale sooja saada. Katel oli vist 75kw Viesmann, täpselt pole meeles enam. Kogu sõlm Katla ja paagi vahel sai tehtud üldse 2½".
PS! See kes väitis, et mu info on eksitav. Võib-olla ma ei seletanud asja piisavalt lahti, aga võime alati sel teemal arutleda ja saame kõik targemaks. Mis puudutab katla kasutegurit, siis jah, pean ikak nõustuma kui ma nüüd mõtlema hakkan, tõesti kõrgemate temperatuuridega on soojuseraldus ümbritsevasse keskkonda oluliselt suurem. Seega kasutegur väheneb jah....
akupaak ei lähe soojaks
küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 3 korda
Re: akupaak ei lähe soojaks
Lugemata postitus Postitas kütja »
Ja kuidas siis 3T ventiil kiiremini sooja annab?Laseb lihtsalt varem vee süsteemi?
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas kt »
Seal oli tõesti toona nii, et oli vaja juba hakata vaerm laskma seda vett maja peale. Mul pole täpselt meeles, aga seal oli see probleem, et kui inimene koju jõudis töölt, alustas kütmist ja läks ligi 4 tundi vist umbes ennem kui hakkas soe liikuma majapeale ning katel ei võtnud ka eriti hoogu üles. See 3T seal vahel ja tegelikult ka väike korrektuur süsteemis andis lõpuks selle tulemuse et katel sai paremini ka temperatuuri üles ning hilisemalt probleeme enam ei esinenud. Viesmann Vitolig katel oli. Põlemistsükkel võis olla väidetavalt pikk, vist kuni 12 tundi, aga reaalsuses oli ta nibin nabin 4-6 tundi.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Võimsuse all peetakse tavaliselt silmas katla võimsust?dumbuser kirjutas:Täitsa õige. Aga kui see tuli seal katlas väga "härjaks" ajada siis mingil hetkel ei jõua soojusvahetus katlas enam toimudaImelik kirjutas:Ma küll täitsa tumba selle koha pealt aga vanasti öeldi - "tahad kütteaega vähendada tõsta võimsust"....
....
Imelik.
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 3 korda
Lugemata postitus Postitas kütja »
Vot nüüd ei saa aru,kuidas sai 3T ventiiliga katel kiiremini tembi üles.Midagi pidi seal ikka väga mäda olema,kui peale nelja tundi kütmist hakkas soe alles maja poole liikuma.kt kirjutas:Seal oli tõesti toona nii, et oli vaja juba hakata vaerm laskma seda vett maja peale. Mul pole täpselt meeles, aga seal oli see probleem, et kui inimene koju jõudis töölt, alustas kütmist ja läks ligi 4 tundi vist umbes ennem kui hakkas soe liikuma majapeale ning katel ei võtnud ka eriti hoogu üles. See 3T seal vahel ja tegelikult ka väike korrektuur süsteemis andis lõpuks selle tulemuse et katel sai paremini ka temperatuuri üles ning hilisemalt probleeme enam ei esinenud. Viesmann Vitolig katel oli. Põlemistsükkel võis olla väidetavalt pikk, vist kuni 12 tundi, aga reaalsuses oli ta nibin nabin 4-6 tundi.
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu