Planeedi Maa päästmine

Siin arutletakse naljakate juhtumite üle ehitusvaldkonnas
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 20 korda
On tänatud: 35 korda

Re: Planeedi Maa päästmine

Lugemata postitus Postitas A23 »

kaimagk kirjutas: 21 Aug 2024, 20:07 …..tegelt see 150 ‘ga sõitev hakkab närveldama sinu taga kui sõidad piirkiirusest 5 rohkem ja ta ei saa mööda. Vot see tekitabki ühe osana liiklisstressi. Ja mis sa arvad et need 150 kihutavad aint tartu mnt’eel vä, ei, igal pool. Ütle üks hea põjus miks peaks sõitma ‘päris’ kiirusest veel 15-25 km/h kiiremini…..aga ok selle liikluse jaoks vist jälle uut teemakasta vaja…..
Mõtlengi olukorda, kus sõidan rahulikult paremas rajas, eriti teisi liiklejaid ei ole, tagantpoolt tuleb üks, kellel "väga kiire", reastub aegsasti vasakpoolsele rajale, möödub ilusti, reastub piisva distansiga tagsi ja kaob vaikselt silmapiiri taha.
Kihutajad häirivad aga sel juhul küll, kui omal mõnest aeglasemast möödumiseks vaja vasakule reastuda, siis peab jälgima, et mõni tagant selga ei tuleks.
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran

EH.INS. kirjutas: 21 Aug 2024, 19:44 @ val
Iirimaa vastav number on ca 2% vs Eesti ca 4%
Kui ma nüüd õieti mäletan siis 4-st pool on 2
Kust numbrid leida - aga leia sealt samast kust leidsid 4 ja 6...
Mis puutub "Harnosse" siis jah - kõik tuimalt kinni
Ja kõik ülesanded ministeeriumisse - ja osa ülesandeid üldse minema (vt ka artikleid Harno tegemistest)
Pole minu mõte - ega ma enne seda ei teadnud kui lugesin (viide on antud)

PS
Hiljuti sai loetud mõtteavaldust stiilis a-la: las ametnikud saavad oma palka edasi / las kõik jäävad "nimekirja", kedagi ei koondata - PEAASI, ET NAD MIDAGI EI TEEKS

Ja nüüd olen rohkem kui "üsna kindel", et val töötab avalikus sektoris
Kommentaariks niipalju, et kui "käe südamele paned", saad ise ka aru, et Iirimaa ei ole päris "aus" siin võrdluseks võtta. Tead ise ka, miks seal SKT nii kõrge on ega siis üldine elatustase samas proportsioonis ei ole.

Aga Harno jm sarnaste "teod" mis avalikkusse jõuavad, ajavad ikka marru küll. Kui poliitikud veel riskivad järgmine kord mittevalituks saada, siis ametnikud justku ei vastutaks mitte millegi eest ja mitte kellegi ees.

Kas see PS oli seoses valdade kokkupanemistega? Et väikevaldade tolleaegsed juhid ja ametnikud ei hakkaks mingit vastuliikumist korraldama, tagati neile mugav äraolemine ka edaspidiseks osavaldade näol.

Aga mis siis, kui töötabki avalikus sektoris? Kas see peaks tema seisukohti kuidagi ebaadekvaatsemaks tegema? Nagu igal pool ja alal on suure tõenäosusega "häid ja halbu" nii avalikus kui erasektoris. Näitena siinsamas foorumis lahatud omavalitsuste "ehitusministrite" toimetused. On ka erasektoris "rohehullusest" kasulõikajaid ja lobbiste ja see kasum lähebki enamasti sinna. See, et võimalus selline on, selle eest nad küll muidugi ei vastuta.
Viimati muutis A23, 21 Aug 2024, 21:15, muudetud 1 kord kokku.
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänatud: 38 korda

Lugemata postitus Postitas EH.INS. »

@ A23

Esiteks teeme selgeks, et me siin val-ga räägime millestki sootuks muust kui elatustasemest
Tean, mis on Iirimaa "vastava näitaja taga"
Aga ei näe põhjust miks see "ei ole aus"
Sellel, mis "on vastava näitaja taga" võiks nagu mingi põhjus olla? Mis see võiks olla?
Lisan, et eelpool just nimelt mainisin, et mis näitaja on EL keskmine?
Et miks ei võiks olla "midagi muud" - vastuseks sain sisuliselt, et "lase käia"...
Lisan veel, et võiks "vaadata" millest see "vastav näitaja" koosneb / siit omakorda vaadata nt Eesti vs Iirimaa "vastava näitaja komponentide" muutuse dünaamikat ja siit omakorda teha järeldusi tulevikustsenaariumi kohta
Aga kui Iirimaa "ikka väga pigistab" siis võta Iirimaa asemel Leedu ja "korda eelpool nimetatud samme"

PS oli mõeldud "üldistusena ametnike poolt loodava bürokraatia eksponentsiaalse kasvu" kohta
Ning mingil viisil ei vaidle selle vastu, et igal pool on "häid ja halbu"
Lihtsalt erasektoris saab "halb vastava palga" ja mitte ainult töötasu näol
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran

EH.INS. kirjutas: 21 Aug 2024, 20:55 @ A23

Esiteks teeme selgeks, et me siin val-ga räägime millestki sootuks muust kui elatustasemest
Tean, mis on Iirimaa "vastava näitaja taga"
Aga ei näe põhjust miks see "ei ole aus"
Sellel, mis "on vastava näitaja taga" võiks nagu mingi põhjus olla? Mis see võiks olla?
Lisan, et eelpool just nimelt mainisin, et mis näitaja on EL keskmine?
Et miks ei võiks olla "midagi muud" - vastuseks sain sisuliselt, et "lase käia"...
Lisan veel, et võiks "vaadata" millest see "vastav näitaja" koosneb / siit omakorda vaadata nt Eesti vs Iirimaa "vastava näitaja komponentide" muutuse dünaamikat ja siit omakorda teha järeldusi tulevikustsenaariumi kohta
Aga kui Iirimaa "ikka väga pigistab" siis võta Iirimaa asemel Leedu ja "korda eelpool nimetatud samme"

PS oli mõeldud "üldistusena ametnike poolt loodava bürokraatia eksponentsiaalse kasvu" kohta
Ning mingil viisil ei vaidle selle vastu, et igal pool on "häid ja halbu"
Lihtsalt erasektoris saab "halb vastava palga" ja mitte ainult töötasu näol
"Ausaks" ei pea selle tõttu, et Iirimaa "vastav kõrge näitaja" ei ole nn "loomuliku arengu" tulemus ja ei ole tekkinud elatustaseme kasvuga kooskõlas.
Leedu on ok.
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Mis asi "pole loomuliku arengu tulemus"?
Mis asi on "loomulik areng"?
Mis asi "peab olema kooskõlas tekkinud elatustaseme tõusuga"?
Mis Iirimaa "KÕRGEM näitaja"?
Sul on miskit sassis...

Me räägime val-ga sellisest asjast nagu: Government expenditure on general public services
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran

EH.INS. kirjutas: 21 Aug 2024, 21:45 Mis asi "pole loomuliku arengu tulemus"?
Mis asi on "loomulik areng"?
Mis asi "peab olema kooskõlas tekkinud elatustaseme tõusuga"?
Mis Iirimaa "KÕRGEM näitaja"?
Sul on miskit sassis...

Me räägime val-ga sellisest asjast nagu: Government expenditure on general public services
Jutt oli, mitu % SKT'st "kulutab" avalik sektor
Mainisid IIrimaad, minu väide oli, et Iirimaa pole võrdluseks päris "aus", kuna sealne kõrge SKT (inimese kohta) on põhjustatud eelkõige välistest teguritest (seda võimaldas korporatsioonidele soodus maksupoliitika) ja mitte sellest, et Iirlased oleks ise kuidagi väga usinad olnud.
val
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 17 korda
On tänatud: 22 korda

Lugemata postitus Postitas val »

A23, seepärast meil ongi eksperdid nagu Vitsur, kes oskavad võrrelda võrreldavat ja siis on foorumi eksperdid, kes teavad kuidas asjad "päriselt" on ja eriti hästi teavad nad õigeid lahendusi eri probleemidele. Miskipärast meie "päris ekspert" ei oska viiteid jagada, aga ma olen väga lahke (võibolla töötan hoopis kolmandas sektoris?) ja jagan allikat ka teiste uudishimulikega.
General_government_total_expenditure_on_general_public_services,_2022_%25_of_GDP[1].png
https://ec.europa.eu/eurostat/statistic ... c_services
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Jutt on GENERAL PUBLIC SERVICES / eesti keeles võiks olla "avalikud üldteenused" - see on EU-s keskmiselt 6%
Kui me hakkame rääkima lisaks nt sotsiaalkaitsest, avalikust korrast, tervishoiust, kaitsekulutustest jne siis see on hoopis teine %
Mis põhimõttelist tähtsust omab see "millest tuleneb" SKT / GDP?
Ennist mainisin: ehk on selleks mingi põhjus? Lisasin: mis see võiks olla?
Nüüd mõtle veelkord järele...
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

@ val
Mida ma nagu valesti mainisin - just seda seda "allikat" ma kasutasingi
Ja kui ei kasutanud ja "raalisin" ise välja siis ju ei eksinud?
Ja kui ei kasutanud ja "raalisin" ise välja siis milleks veel EUROSTAT???
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran

val kirjutas: 21 Aug 2024, 22:44 A23, seepärast meil ongi eksperdid nagu Vitsur, kes oskavad võrrelda võrreldavat ja siis on foorumi eksperdid, kes teavad kuidas asjad "päriselt" on ja eriti hästi teavad nad õigeid lahendusi eri probleemidele. Miskipärast meie "päris ekspert" ei oska viiteid jagada, aga ma olen väga lahke (võibolla töötan hoopis kolmandas sektoris?) ja jagan allikat ka teiste uudishimulikega.

General_government_total_expenditure_on_general_public_services,_2022_%25_of_GDP[1].pnghttps://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Government_expenditure_on_general_public_services
Sinu tabelist on ka ju otse näha, et Iirimaa on pigem erand üldises vaates.
Kui võtame Eesti SKT'ks 2023 ca 30 000$ persooni kohta js Iirimaal 92 000$, siis tuleb meil ca 1200$ ja Iirimaal 1800$ inimese kohta neid "avalikke üldteenuseid"
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Aga seleta mis vahe on selles kas on erand või ei ole?
Kõik on "ilusti ühes reas" st ka "võrreldavad"
Kui pole võrreldavad soovitaks vastavasisulise muudatusettepanekuga pöörduda EUROSTAT-i poole
val
Ehitusveteran
Ehitusveteran

A23, muidugi on Iirimaa erand, mida ei saa otse ja lampi võrrelda, aga EH.INS. sellest aru ei saa, sest ta on Vitsurist targem.

EH.INS., valesti on see, et sa väldid faktidest ja numbritest rääkimist ja kui ekspert (Vitsur) näitab sulle fakti, mis su usku ei sobitu, siis hakkad uhuutama nagu antud juhul, kui võrdled võrreldamatut (nt Iiri ja Eesti). Midagi sa ise ei raalinud, guugeldasid selle Vitsuri artikli märksõnade abil välja, aga oled nii kade, et teistega ei jaga. See on imelik (valesti).
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Kus on uhhuu? Millised numbrid olid valed? Miks pean "lusikaga putru suhu toppima"?
Kui kahtled otsi ise...
Millise Vitsuri numbri ma kahtluse alla seadsin?
Kui ise ei raalinud mida Sa õieti mulle ette heidad?
Kui pole võrreldavad siis mille krdi pärast selle pildi siia panid?
Pretensioonid on valel aadressil...

Ühtlasi soovitaks võrrelda selliseid tegureid nagu
- Executive and legislative organs
- Public dept
Ja siis vaadata nende muutuse dünaamikat 2022...2024

Eraldi mainisin - kui Iirimaa "kõvasti pigistab" siis võtke ette Leedu
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran

See "organite" tulp hakkas silma küll...
Kas on kellelgi "varrukast võtta", mida teised read konkreetselt sisaldavad?
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

A23 kirjutas: 21 Aug 2024, 23:39 See "organite" tulp hakkas silma küll...
"Varrukas" paistab sealt samast EUROSTAT-st...
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran

EH.INS. kirjutas: 21 Aug 2024, 23:41
A23 kirjutas: 21 Aug 2024, 23:39 See "organite" tulp hakkas silma küll...
"Varrukas" paistab sealt samast EUROSTAT-st...
Ei ole kindel, kas kõigi sisust adekvaatselt aru saan...
val
Ehitusveteran
Ehitusveteran

EH.INS. kirjutas: 21 Aug 2024, 19:44...Mis puutub "Harnosse" siis jah - kõik tuimalt kinni Ja kõik ülesanded ministeeriumisse - ja osa ülesandeid üldse minema (vt ka artikleid Harno tegemistest)
Pole minu mõte - ega ma enne seda ei teadnud kui lugesin (viide on antud)...
Peale seda hulka sisutut mula, see ongi kogu su plaan, et paneme kinni ja kärbime valitsuse kulud Iirimaa 2% tasemeni ja siis läheb elu paremaks?
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Jätame 3 osapoole otsustada kas "sisutu mula / sisuline mula"
Sinu mula on sisukam mille poolest?
Oli ju selge viide - MIS PUUTUB HARNOSSE... Kas vajab "tõlkimist"? Ja lisatud veel - pole minu mõte...
Ilmselgelt on "ametnike armee" liiga suur - aga mis veel hullem: "täielik pidur"
val
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Loomulikult saab efektiivsemalt tööjõudu (ametnikke) kasutada, siit-sealt kärpida jms, aga Harno on tilk meres. Pool politseid, arstiabi ja väga palju muud tuleb kinni panna, et 2%-ni jõuda. Muidu oled kuulnud riikidst, mis on kärpides rikkaks saanud? Iirimaa minuteada ei ole sel teel rikastunud.
Viimati muutis val, 22 Aug 2024, 00:43, muudetud 1 kord kokku.
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Ilmselgelt avalik sektor
Muidu oled kuulnud kust "riigi rikkus" tuleb???
val
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Mis sa uhuutad jälle. Räägi siis, kuidas see ettevõtete (või riikide) rikkaks kärpimine sul täpsemalt käib? Isegi Vitsur ei tea sellest, sest ütleb, et kärped kõlbavad vaid ajutiseks hädalahenduseks. See "rikkaks kärpimine" peab olema mingi uus ja maailmas ainulaadne geniaalne leiutis?
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

val kirjutas: 22 Aug 2024, 00:08 Peale seda hulka sisutut mula, see ongi kogu su plaan, et paneme kinni ja kärbime valitsuse kulud Iirimaa 2% tasemeni ja siis läheb elu paremaks?
See oleks minu plaan kah, sest ametnike armee hakkab meenutama ja tihti meenutab juba eelmist riigikorda. ;) Mul on olemas isiklik kogemus, kus KOV ei saanud jagu olulist teenust osutavast erafirmast ja selmet tegeleda erafirmaga, kutsus hoopis mulle politsei. Naljatilad, ma ütlesin neile kohe, et politsei seda probleemi ei lahenda ja hakaku ise tööle. Milleks sellised riigivõimu esindajaid on mulle vaja? Koondada ja las lähevad tootvale tööle SKP tõstma. ;)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
val
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Urmas kirjutas: 22 Aug 2024, 06:43See oleks minu plaan kah, sest ametnike armee hakkab meenutama ja tihti meenutab juba eelmist riigikorda. ;) ...
99% kindlusega läheb sinu elu kallimaks, sest riigi pakutava teenuse asemele tulevad erateenused, kes tahavad kasumit. USA näitel on arstiabi 5x kallim. Mõttetud ja mittetulusad teenused kaovad, nt politse asemel pead ise relva kandma ja pätte peletama. Samas on tore, et olete leidnud ühise vaenlase, keda hävitada. Sarnane hävitamine toimus ka eelmise riigikorra ajal, ainult et paremaks ei läinud sellest midagi :)
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Tunnistan võimetust..
val on "lootusetu juhtum" - võiks vist öelda, et "tüüpiline ametnik"
Puudub veel vaid "mõttetera" stiilis a-la: "aga tegelikult meie koos kõigi kolleegidega panustame väga palju majanduskasvu - meid on kokku palju, me saame suurt palka ning maksame sellelt riigile palju makse ja kui kärpima hakata siis jääb riigil maksutulu saamata"
val
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Kui sa EH.INS. faktide ja reaalsete näidete abil selgitaksid, kuidas see "rikkaks kärpimine" töötab, siis olen valmis alla kirjutama. Paraku pole sul fakte, selgitusi ega plaani. Sul on vaid tüüpiline sisutühi uhuutamine.
Vasta