Soomes valmistatud ahjud versus kodumaine

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
h.
külaline

Re: Soomes valmistatud ahjud versus kodumaine

Lugemata postitus Postitas h. »

kaminahi kirjutas:
h. kirjutas:No anna nüüd ikka armu talupojale. Võõrkeeli ei oska ning pildid on liiga värvilised. Äkki saaks (pliis) puhtas eesti keeles selle värginduse tööprintsiibi.
Vaata minu 20. linki ja paku summa tõlke eest :write: :D Usun, et saad siiski ise mingi mõistmise ja küll keegi oskab ka tõlkida.
No nii... pildid vadatud. Seda et... mis sa arvad, äkki 10 tonni tõlke eest inglise keelest eesti keelde?
Tööprintsiip... üldiselt on ahju idee (minu arusaamist mööda) tekitada koldes võimalikult kõrge temperatuur ning korstnasse lasta optimaalse temperatuuriga suits. Vahe jääb meile. Lihtne. Alustame sellest, et püüame saavutada koldes võimalikult korraliku põlemise ning vahest on ka hr. Vello Rootsi õhujuhtimissüsteemist abi (mille kohta oleks soov rohkem teada saada). Lugesin ka teisest võimalusest. Tekitada koldes mittetäielik põlemine, ning siis tekitada CO (vingugaas) järelpõlemine. Ju siis selline variant annab suuremat kasutegurit. Vot see nüüd ongi asi, millest ma ei tea, ning mille kohta ma lootsin, et keegi suudab selgitusi anda. Kindlasti on enamus pottsepad kohanud soome koldeid, mille neeluks on jäetud 3-4 sentimeetrit. Ma arvan, et korralikku põlemist sellises koldes ei tekita, kuid vahest on sellel on loogika siiski olemas? Ok, vastake, kui tahate ja kui ei taha, võite ka minu virtuaalset verd valada...
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Minu arusaamist mööda oled erksa taibuga inimene. Vähemalt olen mina sama meelt, et mida kuumem põlemine seda rohkem on võimalik salvestada.
Selle kõri laiusega on nii, et mina ei ole leidnud mingeid suhtarve ja valemeid. Kui aga kõike kättesaadavat kokku võtta siis ongi ikka nii, et ega see kõri mingi ülitäpne karburaatorividin ikka ka ei ole. Kanada ahjudel on ta tagaseinas, Kusnetzovi aretisel on ka tagaseinas ja kõik kõvad mehed. Mina teen selle ka Kanada ahjul keskele kui just ei ole tegemist puhta küpsetusahjuga variandiga ja nende oma mehigi on ka sama teinud.
Õhuga on aga küll nii et üks osa primaarõhuna ja kaks osa sekundaarõhuna.See suhe peakski näitama sekundaarõhu tähtsust.
Ps. Mina olen toonud siia lingid, et kergendada nende leidmist tohutus infomaailmas. Sinu pakutud hinnaga tõlkimise eest olen muidugi nõus kui see hind ikka on lehekülje eest :yahoo: Ja lisaarve veel 20. lingi eelnevalt soome keelest ingliskeelde panemise eest :write:
Abistava lingina oskan lisada veel http://www.pottsepad.ee kus MTÜ Eesti pottsepad juhatuse spetsialistid on võtnud nõuks tulla appi huvilisi nõustama.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 398 korda
On tänatud: 194 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kaminahi »

Külaline kirjutas:
kaminahi kirjutas:
Külaline kirjutas:ü�val pool oli lausa ligid toodud, kus ehitati seltskonnaga kaminahi, kus oli ka vee soojendamiseks küt�keha ja kõrv� salvestav leivaahi ja kujuta ette "teadja" need olid põhiküttek�! ! !
Sina ei suuda ka edaspidi oma suud kinni pidada, kuid õppimi�võimelin�sa tõesti ei�le, seda on sinu jura siinsetel lehtedel juba kõigile tõ�tanud.[�uote]

Mis segu see selline punane on millega nad kollet laovad siin linkide peal?
Seda punase savi segu kasutatakse vaid ajutiste workshop tööde ladumisel.
PS. Eelmine "külaline" olin mina
Viimati muutis kaminahi, 09 Nov 2008, 12:59, muudetud 2 korda kokku.
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
Külaline
külaline

Mis segu see selline punane on millega nad kollet laovad siin linkide peal?[/quote][/quote][/quote]

Seda punase savi segu kasutatakse vaid ajutiste workshop tööde ladumisel.
PS. Eelmine "külaline" olin mina[/quote]

Tänan vastuse eest Kaminahi
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 398 korda
On tänatud: 194 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kaminahi »

Ahjude kuumuskindel sisu laotakse seal siis sellisel moel ja segul: http://www.pyromasse.ca/htc_e.html
Viimati muutis kaminahi, 10 Nov 2008, 07:27, muudetud 1 kord kokku.
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
Külaline
külaline

pottkivi kirjutas:Õhtust. Milleks selline mõttetu maksimalism lgp. teadja. Soovitan kõigepealt mõlemad minupoolsed kommentaarid veelkord läbi lugeda.Vaidlus hakkab kangesti meenutama diskussiooni Kodusoe foorumis ühe teise härraga, kes ennast kaminahjuks tituleeris. Asja iva ei ole mitte selles, kes kui suure kolde suudab ehitada, vaid selles, et nii lai võlvitud kolle kaotab tunduvalt oma kasutegurist ja seetõttu ka oma eelise salvestajana. Seega on mõistlikum suurte uste puhul kasutada nn. kaminahju tüüpi kollet. Enam selgemini ennast väljendada ei oska.
Ps. elasin ja töötasin 2,5 aastat Soomes. Maakohtades , kus tsentraalkütet majades pole, on tavaliselt kas Tiileri, Kermansavi või teiste firmade tooted põhikütjateks. Väiksemaid ruume köetakse elektriga. Päris vanades majades on kasutusel nn. vanad soomlased- ümarad tõusva kesklõõriga ahjud(vt. joonist A. Veski raamatust). Paljud kohalikud on tellisahjud ise üles ladunud, sest Tiileri müüb täiskomplekte koos paigaldusjuhisega. Eestis on pigemini nii, et need vennad, kes on nn. vana kooli mehed ja pole mingil põhjusel soomlase ladumist selgeks õppinud, laovad suurte uste puhul võlvitud kolde. Teise äärmuse moodustavad mingitel kursustel käinud, kes võlvkollet teha ei oska. Sellised meistrid on võimelised ka väikese uksega plekule soomlase sisu laduma. Normaalseteks tuleks lugeda meistreid, kes algul situatsiooni analüüsivad ja siis kliendile optimaalse variandi pakuvad. Mitte ei tegutse mingi alateadliku kiiksu ajel.
http://www.tiilirakenne.fi./video2.html väikese uksega, soomlase sisuga pleku. Mis siin kursustel käimisega pistmist oleks?
Husky
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas Husky »

Arvasin lihtsameelselt, et saan abi sellest teemast, aga......ainult segasemaks läheb. :shock:
Lihtsale linnakodanikule hakkab asi liiga keeruliseks muutuma. :)
Hr. Kaminahi positused on olnud sisukad ja huvitavad.

Lugupidamisega
Husky
Külaline
külaline

Kui on postitutes olnud SISU , küll siis ka abi neile kellel huvi
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 190 korda
On tänatud: 220 korda

Lugemata postitus Postitas Robi 1 »

Vana huvitav teema, mida aitab uuesti meenutada siin vaikses fooruminurgas...
Ise soovitaks pottsepp Alari Peetsu ! Maksab raha tagasi kui ahi ei toimi! Müts maha mehe ees!!!
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 209 korda
On tänatud: 191 korda

Lugemata postitus Postitas motamees »

Robi 1 kirjutas:...Ise soovitaks pottsepp Alari Peetsu ! Maksab raha tagasi kui ahi ei toimi! Müts maha mehe ees!!!
Sa peaksid nati seletama seda olukorda. Siit voib valesti aru saada.
.
Tel 5o9279o
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 190 korda
On tänatud: 220 korda

Lugemata postitus Postitas Robi 1 »

Tänapäeva maailmas kus iga nurga taga võidakse tappa ja vägistada ja õige mehena välja ujutakse...on lausa meeldivalt uskumatu kuulda kui keegi maksab ahju materjali kinni kui klient rahul ei ole tööga.
Alari töödega tutvusin esmalt 6aastat tagasi ja tänu temale neid lõhkiseid ahjusid uurima jäänudki. Iga areng on ju puhas rööm...( ma ei mõtle enda arengut).
Vasta