Põrandaküttetorud lõhki külmunud

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
jaakpihl
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänatud: 1 korda

Re: Põrandaküttetorud lõhki külmunud

Lugemata postitus Postitas jaakpihl »

Sorry, Tallinnas ikka puud tunduvalt kallimad muidugi.
Kasutaja avatar
Tupsu
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas Tupsu »

Külaline kirjutas:
Tupsu kirjutas:Ostan 20 rm, kui selle hinnaga nad Tallinna veeretad
Loe kohaliike maakonnalehti, sealt leiad puude müügi kuulutusi. Tallinna vaevalt keegi toob, aga mine sa tea.
Mein Papa heizt mit der Natur -
andere verheizen sie!
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Ega see makonnalehtede lugemine tallinlast palju aita. Mis kasu sest, kui loen, et nt Obinitsas puud ja autokütus odavamalt saadaval on :scratch:
hea tulemus
külaline

Lugemata postitus Postitas hea tulemus »

Külaline kirjutas:
jaakpihl kirjutas:Küttetsirkulatsiooni ja katlapump võtavad voolu minimaalselt (sooja vee tsirk.pumpa hoian ka harva sees), pole kõneväärt, kogu muu olmetarbimisega elektrikulu ca 300 kr kuus.
230rm maja ja olmeelekter 300eek? lampe, telekaid, külmkappe jne ei kasuta üldse?

Kas 2faasi läheb läbi voolumõõtja ja kolmas tuleb otse?Võibolla eelmisest omanikust juba asi nii sätitud? Palju on toatemperatuur,kui suur saladus ei ole?
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 89 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

jaakpihl kirjutas:Radika termostaadid on 24C peale reguleeritud.
maik
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 18 korda
On tänatud: 24 korda

Lugemata postitus Postitas maik »

KLE. pihlijaak ära tule siia mütsiga lõõma,
ma saaks aru kui tegemist oleks mingi passiiv-majaga aga sinu onni puhul oleks seda palju loota.
Äkki jätkad faktide loetelu näit.seina ja katuse läbi-lõige (soojustuse paksus), mis aknad jne.
Minu jaoks on ca. 300.-eek el.arve täielik ulme maja kohta, isegi 1-toalises krt. kulub pensionäril rohkem kw. nonsens.
Kasutaja avatar
Tupsu
Ehitusspets
Ehitusspets

Lugemata postitus Postitas Tupsu »

maik kirjutas:Minu jaoks on ca. 300.-eek el.arve täielik ulme maja kohta, isegi 1-toalises krt. kulub pensionäril rohkem kw. nonsens.
Ma ei tea, mis pensionär Sinul võrdlueks on, aga kadunud vanatädil läks Tallinnas elektrit 1 toalises korteris tublisti alla 100kw kuus. Polnud ühtegi LED ega säästupirni ja telekas oli kineskoopteler. Raadio oli küll patareidaga, aga oli kogu aeg juhet pidi seinas.
Mein Papa heizt mit der Natur -
andere verheizen sie!
Külaline
külaline

puupliit seletaks asja.
pesumaja arved pane kah kõrvale, või on Vjatka, mis võtab sisse sooja vett..
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 89 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

Külaline kirjutas:või on Vjatka, mis võtab sisse sooja vett..
Vjatka soe vesi on ka selle 1300 krooni sees juba.
Mammu88
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas Mammu88 »

Lõhki külmunud küttetorude pealt sujuvalt pesumaja ja sooja vee teema? Ps! Puid tahaks ka sama hea hinnaga saada :D
skip128
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas skip128 »

Ei hakanud uut teemat tegema.
Majas on põrandaküte, sealhulgas garaazhis. Kui siin vahepeal soojemad ilmad olid, siis keerasin garaazhis vähemaks. Nüüd kui külmad tagasi tulid, siis ei hakanud juurde keerama. Paar päeva tagasi lähen vaatan, keeran juurde ja millegipärast garaazhi põrandasse minev toru on külm. Noh kas just külm, aga oluliselt külmem kui teistesse tubadesse minevad torud. Kas ma saan sellest järeldada, et garaazhis on ikkagi kuskil külmemas kohas, nt ukse lähedal, torusse mingi jäätropp tekkinud? Praegu on täistuuridel lahti, aga sooja vett torru ei lähe. Mis on ka ju loogiline kui tropp ees, pole võimalik ringelda.

Samas tekitab küsimusi, et kuidas ikkagi vesi sai ära külmuda? Mul ei olnud garaazhi ringlus päris kinni keeratud, mingi liikumine oli kogu aeg. Kas siis ikkagi oht veel ära külmuda? Ukse juures põrandal muidugi temperatuur on nullilähedane küll.

Kui suur oht on, et jää seal betoonis torustiku ära lõhub? Kas on mingit varianti asi kuidagi lahti sulatada? Nt proovida rentida mingi võimas soojapuhur, suunata betoonile? Või on mingeid teisi betoonisoojendamisvariante?

Samas rõhk on pumbasüsteemis stabiilne. See näitab, et torud veel terved?
Külaline
külaline

Testiks keera kõik pealevoolud kinni, jätta garaaz lahti ja kui siis ka ei toimi pead hakkama mõtlema sulatusele.
skip128
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Arvad, et survega lööb lahti?
Külaline
külaline

Ei arva, aga saad kindlalt teada, et süsteem on kinni.
Võib ka nii olla, et kuna garaaz oli maha keeratud ja jahtunud, siis on loomulik, et pikka inertsi tõttu on tagasivool jahedam.
skip128
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Nii pikk see inerts nüüd ka ei ole. Keerasin juba pühapäeval garaazhi täistuuridele. Ta peaks ammu juba soe olema. Vähemalt varasema kogemuse järgi küll. Ja varemalt niipea kui ma sooja juurde keerasin, siis läks kohe ka toru soojaks. Praegu on toru külm, keera juurde või mitte. Seega järeldan, et põrandatorus on jäätropp ees ja vesi ei liigu. Võin muidugi katsetada ülejäänud voolud kinni keerata ja vaadata mis saab.
noo
külaline

Lugemata postitus Postitas noo »

skip128 kirjutas:Nii pikk see inerts nüüd ka ei ole. Keerasin juba pühapäeval garaazhi täistuuridele. Ta peaks ammu juba soe olema. Vähemalt varasema kogemuse järgi küll. Ja varemalt niipea kui ma sooja juurde keerasin, siis läks kohe ka toru soojaks. Praegu on toru külm, keera juurde või mitte. Seega järeldan, et põrandatorus on jäätropp ees ja vesi ei liigu. Võin muidugi katsetada ülejäänud voolud kinni keerata ja vaadata mis saab.
pane puhur vastu põrandat puhuma,seal ukse all,aitad ülevaltpoolt kaasa,mul igalkujul paar aastat tagasi tugeva tuulega tõmbas samuti vundamendi äärest kinni (no see meie "kuldste kätega" ehitajate ja säästuarendajate ühisloomingu tagajärg) ja siis panin kolm puhurit vastu põrandat puhuma ja läks õnneks.Kui suurt vaeva ei tee,anna ikkagi hiljem teada,mida ja kuidas tegid,ehk on tulevikus järgmistele abiks.
Külaline
külaline

Tere.
Pakun, et kinni külmunud ukse juurest, seda ennegi juhtunud. Kui kiiret pole, siis oota kevadet. Sulab lahti ja saab ka lekke teada. Ennegi nii juhtunud ja lapitud. Mis toru põrandas on? PEX, AluPex?

Toomas
skip128
Korralik postitaja
Korralik postitaja

PEX toru on. Kui kergelt see lõhki läheb betoonis? Ma ikka tahaks ta lahti saada, ilmselt see puhur vastu põrandat puhuma panna, on ikkagist variant.
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas sashaobrok »

No ammu võiksid juba puhuda. Prismast tood 9 eurise puhuri ja ehitad koormakattest ja mõnest toolist vms sellise väiksema ruumalaga koopa. Puhur sisse uhama ja siis loodad, et varsti liiklus taastub.
vanaema on sul veteran...
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Ise sebiks kusagilt diiselpuhuri, suunaks selle põrandale. Sellel on vähemalt kuumust ka natuke taga, muidu jäädki sussutama. EMHI ei anna samuti erilist lootust soojematele ilmadele. Aga ega ma täpselt ka ei tea. :)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
skip128
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Läks vist õnneks! Toru sulas mõned päevad tagasi ise lahti. Ma ei tea, kas vahepeal oli paar kraadi soojem või siis ikkagi pump pressis tagant. Soe vesi põrandasse läheb ja garaazh soe. Rõhk paistab jätkuvalt stabiilne olevat, ilmselt siis midagi lõhki ei ole.
Vasta