Planeedi Maa päästmine
Re: Planeedi Maa päästmine
Lugemata postitus Postitas EH.INS. »
Tubli
Ja meie siin Eestis või EU-s "teeme kõik korda"...
Eelpool kirjutasin ka natuke laiemalt
Ega ma idee kui sellise vastu ei vaidle - lihtsalt ei mõsta miks selle juurde peab totaalset jama tootma
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 17 korda
- On tänatud: 22 korda
Lugemata postitus Postitas val »
Keri teema esimestele lehtedele tagasi ja loe uuesti, kes kõik proovivad miskit korda teha.
Aga milleks sinna juurde jama...
-
- Ehitusveteran
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 38 korda
- On tänatud: 119 korda
Lugemata postitus Postitas kunn24 »
https://www.ohtuleht.ee/1112970/miks-ku ... e-konedega
Tsitaat:
Ohte loodusele märgatakse Eestis palju. Kõrghooajal maist septembrini saab infoliin kuu jooksul 1400 kõnet. Nendest väheste puhul läheb päriselt vaja keskkonnainspektori sekkumist.
Nendest tuleb välja, et inimesed on loodusest veidi kaugeks jäänud.
„Näiteid on omajagu. Vahepeal tuleb ka erinevaid palveid, mida pole võimalik täita. Üks inimene leidis keldrist konna ja soovis selle kellelegi ära anda. Teine oli hiljuti ostnud suvila, aga avastas, et lähedal metsas elavad karud. Ta palus meil karud ära viia,“ rääkis ta.
Võrdled minu juttu kõrgelt tunnustatud poliitikute jms jutuga ning minu juttu siin foorumis "parlamendikodadest" tuleva jutuga?val kirjutas: 20 Aug 2024, 11:53 Põhjus, ma arvan, on sama, mis sul omal jama ajades. Sa võid sellele ju ise kõikse paremini vastata.
Ega midagi, tänud nii enda kui foorumi "korraldajate" / kasutajate nimel...
-
- Ehitusveteran
Eestil pole metsikut ametnike armeed, mida siin ikka-jälle väidetakse ja mida saaks lahti lasta:
Rahva tellimus on suurema heaoluriigi järgi, aga see vajab suuremat maksukoormust:...Kuigi avalikus sektoris töötab meil umbes 5 protsenti kõikidest hõivatutest, mida võrdluses ülejäänud Euroopaga ei ole üldse palju (Euroopa Liidus kulutatakse üldvalitsusele keskmiselt SKTst 6 protsenti, meil alla 4 protsendi), ....
Astmelisest tulumaksust on põhjendamatult (justkui nõiaprotsesside käigus) tehtud rahvavaenlane nr 1:...me pole endale söandanud tunnistada, et 33-protsendilise maksukoormusega ei saa üles ehitada Põhjamaade tüüpi heaoluriiki, vaid seda näiliselt teha püüdes oleme riigi finantsid tasakaalust välja viinud.
Mõned asjad ei peaks olema vabatahtlikud:...Washington toetab tugevalt progressiivset maksustamist ja tagab, et väga rikkad, kõrge sissetulekuga inimesed maksaksid oma õiglase osa.» Meie seevastu peame õiglaseks ja edasiviivaks oma regressiivset maksusüsteemi ja ei näe midagi halba selle regressiivsuse süvendamises ning oleme tekitanud olukorra, kus valdav osa elanikkonnast ja poliitikutest kujutab astmelist tulumaksu endale valesti ette.
...demograafiline areng ei anna võimalust ilma sotsiaalmaksu määra tõstmata säilitada tänastki, OECD maailma üht kõige madalamat pensioni asendusmäära ning et sotsiaalmaksu tuleb Eesti majanduse konkurentsivõime taastamiseks pigem alandada kui tõsta. On aeg tunnistada, et teise samba vabatahtlikuks muutmisega tehti kõige suurem karuteene neile, kellel pensionipõlv aastakümnete kaugusel, ja asuda võimalikult kiiresti tehtud vigu parandama.
...
On asju, mis õhtumaa kultuuriruumis ei saa olla vabatahtlikud. Üheks neist on kõiki haarav põhiharidus ja teiseks kogu elanikkonda hõlmav sotsiaalne kindlustatus. ...
Siis avastasin, et liialt pikaks läheb
Eelkõige mõtlen "ametnike armeed" ja "sotsiaalset kindlustatust"
Läbivalt on teema üks (mitte ainult eelpool mainitud teemadel) - RAHA
Seda siis sisuliselt IGAS arutluse all olevas teemas
Ning "erinevast maailmavaatest" tingitult ka suht mõttetu
RAHA paneb kõik paika
Iga foorumi kasutaja võib leida "enda maailmavaatele sobivaid tsitaate" - kusjuures "erineva maailmavaatega" kasutajad võivad neid leida samast artiklist
Võtame nt val-i toodud viimase tsitaadi osad:
val arvab (ma saan nii vähemalt aru), et maksu tuleks tõsta......demograafiline areng ei anna võimalust ilma sotsiaalmaksu määra tõstmata säilitada tänastki, OECD maailma üht kõige madalamat pensioni asendusmäära ning et sotsiaalmaksu tuleb Eesti majanduse konkurentsivõime taastamiseks pigem alandada kui tõsta...
Mina arvan, et maksu tuleks oluliselt langetada ja VABATAHTLIKULT oluliselt suurendada "omaosalust"
val arvab (ma saan nii vähemalt aru), et tehti viga...teise samba vabatahtlikuks muutmisega tehti kõige suurem karuteene...
Mina arvan, et mingit viga ei tehtud - see oli VABATAHTLIK valik
Põhiharidus (kuna kohustuslik) igati loogiline...kõiki haarav põhiharidus ja teiseks kogu elanikkonda hõlmav sotsiaalne kindlustatus...
Sotsiaalne kindlustatus - MIINIMUM igati loogiline
val arvab (ma saan nii vähemalt aru), et olenemata "panusest kõigile võrdselt"
Mina arvan, et mitte
val arvab, et "riik peaks sekkuma kõikjale"
Miana arvan, et "riik peaks sekkuma minimaalselt"
PS
Olen üsna kindel, et val töötab avalikus sektoris...
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 5 korda
- On tänatud: 16 korda
Lugemata postitus Postitas T25 »
Val on varemgi seda teist sammast shillinud. Järelikult on talle kasulik. Kas siis väga kõrge palk või isegi fondi haldamisega seotud.val arvab (ma saan nii vähemalt aru), et tehti viga
Mina arvan, et mingit viga ei tehtud - see oli VABATAHTLIK valik
Tavainimene ja ühiskond saab räigelt lüpsi sellest teisest sambast, sest 50 euri kuus lükata pensionisambasse ei ole võrreldav kuidagimoodi selle panusega, mida tuleviku maksumaksjate kasvatamiseks teha tuleks. Kui tulevikus maksumaksjaid, töölisi ei ole, siis kukub ühiskond koheselt kokku ja sambasse kogutud rahast poleks mingit tolku, sest tooteid, teenuseid jms asju lihtsalt pole.
II sammas on vastuolus loodusseadustega. Selleks , et ühiskond toimiks, on vaja inimesi, kes ühiskonda üleval peavad, maksavad makse jne. Selleks on tarvis kasvatada üles uus põlvkond ja see maksab palju palju rohkem, kui 50 euri kuus lükata sukasäärde( fondi), kus raha ainuüksi inflatsiooni tõttu kaotab lõpuks suurema osa oma väärtusest.
Val on troll, kes shillib pensionisambaid , rohepööret jms skämme. Kui selgitusi paluda, siis on mök-mök
Lihtne küsimus, et miks sadas 10 korda potentsiaalikam kasvuhoonegaas kui CO2 taevast alla ja tekkisid ookeanid.
-
- Ehitusveteran
- jõude passivat ametnike armeed ei ole nagu väidetakse
- 33%-lise maksukoormusega ei saa Põhjamaade tüüpi heaoluriiki ehitada
- astmelisest tulumaksust on põhjendamatult tehtud rahvavaenlane
Enamusega nõustun
Eraldi märgin et veel osadega nõustun aga ei nõustu "järeldustega"
Ja osadega ei nõustu
Ei nõustu / võin tuua hulgaliselt tsitaate nendelt kes ka ei nõustujõude passivat ametnike armeed ei ole nagu väidetakse
Nõustun33%-lise maksukoormusega ei saa Põhjamaade tüüpi heaoluriiki ehitada
Aga ei pea seda mingil moel "traagikaks", vt eelmine kommentaar
Nõustun, et "rahvavaenlasega" pole tegemistastmelisest tulumaksust on põhjendamatult tehtud rahvavaenlane
Ei nõustu, et "püüdlust parema elu poole" LISAKS maksustatakse - suurema tulu pealt maksan nagunii rohkem
Lisame, et KOHE tekib "skeemitamine" ja see pole üldse keruline ja on täiesti legaalne
-
- Ehitusveteran
Võtame siit kõige lihtsama teema - ametnikud. Vitsur tõi välja fakti, et Euroopa Liidus kulutatakse üldvalitsusele keskmiselt SKTst 6 protsenti, meil alla 4 protsendi. See on fakt ja seda ei muuda üksi tsitaat.EH.INS. kirjutas: 21 Aug 2024, 14:58Ei nõustu / võin tuua hulgaliselt tsitaate nendelt kes ka ei nõustujõude passivat ametnike armeed ei ole nagu väidetakse
Mind ei huvita suvalised tsitaadid ja nõustun / ei nõustu kommentaarid. Fakte ja numbreid paluks.
Kersti Kaljulaid:
Ta meenutas 25 aasta tagust aega, kui Eesti riik tegi oma esimest säästueelarvet. „Ma mäletan täpselt, et haridusministeeriumis oli tollal 150 ametnikku ja mul ei olnud toona tunnet, et riik on näiteks haridussfääris vähe juhitud,“ märkis Kaljulaid. „Täna ei ole meil ministeeriumis ametnikke väga palju rohkem, neid on seal endiselt alla 200, aga meil on terve Harno (haridus- ja noorteamet -toim), kus on sadade kaupa inimesi. Ehk et minu soovitus valitsusele on, et lõpetame mingisugused tegevused, milleta me saime varem hakkama.“
-
- Ehitusveteran
See Kaljulaidi mõte on muide igati hea, aga hoopis teine teema. Jõude istuvate ametnikke numbrit ei ole. Järelikult on vaja teha tööd (kes seda teeb?), et need mõttetult istuvad ametnikud üles leida.
Jõude "istub" kogu Harno
Ja küsin veelkord - mis näitaja on EL keskmiselt? Või EL üleüldse?
Võtaks hoopis Itaalia näitaja?
Aga vbl hoopis Iirimaa?
-
- Ehitusveteran

Mis viga EL keskmisel? Võrdle Itaalia või Iirimaaga, kes keelab, aga paluks ikka päris fakte ja umbreid.
Aga siin on numbrid olemas...
Ok, võrdleme siis Iirimaaga - pool praegusest "julmalt maha"...
Mitte ükski ametnik ei peaks saama töö eest suuremat tasu, privileege jms kui samaväärsel kohal töötaja erasektoris - küll aga peaks oma tegemiste või tegemata jätmiste eest vastutama samamoodi nagu erasektoris
Jätame tasudest ja privileegidest välja ministrid / riigikogulased jms
Samuti tippjuhid - pigem võiks just neil olla eelis erasektori ees
Oletaks, et mitte midagi halba kodanikele ei juhtuks...
-
- Ehitusveteran
See oleks siis nii, et paned selle Harno nimeline asutuse lihtsalt kinni ja kogu lugu. Ei mingit vaatamist, et kas osa ülesandeid on ikka vajalikud ja kellele neid siis anda jms. Väga hea, kandideeri poliitikasse selle lubadusega ja kui saad rahvalt piisava mandaadi, siis saad selle ka ära teha. Vihjeks niipalju, et sarnaseid kinni pandavaid asutusi on kümneid, st tööpõld oleks sul lai. Ma tahaks sellist nalja näha ja nalja saaks palju, selles olen kindelEH.INS. kirjutas: 21 Aug 2024, 17:20 Kõik Kaljulaidi mõttevälgatused mulle ei meeldi, vist isegi enamus ei meeldi
Aga siin on numbrid olemas...
Ok, võrdleme siis Iirimaaga - pool praegusest "julmalt maha"...

Mis number on "pool praegusest julmalt maha"? Palun korrektset Iirimaa numbrit ja viidet kus seda kontrollida.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 38 korda
- On tänatud: 119 korda
Lugemata postitus Postitas kunn24 »
Ja vaevalt sa valiksid poliitikut, kes enne valmisi saadaks sinised peded sinna kiirust mõõtma, kus kõik vajutavad ja tahaks veel lisaks trahve tõsta. Kui ära valitud, siis antakse tuld.
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 96 korda
- On tänatud: 38 korda
Lugemata postitus Postitas kaimagk »
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 20 korda
- On tänatud: 35 korda
Lugemata postitus Postitas A23 »
Mõtled "lugege minu huultelt" - e'konda?kunn24 kirjutas: 21 Aug 2024, 18:54 Praegune maksulaamendamine toimub ilma mingi mandaadita. Kas ei tea, või ei taha teada?
Ja vaevalt sa valiksid poliitikut, kes enne valmisi saadaks sinised peded sinna kiirust mõõtma, kus kõik vajutavad ja tahaks veel lisaks trahve tõsta. Kui ära valitud, siis antakse tuld.
Seekord õnnestus hästi "ära petta", võib-olla õnnestub järgmine kord ka.
Aga minu arust ei ole probleem mitte maksude suuruses, vaid selle raha sihipärases kasutamises.
Kui riiki üldse ei oleks, ei oleks Sind ka.
-
- Ehitusveteran
Ei saa nõustuda. Nagu Vitsur ütles, siis inimeste ootust on Põhjamaade tüüpi heaoluriigis elada ja seda kõik suure suuga ka lubasid / lubavad, st selleks on saadud rahva mandaat. Inimesi tegelikult ei huvita, nad ei saa aru, et 33%-lise maksukoormusega ei saa seda lubadust täita. See on omaette saavutus, et mitte ükski erakond sellest enne valimise ei rääkinud. Nagu Vitsur ütleb, siis lihtsam on enesele valetada, et saame sellega hakkama. Tegelikult ei saa.kunn24 kirjutas: 21 Aug 2024, 18:54 Praegune maksulaamendamine toimub ilma mingi mandaadita. Kas ei tea, või ei taha teada?...
Siin on sama olukord nagu ettevõttes aktsionäride ootuste täitmisega. Kui ootus on aktsiale teatud tootlus saavutada ja seda ei saa ilma toote hinda tõstmata, siis juhatus ei pea selleks aktsionäride luba küsima. Mille poolest siin valitsusel erinev olukord on?
Iirimaa vastav number on ca 2% vs Eesti ca 4%
Kui ma nüüd õieti mäletan siis 4-st pool on 2
Kust numbrid leida - aga leia sealt samast kust leidsid 4 ja 6...
Mis puutub "Harnosse" siis jah - kõik tuimalt kinni
Ja kõik ülesanded ministeeriumisse - ja osa ülesandeid üldse minema (vt ka artikleid Harno tegemistest)
Pole minu mõte - ega ma enne seda ei teadnud kui lugesin (viide on antud)
PS
Hiljuti sai loetud mõtteavaldust stiilis a-la: las ametnikud saavad oma palka edasi / las kõik jäävad "nimekirja", kedagi ei koondata - PEAASI, ET NAD MIDAGI EI TEEKS
Ja nüüd olen rohkem kui "üsna kindel", et val töötab avalikus sektoris
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 20 korda
- On tänatud: 35 korda
Lugemata postitus Postitas A23 »
Suht nõus, aga võiks diferentseerida potentsiaalse ohu tekitamise alusel.kaimagk kirjutas: 21 Aug 2024, 19:24 …..need vajutajad peded tulebki maksma panna. Mina igaljuhul pooldan varjatud kiirusemõõtmist…..ei tea kas see nüüd otse maailma päästab aga ehk kaudselt küll….
Kui nt sõidan Tartu mnt 120 alas rahulikult ülemisel "tolerantsipiiril" ja ikka keegi mööda uhab, olgu või 150 peal, siis las uhab, erilist ohtu ta ju 4-realisel ei põhjusta. Aga kui nt praamilt maha tuled ja Kärdla või Kuressaare poole kolonnis minema hakkad, siis on pea alati hulle taganttulijaid, kes peavad tingimata esimesena kohale jõudma, teevad pidevat slaalomit kolonni ja vastutulevate autode vahel. Seal ei tundu üldse mingit kontrolli olevat!
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 96 korda
- On tänatud: 38 korda
Lugemata postitus Postitas kaimagk »
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted