Jagaks teistele ka omapoolseid kogemusi Viadrus vs Atmos katelde võrdluses.
Eelmine sügis paigaldati Viadruse katel koos 1500L akupaagiga (köetavat pinda 135m2).
Ennem Viadruse ostu ütlesin ka müüjale otse , et kuna mul on enda puud, siis kavatsen ainult nendega kütta, millepeale öeldi, et paremat katelt, kui Viadrus ei ole olemas puuudega kütmiseks.
See-selleks tegelikkus oli ikkagi teistsugune. Kui panin Viadruse puid täis ja hakkasin kütma, siis suitsugaasid ilma katla ees oleva siibri koomale tõmbamiseta läksid lihtsalt 500 kraadini, hiljem sain pihta, et kuna puit põleb pika leegiga, siis üle poole katlatäie ei saa puid sisse panna, kuna muidu läheb leek otse korstnasse. Sellega seoses pidin puid (halli leppa) lisama katlasse iga 30-40 minuti tagant, mis muutus pikapeale vägagi kurnavaks, kuna muud elu peale tööd ei olnudki, kui katlaruumi ja toa vahel jooksmist. Kevadel olles käinud ehitusmessil jäi silma mulle Atmose katel, mis on nüüdseks mul ka juba nädal aega katlaruumis olemas.
Kütmisest Atmosega (olen teinud tuld kaks korda).
Esimene kütmine (katlatäie puude (metsakuiv kuusk) põlemisaeg 3,5tundi), suitsugaasid olid max 210kraadi katla täisvõimsusel küdemisel. Akupaak ennem kütmise algust oli 18/18/18.
1500L akupaak oli peale esimest katlatäit ülevalt vaadates 70/30/20.
Teise kütmise algus (järgmisel õhtul), akupaak ülevalt võttes 50/30/30, katlatäis põles seekord 3tundi ja 40 minutit.
Akupaak peale kütmise lõpetamist ülevaltpoolt 84/86/84, suitsugaasid tõusid peale akupaagis 70kraadi saavutamist 240 peale ja see ka maksimumiks jäi.
Kokkuvõtteks olen ma ise väga rahul, kuna ma ei pea koguaeg lisama puid ja peale põlemise lõppu, kui suitsugaasid on jahtunud lükkab katla automaatika välja, nii laadimisautomaadi, kui ka katla ventilaatori.
Millist katelt valida eramule
küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
-
- külaline
-
- külaline
Re: Millist katelt valida eramule
Lugemata postitus Postitas Ikrek »
Kui suur sinu atmose puitgaasi katel on ? Mitu KW ja mis hinnaga sa ta said, veel parem kui ütled kust ostsid?
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
MInu keldris tuksuv Atmos on DC40SX. Ostetud sai see Pärnust Cerbosest, kes ka katla ise mulle tasuta koju tarnis. Kui võrrelda selle firma töötaja juttu võrreldes konkurentide omaga (olen käinud 5-s erinevas kaupluses(nimesid ei nimeta)), siis oli tema jutt täielikult proffessionaalne ja ei toimunud kauba "pähemäärimist", nii nagu ta mujal toimus (osta see, see on kõige parem). Katla (kauba) hind on alati personaalselt kokkulepitav ja seda ma siinkohas ei avalda. Atmose edasimüüjaid on palju ja alati võib mõni firma, kellel on raha vaja selle katla olematu kasumiga maha müüa - kõik on ikkagi puhtalt müüja ja ostja vaheline kokkulepe.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 11 korda
- On tänatud: 80 korda
Lugemata postitus Postitas dumbuser »
Kardad öelda seda hinda või ? Et äkki maksid liiga palju ja siis kõik näitavad näpuga järgi mitu aastat ?
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Äkki sain liiga odavalt hoopis....
Tegelesin katla ostuga siis, kui Pärnus oli suvel +32 kraadi ja sealt siis vastavalt tehti ka väga hea hind(tunduvalt soodsam, kui hetkel poodides pakutav)..........

Tegelesin katla ostuga siis, kui Pärnus oli suvel +32 kraadi ja sealt siis vastavalt tehti ka väga hea hind(tunduvalt soodsam, kui hetkel poodides pakutav)..........
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu