Automaatikaplokk on pildi järgi üsna tuletoru lähedal. Tuha eemaldamine vist ukse kaudu- ei tea, kui hästi avaneb ja kui suur uks on. Küsi kõigepealt automaatika kasutusjuhendit näha (kurb kogemus poola sarnase tootega- kasutusjuhend on poolik ja kõike vajalikku infot sealt ei saa, samuti pole seda puuduvat infot ka müüjal).pellet kirjutas:tahan ka pelletikütet panna.
mis arvate sellest katlast?
http://www.kyte.ee/?did=33
hind on ju väga hea ikka?
Palun tooge näiteid pelletikatelde pelletikulu kohta
-
- külaline
Re: Palun tooge näiteid pelletikatelde pelletikulu kohta
Lugemata postitus Postitas tkko »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas pannonia »
Räägitakse katla puhastusest, siis mina võin öelda et tegelt tuleb 1 tonni pelleti kohta suht vähe tuhka.
Kuluks võib jah pidada ca 1tonn pelletit kuus ( selle sees on ikka soe tuba 23-25c)
Kui kellegi veel kuludest mingit aimu , anna teada.
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 2 korda
Lugemata postitus Postitas juroku »
Kui suur on maja ja kui hästi soojustatudpannonia kirjutas:Olen ise nüüd pelletit kasutanud siis ca 2 kuud, mina olen rahul.
Kuluks võib jah pidada ca 1tonn pelletit kuus ( selle sees on ikka soe tuba 23-25c)

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas tere jorku »
Loe ikka veidi enne teemat ka .pannonia kirjutas:minul hetkel kütta ca 200m2 I korrus põranda küte teine radikad, uus maja pelleti kulu on praegu olnud 1100kg , selle sees ei ole sooja vett.
terves majas temp 24c. aga praegu suht soe ka olnud väljas.
ennem kütsin õliga ca 400L läks kuus külmadega... ja kui oli puit sii 4-5 ruumi kuus. st kui ikka väga külma
jõudu teile... arvutage mis tahate... või istuge külmas.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Esimest aastat kütan pelletiga ja tahaks teada, palju teistel pelletile kulub.
Mul 90ndate maja, kõetavat pinda 180m2, nov-dets, kus temperatuur 0 ringis on hetkel läinud kokku 1,5 tonni pelletit. Pelletikatel kütab põrandakontuuri ja soojaveeboilerit. MAjas 4 inimest, lapsed vannis pea iga päev, temp tubades 23-24 paiku. Ehk pelletikulu umbes 750kg kuus ja ruutmeetri kohta siis 4,1kg kuus...
HUvitav oleks teada, palju teistel kulub. Mulle tundub nagu palju võitu...Tore oleks, kui keegi viitsib oma numbrid kirjutada - palju teil m2 peale kuus pelletit kulub.
Nagu kirjutasin, esimest aastat pelleti peal ja ei oska seisukohta võtta...kas mul kulub palju või vähe.
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 3 korda
Lugemata postitus Postitas kütja »
Lugemata postitus Postitas tarzan99 »
arvestan aasta peale 7 tonni ehk ca tonn kuus ( sept okt.nov vähem, dets märts tonn, jan vebr krt seda teab -eelmine aasta ikka jan ca 1,8 neelas). muidugi tahaks vähem aga olen rahul
Lugemata postitus Postitas waterman »
Katel on täisautomaatne ja eraldi on ca 3-tonni mahutav bunker. Tuhakasti peab tühjendama ca 1 tonni pelleti põlemise järel ehk talvel igas kuus 1-2 korda. Olen rahul. Usun, et edaspidi peaks keskmine aasta kulu jääma 7-7,5 tonni piiresse (22 kraadi).
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas pannonia »
pannonia kirjutas:Olen ise nüüd pelletit kasutanud siis ca 2 kuud, mina olen rahul.
Räägitakse katla puhastusest, siis mina võin öelda et tegelt tuleb 1 tonni pelleti kohta suht vähe tuhka.
see aasta on mul läinud praegu 2,5 tonni , aga muidugi jube soe on ka väljas.
Aga minu kulu oli kuskil jah 900kg kuni 1000kg kuus .
- erks
- Korralik postitaja
- On tänatud: 1 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas erks »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas ants-rani »
Ise sai ka õliga katsetatud ennem seda puiduga.
Köetavat pinda ca 200m2
-
- Regulaarpostitaja
- On tänatud: 3 korda
Lugemata postitus Postitas arendaja »
Kütan 250m2 umbes täpselt, kogupinda hütil 300m2 ja mõistlikuma külmaga läks pabulaid 1t kuus ja selle eriti käreda külmaga 1.5t kanti. Selle sees on ka soe vesi.
-
- Ehituspenskar
- On tänatud: 66 korda
Lugemata postitus Postitas trebla »
Pelleti kütteväärtus olla keskmiselt 5 kWh/kg ja õlil 10 (9?) kWh/l (kg?)Külaline kirjutas:Tõstan vana teemat.
Esimest aastat kütan pelletiga ja tahaks teada, palju teistel pelletile kulub.
Mul 90ndate maja, kõetavat pinda 180m2, nov-dets, kus temperatuur 0 ringis on hetkel läinud kokku 1,5 tonni pelletit. Pelletikatel kütab põrandakontuuri ja soojaveeboilerit. MAjas 4 inimest, lapsed vannis pea iga päev, temp tubades 23-24 paiku. Ehk pelletikulu umbes 750kg kuus ja ruutmeetri kohta siis 4,1kg kuus...
HUvitav oleks teada, palju teistel kulub. Mulle tundub nagu palju võitu...Tore oleks, kui keegi viitsib oma numbrid kirjutada - palju teil m2 peale kuus pelletit kulub.
Nagu kirjutasin, esimest aastat pelleti peal ja ei oska seisukohta võtta...kas mul kulub palju või vähe.
Head ümmargused numbrid, lihtne peast arvutada..
750 kg kuus tähendab, et siis 3750 kWh jagu pelleteid kuus.
Ise kütan 140 ruudust maja elektriga ja üle 19 000 kWh pole aastane koguelektrikulu kunagi läinud.
Viimastel aastatel tiksub üks õ/õ pump kah abiks (hea suvel jahutada),
Mullu veebruaris vahetati arvestit - kohe saab siis viimase 24 kuu kulu ka kokku - jääb vist 14 000 kWh kanti.
Vaata oma aastast elektrikulu - kui sul elektripliit ka on, siis pakun, et see jääb 5000 kWh kanti..?
Arvan, et minu maja soojustus jätab soovida - 99-ndal sai karkassi vahel saepuru asendatud 15 cm villaga ja peale tuli veel 10 cm penot pluss krohv. Kuid põranda alla sai vaid 10 cm penot ja kardan, et seal on mitmeid külmasildu vundamendiga.
Jaanuari elektrikulu oli mul 2300 kWh.
Lugedes siin, et norm kulu on tonn kuus, siis see tähendab 5000 kWh kuus,,, jääb mulje, et ei peagi oma maja soojustuse pärast muretsema...
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed